Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Στις 25 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα στα Λύκεια

Στις 31 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα στα Γυμνάσια
Δημοσίευση: 18/04/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Στις 25 Μαΐου, ημέρα Παρασκευή, θα λήξουν τα μαθήματα στα   ημερήσια και εσπερινά Γενικά  και Επαγγελματικά  Λύκεια , Ειδικά Λύκεια , Ειδικά Επαγγελματικά  Λύκεια και Λύκεια  των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση την  31η Μαΐου, ημέρα Πέμπτη, θα λήξουν τα μαθήματα  στα ημερήσια και εσπερινά  Γυμνάσια, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Γυμνάσια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας.

Η υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνησης.  Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το ΦΕΚ

Το διδακτικό έτος στο Γυμνάσιο, στο Γενικό Λύκειο και στο Επαγγελματικό Λύκειο χωρίζεται σε δύο (2) περιόδους που ονομάζονται τετράμηνα. Το Α΄ τετράμηνο διαρκεί από την 11η Σεπτεμβρίου έως την 20η Ιανουαρίου. Το Β΄ τετράμηνο διαρκεί από την 21η Ιανουαρίου έως τη λήξη των μαθημάτων.  

Οι γραπτές εξετάσεις, προαγωγικές και απολυτήριες, θα διεξαχθούν μετά τη λήξη των μαθημάτων του Β΄ Τετραμήνου, στις εξεταστικές περιόδους Μαΐου – Ιουνίου.

Μέχρι στις 30 Απριλίου θα εκδοθεί υπουργική απόφαση με όλο το χρομοδιάγραμμα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων.

Σε περίπτωση απώλειας διδακτικών ωρών, η αναπλήρωση τους εξασφαλίζεται με τους ακόλουθους τρόπους:

α) αξιοποίηση των σχολικών εορτών με την παράλληλη πραγματοποίηση των εορτών και των μαθημάτων,

β) περιορισμός των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών και

γ) περικοπή περιπάτων και εκδρομών.

Αν τα σχολεία δεν λειτουργήσουν για διάστημα μεγαλύτερο των δεκαπέντε (15) εργάσιμων ημερών, το διδακτικό έτος μπορεί να παραταθεί για αντίστοιχο ή μικρότερο χρονικό διάστημα με απόφαση του/της Περιφερειακού/ής Διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από εισήγηση του/της Διευθυντή/ντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

 

Σχόλια (19)

 
Βικτωρία Παπιγκιώτη
18 Απρ 2018 21:09

Κάποιος να προμηθεύσει το υπουργείο Παιδείας με ένα ημερολόγιο, ένα πρόγραμμα σπουδών των ΕΠΑ.Λ και ένα κομπιουτεράκι για να κάνουν τις δύσκολες πράξεις!
Πόσες μέρες έχουν τα ΕΠΑ.Λ για τις απολυτήριες εξετάσεις τους, με δεδομένο ότι Δευτέρα 28 Μαϊου είναι αργία (λόγω Αγ. Πνεύματος), και Πέμπτη 7 Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλαδικές; Πότε θα γίνουν οι επαναλληπτικές (λόγω ασθένειας) και πότε θα εξεταστούν τα μαθήματα ειδικότητας, όταν κάποιες ειδικότητες έχουν μέχρι και 5 θεωρητικά μαθήματα; Πότε θα γίνει η έκδοση αποτελεσμάτων και η ενημέρωση του myschool για τους μαθητές που έλαβαν απολυτήριο;
Σύμφωνα με το υπουργείο μας, 7 ημέρες είναι αρκετές για όλα (προφανώς εμπνεύστηκαν από την δημιουργία του κόσμου αλλά λόγω υπερβάλλοντος ζήλου ξέχασαν την ημέρα ανάπαυσης).
Πέρα από το γελοίο του πράγματος, ο βαθμός του απολυτηρίου για κάποιους θα κρίνει αύριο-μεθαύριο αν θα μπούν σε κάποια δουλειά ή σε κάποια σχολή, δεν είναι ασήμαντος παράγοντας. Ας σκεφτούν λοιπόν, έστω, αυτά τα παιδιά που θα δίνουν 2 μαθήματα κάθε μέρα επί μια βδομάδα και μετά "ξεκούραστα" θα πάνε να δώσουν και Πανελλαδικές!!

 
ΧΡΗΣΤΟΣ
18 Απρ 2018 22:11

Τα μαθήματα ειδικότητας του τομέα Γεωπονίας της Γ τάξης του ΕΠΑΛ είναι έξι (6) συν τα δύο (2) μαθήματα γενικής παιδείας συνολικά οκτώ (8). Άρα οι μαθητές των ΕΠΑΛ ή θα δίνουν τα μαθήματα δύο δύο ή θα δώσουν κάποιο μάθημα στις 7 Ιουνίου ημέρα των πανελλαδικών. Τα παιδιά των ΕΠΑΛ είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού... ή έχουν ιδιαίτερες ικανότητες.

 
ΧΡΗΣΤΟΣ
18 Απρ 2018 22:47

Τα παιδιά της Γ΄ τάξης των ΕΠΑΛ και συγκεκριμενα της ειδικότηταςΤεχνικός Φυτικής Παραγωγής του Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος θα πρέπει να εξετασθούν σε έξι (6) μαθήματα Ειδικότητας και δύο (2) μαθήματα Γενικής Παιδείας ενδοσχολικά. Με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε το υπουργείο θα πρέπει να εξετασθούν τα οκτώ μαθήματα σε επτά (7) ημέρες (29-30-31-1-4-5-6). Τα παιδιά των ΕΠΑΛ ή είναι παιδιά ενός Κ ΑΤ Ω Τ Ε Ρ Ο Υ Θ Ε Ο Υ ή ... έχουν ειδικές Ι Κ Α Ν Ο Τ Η Τ Ε Σ.
Επιπλέον δεν χρειάζονται τις επτά (7) ημέρες που έχουν τα παιδιά των Γενικών Λυκείων για να προετοιμαστούν ή ξεκουραστούν . Γ Ι Α Τ Ι ;;;;

 
Αμερόληπτος
19 Απρ 2018 00:27

Εσείς κε Υπουργέ θα ξεκινούσατε ενδοσχολικές απολυτήριες εξετάσεις στις 28 Μαΐου ημέρα Δευτέρα, θα τελειώνατε στις 31 Μαΐου τις ενδοσχολικές και θα αρχίζατε σε 7 ημέρες το γολγοθά των Πανελληνίων που θα κρίνει το μέλλον χιλιάδων παιδιών της Γ' Λυκείου; Αλλά εσείς δώσατε ποτέ Πανελλαδικές εξετάσεις ;

 
Γιώργος
19 Απρ 2018 02:04

Σύμφωνα με τις βουλές του Υπουργείου*, οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου θα πρέπει να έχουν δέκα (10) μέρες μετά το πέρας των ενδοσχολικών εξετάσεων για την έναρξη των Πανελληνίων (Γενικών) εξετάσεων. Οι μαθητές των ΕΠΑ.Λ. εξετάζονται ενδοσχολικά σε οκτώ (8) και όχι τέσσερα (4) μαθήματα. Θα ξεκινήσουν να εξετάζονται το νωρίτερο στις 29 Μαΐου ημέρα Τρίτη (αφού τη Δευτέρα 28 Μαΐου είναι του Αγίου Πνεύματος και είναι αργία). Ακόμη και αν εξετάζοντα;ι κάθε μέρα και σε δύο μαθήματα κάθε μέρα, θα ολοκληρώσουν τις ενδοσχολικές τους εξετάσεις την Παρασκευή 1 Ιουνίου. Όμως στις 7 Ιουνίου εξετάζονται Πανελληνίως με το μάθημα της Γλώσσας. Συνεπώς έχουν στη διάθεσή τους μόνο πέντε (5) και όχι δέκα (10) μέρες να κάνουν τις τελευταίες επαναλήψεις. Μήπως θα πρέπει το Υπουργείο να επανεξετάσει τον ορισμό ολοκλήρωσης των μαθημάτων και να μεταθέσει την ημερομηνία μερικές μέρες πριν (έστω να λήγουν τα μαθήματα στις 21 Μαΐου, ημέρα Δευτέρα, και ξεκινούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις την επομένη 22 Μαΐου, ώστε να ολοκληρωθούν νωρίτερα από τη 1 Ιουνίου; Μόνο έτσι θα "εκπληρωθούν" οι βουλές του Υπουργείου! *Από τη στιγμή που οι αρμόδιοι του υπουργείου ανακοίνωναν την ελάττωση των εξεταζόμενων μαθημάτων (για τη Γ΄ Λυκείου) σε τέσσερα για το Γενικό Λύκειο (που είναι όμως οκτώ για τα ΕΠΑ.Λ.) ανέφεραν και το χρονικό περιθώριο των δέκα ημερών . Αύριο έχουμε την ανακοίνωση του ΟΟΣΑ. Βγάλαμε την ανακοίνωση για τη λήξη των μαθημάτων για να αποδείξουμε στους θεσμούς (και όχι μόνο) ότι αυξήσαμε το διδακτικό έτος (αριθμό ημερών και αριθμό ωρών που κάνουν μάθημα οι μαθητές). Αφού περάσει και η αυριανή μέρα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δουν και οι υπεύθυνοι το "λάθος" τους και να το διορθώσουν (να επανορθώσουν) . Απλώς εμείς ευελπιστούμε να γίνει για να πάρουν και οι της Γ΄ Λυκείου μια ανάσα. Πάντοτε είχαν περιθώριο αρκετών ημερών για να κάνουν τις τελευταίες επαναλήψεις. Ακόμη και πέρσι, παρά το ότι έδωσαν (όπως θα δώσουν και φέτος) τις ενδοσχολικές πριν από τις πανελλήνιες. Όμως δεν ανακοινώνεις την τελευταία στιγμή διαφοροποιημένες συνθήκες (που είναι σε βάρος των υποψηφίων). Αυτό έγινε και με την αλλαγή των συντελεστών στην κοινή ομάδα των ΕΠΑ.Λ. Το "πήραν" πίσω (βέβαια δε νομοθετήθηκε ακόμη) για φέτος μετά από τις αντιδράσεις. Το ίδιο πιθανολογώ (και ευελπιστώ) ότι θα γίνει και τώρα.

 
Σάρα
19 Απρ 2018 08:42

Οι κατ ιδίαν διδαχθέντες της Γ Τάξης Γενικού Λυκείου αλλά και των ΕΠΑΛ πότε θα δώσουν τις προφορικές εξετάσεις τους σε όλα τα μαθήματα του έτσι ώστε να έχουν προφορικό βαθμό; Οι επαναληπτικές για τους ασθενούντες πότε θα διεξαχθούν;

 
Απαράδεκτη προχειρότητα
19 Απρ 2018 11:30

Eνα ατελείωτο Επικοινωνιακό Show...απλα να δείξουν οτι αυξήσαν ημερολογιακά το διδακτικό έτος και στα ΓΕΛ/ΕΠΑΛ, ...απαράδεκτοι.
Ελπίζω να καταλάβουν έγκαιρα το λάθος τους και να το διορθώσουν μετατίθωντας τη λήξη των μαθημάτων όπως πολύ σωστά ανέφερε κάποιος στις 21/5 ωστε να γίνουν όλα με νορμαλ ρυθμούς.

 
Αλέξης
19 Απρ 2018 11:58

Αν τα σκεφτούμε με τη σειρά:
25/5: σύλλογος διδασκόντων,
28/5: αργία αγίου πνεύματος,
29/5: καταχώριση στο myschool βαθμών-απουσιών, έλεγχοι προόδου β τετραμήνου, παρουσιολόγια εξετάσεων κλπ,
30/5-4/6 (4 ημέρες) ενδοσχολικές εξετάσεις για 8 (!!!) μαθήματα στα ΕΠΑΛ,
5/6: επαναληπτικές εξετάσεις λόγω ασθένειας,
6/6: έκδοση τελικών αποτελεσμάτων,
7/6: πανελλήνιες ΕΠΑΛ.
Μεγάλη σημασία δίνετε στις εξετάσεις των ΕΠΑΛ εκεί στο υπουργείο.
Πόση ικανότητα χρειάζεται για να καταρτίσετε ένα σωστό πρόγραμμα?

 
Σάρα
19 Απρ 2018 13:12

Οι κατ' οίκον διδαχθέντες μαθητές της Γ τάξης Λυκείων στη βάση αυτών των ημερομηνιών πότε θα δώσουν προφορικές εξετάσεις για να μπορέσουν να λάβουν μέρος και στις Πανελλήνιες;

 
Αποστολης Γεωργιου, φυσικος, 6ο ΕΠΑΛ Ιωαννινων
19 Απρ 2018 13:31

Με τη ληξη των μαθηματων στις 25/5, για τη Γ" ΕΠΑΛ μενουν μονο 4 μερες για 7 ενδοσχολικα μαθηματα (η 28/5 ειναι αργια). Πρεπει να αλλαξει η ημερομηνια, για το τελος των μαθηματων, πιθανως για 17/5.

 
Kate62
19 Απρ 2018 15:26

Και με τη Γ΄ τάξη Παλαιά ΕΠΑ.Λ. τι θα γίνει???? Αυτά τα παιδιά καλούνται να δώσουν όλα τα μαθήματα μέσα σε τέσσερις ημέρες...Πόσα μαθήματα μπορούν να δίνουν κάθε ημέρα???

 
Εύα Σα
19 Απρ 2018 16:20

Και για το προγραμμα των πανελλαδικων φωναζουμε που ειναι μερα παρα μερα για τις 3 απο τις 4 κατευθυνσεις ενω της υγειας χαλαροτερο αλλα ποιος ακουει.

 
Innova
19 Απρ 2018 21:00

Και συν τοις άλλοις αν κάποιος είναι Φ.Α θα πρέπει να μετακινηθεί στην Αθήνα για τις πανελλαδικές. Το σκεφτήκατε ή μόνο σβήνετε κουτάκια στο ημερολόγιο!!!

 
Μαρία
19 Απρ 2018 21:59

Και η Β´ Λυκείου που δίνει 15 μαθήματα;

 
Ελένη
19 Απρ 2018 23:37

16 είναι τα μαθήματα της Β΄ Γενικού Λυκείου. Θα δίνουν όλο τον Ιούνιο με τον καύσωνα και ίσως τους μείνουν και 2-3 ημέρες για ξεκούραση και έρωτες ,όπως συχνά μας λέει ο υπουργός μας. Μετά προετοιμασία για πανελλήνιες.Ή μήπως καταργήθηκαν τα φροντιστήρια και δεν το μάθαμε;

 
Βάσω
20 Απρ 2018 10:09

Ο χρόνος είναι ελάχιστος για όλες αυτές τις εργασίες εάν προσθέσουμε και την "υπέροχη" διαδικασία των ηλεκτρονικών εγγραφών που θα τρέχει παράλληλα.
Αλήθεια, η Εγκύκλιος Φ4/9685/Δ4/19-1-2018 του Υπουργείου Παιδείας που μειώνει τα μαθηματα που εξετάζονται ενδοσχολικά οι μαθητές της γ επαλ εχει γινει φεκ;

 
Όλγα
20 Απρ 2018 14:31

@Βάσω όχι, υποτίθεται όταν είχαμε μιλήσει με Υπουργείο ότι ήταν άμεσα να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου. Αυτό ήταν πριν το Πάσχα, και ακόμα τίποτα...

 
Ευη
17 Μάιος 2018 20:25

Έλεος είμαι μητέρα με παιδιά στο γυμνάσιο , διαβάζω όλα αυτά και με πιάνει πανικός όταν θα πάνε λύκειο , δεν γίνεται να καταργηθεί όλο αυτό το σύστημα και να λάβουν υπόψη συστήματα του εξωτερικού ;;;;;; όλα τα παιδιά στο εξωτερικό χαίρονται το σχολείο και τα δικά μας έχουν γίνει ρομποτακιααααααα με 14 μαθήματα κάθε χρόνο . ΑΙΣΧΟΣ ΠΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

 
ΝΙΚΟΛΑΣ Δ.
17 Μάιος 2018 22:24

ΣΣΣΣΣΣΣΣ............................. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΟΙΜΑΤΑΙ !!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean