Placeholder

ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΠΕΚΑΔΕ: Επιστολή στον υπ. Παιδείας για την κατάργηση του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων

Δημοσίευση: 21/04/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης (ΠΕΚΑΔΕ), με την παρούσα επιστολή, εκφράζει τον προβληματισμό της σχετικά με την υπό εξέταση κατάργηση του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων, ιδιαιτέρως επειδή πρόκειται για φυσικά πρόσωπα με μεγάλη επιστημονική κατάρτιση και καθοδηγητική εμπειρία, μέλη της Ένωσής μας, των οποίων η συνεργασία με την ΠΕΚΑΔΕ είναι συνεχής σε θέματα που αφορούν στη διδασκαλία της Αγγλικής στο δημόσιο σχολείο.

Πιο συγκεκριμένα, η συμμετοχή τους στις δράσεις της Ένωσης, είτε με εισηγήσεις είτε με άρθρα στο επιστημονικό περιοδικό μας, είναι πάντοτε υψηλού επιπέδου και συντελούν στην περαιτέρω κατάρτιση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Αγγλικής. Ανάλογη είναι και η συνεργασία τους με τις κατά τόπους Επιστημονικές Ενώσεις Αγγλικής σε όλη την επικράτεια.

Αξίζει γενικότερα να τονιστεί ότι η συμβολή των Σχολικών Συμβούλων στην εκπαιδευτική κοινότητα είναι σημαντική και ουσιαστική, ενισχύοντας έτσι το έργο των εκπαιδευτικών με ποικίλους τρόπους. Ειδικότερα, οι Σχολικοί Σύμβουλοι της Αγγλικής καλύπτουν τόσο την Πρωτοβάθμια όσο και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση με αποτέλεσμα να κρίνεται ιδιαίτερα απαραίτητη η παρουσία τους, εφόσον συντονίζουν και συνεργάζονται με μεγάλο αριθμό καθηγητών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, πιστεύουμε ότι η ενδεχόμενη απομάκρυνσή τους θα στερήσει από τους εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα για άμεση επικοινωνία, η οποία υπήρξε πολύτιμη μέχρι τώρα. Άλλωστε, η καθοδήγηση και στήριξη την οποία έχουν προσφέρει συμβάλλει τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και στην αναβάθμιση του προσφερόμενου έργου από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Θεωρούμε ότι το ΥΠΠΕΘ θα πρέπει να συνυπολογίσει όλες τις ως άνω παραμέτρους και να επανεκτιμήσει την σημασία του συγκεκριμένου θεσμού.

Με Εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. της Π.Ε.Κ.Α.Δ.Ε.

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Δημήτριος Παπαδάκης                              Ιωάννης Βεντούρης                                                                            

Ετικέτες: 
ΠΕΚΑΔΕ

Σχόλια (1)

 
@ΠΕΚΑΔΕ .Γράψτε ένα κοινό γράμμα να ησυχάσουμε.
22 Απρ 2018 02:22

Γιατί στέλνετε οι ενώσεις ξεχωριστά γράμματα στον Υπουργό που γράφουν ακριβώς το ίδιο;Στείλτε ένα όλοι μαζί ένα για να τελειώνουμε.Επί τη ευκαιρία ο νόμος έχει και πολλά άλλα θέματα τα οποία δεν σχολιάζετε και επικεντρώνεστε όλοι σας μόνο στους σχολικούς συμβούλους σαν να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Παιδείας και της χώρας δείχνοντας ότι δεν σας ενδιαφέρουν προφανώς τα υπόλοιπα και δεν θέλετε να ασχοληθείτε.Αναρωτιέμαι δε αν ρωτήσατε τα μέλη των ενώσεων σας αν συμφωνούν ,γιατί δεν συμφωνούν επειδή όλοι θέλουν την αλλαγή των προσώπων και του θεσμού κάτι που αδυνατείτε (;) να αντιληφθείτε .Ο κόσμος πάει μπροστά και η παιδεία εξελίσσεται. Αυτή η επιμονή όλων σας να μείνουν οι ίδιοι στις ίδιες θέσεις για πάντα προκαλεί δυσφορία.Ας ακολουθήσουν το παράδειγμα των Διευθυντών Εκπαίδευσης που ήσυχα,αθόρυβα και χωρίς επιστολές και ψηφίσματα συμπαράστασης πήγαν στις τάξεις με αξιοπρέπεια και αυτό εκτιμήθηκε από τους εκπαιδευτικούς.Έτσι έδειξαν μια ανωτερότητα . Αφήστε επιτέλους να γίνει αυτό το κάτι νέο που θέλει ο Υπουργός που μπορεί να είναι καλύτερο από τον υφιστάμενο που έκλεισε τον κύκλο του.Σας κάνω και μια ερώτηση:Αν αύριο ο Υπουργός πει ότι ο θεσμός παραμένει ως έχει αλλά δεν θα είναι οι ίδιοι ΣΣ υποψήφιοι ισχύει η επιστολή σας ή όχι;Πάντως για τα διδακτικά μόρια που παίρνουν άδικα γιατί δεν τα κάνουν δεν λέτε το παραμικρό.Απόλυτη σιωπή.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean