Placeholder

ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Παράταση της θητείας των Σχολικών Συμβούλων μέχρι το 2019, εάν μέχρι 1-9-18 δεν επιλεγουν οι Συντονιστές Εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 17/03/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ειδική διάταξη υπάρχει στο Σχέδιο Νόμου  για τις δομές εκπαίδευσης, όπου δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό Παιδείας, να παρατείνει τη θητεία των Σχολικών Συμβούλων για έξη μήνες εάν μέχρι  1η-9-2018 δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης ή απ όσπασης των Οργανωτικών Συντονιστών των ΠΕ.Κ.Ε.Σ., των Προϊσταμένων των Κ.Ε.Σ.Υ. ή των Υπευθύνων Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών.

Δηλαδή η θητεία των Σχολικών Συμβούλων μπορεί να παραταθεί μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2019.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ (άρθρο 19 παρ. 10 και 11)

10. Η παύση της λειτουργίας των υπηρεσιών και των οργανικών μονάδων που καταργούνται με την παρ. 2 του άρθρου 17 και η έναρξη της πλήρους λειτουργίας των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και των Κ.Ε.Σ.Υ. πραγματοποιείται το αργότερο έως την 1η-9-2018 και διαπιστώνεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η προθεσμία του προηγούμενου εδαφίου μπορεί να παραταθεί έως έξι μήνες και για μία μόνο φορά, εφόσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης ή απόσπασης των Οργανωτικών Συντονιστών των ΠΕ.Κ.Ε.Σ., των Προϊσταμένων των Κ.Ε.Σ.Υ. ή των Υπευθύνων Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών.

11. Από την παύση της λειτουργίας των υπηρεσιών και των οργανικών μονάδων που καταργούνται σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 17, λήγουν οι θητείες των σχολικών συμβούλων, καθώς και των μονομελών και συλλογικών οργάνων διοίκησης, των  κάθε είδους προϊσταμένων και του προσωπικού με θητεία των καταργούμενων υπηρεσιών ή υπηρεσιακών μονάδων.

 

Σχόλια (16)

 
Στράτος
17 Μαρ 2018 20:37

Εάν μέχρι 1-9-18 δεν επιλεγουν οι Συντονιστές Εκπαίδευσης, τότε δεν θα υπάρξει απλώς παράταση θητείας Σχολικών Συμβούλων αλλά πιθανόν δεν θα υπάρξουν ποτέ Συντονιστές Εκπαίδευσης. Τόση πια είναι η αδυναμία της ηγεσίας του Υπουργείου να τρέξει τις διαδικασίες επιλογής νέων στελεχών; Γιατί εν τω μεταξύ "τρέχει" ο χρόνος για τις επόμενες εκλογές...

Το ενδεχόμενο πάντως παράτασης είναι υπαρκτό αφού η ψήφιση του νομοσχεδίου δεν αναμένεται πριν το τέλος Απριλίου. Για να υπάρξουν νέα στελέχη μέχρι 1 Σεπτεμβρίου 2018 απαιτείται ταυτόχρονη προετοιμασία εφαρμοστικών εγκυκλίων, προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος, καθορισμός χρονοδιαγραμμάτων, συγκρότηση Συμβουλίων επιλογής κ.α. Θα τα προλάβει όλα αυτά η ηγεσία του Υπουργείου;

 
PE19
17 Μαρ 2018 20:37

xaxaxaxaxaxaxax
Αν γίνουν εντω μεταξύ εκλογές ?
Δεν γίνεται τίποτα !!!!!

 
Προταση για ισοβιοτητα
17 Μαρ 2018 23:07

Αν δοθει και νεα παραταση παμε για ...τεταρτο χρονο παρατασης των 3,5 ετων θητειας.Δηλαδη η παραταση ειναι μεγαλυτερη απο την ...θητεια.Αν το εχετε ξανακουσει πουθενα αλλου στον κοσμο να μου το πειτε.Ειναι για ρεκορ γκινες.Μονο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αρμοδιοι υπουργοι του θα μπορουσαν να το καταφερουν.Τελικα οι σχολικοι συμβουλοι εχουν χρυσο αστρο η μονιμως πετυχαινουν με αυτους το τζακ ποτ του τζοκερ και τεινουν προς την ισοβιοτητα της θεσης.Αν δεν μπορουν να λυσουν εδω και χρονια ενα απλο τετοιο θεμα τι θα γινει με αυτους να κυβερναν και να προκυψει ενας πολεμος με την Τουρκια;Τους εμπιστευεστε για να χειριστουν σοβαρα θεματα υπαρξης της χωρας;

 
evlampios
17 Μαρ 2018 23:14

Μα πραγματικά, γελάω και εγώ με ορισμένους που θεωρούν σίγουρο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα ξανακερδίσει τις εκλογές. Στο παράλληλο σύμπαν που ζουν ορισμένοι, όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος περιμένει μετά βαΐων και κλάδων την κα Κεράμεως και το κ. Μητσοτάκη να μας σώσει από την καταστροφή! Διατυπώστε ελεύθερα την επιχειρηματολογία σας εναντία στο νέο νόμο, λογικό και δημοκρατικό σας δικαίωμα, αλλά πληροφορηθείτε ότι με αυτό το νόμο θα γίνουν οι κρίσεις για τα επόμενα στελέχοι στην εκπαίδευση. Και για να είμαι δίκαιος: Όση βαρύτητα έχει η δική σας σιγουριά, μου επιτρέπετε να έχει και η δική μου.

 
ΚΑΤΕΡΙΝΑ
18 Μαρ 2018 00:31

Εδώ αλλάζουν τα πάντα όλα, θεωρείτε ότι είναι εύκολο να οργανωθεί όλο αυτό:΄Παλιά χρειαζόταν τουλάχιστον εξάμηνο για τις κρίσεις μόνο των σχ. συμβούλων. Επίσης, είναι λογικό να γίνει και εκ νέου επιλογή και των διευθυντών σχ. μονάδων, σύμφωνα με τον νέο Νόμο.
Όσο για τις εκλογές μπορεί να προκύψουν και νωρίτερα, τον Σεπτέμβρη, Οκτώμβρη,αλλά δεν μπορούμε να βαδίζουμε με προβλέψεις.

 
Εκπαιδευτικός και αηδιασμένος
18 Μαρ 2018 01:18

Μιλάει για περίπου εννιά χρόνια θητείας των σχολικών συμβούλων χωρίς να ντρέπεται αν και είναι ο ίδιος και το κόμμα του αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτό κυριολεκτικά το αίσχος.Εννιά χρόνια θητεία πως αλλιώς να χαρακτηριστεί;Επομένως επειδή είναι κυριολεκτικά ο σωτήρας και ευεργέτης των σχολικών συμβούλων προτείνω να του στήσουν ανδριάντα και στα γραφεία τους να έχουν την φωτογραφία του με ένα συνεχώς αναμμένο καντήλι.Και όπως στο Βυζάντιο να του δώσουν και ένα Παρωνύμιο:Γαβρόγλου ο Ευεργέτης .Για τους υπόλοιπους και για το συγκεκριμένο θέμα :Γαβρόγλου Ο Απαράδεκτος ή ο Αναβλητικός.Ένα συ γνώμη ή μια αυτοκριτική θα ήταν επιβεβλημένη.

 
Stelios
18 Μαρ 2018 10:31

Χα χα έτσι θα γίνει. Θα πάρουμε παράταση για όγδοο χρόνο! Χα, χα!

 
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
18 Μαρ 2018 13:54

Γιατί δεν τους καταργεί, μέχρι τις επόμενες κρίσεις των όποιων στελεχών;
Μόνο για την έγκριση των Ωρολογίων Προγραμμάτων τους έχει ανάγκη.
Ας τα θεωρήσουν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης, σιγά τα ωά.
Άσε που θα κερδίσει το κράτος τόσα χρήματα από το δημοσιονομικό όφελος της κατάργησης των επιδομάτων τους.
Για υπολογίστε 300 ευρώ επίδομα έκαστος επί 800 Σύμβουλοι, μας κάνουν 240.000 το μήνα, επί 6 και 6 μήνες η παράταση πάνω από 2.400.000 ευρώ, συν 800 εκπαιδευτικοί επιπλέον στις τάξεις από την επιστροφή τόσο προσοντούχων στελεχών.
Σε καιρό απίστευτου σφιξίματος και περικοπών των συντάξεων, οι Σχολικοί Σύμβουλοι να γυρίσουν στις τάξεις τους, να ανακουφιστούν λίγο οι συνταξιούχοι από τις επερχόμενες περαιτέρω παρικοπές των συντάξεών τους.

 
ἕν οἶδα, ὅτι οὐδέν οἶδα.
18 Μαρ 2018 17:57

Δε θα προλάβουν κύριοι, το Μάιο θα γίνουν εκλογές. Δεν το μάθατε ακόμη; Μην τους κατηγορείτε. Πρώτη και τελευταία φορά "αριστερά".

 
Εχω καταπιει μια μπατανοβουρτσα
18 Μαρ 2018 18:13

Συνταξιουχε ξαναψηφισε μια Συριζα να δω κατι (συνταξη 300 ευρω)...

 
arg.argeiros@gmail.com
18 Μαρ 2018 23:08

Παρατείνετε την θητεία ενός θεσμού των Σχολικών Συμβούλων που κατά δική σας ομολογία ότι ήταν να προσφέρουν το πρόσφεραν.
Γιατί δεν τους καταργείτε; τουλάχιστον θα κερδίσετε τους δύσκολους αυτούς καιρούς κάποιους εκπαιδευτικούς για την τάξη μια και υπάρχουν τόσα κενά.
Όμως εντελώς επιπόλαια και ανεύθυνα αντικαταστήσατε στο ίδιο διάστημα τρεις φορές του Δντές των σχολείων με θητεία που δεν πρόλαβαν ούτε τα σχολεία τους να γνωρίσουν και έχουν δημιουργηθεί χιλιάδες προβλήματα με αφορμή τις γρήγορες αλλαγές τους. και μην πει κανείς αποφάσεις ΣΤΕ. Θα μπορούσαν να δώσουν παράταση μέχρι να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος για την επιλογή τους και μάλιστα με πλήρη θητεία όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Και πάλι ντροπή!
Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να αποδείξουμε την αθλιότητα που επικρατεί σε πάρα πολλά σχολεία μετά τις τελευταίες κρίσεις.
Όλα αυτά γιατί το Υ.Π. δεν μπορεί να δει πιο μακριά δεν έχει κανένα όραμα για την παιδεία. Μας έχουν γραμμένους κανονικά. Τι τους νοιάζει αν ο συνάδελφος θα υποφέρει;

Αναβάθμιση;
Δυστυχώς τα παιδιά την πληρώνουν.

 
Μάδαγες τις μαργαρίτες για να δεις αν σ' αγαπώ!!!
19 Μαρ 2018 02:07

Πολύ δηλητήριο από τον «κοινωνικό αυτοματισμό» που θα οδηγήσει σταδιακά στην ολοκληρωτική ήττα με έναν εμφύλιο !!! Θα το ζήσουμε και αυτό!!!

 
Ο άρχοντας των δακτυλιδιών
19 Μαρ 2018 10:37

Ωραία τρολιά παιδιά! Πάντα τέτοια

 
Μία ακόμη αγανακτισμένη
20 Μαρ 2018 11:24

Ξανά παράταση; Τι είναι αυτό το τόσο τρομερό που πρέπει να ετοιμαστεί για να γίνουν οι κρίσεις; Κατά τη διάρκεια της θητείας των εν λόγω συμβούλων έχουν ήδη γίνει -δύο φορές- κρίσεις διευθυντών σχολικών μονάδων και -μία- διευθυντών εκπαίδευσης. Ντροπή!!! Στις προτελευταίες κρίσεις διευθυντών (2015), βγήκε η προκήρυξη και οι υποψήφιοι έπρεπε μέσα σε τέσσερις ημέρες να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά και να κάνουν την αίτηση. Για τις κρίσεις συμβούλων δε φτάνουν τα τόσα χρόνια για να αποφασιστεί η διαδικασία και οι αρμοδιότητές τους; Ντροπή!!!

 
Και κοτσίδα και τιράντα
02 Αυγ 2018 12:26

Συνάδελφοι σχολιαστές, διαβάστε πρώτα το νόμο και μετά αρχίστε τα αγανακτισμένα σας σχόλια, λες και το ακούτε πρώτη φορά. Είναι στο άρθρο 20 παρ 10 και 11. Η διάταξη δεν μπήκε τώρα αν και ο υπουργός δείχνει αυτοπεποίθηση ότι θα τα καταφέρει μέσα στην προθεσμία (πράγμα απίθανο για όλες τις περιφέρειες). Την εξάμηνη παράταση πάντως ξεχάστε τη, λέει ΕΩΣ 6 μήνες, αυτό πρακτικά μπορεί να σημαίνει μερικές ημέρες, ή να μην υπάρχει κοινή ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων για όλη την Ελλάδα.
Επίσης, ο Σύριζα δεν πρόκειται να κερδίσει τις εκλογές, αλλά και αυτός που θα τις κερδίσει δεν μπορεί, ούτε να ακυρώσει τους ΣΕΕ ούτε να αλλάξει το νόμο άμεσα, ότι και να λέει τώρα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean