Προβληματισμός στο υπ. Παιδείας για τις Πρυτανικές εκλογές στα υπό συγχώνευση Πανεπιστήμια με ΤΕΙ

Πρύτανης Παν. Ιωαννίνων: “Προσωπικά, δεν θα ήταν σωστό να θέσω ζήτημα παράτασης της Πρυτανικής αρχής, όμως το θέμα έχει τεθεί από άλλους”

20/04/2018

Ενημερώθηκε: 21/04/2018, 07:30

Άκουσε το άρθρο

Προβληματισμός υπάρχει στο υπουργείο Παιδείας για το εάν πρέπει να γίνουν εκλογές ή να δοθεί παράταση της θητείας των Πρυτανικών αρχών, στο Πανεπιστήμια Ιωαννίνων  (σ.σ. η θητεία ληγει 31-8-18), το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία συγχώνευσης με όμορα ΤΕΙ.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  Γ. Καψάλης που ρωτήθηκε σχετικά, όπως γράφουν οι τοπικές εφημερίδες, τόνισε πως το θέμα προβληματίζει την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, που σύντομα προτίθεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο παράτασης της θητείας των Πρυτανικών αρχών.
“Προσωπικά, δεν θα ήταν σωστό να θέσω ζήτημα παράτασης της Πρυτανικής αρχής, όμως το θέμα έχει τεθεί από άλλους” δήλωσε ο κ. Καψάλης.

Πάντως το Πανεπιστήμιο Ιωανίνων δεν έχει εκδώσει ακόμη προκήρυξη εκλογών, παρότι , σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι Πρυτανικές εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν μέχρι 30 Μαίου.

Το Σχέδιο Νόμου για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου θα τεθεί σε διαβούλευση την άλλη εβδομάδα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τα περί εκλογών

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι όλες οι εκλογές μονοπρόσωπων ή συλλογικών οργάνων στα ΑΕΙ θα διεξαχθούν σύμφωνα με όσα προβλέπει η κείμενη νομοθεσία και δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόθεση αναβολής των εκλογών».

Αυτό  τονίζει το υπουργείο Παιδείας σε ανακοινωθέν που εξέδωσε στις 7 Μαρτίου, με αφορμή φήμες περί αναβολής εκλογών σε ΑΕΙ.

Μάλιστα το υπουργείο Παιδείας δηλώνοντας την ενόχλησή του από αυτές τις φήμες, σχολίασε: «Δεν έφταναν τα fake news, σειρά έχουν φαίνεται οι φήμες…».

 

 

Σχόλια (1)

Triantafylia
|

Όλοι περιμένουνε την προκήρυξη των εκλογών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ