ΑΠΟΦΑΣΗ: Τι αλλάζει από φέτος στην επιλογή Εξεταστικών Κέντρων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Μπορεί να ορίζονται ως Εξεταστικά Κέντρα, σχολικά συγκροτήματα ή άλλες εκπαιδευτικές δομές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

16/04/2018

Άκουσε το άρθρο

Τρεις αλλαγές που θα ισχύσουν από φέτος για την επιλογή των Εξεταστικών Κέντρων για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Ειδικότερα σύμφωνα με την υπουργική  απόφαση:

ΠΡΩΤΗ ΑΛΛΑΓΗ:Οι πανελλαδικές εξετάσεις διεξάγονται μετά τη λήξη των μαθημάτων του Β’Τετραμήνου σε εξεταστικά κέντρα που είναι Γενικά Λύκεια. Όπου κρίνεται αντικειμενικά αναγκαίο για την διεξαγωγή τους, μπορεί να ορίζονται ως Εξεταστικά Κέντρα, σχολικά συγκροτήματα ή άλλες εκπαιδευτικές δομές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μέχρι τις περσινές εξετάσεις Εξεταστικά Κέντρα ορίζονταν μόνον σχολικά συγκροτήματα στα οποία στεγάζονταν Γενικά Λύκεια

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΛΛΑΓΗ:Τα εξεταστικά κέντρα ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, κατόπιν εισήγησης του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Μέχρι τις περσινές εξετάσεις τα Εξεταστικά Κέντρα ορίζονταν με απόφαση του Περιφεφεριακού Διευθυντή  της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης

ΤΡΙΤΗ ΑΛΛΑΓΗ: Μετά την έκδοση της  Υπουργικής Απόφασης που καθορίζονται τα Εξεταστικά Κέντρα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης καθορίζει την κατανομή των υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα για την οποία λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες συγκοινωνιακές συνθήκες κάθε περιοχής καθώς και τυχόν άλλες αντικειμενικές ανάγκες.».

Μέχρι τις περσινές εξετάσεις κάτι τέτοιο δεν προβλέπονταν από τη σχετική με τις Πανελλαδικές υπουργική  απόφαση.

Σχόλια (3)

Ποδαράτο
|

όπως πάντα από τον Υπουργό μας. Εχουν συσκευές μετάδοσης θεμάτων οι λοιπές σχολικές μονάδες (πλην των Λυκείων); Γνωρίζει πόσο χρονοβόρα και περίπλοκη τεχνολογικά είναι η μεταφορά τους από μονάδα σε μονάδα;
Αν παρόλα αυτά επιμείνει τότε να μη ξεχάσει να εφαρμόσει και το νέο φετίχ του "..να μην ορίζεται σχολική μονάδα για τρίτη συναπτή χρονιά.."

sa
|

Πραγματικά! ιστορική απόφαση!

Σπάρτακος
|

Φοβερές αλλαγές:-) Μπράβο υπουργέ,σαν να έχετε καταργήσει τις πανελλαδικές εξετάσεις:-)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ