Επιτροπή για τη σύνταξη Έκθεσης για τους δικονομικούς κανόνες

22/03/2018

Ενημερώθηκε: 22/03/2018, 13:18

Άκουσε το άρθρο

Επιστημονική Επιτροπή για τη σύνταξη Έκθεσης για τους δικονομικούς κανόνες της υποπαραγράφου 4β του άρθρου 5 της από 24-12-1990 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α ́ 182) η οποία κυρώθηκε με το άρθρο μόνο του ν. 1920/1991 (Α ́ 11), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4511/2018 (Α ́ 2), συγκρότησε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Έργο της  Επιστημονικής Επιτροπής είναι ο καθορισμός των ανα- γκαίων δικονομικών κανόνων για την συζήτηση της υπόθεσης ενώπιον του Μουφτή και την έκδοση των αποφάσεών του και ιδίως για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων των μερών, η οποία πρέπει να περιέχει τα στοιχεία των  εισαγωγικών δικογράφων κατά τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και, επί ποινή ακυρότητας, ρητή ανέκκλητη δήλωση κάθε διαδίκου περί επιλογής της συγκεκριμένης δικαιοδοσίας, την παράσταση των πληρεξουσίων δικηγόρων, τη διαδικασία κατάθεσης και επίδοσής της στο αντίδικο μέρος, και τη διαδικασία της συζήτησης και της έκδοσης απόφασης.

Η Επιτροπή έχει ως εξής:

1. Γιασάρ Δαμάδογλου του Αχμέτ, θεολόγος, μέλος της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, πτυχιούχος Ισλαμικού Πανεπιστημίου Μεδίνας με ειδίκευση στον Ιερό Ισλαμικό Νόμο, κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Ισλαμικών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο AI Azhar, Διδάκτορας Ισλαμικής Θεολογίας και Ισλαμικού Ιερού Νόμου του Πανεπιστημίου AI Azhar.

2. Χαλήλ Τζιχάτ του Μπιλάλ, θεολόγος, μέλος της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, πτυχιούχος Ισλαμικού Πανεπιστημίου Μεδίνας με ειδίκευση στον Ιερό Ισλαμικό Νόμο, κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στο Ισλαμικό Ιερό Κήρυγμα και Διδάκτορας Ισλαμικής Θεολογίας του Ισλαμικού Πανεπιστημίου της Μεδίνας.

3. Αγγελική Ζιάκα του Γρηγορίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Θρησκειολογίας της Εισαγωγικής Κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

4. Κωνσταντίνος Γούναρης του Παντελή, Δικηγόρο Ξάνθης με εμπειρία σε θέματα οικογενειακού και κληρονομικού δικαίου.

5. Σπύρος Τσαντίνης του Κωνσταντίνου , Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με ειδίκευση σε θέματα Αστικού Δικονομικού Δικαίου.

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ