ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Προθεσμίες ενστάσεων για τις βαθμολογίες

Κάθε υποψήφιος μπορεί να ζητήσει με υποβολή σχετικής αίτησης πρόσβαση στα γραπτά όλων των ενοτήτων, καθώς και στο έντυπο βαθμολόγησης
Δημοσίευση: 15/03/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κάθε εξεταζόμενος της εξεταστικής περιόδου Δεκεμβρίου 2017 για τις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική, για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας έχει το δικαίωμα, ο ίδιος, ή αν είναι ανήλικος ο κηδεμόνας του ή άλλο νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο να υποβάλει ερώτημα σχετικά με τη βαθμολογία του.

Την επιστολή ή το ηλεκτρονικό μήνυμά του το αποστέλλει στη Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του ΥΠ.Π.Ε.Θ. εντός 15 ημερών μετά την ημέρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων (σ.σ. ανακοινώθηκαν στις 12 Μαρτίου) .

Εάν πρόκειται για αίτημα ελέγχου καταχώρισης της βαθμολογίας, το αίτημα αυτό απαντάται από τη Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων.

Εάν πρόκειται για ένσταση, που αφορά στον τρόπο αξιολόγησης και βαθμολόγησης του υποψήφιου, αυτή απαντάται από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο γλώσσας στην οποία εξετάστηκε ο υποψήφιος.

Κάθε υποψήφιος μπορεί να ζητήσει με υποβολή σχετικής αίτησης πρόσβαση στα γραπτά όλων των ενοτήτων, καθώς και στο έντυπο βαθμολόγησης της ενότητας 4, (Παραγωγή προφορικού λόγου).

Η πρόσβαση πραγματοποιείται μέσω της επίδειξης των γραπτών στο χώρο του Βαθμολογικού Κέντρου Αθήνας, στον ίδιο τον υποψήφιο, ή αν είναι ανήλικος στον κηδεμόνα του ή σε νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, κατόπιν συνεννόησης με τη Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων.

Απαγορεύεται με κάθε τρόπο η αναπαραγωγή των πρωτότυπων γραπτών όλων των ενοτήτων και του εντύπου βαθμολόγησης της Ενότητας 4.

Σε περίπτωση που ο υποψήφιος επιθυμεί λεπτομερή ανάλυση των λαθών του στην Ενότητα 2 (Παραγωγή γραπτού λόγου), μπορεί να υποβάλει σχετικό αίτημα και την απόδειξη πληρωμής του προβλεπόμενου παραβόλου, το ύψος του οποίου καθορίζεται στην εκάστοτε ισχύουσα κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών, στη Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων.

Δεδομένου ότι απαγορεύεται η σημείωση των λαθών από τους βαθμολογητές επί του γραπτού, το έργο της τεκμηρίωσης της βαθμολογίας του αιτούντος αναλαμβάνει ο Επιστημονικά Υπεύθυνος της γλώσσας, στην οποία εξετάστηκε ο υποψήφιος ή άλλο άτομο το οποίο αυτός ορίζει (τον εισηγητή θεμάτων, τον υπεύθυνο επιμόρφωσης, τον συντονιστή βαθμολόγησης).»

Δίγλωσσα Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας

Υπενθυμίζεται ότι Στους επιτυχόντες αποδίδεται πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, το οποίο είναι δίγλωσσο, δηλαδή αναφέρει τα σχετικά στοιχεία στην ελληνική γλώσσα, καθώς και στη γλώσσα εξέτασης.

Ο τίτλος εκδίδεται άπαξ και δύναται να αλλάξει μόνο εφόσον αλλάξουν τα ονομαστικά στοιχεία του επιτυχόντα κατόπιν δικαστικής απόφασης ή απόφασης άλλου διοικητικού οργάνου. Στον τίτλο που αποδίδεται σε επιτυχόντες, οι οποίοι απαλλάχθηκαν κατόπιν αίτησής τους από μια ενότητα της εξέτασης, αναφέρεται πως πιστοποιείται η επάρκειά τους στο επίπεδο και στις ενότητες στις οποίες σημείωσαν επιτυχία.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.