Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία για το θεσμό των Σχολικών Συμβούλων

03/04/2018

Ενημερώθηκε: 03/04/2018, 19:19

Άκουσε το άρθρο

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία εκτιμά ότι ο θεσμός των Σχολικών Συμβούλων ο οποίος  γεννήθηκε το 1982 ως αποτέλεσμα των πολύχρονων αγώνων των Εκπαιδευτικών, παρά τις όποιες δυσλειτουργίες του, προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια σημαντικό έργο στην Εκπαίδευση.

Πολλοί Σχολικοί Σύμβουλοι των Μαθηματικών στήριξαν και στηρίζουν μέχρι και σήμερα τις προσπάθειες της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας πυκνώνοντας τις τάξεις της και συμμετέχουν καθοριστικά στη διάδοση των Μαθηματικών ιδεών.  

Σήμερα που ο θεσμός επανεξετάζεται κριτικά, εκτιμάμε πως είναι πολυτέλεια να θεωρείται αναλώσιμο τέτοιας τάξης επιστημονικό εκπαιδευτικό προσωπικό και να παροπλίζεται με ρυθμίσεις που υπολείπονται των αποδεκτών ορίων της αξιοκρατίας.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία εκφράζει επιφυλάξεις για διατάξεις του νομοσχεδίου και ζητάει από το ΥΠΠΕΘ να επικρατήσουν ώριμες δεύτερες σκέψεις, προκειμένου να δοθεί αποδεκτή και βιώσιμη λύση σε συνεργασία με τους αρμόδιους εκπροσώπους του επιστημονικού φορέα των Σχολικών Συμβούλων.

Η Εκπαίδευση δεν αντέχει τις συνεχείς χωρίς επαρκή τεκμηρίωση αλλαγές, που στοχεύουν σε πρόσκαιρα οφέλη και αποσυνθέτουν την απαραίτητη ομοψυχία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας
Ο Πρόεδρος Ανάργυρος Φελλούρης Καθηγητής Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου      

Ο Γενικός Γραμματέας Ιωάννης  Τυρλής Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

 

 

Σχόλια (14)

@ΝΙΚΗ
|

Γιατί λέτε ότι είναι ατυχές το παράδειγμα των Διευθυντών Εκπαίδευσης που γύρισαν στις τάξεις;Είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση που αναφέρεσθε εκτενώς παρακάτω και αφορά τους ΣΣ που υπερασπίζεσθε με πάθος.Αν αλλάξετε τις λέξεις ΣΣ και προσθέσετε ,Διευθυντές Εκπαίδευσης είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση και ακόμη χειρότερη γιατί στάλθηκαν την άλλη μέρα σε τάξεις από συμβούλια επιλογής στα οποία συμμετείχαν και ΣΣ.Και πάρα πολλά προσόντα είχαν και βγήκαν πρώτοι σε ψήφους.Αυτά που γράφετε λοιπόν ισχύουν πρώτα και κύρια για αυτούς.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ;
|

@Πλατάρος Γιάννης
Κύριε Πλατάρο δεν ξέρω αν είστε αριστερός, όμως ο λόγος σας είναι αριστερός.
Τέτοιο λόγο χρειαζόμαστε όσοι πραγματικά παραμένουμε αριστεροί και όχι λαϊκιστές (Συριζαία δεξιά) . Από τον επιτάφειο θα πάμε και στην μετάληψη των αχράντων μυστηρίων που τώρα ανακάλυψαν κάποιοι "άθεοι".
Τι σχέση έχουν αυτοί με τον πατέρα μου και άλλους που μαρτύρησαν στην Μακρόνησο για τις πανανθρώπινες αξίες; Ουδεμία.
ΑΠ: 'Οποιος δεν είναι δεξιός στη νοοτροπία.

Πλατάρος Γιάννης
|

Το πιο γελοίο σύνθημα που άκουγα από μικρό παιδί ήταν το «νέοι άνθρωποι, νέες ιδέες» Γέλαγα πολύ. Ενίοτε τσαντιζόμουν όταν όταν το υιοθετούσαν σχηματισμοί που μετείχα των τοπικών της γενέτειρας. Δεν μπορούσα να αντιληφθώ, γιατί το λάθος δεν είναι κατανοητό και προφανές.
Οι άνθρωποι χωρίζονται σε δίπολα.
Μορφωμένοι και μη, άξιοι και μη, ικανοί και μη, ευφυείς και μη, εξελισσόμενοι και μη.
Τα αντίστοιχα έργα των ανθρώπων, είναι άξια ή μη, καινοτόμα ή όχι, σωστά ή μη, σπουδαία ή μη.
Πού μπαίνει η ηλικία;
Φυσικά η ηλικία τίθεται για το ποιον θα κολακεύσουμε. Αρχαίο φαινόμενο. Και κριτήριο για διάγνωση του κοινωνικού ξεπεσμού είναι η κολακεία της νεολαίας. Ενώ οι ενήλικοι έχουν φροντίσει (και συνειδητά και με αυτόματο πιλότο) να κάνουν τα παιδιά τους όμοια από πολύ μικρή ηλικία. Πολύς κόσμος εκλαμβάνει το χάσμα γενεών ως χρονικό αλλά στην πραγματικότητα, είναι χάσμα μορφωτικό και (τα τελευταία χρόνια ) επιμορφωτικό δια βίου.
Πολλοί λοιπόν εδώ ΚΑΜΩΝΟΝΤΑΙ ότι δεν το κατανοούν. Είναι πολύ χρήσιμο για να κατανοήσουμε τις διαρκείς διεργασίες εκφασισμού της Κοινωνίας προ της ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗΣ (και πού ΄σαι ακόμα») ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ +ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
«Διώξτε αυτούς να γίνουμε εμείς....» Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Να μην μετράνε τα προσόντα! Να μην μετράει η εμπειρία! Είμαστε πιο πολλοί! Εμάς θα ακούσουν!
Ποιό Σύνταγμα!....
Πήγαν προχθές ΟΛΜΕ και Αναπληρωτές στου Υπουργείο και ζήτησαν διορισμούς . Πολύ σωστά!
Για το ΠΩΣ όμως τίποτα....
Κάποιος όμως δεν πρέπει να πει την αλήθεια; Και για ποιά αλήθεια ομιλούμε όμως; Μα... γι αυτήν που την βλέπουν ΟΛΟΙ και την παραβλέπουν! Όλο τέτοια εν Ελλάδι....
Πώς θα γίνουν διορισμοί ΜΟΝΙΜΩΝ με ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ;
Θα διοριστούν μόνο οι νυν αναπληρωτές; Είναι αντισυνταγματικό! Να ισχύσουν κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια; Απολύτως δίκαιο. Πόση αποτίμηση των κοινωνικών όμως; Πάνω από 20% ; Χωρίς ΑΝΟΙΚΤΟ διαγωνισμό; ΧΩΡΙΣ ΒΑΣΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ;
Τελευταία η ΟΛΜΕ προβάλλει το σύνθημα «εξίσωση Αναπληρωτών και Μονίμων» Πολύ ωραίο σύνθημα. Πολλές δεκαετίες όμως έχει επιτευχθεί αυτό το δικαίωμα. Συντάξιμη η υπηρεσία, προαγώγιμη, αναγνωρίσιμη, με μόρια, όλοι στο ΙΚΑ πλέον, όλοι ίδιες άδειες, όλοι πρόσβαση στην επιμόρφωση, δικαίωμα στην μείωση ωραρίου, όλα ίδια. Που και που ξεφεύγει κάτι και μετά από λίγο επιτυγχάνεται η εξισορρόπηση. Τώρα τελευταία όμως έχει αλλάξει η ισορροπία υπέρ των Αναπληρωτών (!!!) παρ΄ότι το πολύ μπορεί να δουλεύουν 10 μήνες. Μόνο Διευθυντές και υποδιευθυντές δεν γίνονται, αλλά κι αυτό θα αλλάξει....
Η ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΖΥΓΟΥ.
Παίρνουν 1.000€
+ Επίδομα ΟΑΕΔ για τους δύο μήνες ανεργίας.

Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΖΥΓΟΥ:
660 € ο μισθός του πρωτοδιόριστου.
Θα διοριστεί ΣΙΓΟΥΡΑ μακριά από το σπίτι του, ενώ τώρα είναι -ίσως - εντός νομού.
Θα πάρει μετάθεση για τον νομό της κατοικίας του μετά από 10 χρόνια τουλάχιστον μακρυά. Μπορεί και μετά από 15 χρόνια (πιθανότερο)
Τα παραπάνω χοντρικά, διότι υπάρχουν και εξατομικευμένες διαφοροποιήσεις.
Τι συμφέρει;
Δεν ξέρω, αν και υποψιάζομαι ότι η ΟΛΜΕ, φλερτάρει με την ιδέα αυτή, αφού 10-μηνες συμβάσεις στους Δήμους έχουν την γοητεία τους και την ελκυστικότητά τους, αφού θα παίρνουμε εκλογικό επίδομα που είναι ένας μισθός, θα είμαστε πρώτοι στα συσσίτια..... ωραίο ακούγεται!...
Λίγο ακόμα και θα πεισθούμε και μεις.
Αν πάμε 'όλοι με 10-μηνες συμβάσεις, τότε ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ, απλώς «ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΣΕΠ» (= κοινωνικά ΚΥΡΙΩΣ κριτήρια)
Τώρα που το σκέφτομαι άλλα μια φορά μάλλον εκεί μας τραβάνε...
Το συσσίτιο, είναι γοητευτικό. Απαλλάσσεσαι από το άγχος «τι θα φάμε σήμερα» απαλλάσσεσαι από το μαγείρεμα. Απαλλάσσεσαι από το πλύσιμο των πιάτων! Απαλλάσσεσαι από το «στρώσε ξεστρώσε» τραπέζι Απαλλάσσεσαι από πρόσθετα σκουπίδια που θα κουβαλήσεις. Από κουταλοπήρουνα!...
Νομίζω, ότι έχουν ωριμάσει επί τέλους ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ για υπαγωγή ΟΛΩΝ στους Δήμους με δεκάμηνες συμβάσεις.......

ΝΙΚΗ
|

Γιατί τόσο μένος και χολή κατά των Σχολικών Συμβούλων;Δεν είμαι σχολικός σύμβουλος αλλά αυτή η ιδεοληψία που παρατηρώ με αηδιάζει.Ατυχές το πάράδειγμα των διευθυντών εκπαίδευσης που γύρισαν στις τάξες.Αυτό που προσπαθούν να κάνουν τώρα είναι να αποκλείσουν τους άξιους,άριστους,έμπειρους και αξιοκρατικά επιλεγμένους από το να είναι υποψήφιου στις επόμενες κρίσεις. .Όσο για τα σχόλια κάποιων που αναφέρουν το να γυρίσει ο σύμβουλος στη τάξη και να κάνει 21 ώρες μάθημα, και βέβαια να γίνει αφού όμως πρώτα και ο στρατηγός γίνει ξανά ανθυπολοχαγός και ο καθηγητής του πανεπιστημίου επιστρέψει στη θέση του λέκτορα.Δεν βγάζουμε έτσι από τη μέση τους άξιους και προσοντούχους για να βολέψουμε τα δικά μας παιδιά. Κανείς μα κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποκλείσει την επαγγελματική ανάπτυξη κάποιου.

ΠΕ
|

@ΑΝΑΥΔΟΣ &ekpaideytikos
@ANAYΔΟΣ.Μιλάς για αποκλεισμούς του τώρα για τους σχολικούς συμβούλους;Να σε θυμίσω τέλος καλοκαιριού του 2011 που η Διαμαντοπούλου με εγκύκλιο απέκλεισε από την συνέχιση της διαδικασίας επιλογής σχολ.συμβούλων το 52% των υποψηφίων ;Έτσι όσοι απέμειναν γίνονταν με αναλογία ένα προς δυο;Αυτοί ήταν οι στοχευμένοι ,αντισυνταγματικοί και αναξιοκρατικοί αποκλεισμοί πάνω από των μισών προσοντούχων.Το τότε δεν είναι χειρότερο από το τώρα;Αλλά με το τι έγινε τότε προέκυψαν οι σημερινοί σχολικοί σύμβουλοι.Εξ εφόδου λοιπόν έγιναν και τότε.Τώρα γιατί διαμαρτύρεσαι;
@ekpaideytikos .O νόμος της Διαμαντοπούλου και οι παρενέργειες του έχουν σχέση με την απάντηση στον @ΑΝΑΥΔΟ.Δεν είναι γενίκευση η υπηρεσιακή ηλικία των σχολ.συμβούλων και των διευθυντών εκπαίδευσης καθώς και πολλών διευθυντών σχολείων.Έβγαιναν στην σύνταξη οι συντριπτική πλειοψηφία το 2015 με το πολύ το 2016.Έχουν ξεπεράσει προ πολλού την υποχρεωτική 35ετία και παραμένουν πέραν αυτής με την θέληση τους.Γιατί κάποιος να ενδιαφερθεί για αυτούς;Ας βγούν στην σύνταξη.Θα προβληματισθεί η εκπαίδευση με τους εθελοντές παραμένοντες που δεν τους υποχρεώνει κανείς να παραμείνουν;Νομίζουν ότι κάνουν χάρη σε κανέναν;Συμφωνώ με την επαγγελματική εξέλιξη που γράφετε.Οι σχολικοί σύμβουλοι όμως που ήταν μέλη των συμβουλίων επιλογής για τους διευθυντές εκπαίδευσης είχαν προφανώς διαφορετική γνώμη και δεν συμφωνούν μαζί σας.Δεκάδες διευθυντές εκπαίδευσης με χρόνια στην θέση ,με όλα τα προσόντα ,πρώτοι σε ψήφους στάλθηκαν άμεσα στην τάξη.Φαντάζεστε κύριε το γεγονός ότι αυτοί που ήταν προιστάμενοι των διευθυντών σχολείων που έγιναν διευθυντές σχολείων επί θητείας τους,των υποδιευθυντών επίσης ξαφνικά σε μια ημέρα να είναι υφιστάμενοι τους;Και να προσπαθούν επιπλέον να διδάξουν σε βιβλία που είχαν ξεχάσει;Αυτό δεν θα γίνονταν αν δεν συναινούσαν τα μέλη σχολικοί σύμβουλοι.Έγινε πριν δυο χρόνια σε αυτούς συναινούντων των μελών σχολικών συμβούλων και έτσι υπάρχει και το δεδικασμένο και η συνήθεια.Το τότε δεν πείραξε που δεν θα γίνονταν αν δεν υπήρχε καθολική συμμετοχή όλων των μελών των συμβουλίων επιλογής,άρα και των σχολ.συμβούλων,και σας πειράζει το τώρα;Αλυσίδα είναι αυτά.

Στέλλα
|

@ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ & λοιπά τρολ.
Τα επιχειρήματά σας είναι σε λάθος κατεύθυνση: Οι καραμέλες σας "Οι παλιοί πρέπει να φύγουν και να έρθουν οι καινούργιοι" "Οι ΣΣ να πάνε στην τάξη" "Οι μέχρι τώρα κρίσεις ήταν αναξιοκρατικές" λιώνουν. Αν η Θύρα 7 βγάλει ανακοίνωση να είστε σίγουροι ότι δεν θα είναι για να κλάψει τους παλιούς. Όπως όλες οι ανακοινώσεις μέχρι σήμερα, αυτές οι σοβαρές, οι τεκμηριωμένες, οι μη ιδεοληπτικές δεν κρίνουν τα πρόσωπα. Τα πρόσωπα, έχουν επιλογές. Άλλοι θα συνταξιοδοτηθούν, άλλοι θα πάνε στην τάξη και άλλοι θα πάρουν τις καινούργιες θέσεις. Αυτό που αποσιωπάτε, αυτό που επιμελώς κρύβετε πίσω από τις προσωπικές σας επιθέσεις είναι ότι οι νέοι θεσμοί δεν ανταποκρίνονται στην εκπαιδευτική πραγματικότητα. Δυστυχώς για σας χάσατε χρόνο. Στους Συλλόγους Διδασκόντων έχουν αρχίσει συζητήσεις και αναλύσεις της καινούργιας κατάστασης που θα διαμορφωθεί από το Σεπτέμβρη. Σε λίγο ο καθηγητής και ο δάσκαλος στο πιο απομακρυσμένο σχολείο θα συνειδητοποιήσει ότι του στρώνετε το χαλί μιας σκληρής, γραφειοκρατικής και ανοίκειας αξιολόγησης και ότι το φορτίο που θα κληθεί να σηκώσει στις πλάτες του "για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου" θα είναι δυσβάσταχτο....Καλή Ανάσταση

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ
|

Όλοι δυο θητείες και τέρμα. Βουλευτές, διοικητές, διευθυντές, προϊστάμενοι, υποδιευθυντές, κ.α.

ΑΝΑΥΔΟΣ
|

@ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ & λοιπά τρολ. Απ’ ότι φαίνεται το Υπουργείο είστε εσείς ! Κρίσεις και όχι αποκλεισμοί στοχευμένοι ζητούνται. Όποιος έχει τα προσόντα κύριοι, αλλά αυτό παραπέμπει σε αξιοκρατία για την οποία μάλλον δεν έχετε ακούσει. Χολή και όξος. Εξ εφόδου λοιπόν !

ekpaideytikos
|

δεν χάνετε ευκαιρία να συνδέεται το νόμο Διαμαντοπούλου με οτιδήποτε δημοσιεύεται και έχει σχέση με ΣΣ. Κάνετε γενικεύσεις που δεν ισχύουν (είναι όλοι οι ΣΣ, τόσο μεγάλοι;) μιλάτε για τα χρόνια που υπηρετούν οι ΣΣ θαρρείς για τις συνεχόμενες παρατάσεις φταίνε οι ίδιοι. Γεγονός είναι πως η ΕΜΕ έχει δίκαιο. Για καθοδηγητές χρειαζόμαστε ανθρώπους με επιστημονικό έργο. Αν κάποιος ΣΣ κάνει καλά τη δουλειά του γιατί να με ενοχλεί που είναι ίδιος για πολλά χρόνια; Χρησιμοποιείτε, στα γραφόμενά σας, την σχολική τάξη ως τιμωρία για τους ΣΣ. Σε όλους τους τομείς εργασίας υπάρχει η επαγγελματική εξέλιξη, μόνο στην εκπ/ση δεν ισχύει αυτό! με αυτή τη συνεχόμενη "φαγωμάρα" για ΣΣ υποδεχθείτε τα ΠΕΚΕΣ.

Ερώτηση στην Ε.Μ.Ε.
|

Και ο Γιάννης ο Πλατάρος είναι μέλος σας και Πρόεδρος της τοπικής ΕΜΕ Μεσσηνίας.Για αυτόν και για όσους υπέστησαν τα ίδια με αυτόν στις συνεντεύξεις για διευθυντές εκπαίδευσης το 2016 δεν βγάλατε αντίστοιχη ανακοίνωση.Στα συμβούλια επιλογής τους ήταν μέλη και σχολικοί σύμβουλοι.

Νικος
|

Αφού το δυναμικό των Σ.Σ. είναι υψηλό γιατί δεν έρχεται να κάνει 21ώρες μάθημα την εβδομάδα να ανεβάσει και το επίπεδο των υπολοίπων ?

Νικος
|

Η ΕΜΕ να μας πει για την αξιολόγηση στην εκπαίδευση και ποιες ενεργειες θα κανει για να έρθει η αξιολογηση στην εκπαίδευση.

Εκπαιδευτικός
|

Και εσείς κύριοι της ΕΜΕ προσπαθείτε να μας πείσετε τι καταστροφή θα έρθει στην εκπαίδευση με την κατάργηση του θεσμού των ΣΣ και ειδικά αν δεν γίνουν οι ίδιοι για πολλοστή φορά;Ας ψηφιστεί ο νόμος και να προχωρήσουν οι νέες επιλογές για να ησυχάσουμε επιτέλους από αυτόν τον συνεχή βομβαρισμό άρθρων υπερ των ΣΣ.Σε λίγο θα βγάλει ανακοίνωση και η θύρα 4 του ΠΑΟΚ.

ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
|

Το κείμενο σας ,και με απόλυτο σεβασμό στην εταιρία σας ,έχει ανακρίβειες και υπερβολές.Δεν θεωρούνται αναλώσιμοι οι νυν Σχολικοί Σύμβουλοι.Απλά επειδή είναι πολλά χρόνια στην ίδια θέση ή αναζητούν άλλη θέση ή γυρίζουν στην τάξη για να εφαρμόσουν αυτά για τα οποία συμβούλευαν.Βέβαια οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ξεπεράσει τα 35 πλήρη χρόνια υπηρεσίας και μπορούν μέχρι την 10η Απριλίου να παραιτηθούν.Αντίθετα οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στο 38ο χρόνο υπηρεσίας και επιμένουν να μείνουν στην ίδια αποκλειστικά θέση μέχρι τα 67.Είναι στην ίδια θέση από το 2003 ή 2007.Γιατί λοιπόν κατ εσάς παροπλίζονται και ο περιορισμός θητειών υπολείπεται των αποδεκτών ορίων αξιοκρατίας που λέτε;Είναι παροπλισμός η τάξη;Η δε αξιοκρατία τι σχέση έχει;Έγιναν επιλογές και τους έκοψαν αναξιοκρατικά; Με αναγκάζετε να σας υπενθυμίσω την τροποποιητική αυγουστιάτικη εγκύκλιο της κας Διαμαντοπούλου στις επιλογές τους το 2011,όπου αποκλείστηκαν πάνω από τους μισούς υποψηφίους.Το θεωρείτε αυτό αξιοκρατικό;Μπορούν να πάνε και για Διευθυντές Εκπαίδευσης ή Διευθυντές στα σχολεία.Άρα διωγμός τους που υπονοείτε δεν υπάρχει.Στην τελευταία παράγραφο τι εννοείτε γράφοντας για ομοψυχία;Ότι δηλαδή αν δεν γίνει αυτό που θέλετε δεν υπάρχει ομοψυχία;Τότε γιατί δεν βγάλατε και σχετική ανακοίνωση όταν δεκάδες Διευθυντές Εκπαίδευσης έχοντας τα ίδια προσόντα με τους Σχολικούς Συμβούλους στάλθηκαν μέσα σε μια ημέρα στις τάξεις;Και μάλιστα από Συμβούλια Επιλογών που ήταν μέλη και αυτοί για τους οποίους εκδώσατε την ανακοίνωση;Ταυτόχρονα ξεχνάτε ότι έχουν να επιλεγούν από το 2011.Εν κατακλείδι η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι περίπου 15 χρόνια στην ίδια θέση, συμπληρώνουν ήδη 38 χρόνια υπηρεσίας και μπορούσαν να βγούν σε πλήρη σύνταξη από τα 35,επιμένουν να μένουν εθελοντικά με μόνη προυπόθεση να παραμείνουν στην ίδια θέση ισοβίως.Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί που θα επιθυμούσαν να πάρουν μέρος στις επιλογές δεν έχουν δικαιώματα;Αποκλείετε ότι μπορεί να είναι και καλύτεροι και πρέπει να τους δοθεί μια ευκαιρία να το αποδείξουν;Στο κάτω κάτω έχουν 25 με 30 χρόνια υπηρεσίας και δεν ξεπέρασαν τα 35 .Λέγοντας αυτό εννοώ επακριβώς ότι τα 35 χρόνια υπηρεσίας είναι υποχρεωτικά και άρα οι έχοντες λιγότερα δικαιούνται να λάβουν μέρος σε διαδικασίες επιλογής και να δοκιμαστούν.Οι παραμένοντες στην υπηρεσία μετά τα 35 χρόνια παραμένουν εθελοντικά και όχι υποχρεωτικά,γιατί δεν προστίθεται και επιπλέον ποσό στην σύνταξη,και επομένως δεν δικαιούνται ούτε όρους να θέτουν, ούτε και να ζητάν να μείνουν σε μια θέση που πριν το 2015 δεν θα την είχαν γιατί αυτοδίκαια θα είχαν συνταξιοδοτηθεί.Αφού εξ άλλου επιθυμούν τόσο πολύ να μείνουν στην υπηρεσία πάνω από αυτά τα χρόνια και μέχρι όσο θέλουν ας πάνε στην τάξη.Κανείς δεν θα πει το παραμικρό πλην του γεγονότος ότι δεν απελευθερώνονται θέσεις για διορισμούς νέων εκπαιδευτικών.Το Υπουργείο πρέπει τάχιστα να προχωρήσει σε νέες επιλογές για να λήξει αυτή η κατάσταση. Με πλήρη σεβασμό στην Εταιρεία σας που προσέφερε τα μέγιστα στην εκπαίδευση θεωρώ ότι η παρούσα σας ανακοίνωση στηρίχτηκε σε ελλιπή ενημέρωση και μονόπλευρη.Ας ρωτούσατε και το Υπουργείο για την θέση του.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ