Σε θετικό κλίμα η συνεδρίαση για τα προβληματικά αλβανικά σχολικά βιβλία Ιστορίας και Γεωγραφίας

20/03/2018

Άκουσε το άρθρο

Πολύ θετικό, χαρακτηρίζει το υπουργείο Παιδείας το κλίμα της σημερινής συνάντησης της Μικτής Επιτροπή Ελλάδας - Αλβανίας για τη μελέτη των σχολικών εγχειριδίων.

Κατά την τελευταία συνάντηση της Μεικτής Ελληνο-Αλβανικής Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων (ΜΕΕ) , που έγινε στα Τίρανα τον περασμένο Γενάρη, η ελληνική πλευρά επέμεινε στην απάλειψη της απαράδεκτης προσβλητικής για τη χώρα μας ενότητας “αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα”, καθώς και αναφορών και χαρτών στους οποίους ελληνικές γεωγραφικές περιοχές εμφανίζονται ως “Τσαμουριά”,  και οι οποίες καταδεικνύουν, δυστυχώς, ότι το αλβανικό κράτος παραμένει εγκλωβισμένο σε αναχρονιστικές εθνικιστικές και μεγαλοιδεατικές αντιλήψεις, επιζήμιες και επικίνδυνες πρωτίστως για την ίδια την Αλβανία.

Κατόπιν επιμονής της ελληνικής πλευράς για συνέχιση επί των προβληματικών αλβανικών σχολικών βιβλίων εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, η αλβανική πλευρά συμφώνησε η επόμενη συνάντηση της ΜΕΕ να πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο.

 

 

Σχόλια (2)

εκπαιδευτικός
|

Όταν ο ήλιος ανατείλει από την δύση τότε θα αλλάξουν και τα βιβλία και τον μεγαλοιδεατισμό τους.Το ίδιο και οι σκοπιανοί θα αλλάξουν όνομα ,σύνταγμα και αλυτρωτισμό όταν οι Τούρκοι φύγουν από την Κύπρο δηλ. ποτέ.Το ερώτημα είναι γιατί αυτοί δουλεύουν μόνο εσάς και κανέναν άλλο βαλκανικό λαό ή κυβέρνηση του.Ξέρετε φαντάζομαι ότι στην Άγκυρα λειτουργεί το κρατικό γραφείο οθωμανικών τίτλων και ιδιοκτησιών.Σε αυτοί προσέφυγαν χιλιάδες Αλβανοί,Σκοπιανοί και λιγότεροι Βούλγαροι και παίρνουν οθωμανικούς τίτλους κυριότητας περιουσίας σε όλη την Μακεδονία και ιδιαίτερα στην Χαλκιδική και στα παραθαλάσσια.Απεύχομαι την ημέρα που θα δω Αλβανούς και Σκοπιανούς κραδαίνοντας οθωμανικούς τίτλους να πηγαίνουν στα δικαστήρια τους ιδιοκτήτες ή να μαλώνουν μεταξύ τους για αυτό ποιος θα το πάρει.Από όσο ήδη ξέρω 4 τέτοιες υποθέσεις εκδικάζονται ή εκδικάστηκαν στην Χαλκιδική.Αν αληθεύει το νούμερο η Άγκυρα προς το παρόν εξέδωσε περί τα 2.000.000 τέτοιους τίτλους.Ευτυχώς για την Χαλκιδική που οι περιουσίες πουλιούνται αφειδώς σε Ρώσους,Βούλγαρους ,Ρουμάνους και άλλες φυλές και ίσως την γλυτώσουν μόνο αυτοί όχι όμως και οι εναπομείναντες Έλληνες ιδιοκτήτες.Για αυτό ξαναρωτάω. Γιατί δουλεύουν μόνο εσάς;

Δεν πρόκειται να αλλάξουν
|

Τα σχολικά τους βιβλία περιλαμβάνουν σαν αλβανικές περιοχές το νότιο Μαυροβούνιο που είναι όλο και όλο 31000 και άρχισαν να ζητάνε ένωση με την Αλβανία.Το Πρέσεβο και τις περιοχές του στην.Νότια ΣερβίαΌλο.το Κόσοβο και τα δυτικά Σκόπια που εκεινκαν δεν πλησιάζει η σλαβική Αστυνομία.Και σε μας όλη η Ήπειρος και μέρος της Δυτ.Μακεδονίας.Πως θα τα αφαιρέσουν για μας και θα τα αφήσουν για τους άλλους;Αφού είναι το αλβανικό όνειρο του εξωμότη Νόλη και της συνδιάσκεψης του Πρίσδεν.Για την Ένωση όλων των Αλβανών των Βαλκανίων.Δεν πρόκειται να αλλάξουν τίποτε γιατί θα έχουν φοβερές εσωτερικές αντιδράσεις.Είναι ένα συνεχές όνειρο τους εδώ και.130 χρόνια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ