Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Π. Πρύτανης ΤΕΙ Θεσσαλίας: Συγκλητικοί θέλουν να «φιμώσουν» τη διαφορετική άποψη

Πρύτανης ΤΕΙ Θεσσαλίας:“Καμία φίμωση, κανένας περιορισμός λόγου. Στο ΤΕΙ θεσσαλίας εκφράζονται όλες οι απόψεις από όλα τα μέλη ΔΕΠ χωρίς περιορισμούς»
Δημοσίευση: 04/04/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δυστυχώς, αυτό που με λυπεί ιδιαίτερα είναι η προσπάθεια από μέλη ΔΕΠ  και ειδικότερα μέλη της Συγκλήτου και του Πρυτανικού Συμβουλίου ενός ΑΕΙ που θέλουν να «φιμώσουν» την διαφορετική άποψη.

Αυτό είπε, μεταξύ άλλων σήμερα στο esos   ο πρώην Πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας Καθηγητής Νίκος Μπάτης, κληθείς να σχολιάσει τη συζήτηση  στη Σύγκλητο  πρότασης για την «καθαίρεση» του   από μέλος της Επιτροπής  «Γαβρόγλου» για τη συνένωση τoυ Παν. Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Το esos  επικοινώνησε και με το  νυν  Πρύτανη  του ΤΕΙ Καθηγητή Ξεν.  Σπηλιώτη ο οποίος  απάντησε: “Καμία φίμωση, κανένας περιορισμός λόγου. Στο ΤΕΙ Θεσσαλίας εκφράζονται όλες οι απόψεις από όλα τα μέλη ΔΕΠ χωρίς περιορισμούς»

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ν. ΜΠΑΤΗ

Με έκπληξη πληροφορήθηκα την εισαγωγή προς συζήτηση στη Σύγκλητο του ΤΕΙ/Θ  την αποπομπή μου από την επιτροπή διαπραγμάτευσης για την Πανεπιστημιοποίηση με την αιτιολογία ότι δήθεν  με τις εμπεριστατωμένες και τεκμηριωμένες απόψεις μου προκαλώ βλάβη στην όλη πορεία του εγχειρήματος.  Μήπως οι κατηγορίες αυτές υποκρύπτουν  ετερόκλητα  συμφέροντα και επιθυμίες ή μήπως χάθηκε η έννοια του μέτρου.

Οι θέσεις που εξέφρασα και οι αποφάσεις που πήρα υπηρετώντας σε θέσεις ευθύνης στο ΤΕΙ/Θ σ’ όλη την διάρκεια της θητείας μου στόχευαν στην βελτίωση της εκπαίδευσης που παρέχουμε στους φοιτητές μας και των υπηρεσιών που προσφέρονται από το Ίδρυμα. Ήταν πάντα σύμφωνες με τις κείμενες διατάξεις, βασίστηκαν στην διαφάνεια και είχαν αποκλειστικό κριτήριο,  σύμφωνα με  την κρίση  μου, το συμφέρον του Ιδρύματος. Αυτό συνεχίζω να κάνω και θα συνεχίσω να κάνω και  ως μέλος της εν λόγω επιτροπής. Κατά την κρίση μου η  συνένωση του ΤΕΙ/Θ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με στόχο την Πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ/Θ, είναι προς το συμφέρον του Ιδρύματος, της περιφέρειας και της χώρας γενικότερα. Οι προτάσεις που συζητούνται είναι απολύτως συγκλίνουσες και σε καμία περίπτωση οι μικροδιαφορές που φυσιολογικά θα υπάρχουν σε ένα εγχείρημα τέτοιου μεγέθους και σημασίας (έδρα μιας Σχολής,,  η ονομασία ενός τμήματος ή εάν ο απόφοιτος κάποιου τμήματος (π.χ. πληροφορικής) θα έχει ή όχι τον τίτλο του μηχανικού) δεν θα πρέπει να τορπιλίσουν το όλο εγχείρημα.

Γι’ αυτό το εγχείρημα που για πρώτη φορά φτάνει σε στάδιο - όχι ακόμα τελικό αλλά ώριμο υλοποίησης, είναι προφανές και απόλυτα θεμιτό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και θέσεις. Δυστυχώς, αυτό που με λυπεί ιδιαίτερα είναι η προσπάθεια από μέλη ΔΕΠ  και ειδικότερα μέλη της Συγκλήτου και του Πρυτανικού Συμβουλίου ενός ΑΕΙ που θέλουν να «φιμώσουν» την διαφορετική άποψη. Ας μην ξεχνάμε ότι θεμελιώδης αρχή κάθε ακαδημαϊκού χώρου είναι η ελευθερία της ακαδημαϊκής και επιστημονικής γνώμης και βασική υποχρέωση των οργάνων διοίκησης του ΤΕΙ/Θ, μονομελών και συλλογικών είναι  η προστασία    της διατύπωσης της κάθε άποψης.

Κατά συνέπεια,  προέχει η συνέχεια των προσπαθειών μας για σύγκλιση απόψεων για να πετύχουμε την Πανεπιστημιοποίηση  του ΤΕΙ μας και όχι να αναλωνόμαστε σε ανούσιες διενέξεις που αν μη τι άλλο βλάπτουν τη σοβαρότητα μας και μειώνουν την διαπραγματευτική μας δύναμη.

Σχόλια (6)

 
Ευάγγελος
05 Απρ 2018 12:34

Θα ηταν ιδιαιτερα χρησιμο να γνωριζουμε τι τελικα ψηφισε στη συγκλητο ο Πρυτανης του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Ψηφισε υπερ ή κατα της καθαίρεσης του κ. Μπατη.
Σε καθε περιπτωση στο ΤΕΙ Θεσσαλίας φαινεται οτι υπαρχει εμφυλιος και μαλλον αν συνεχισουν ετσι οι κυριοι το τρενο της πανεπιστημιοποιησης θα το χασουν.

 
kaldis
05 Απρ 2018 12:53

Εξαιρετική τοποθέτηση από έναν άξιο δάσκαλο. Να δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα τα ονόματα αυτών που υπέγραψαν το αίτημα προς τη Σύγκλητο.

 
κων/νος
05 Απρ 2018 20:08

έχει αρχίσει και εξελίσσεται σε φαρσοκωμωδία το λεγόμενο σχέδιο αθηνά 2, θα βρεθούν να την πληρώσουν ωρομίσθιοι, πτυχιούχοι, διοικητικοί την πατάτα που λένε οι καθηγητές ''πανεπιστημιοποίηση''

 
Ιωαννης
06 Απρ 2018 20:06

Ειμαι καθηγητης του ΤΕΙΘ. Δεν συμμετέχω στην Σήγκλητο. Γνωρίζω τον Μπάτη χρόνια. Ολα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν έχει εκφράσει την άποψη του δημοσίως. Υπάρχουν πολλοί ικανοί Αντιπρυτάνεις ή και άλλα έμπειρα στελέχη του ΤΕΙΘ για να στελεχώσουν μια επιτροπή και να βοηθήσουν τον Υπουργό για την αναγκαία μετετέλιξη των ΤΕΙ. Νομίζω ότι πρέπει να παραιτηθεί.

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
11 Απρ 2018 23:20

Στο ΤΕΙ Θεσσαλίας λειτουργεί λίστα professors όπου όλοι μπορούν να αποστείλουν τη γνώμη τους σε όλους όσες φορές θέλει. Κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει αυτή την πληροφόρηση που έχει κατακτηθεί με αγώνες. Συνεπώς η λέξη φίμωση είναι προφανές ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ο καθένας μπορεί να συνάγει τα συμπεράσματά του.

 
kaldis
12 Απρ 2018 11:57

@Ιωάννης
@ΓΙΩΡΓΟΣ

Προφανώς η προσπάθεια αποδόμησης του κ. Μπάτη συνεχίζεται. Σας ενοχλούν οι απόψεις του και ο στόχος είναι να φύγει από την επιτροπή του υπουργείου. Νομίζω πως όλοι καλαβαίνουμε ότι άλλη βαρύτητα έχει η γνώμη που διατυπώνεται μέσα στην επιτροπή και άλλη αυτή που διατυπώνεται στη λίστα του ΤΕΙ ή στην πλατεία Ταχυδρομείου, έτσι Γιώργο; Επίσης η επιλογή των μελών της επιτροπής είναι ευθύνη του υπουργού και χαίρομαι που επέλεξε κάποιον ικανό κατά τη γνώμη του Ιωάννη, καθηγητή του ΤΕΙΘ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ