Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Σε ένα μήνα το πόρισμα συγχώνευσης του Παν. Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας

Πρώην Πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας στο esos: “Αισιοδοξώ ότι το όλο εγχείρημα θα ολοκληρωθεί ”
Δημοσίευση: 29/03/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το αργότερο μέχρι 30 Απριλίου θα υπάρξει πόρισμα για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου  Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Αυτό συμφωνήθηκε, (να υπάρξει ως στόχος) στη σημερινή τετράωρη συνεδρίαση της Μικτής Επιτροπής για τη συγχώνευση των τριών Ιδρυμάτων, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, παρουσία του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες:

Α. Υπήρξε σύγκλιση απόψεων μεταξύ των μελών της Επιτροπής σε πάρα  πολλά ζητήματα.

B. Μένει να διευθετηθούν λεπτομέρειες, όπως ονομασίες τμημάτων ή εάν κάποιο τμήμα θα έχει τετραετή ή πενταετή Προγράμματα Σπουδών. 

Ο πρώην Πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας Καθηγητής Νικόλαος Μπάτης , μιλώντας στο esos, χαρακτήρισε πολύ καλό το κλίμα της συζήτησης μεταξύ των μελών της Επιτροπής και δημιουργική τη σημερινή συνεδρίαση  ενώ  δήλωσε: “Αισιοδοξώ ότι το όλο εγχείρημα θα ολοκληρωθεί ”.

Η Επιτροπή

Η Επιτροπή αποτελείται από τους :

1. Γιώργο Πετράκο του Κωνσταντίνου,   Καθηγητή, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

2. Ιωάννα Λαλιώτου του Βασιλείου,  Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

3. Ζήση Μαμούρη του Δημητρίου,   Καθηγητή, Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

4. Ξενοφώντα Σπηλιώτη του Δημητρίου, Πρύτανης  του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

5. Μιχαήλ Βραχνάκη του Σταύρου,   Καθηγητή, Αντιπρύτανη του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

6. Νικόλαο Μπάτη του Θεοδώρου,   Καθηγητής, πρώην Πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

7. Πέτρο Λάμψα του Θεοχάρη,   Καθηγητή, Πρύτανη του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας

8. Νικόλα Στριμπάκο του Σωτήρη,   Καθηγητή, Αντιπρύτανη του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας.

9. Νικόλαο Ασημάκη του Δημητρίου,  Καθηγητή, Αντιπρύτανη του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας.

10. Παντελή Κυπριανό του Σπυρίδωνος,   Καθηγητή, πρώην Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Σύμβουλο υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Σχόλια (6)

 
Ερώτηση κρίσης στον Υπουργό
30 Μαρ 2018 00:01

Για τους αξιωματικούς μας που είναι όμηροι στις τουρκικές φυλακές θα εκδώσετε πόρισμα του πότε θα απελευθερωθούν;Αρχίζετε και τους ξεχνάτε μήπως;

 
Μέλος ΔΕΠ
30 Μαρ 2018 07:27

Για να υπάρχει αισιοδοξία είναι προφανές ότι τις Θεσμικές ρυθμίσεις και διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας των νέων Τμημάτων που έχει προτείνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΔΕΝ τις αποδέχονται οι συνάδελφοι των 2 ΤΕΙ.

 
Χαλκιδέος
30 Μαρ 2018 13:08

Δεν βλέπω να εκπροσωπείται το πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας! Γιατί τους αφήσατε όλους στον πάγκο; Ή είναι αλήθεια οτι σκοπεύετε να κάνετε το πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας Κέντρο Φιλοξενίας παράτυπων Μεταναστών , με χρηματοδότηση από τον ΟΗΕ των ΜΚΟ που θα διαχειρισθούν τη μετατροπή;

 
Michelangelo
30 Μαρ 2018 14:17

Απόφοιτοι ΤΕΙ όμηροι του Υπουργείου

Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ θα μείνουν χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα ενώ όλοι οι άλλοι θα βολευτούν μια χαρά (όπως καθηγητές TEE κ.λ.π). Οι απόφοιτοι Μηχανικοί αλλά και άλλες ειδικότητες των ΤΕΙ θα μείνουν να περιμένουν από την εποχή του Απόστολου Κακλαμάνη το 1984 μήπως και αυτή η""ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ"" θα πράξει τα δέοντα.
Από τα 35 εργάσιμα χρόνια έχουν περάσει 34 χρόνια στα οποία δουλεύουμε χωρίς δικαιώματα κατά συνέπεια ετεροαπασχολούμενοι. Δεν υπάρχει ντροπή από κανέναν.
Κύριε Υπουργέ Γαβρόγλου δώσε μας τα δικαιώματά μας εμάς των αποφοίτων Πολιτικών Μηχανικών ΤΕΙ με το Προεδρικό Διάταγμα και τα Δικαστήρια (Ελληνικά και Ευρωπαϊκό ) και ΣΤΕ να εκδικάζουν άλλες υποθέσεις και όχι υποθέσεις της Παιδείας.
Είναι η μέγιστη υποκρισία να ορίζονται Επιτροπές για να ροκανίζουν το χρόνο και να κωλυσιεργούν ότι δήθεν κάτι γίνεται και κάτι φαίνεται στον ορίζοντα!
Ντροπή στο Υπουργείο Παιδείας εδώ και 34 χρόνια (από το 1984) να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο στους αποφοίτους Μηχανικούς ΤΕΙ!
Ντροπή και τίποτε άλλο!!!!!!!!!!!!!

 
LUCE DI LUNA
30 Μαρ 2018 14:35

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ Ω ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Χρόνια από σήμερα οι αρμόδιοι του Υπουργείου Παιδείας θα εξακολουθούν να απαντούν κάπως έτσι για τους αποφοίτους Μηχανικούς του νέου Πανεπιστημίου και θα δικαιολογούνται κάπως έτσι που δε θα έχουν μέχρι τότεεκδοθεί επαγγελματικά δικαιώματα:

<< Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων, με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 229502/29.12.2017 έγγραφο υπηρεσιακών απόψεων που απέστειλε προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, αναφέρει τα εξής: « Σε εφαρμογή των παραπάνω διατάξεων [των παρ. 3, 4 και 5 του άρθρου 46 του ν. 4485/2017] ... εξεδόθησαν από την υπηρεσία μας... υπουργικές αποφάσεις σύστασης και συγκρότησης Επιτροπών για την υποβολή εισήγησης σχετικά με τον καθορισμό του πλαισίου πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες βάσει προσόντων που προσδίδουν οι τίτλοι σπουδών που αποκτούν οι πτυχιούχοι Τμημάτων α) Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕΙ β) Πολιτικών Μηχανικών ΤΕΙ και γ) Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕΙ, αντιστοίχως. Επισημαίνεται ότι τα Τμήματα Πολιτικών Έργων και Πολιτικών Έργων Υποδομής μετονομάστηκαν ή συγχωνεύτηκαν κατά περίπτωση με τα αναφερόμενα ανωτέρω προεδρικά διατάγματα, σε Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε., ως εκ τούτου αρμόδια επιτροπή για την υποβολή της σχετικής εισήγησης είναι η Επιτροπή σχετικά με τον καθορισμό του πλαισίου πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες βάσει προσόντων που προσδίδουν οι τίτλοι σπουδών που αποκτούν οι πτυχιούχοι των υφιστάμενων Τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. Σύμφωνα με τα παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη αλλαγή του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, τον χρόνο που απαιτείται για την υποβολή της σχετικής εισήγησης και την έκδοση του προεδρικού διατάγματος, παρακαλούμε για την χορήγηση εύλογης προθεσμίας για την συμμόρφωση προς την αριθμ. 4917/2012 απόφαση». Όπως δε προκύπτει από τα στοιχεία που απεστάλησαν στο παρόν Συμβούλιο, συνημμένα με το ανωτέρω από 29.12.2017 έγγραφο υπηρεσιακών απόψεων, κατ’ εφαρμογή των ανωτέρω παρ. 3, 4 και 5 του άρθρου 46 του ν. 4485/2017 εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 219952/Ζ1/13.12.2017 (τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ. 689/20.12.2017) απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων, με την οποία συστάθηκε και συγκροτήθηκε επταμελής επιστημονική επιτροπή στο Υπουργείο Παιδείας, με Πρόεδρο τον Γενικό Γραμματέα του ίδιου Υπουργείου, με αντικείμενο την «υποβολή εισήγησης στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σχετικά με το πλαίσιο πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες, βάσει προσόντων που προσδίδουν οι τίτλοι σπουδών που αποκτούν οι πτυχιούχοι Τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε.».

... και ο χορός καλά κρατεί!!!!!!!!!!!
καληνύχτα σας!

 
Κωνσταντίνος
31 Μαρ 2018 19:26

Έχω μία απορία. Γιατί αυτή η προσπάθεια συγχώνευσης-αναβάθμισης γιά να μην πώ κάτι άλλο που είναι πολύ υποτιμητικό,ξεκίνησε από τον άλλο πόλο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή τα Α.Τ.Ε.Ι; Αυτά τα ιδρύματα είναι ο φτωχός συγγενής;Γιατί θεωρήθηκε αυτονόητο ότι εκείνα πρέπει να συρρικνωθούν, να κλείσουν ν'αναβαθμιστούν κλπ; Εξετάστηκε ποτέ η αναγκαιότητα της συνέχισης της λειτουργίας τόσων και τόσων Τμημάτων ΑΕΙ στο λεκανοπέδιο Οικονομικών Επιστημών,Διοίκησης Επιχειρήσεων, Στατιστικής, Ψυχολογίας, Πολιτικής Επιστήμης,όλα εις διπλούν, τριπλούν, τετραπλούν κλπ. Κανείς από τους σοφούς δεν είπε ότι ένα από τα παραπάνω τμήματα πρέπει να διακόψει τη λειτουργία του, ενώ πολύ εύκολα βγάζουν διαταγές να κλείσει ένα τμήμα στη Λευκάδα, στο Καρπενήσι, στα Γρεβενά ή αλλού. Εκεί δηλαδή όπου η παιδεία είναι είδος σε ανεπάρκεια πρέπει να κλείσουν ακόμα και οι γεωπονικές σχολές που χρησιμεύουν στους κατοίκους, ενώ το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο πρέπει να μένει στο Λεκανοπέδιο; Γιατί δε λαμβάνουν πρώτα την πρωτοβουλία της συνένωσης τα κεντρικά ιδρύματα Πάντειο, Οικονομικό, Χαροκόπειο, Ε.Μ.Πολυτεχνείο, Α.Σ.Κ.Τ.Α!!! έτσι ώστε να δείξουν και στα επαρχιακά Α.Τ.Ε.Ι τον τρόπο πώς να κάνουν το ίδιο κι αυτοί;
Τί είδους ηγεμονικές τάσεις είναι αυτές-γιά να μην πώ μικροψυχία κι έπαρση- που ξεχνούν ότι οικειοθελώς οι Κερκυραίοι έκλεισαν τη Νομική και την Ιατρική τους το 1864 γιά να ενισχύσουν το Αθήνησι Πανεπιστήμιο;Κατεβείτε γιά λίγο από τους θρόνους σας κύριοι!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.