Υπουργός: Ευρεία διαβούλευση για τη συγχώνευση του Παν. Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας

18/04/2018

Άκουσε το άρθρο

Το πόρισμα της Επιτροπής  για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας ολοκληρώνεται στα τέλη Απριλίου και θα ακολουθήσει ευρεία διαβούλευση  .

Αυτό ανακοίνωσε   ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στη σημερινή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη.

Σημειώνεται ότι το   ΤΕΙ Θεσσαλίας διαφωνεί κάθετα να συνενωθούν τα δυο Ιδρύματα  (Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ Θεσσαλίας)  με  το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, διότι, δημιουργεί πρακτικά προβλήματα, όπως:

- Οι Σχολές του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας επειδή βρίσκονται σε διαφορετικό γεωγραφικό διαμέρισμα θα προκαλέσουν αρνητικές συνέπειες στη χρηματοδότηση,

-Υπάρχουν επικαλύψεις γνωστικών αντικειμένων μεταξύ των δύο ΤΕΙ.

 Το υπουργείο Παιδείας τονίζει σε ανακοίνωση ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε  σε πολύ καλό και δημιουργικό κλίμα και συζητήθηκαν σειρά εκπαιδευτικών θεμάτων.

Ο κ. Καλογιάννης ενημέρωσε για την καλή πορεία της εφαρμογής του νόμου για τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση στη Λάρισα. Στη συζήτηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση της πρώην Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής για την οποία ο δήμαρχος κατέθεσε αξιόλογες ιδέες και προτάσεις.

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ