Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Οργή από 93 Καθηγητές της Νομικής Αθηνών για τις ανεξέλεγκτες παρανομίες γύρω από τη Σχολή τους: Απο τύχη δεν έχουμε θανατηφόρα επεισόδια σε βάρος φοιτητών μας

“ Θα υποχρεωθούμε να προστατεύσουμε την ασφάλεια και την υγεία των φοιτητών μας και να περιφρουρήσουμε το κύρος της Σχολής μας, λαμβάνοντας κάθε μέτρο, ακόμη και επώδυνο αν χρειαστεί”
Δημοσίευση: 27/03/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ανοικτή επιστολή γεμάτη οργή για την εγκατάλειψη της Νομικής Αθηνών από τα αρμόδια όργανα στην “βαριά  παρανομία”, εξέδωσαν 93 καθηγητές της Νομικής Αθηνών με κοινοποίηση  στις εισαγγελικές αρχές και τους συναρμόδιους υπουργούς, με την οποία δηλώνουν ότι:  

Α. Εάν δεν ληφθούν μέτρα ΤΩΡΑ και δεν αντιμετωπισθεί το φαινόμενο από την Πολιτεία, θα υποχρεωθούμε να προστατεύσουμε την ασφάλεια και την υγεία των φοιτητών μας και να περιφρουρήσουμε το κύρος της Σχολής μας, λαμβάνοντας κάθε μέτρο, ακόμη και επώδυνο αν χρειαστεί.

Β. Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι αν οι αρμόδιοι σκοπεύουν να εγκαταλείψουν τη Νομική Σχολή στην τύχη της, αυτό δεν πρόκειται ποτέ να το πράξουν τα Μέλη της.  

Οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι αναφέρουν στην επιστολή ότι καθημερινά τελούνται στον χώρο αυτό αξιόποινες πράξεις (διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών, απειλές, σωματικές βλάβες και εξυβρίσεις) , κάποιες εκ των οποίων έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα.

 Παράλληλα απευθύνουν ύστατη έκκληση προς όλες τις αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση αυτού του απαράδεκτου και χρόνιου φαινομένου παρανομίας ακριβώς δίπλα στον χώρο, όπου διδάσκεται το Δίκαιο και σπουδάζουν οι αυριανοί δημόσιοι λειτουργοί, δικαστές και δικηγόροι της Χώρας.

Η κατάσταση αυτή, τονίζουν οι ακαδημαικοί δάσκαλοι,  θέτει σε κίνδυνο την υγεία, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια των φοιτητών μας, των διδασκόντων και όλων των εργαζομένων, προσβάλλει δε την ίδια την ιστορία της Νομικής Σχολής. Εδώ, όπου άλλοτε δόθηκαν αγώνες για την δημοκρατία και την ελευθερία επιβιώνει και μακροημερεύει ένα άντρο παρανομίας, όπου δρούν άτομα ξένα προς την ακαδημαϊκή κοινότητα, σημειώνουν οι καθηγητές.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Έχοντας εξαντλήσει κάθε άλλη οδό, οι Καθηγητές της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε αυτή τη δημόσια διαμαρτυρία και να επιστήσουμε την προσοχή όλων για την συνεχιζόμενη κατάσταση βαριάς παρανομίας στο κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο της Νομικής Σχολής, δίπλα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Καθημερινά τελούνται στον χώρο αυτό αξιόποινες πράξεις (διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών, απειλές, σωματικές βλάβες και εξυβρίσεις), κάποιες εκ των οποίων έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα. Απευθύνουμε ύστατη έκκληση προς όλες τις αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση αυτού του απαράδεκτου και χρόνιου φαινομένου παρανομίας ακριβώς δίπλα στον χώρο, όπου διδάσκεται το Δίκαιο και σπουδάζουν οι αυριανοί δημόσιοι λειτουργοί, δικαστές και δικηγόροι της Χώρας.

Η κατάσταση αυτή θέτει σε κίνδυνο την υγεία, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια των φοιτητών μας, των διδασκόντων και όλων των εργαζομένων, προσβάλλει δε την ίδια την ιστορία της Νομικής Σχολής. Εδώ, όπου άλλοτε δόθηκαν αγώνες για την δημοκρατία και την ελευθερία επιβιώνει και μακροημερεύει ένα άντρο παρανομίας, όπου δρούν άτομα ξένα προς την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Διαμαρτυρόμαστε για την απραξία της Πολιτείας η οποία ανέχεται αυτή την κατάσταση, παντελώς αναντίστοιχη με την προσφορά και το έργο που επιτελείται στο παλαιότερο ακαδημαϊκό ίδρυμα της πατρίδας μας. Ήδη από το 2012 έχουμε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά προς τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ζήτημα εξαιρετικής φύσης που πρέπει να αντιμετωπισθεί κατ’απόλυτη προτεραιότητα. Έκτοτε, βάσει αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης της Σχολής, σε συνεργασία και με την υποστήριξη των Πρυτανικών Αρχών, έχουμε προσφύγει με κάθε μέσο σε όλες τις αρμόδιες αρχές και ενδιαφερόμενους φορείς: καταγγελίες, ενημερωτικές επιστολές, επισκέψεις, προφορικές και έγγραφες διαμαρτυρίες στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου (2015, 2016, 2017), στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (2015), στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής (2016, 2017) και στο Δήμο (2015, 2016, 2017). Η ανταπόκριση ήταν μηδαμινή, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει οποιοσδήποτε διερχόμενος.

Διαμαρτυρόμαστε για την ακατανόητη αδράνεια των αρμοδίων και τη διαχειριστική μετάθεση ευθυνών, ενώ το ζήτημα αφορά τα παιδιά όλων μας. Από τύχη και μόνο δεν έχουμε θρηνήσει θύματα και δεν έχουν γίνει  βαρύτερες συμπλοκές ή θανατηφόρα επεισόδια σε βάρος φοιτητών μας.

Διαμαρτυρόμαστε ως ακαδημαϊκοί δάσκαλοι για τη χείριστη παιδαγωγική του φαινομένου, την παιδαγωγική της ανοχής της παρανομίας. Διαμαρτυρόμαστε για τη διαστροφή της έννοιας του ασύλου, το οποίο δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για την παράνομη συγκάλυψη κακουργηματικών πράξεων που καθημερινά τελούνται εντός και εκτός του κτιρίου της Νομικής Σχολής. Διαμαρτυρόμαστε για την έλλειψη ουσιαστικής και οργανωμένης προστασίας των πλέον δυστυχούντων συνανθρώπων μας, των θυμάτων των εμπόρων ναρκωτικών.  

Δηλώνουμε ότι, εάν δεν ληφθούν μέτρα ΤΩΡΑ και δεν αντιμετωπισθεί το φαινόμενο από την Πολιτεία, θα υποχρεωθούμε να προστατεύσουμε την ασφάλεια και την υγεία των φοιτητών μας και να περιφρουρήσουμε το κύρος της Σχολής μας, λαμβάνοντας κάθε μέτρο, ακόμη και επώδυνο αν χρειαστεί. Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι αν οι αρμόδιοι σκοπεύουν να εγκαταλείψουν τη Νομική Σχολή στην τύχη της, αυτό δεν πρόκειται ποτέ να το πράξουν τα Μέλη της.  

1.    ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ
2.    ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
3.    ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
4.    ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
5.    ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
6.    ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
7.    ΒΑΘΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
8.    ΒΑΣΙΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
9.    ΒΕΝΙΕΡΗΣ  ΙΑΚΩΒΟΣ
10.    ΒΕΡΒΕΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
11.    ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
12.    ΒΟΥΤΣΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
13.    ΓΑΒΟΥΝΕΛΗ ΜΑΡΙΑ
14.    ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
15.    ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
16.    ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
17.    ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
18.    ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
19.    ΓΚΟΡΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
20.    ΓΟΥΡΓΟΥΡΙΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
21.    ΔΑΚΟΡΩΝΙΑ ΕΥΓΕΝΙΑ
22.    ΔΕΛΗΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
23.    ΔΕΛΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
24.    ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
25.    ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
26.    ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ
27.    ΔΙΒΑΝΗ ΕΛΕΝΗ
28.    ΔΡΟΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
29.    ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΠΑΥΛΟΣ - ΜΙΧΑΗΛ
30.    ΗΛΙΑΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
31.    ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
32.    ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
33.    ΚΑΤΗΦΟΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
34.    ΚΙΝΙΝΗ ΕΥΘΥΜΙΑ
35.    ΚΙΟΥΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
36.    ΚΟΝΔΥΛΗ ΙΩΑΝΝΑ
37.    ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
38.    ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ
39.    ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
40.    ΛΑΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
41.    ΛΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
42.    ΛΑΖΑΡΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
43.    ΛΕΚΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
44.    ΛΙΑΠΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
45.    ΛΙΒΑΔΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
46.    ΛΙΒΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
47.    ΛΙΟΥΡΔΗ ΑΓΛΑΙΑ
48.    ΛΥΤΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
49.    ΜΑΣΤΡΟΜΑΝΩΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
50.    ΜΕΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
51.    ΜΙΚΡΟΥΛΕΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
52.    ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
53.    ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
54.    ΜΟΥΣΤΑΪΡΑ ΕΛΕΝΗ
55.    ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
56.    ΜΠΕΤΖΙΟΥ-ΚΑΜΤΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
57.    ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
58.    ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
59.    ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
60.    ΠΑΖΑΡΤΖΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
61.    ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
62.    ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ - ΣΠΥΡΙΔΩΝ
63.    ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
64.    ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
65.    ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΙΑΣ
66.    ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
67.    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
68.    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΡΕΒΕΚΚΑ - ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΛΑ
69.    ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ-ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΖΩΗ
70.    ΠΑΠΑΡΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΤΡΙΝΑ
71.    ΠΑΠΑΡΣΕΝΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
72.    ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
73.    ΠΕΛΛΕΝΗ-ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΘΗ
74.    ΠΟΥΛΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
75.    ΡΕΘΥΜΙΩΤΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
76.    ΡΟΥΣΣΟΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ
77.    ΣΙΟΥΤΗ ΓΛΥΚΕΡΙΑ
78.    ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
79.    ΤΖΑΝΕΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ
80.    ΤΖΟΥΓΑΝΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
81.    ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
82.    ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΦΛΩΡΑ
83.    ΤΣΑΚΥΡΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
84.    ΤΣΙΚΡΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
85.    ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΣ
86.    ΤΣΟΥΚΑ ΧΡΥΣΑΦΩ
87.    ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
88.    ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
89.    ΧΕΛΜΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
90.    ΧΙΩΤΕΛΛΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
91.    ΧΡΙΣΤΑΚΑΚΟΥ-ΦΩΤΙΑΔΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
92.    ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
93.    ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

Ετικέτες: 
Νομική Αθηνών

Σχόλια (2)

 
Ερωτηση.
29 Μαρ 2018 02:04

Γιατί η σχολη σας εξαιρεθηκε απο την προστασια των ρωμαλεων του Κομισσαριατου Επιβλεψης Εσωτερικων Πανεπιστημιακων Υποθεσεων και Ταξης δηλαδη του Κ.Ε.Ε.Π.Υ.Τ που υπαγεται απ ευθειας στο Γραφειο Εσωτερικων Υποθεσεων του Υπουργειου;Γιατι δεν ενημερωσατε απ ευθειας την Επιτροπη Ειρηνης Υφεσης και Αφοπλισμου ;

 
mitsos
28 Μαρ 2018 19:40

Κακώς διαμαρτύρονται οι κύριοι καθηγητές. Δεν έχουν ακούσει ότι ο κύριος υπουργός έχει συστήσει επιτροπή που μελετά το θέμα εμβριθώς;

Ας κάνουν λοιπόν υπομονή μέχρι να βγει το σχετικό πόρισμα των σοφών της επιτροπής, το καλό αργεί να γίνει.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ