Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων ΕΑΠ διαχωρίζει τη θέση του

Δημοσίευση: 13/04/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σχετικά με το ψήφισμα για τα προβλήματα του Πανεπιστημίου και την απόδοση ευθυνών που δημοσιεύτηκε την 1/4/2018, θεωρούμε ότι εφόσον το Σωματείο μας δεν συμμετείχε στη συνάντηση που αναφέρεται ότι πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου, δεν είναι δόκιμο να εμπεριέχεται σε αυτό το εργασιακό μας ζήτημα χωρίς να έχουν τεθεί οι απόψεις του.  

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το  Σωματείο Εργαζομένων Συμβσιούχων ΕΑΠ, με αφορμή το πρόσφατο κοινό ψήφισμα  των Συλλόγων  του Ιδρύματος (Δείτε εδώ το ψήφισμα)

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΑΠ

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων που έχουν προηγηθεί από συλλόγους του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) τις προηγούμενες ημέρες, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Συμβασιούχων του ΕΑΠ οφείλει να τοποθετηθεί σε θέματα που παρουσιάστηκαν, προκειμένου να μην υπονοηθεί ότι το εργασιακό ζήτημα των Διοικητικών Υπαλλήλων χρησιμοποιείται από άλλους συλλόγους.

Σχετικά με το ψήφισμα για τα προβλήματα του Πανεπιστημίου και την απόδοση ευθυνών που δημοσιεύτηκε την 1/4/2018, θεωρούμε ότι εφόσον το Σωματείο μας δεν συμμετείχε στη συνάντηση που αναφέρεται ότι πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου, δεν είναι δόκιμο να εμπεριέχεται σε αυτό το εργασιακό μας ζήτημα χωρίς να έχουν τεθεί οι απόψεις του. Το Σωματείο είναι στη διάθεση για διάλογο με κάθε σύλλογο ή φορέα που ενδιαφέρεται για το εργασιακό μέλλον των συμβασιούχων, όμως, μια στείρα και αόριστη αναφορά σε "εργασιακά προβλήματα" χωρίς προσέγγιση λύσης είναι ελλιπής. Αναφορικά με την ανοικτή επιστολή του σωματείου πτυχιούχων Ευρωπαϊκού Πολιτισμού ΕΑΠ που δημοσιεύτηκε στις 5/4/2018, όπου μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά σε ενέργειες και ψηφίσματα των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΑΠ ενάντια στη Δ.Ε. του ιδρύματος, θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη αναφορά έγινε εκ παραδρομής, λόγω της αδόκιμης αναφοράς των διοικητικών υπαλλήλων στο πιο πάνω ψήφισμα της 28ης Μαρτίου και προφανώς ακούσια. Η αναφορά αυτή δεν στοιχειοθετείται σε μια περίοδο που βρισκόμαστε σε διεκδίκηση του εργασιακού μας μέλλοντος μέσω συνομιλιών με την παρούσα Διοικούσα Επιτροπή (Δ.Ε.) του Ιδρύματος.

Η τελευταία είναι και ο μοναδικός συνομιλητής για το εργασιακό μας ζήτημα, που διατηρείται άλυτο επί πολλά χρόνια, και με την οποία βρισκόμαστε σε άμεση επαφή σε τακτά χρονικά διαστήματα. Παράλληλα, μερίμνησε ώστε να μην χαθεί καμιά θέση εργασίας μέσω νομοθετικών  ρυθμίσεων που οργάνωσε με συναρμόδια Υπουργεία. Οι συναντήσεις συνεχίζονται  σε κλίμα συνεργασίας, χωρίς να έχει διαταραχθεί η  λειτουργία του Ιδρύματος, ενώ οποιεσδήποτε εξελίξεις θα αποτελέσουν βάση για συνέχιση των συζητήσεων.

Πάγια θέση του Σωματείου μας είναι η παραμονή όλων των εργαζομένων στις θέσεις τους, καθώς οι συμβασιούχοι στηρίζουν το Ίδρυμα με συσσωρευμένη γνώση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τις δομές της. Θεωρεί, όμως, πως είναι απαραίτητη η έναρξη ενός υγιή και ειλικρινούς διαλόγου μεταξύ όλων των συλλόγων του Πανεπιστημίου, ώστε το ΕΑΠ να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στο ακαδημαϊκό τοπίο της χώρας, εξελίσσοντας τις υπηρεσίες και τις παροχές του για όλη την κοινωνία.

 

Ετικέτες: 
ΕΑΠ

Σχόλια (1)

 
Άμεση λύση
16 Απρ 2018 09:32

Κάτι ανάλογο ισχύει και στο ΑΠΘ. Υπάρχουν πολλοί συμβασιούχοι που κάνουν διδασκαλία και στηρίζουν το ίδρυμα με τις γνώσεις και την επιστημονική τους επάρκεια.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ