ΜΑΘΗΤΕΣ

ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ: Καταργούνται οι απουσίες δοκιμαστικά σε Λύκεια της Κρήτης και Θεσσαλονίκης

Απόφαση του υπουργού Κ. Γαβρόγλου μετά από εισήγηση του ΙΕΠ
Δημοσίευση: 01/04/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : To παρακάτω   είναι πρωταπριλιάτικo ρεπορτάζ και δεν ισχύει:

Δεκτή έκανε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου την εισήγηση του ΙΕΠ, η οποία προβλέπει:

Α. Την κατάργηση υποχρεωτικής παρακολούθησης μαθημάτων για τους μαθητές της Γ Λυκείου,  ενός αριθμού  Λυκείων της Θεσσαλονίκης και   της Κρήτης.

Β. Η   απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από το νέο σχολικό έτος

Γ. Στους μαθητές θα δοθεί η δυνατότητα παρακολούθησης όποιων μαθημάτων επιθυμούν.

Δ. Τα  σχολεία θα είναι συνδεδεμένα ηλεκτρονικά με κεντρικό κόμβο του υπουργείου Παιδείας και ο ο καθηγητής πριν ξεκινήσει το μάθημα θα δηλώνει ηλεκτρονικά αριθμό και ονόματα μαθητών που παρακολουθούν το μάθημά του.

Ε. Κάθε τέλος του μήνα θα δίνονται στους μαθητές ανώνυμα ερωτηματολόγια που θα κινούνται γύρω από τους παράγοντες της συμμετοχής ή μη ανά  μάθημα.

Z. Σε  Δημοτικά επίσης της Κρήτης και Θεσσαλονίκης, οι δάσκαλοι δεν θα δίνουν στους μαθητές δουλειά για το σπίτι αλλά θα γίνονται όλα μόνο στο σχολείο.

Η. Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να επεκτατθεί και σε άλλα Λύκεια της χώρας, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της δοκιμαστικής εφαρμογής.

Το δοκιμαστικό αυτό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας, όπως αναφέρει το αιτιολογικό της απόφασης, στόχο δεν έχει την αξιολόγηση , αλλά την αναζήτηση των παραγόντων που μετά τον Μάρτιο μέχρι και τη λήξη των μαθημάτων οι αίθουσες της Γ. Λυκείου είναι σχεδόν άδειες.

Σημειώνεται ότι η επιλογή της Κρήτης και Θεσσαλονίκης ήταν τυχαία και δεν έχει σχέση με αριθμό απουσιών ή κάποιο άλλο γεγονός.

17.765 μαθητές Γ Λυκείου έκαναν από 80-100 απουσίες  μόνο τον Απρίλιο

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας:

Α. Ο συνολικός αριθμός των μαθητών που φοιτούσαν κατά το   σχολικό έτος 2015-2016 στην τελευταία τάξη των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας ήταν  100.689.

Β. Κατά τον μήνα Απρίλιο του ίδιου σχολικού έτους έτους 38.102 μαθητές πραγματοποίησαν 0-50 απουσίες (ώρες), 17.765 μαθητές πραγματοποίησαν 50-100 απουσίες (ώρες) και 346 μαθητές πραγματοποίησαν παραπάνω από 100 απουσίες (ώρες).

Το esos επισημαίνει κάθε χρόνο προς την εκάστοτε πολιτική ηγεσία κάτι που είναι κοινό μυστικό στην εκπαιδευτική κοινότητα, και το θυμίζει και τώρα προς τον υπουργό Κ. Γαβρόγλου, προκειμένου να βάλει “φρένο” στο φαινόμενο, περίπου τον Μάρτιο   να  αρχίζει μια φάμπρικα απουσιών και δικαιολόγησης απουσιών, στη Γ Λυκείου,  ώστε αρκετοί μαθητές (όχι όλοι) να "κάνουν" τις 114 ή τις 164 απουσίες, τις οποίες "δικαιούνται".

Ξαφνικά όλη η μαθητιώσα Ελλάδα αρρωσταίνει και καταφθάνουν σωρεία δικαιολογητικών από κηδεμόνες και γιατρούς.

Το αποτέλεσμα είναι η διάλυση του δημόσιου σχολείου για το επόμενο διάστημα μέχρι την αρχή των εξετάσεων.

Θυμίζουμε ότι  η Άννα Διαμαντοπούλου ως υπουργός Παιδείας  παρότι είχε εξαγγείλει επισήμως ότι θα βάλει τέλος σ αυτό το φαινόμενο , για λόγους που η ίδια γνωρίζει έκανε πίσω .

Η κ. Διαμαντοπούλου είχε κάνει λόγο     για "βεβαιώσεις" από γιατρούς που συχνά χρησιμοποιούνται από τους ίδιους τους γονείς, προκειμένου να "δικαιολογηθούν" οι απουσίες των παιδιών τους στα σχολεία.

Μάλιστα, είχε χαρακτηρίσει  "ντροπή" το "καθεστώς" των ψεύτικων βεβαιώσεων, που προσκομίζει το παιδί στο σχολείο του, εν γνώσει των γονέων, για να δικαιολογήσει την απουσία του και να μην έχει επιπτώσεις.

"Δηλαδή, ένα παιδί 18 χρόνων, αλλά και μικρότερης ηλικίας, μαθαίνει ότι μπορεί να έχει πλαστές βεβαιώσεις και μάλιστα από το δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Το «φαινόμενο», δυστυχώς, διατρέχει όλες τις βαθμίδες και τους πρωταγωνιστές της Εκπαίδευσης, από μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές έως και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εξασφαλίζουν, ή δέχονται, αυτές τις βεβαιώσεις.", είχε σημειώσει με δηλώσεις της η  Άννα Διαμαντοπούλου.

 

Σχόλια (89)

 
ΑΠΡΙΛΗΣ
01 Απρ 2018 23:28

....Αλλά, τώρα που το θυμάμαι, πριν 3-4 χρόνια, ως πρωταπριλιάτικο αστείο, γραφόταν επανειλημμένα ότι καταργείται ο θεσμός των σχ. συμβούλων. Και, να που... Δε θες, σε άλλα 3-4 χρονάκια, λέμε τώρα...

 
Γεώργιος Φ.
01 Απρ 2018 19:45

Πετυχημένο το πρωταπριλιάτικό σας. Και του χρόνου.

 
Κώστας
01 Απρ 2018 19:19

Πρωταπριλιά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
1η Απρίλη
01 Απρ 2018 18:55

......και του χρόνου !!

 
Ελένη
01 Απρ 2018 18:15

Στα πανεπιστήμια και χωρίς απουσίες τα αμφιθέατρα είναι ακόμα γεμάτα.
Τα παιδιά πάντα αναζητούν τη γνώση.

 
Γιώργος
01 Απρ 2018 18:08

Μήπως να δείτε την ημερομηνία του ρεπορτάζ;

 
Φίλιππος
01 Απρ 2018 18:00

Είναι πρωταπριλιάτικο, μην τσιμπάτε.

 
Μαρια
01 Απρ 2018 17:44

Στη σωστή κατεύθυνση το μέτρο. Πρέπει γονείς και εκπαιδευτικοί ότι δεν έρχονται σχολείο επειδή είναι υποχρεωμένοι αλλά επειδή θα τους ωφελήσει. Όπως στη Φιλανδία που οι μαθητές γράφουν εξετάσεις ΧΩΡΙΣ επιτηρητες και δεν αντιγράφουν γιατί ξέρουν ότι δεν είναι προς όφελος τους, κατά δήλωση τους. Θελει αλλαγή νοοτροπίας αλλιώς 1000 χρονια τα ίδια
..

 
Μαρια
01 Απρ 2018 17:38

@Ντινος, υπάρχουν άλλα πολλά και σημαντικότερα που γίνονται σε άλλες χώρες και ΔΕΝ γίνονται εδώ , όπως η αξιολόγηση, τα τυπικά προσόντα διορισμού, το σύστημα πρόσβασης σε ΑΕι κ.τ.λ. οπότε άστο.....

 
Γιώργος
01 Απρ 2018 17:30

Μήπως να δείτε την ημερομηνία του ρεπορτάζ;

 
Γιώργος
01 Απρ 2018 17:29

Μήπως να δείτε την ημερομηνία του ρεπορτάζ;

 
Πρωταπριλιά
01 Απρ 2018 17:15

Καλό, κόντεψα να το φάω κι εγώ. Καλή πρωταπριλιά σε όλους!

 
Ρήγας
01 Απρ 2018 16:56

Εύχομαι ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και ψυχραιμία σε όλους....

 
yannisretsis@gmail.com
01 Απρ 2018 16:43

ευτυχώς που ήρθε η πρωταπριλιά να διαβάσουμε και καμιά αλήθεια.χαχαχα

 
ΤΑΣΟΣ
01 Απρ 2018 16:35

ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ!!!!!

 
Αμερόληπτος
01 Απρ 2018 16:34

Ας ελπίσουμε πως πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο!!! Διαφορετικά...

 
ΤΑΣΟΣ
01 Απρ 2018 16:34

ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ.

 
Αμερόληπτος
01 Απρ 2018 16:33

Άχρηστους να τους πεις, ανίκανους, γεμάτους ιδεοληψίες που τις μετατρέπουν σε νομοθετήματα; Ό, τι κι αν επιλέξει κάποιος είναι λίγο για να χαρακτηρίσει αυτόν τον εφιάλτη που ζούμε με το συριζα. Πράγματι, όπως έγραψε και ο σχολιαστής με το όνομα ΓΙΩΡΓΟΣ, εργάζονται μεθοδικά ώστε οι Έλληνες μαθητές/τριες να μείνουν αγράμματοι/ες, συνεπώς πιο ελεγχόμενοι/ες και διαχειρίσιμοι/ες. Ας ξυπνήσουμε Έλληνες κι ας τους στείλουμε όσο γίνεται γρηγορότερα στο 4% (που πάει να πει στον αγύριστο!) αν θέλουμε να διασώσουμε κάτι από την εδαφική μας ακεραιότητα και τον πολιτισμό μας.

 
Δημήτρης
01 Απρ 2018 16:24

Χαλαρώστε, αν μη τι άλλο το Υπουργείο απέδειξε ότι έχει χιούμορ και ξέρει να τηρεί τα έθιμα !

 
Μαρια
01 Απρ 2018 16:09

Ή είναι πρωταπριλιατικο ή οι ανθρωποι εχουν μια αλλη αποψη. Στα ερωτηματολογιο η απαντηση θα ειναι πηγαινω φροντιστηριο ή βαριεμαι τα μαθηματα γενικης παιδειας ή βαριεμαι γενικως ή ο καθηγητής κοροιδευει την κοινωνια. Και; θα απολυσουν θα νουθετήσουν ή θα δωσουν στο μετρο καθολικη ισχυ γιατι τα καημενα καταπιεζονται.

 
Εκπαιδευτικός
01 Απρ 2018 15:54

Ψαρουκλες... η καλύτερη είδηση για εμενα!

 
Bill231
01 Απρ 2018 15:52

Πρωταπριλιατικο βρε.. καλοοο..

 
Nτίνος
01 Απρ 2018 15:50

Υπάρχει χώρα σε όλη τη γη που γίνονται αυτά;Θα μου πείτε ότι δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που κυβερνάν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.Ας πρόσεχαν αυτοί που τους ψήφισαν και οι υπόλοιποι που δεν τους ψήφισαν ,που τους ανέχονται.Αν συμβεί ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία τους εμπιστεύεστε;Ένα μήνα δυο Έλληνες στρατιωτικοί είναι στις τουρκικές φυλακές και δεν ξέρουν πότε θα τους απελευθερώσουν και θα είναι ικανοί να μας κυβερνήσουν σε μια πιθανότατη ελληνοτουρκική σύρραξη,όπως την διαβλέπουν όλοι οι ξένοι,που την προβλέπουν και σύντομα;Φοβάμαι με αυτούς και τα χειρότερα.Οι Σκοπιανοί τους δουλεύουν και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν υποχωρώντας συνεχώς και θα είναι καλύτεροι στην ελληνοτουρκική μείζονα κρίση;

 
Αθηνάαα
01 Απρ 2018 15:26

Πρωταπριλιάτικο;!!
Μπάζει λίγο. Γιατί δεν πειραματίζονται στα Πειραματικά; Και πού είναι η ισονομία εν όψει πανελλαδικών;
Άντε και του χρόνου! Πλάκα είχε.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ