Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

“Γέφυρα” στον υπ. Παιδείας “έριξε” η Σύνοδος Πρυτάνεων ΤΕΙ

Σύνοδος: “Ο Κ.Γαβρόγλου είναι ειλικρινής, ακούραστος, επίμονος και αποτελεσματικός συνοδοιπόρος”
Δημοσίευση: 23/04/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Ειλικρινή, ακούραστο, επίμονο και αποτελεσματικό συνοδοιπόρο”, χαρακτηρίζει τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου η Σύνοδος Πρυτάνεων των ΤΕΙ , ρίχνοντας έτσι “γέφυρα” στις σχέσεις των δύο πλευρών , μετά τη χθεσινή απόφαση του υπουργού να “απέχει” από τη σημερινή συνεδρίαση της Συνόδου, στη Λαμία, χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμα  “εξαιρετικά προβληματικό” .

Μάλιστα η Σύνοδος ανακοινώνει ότι “Ήδη δε, τις προσεχείς ημέρες και με πρόσκληση του κ. Υπουργού θα υπάρξει συνάντηση με την τριμελή Γραμματεία της Συνόδου” και σημειώνει πως “ο διάλογος της Συνόδου με την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΠΕΘ συνεχίζεται στο ίδιο καλό κλίμα, με ειλικρίνεια και πνεύμα αλληλοσεβασμού”.

Η Σύνοδος τονίζει επίσης πως “παραμένοντας αφοσιωμένη στη διασφάλιση της επιτυχίας του δύσκολου εγχειρήματος του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης, συζητά και επεξεργάζεται προτάσεις τις οποίες θα εκθέσει στη Πολιτική Ηγεσία”.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ

Η Σύνοδος Πρυτάνεων και Αντιπρυτάνεων ΤΕΙ εκτιμά ότι ο Τεχνολογικός Τομέας της Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας αναβαθμίζεται οριστικά με την υλοποίηση τριών εμβληματικών δράσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη:

• Ενιαίος Χώρος Ανώτατης Εκπαίδευσης (Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Λειτουργία Μικτών Επιτροπών Συνέργειας Πανεπιστημίων-ΤΕΙ)

• Μεταπτυχιακές Σπουδές Τρίτου Κύκλου (Υπουργική Απόφαση για την
υλοποίηση Προγραμμάτων Διδακτορικών Σπουδών στα ΤΕΙ)

• Επαγγελματικά Δικαιώματα (Λειτουργία Μικτών Επιτροπών για τον
καθορισμό των επαγγελματικών προσόντων και δικαιωμάτων)

Τα παραπάνω δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματωθούν εάν δεν βρίσκαμε στο πρόσωπο του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Καθηγητή Κωνσταντίνο Γαβρόγλου έναν ειλικρινή, ακούραστο, επίμονο και αποτελεσματικό συνοδοιπόρο.

Είναι αναμενόμενο στη πορεία εφαρμογής των ανωτέρω δράσεων να υπάρχουν ακαδημαϊκά και τεχνικά ζητήματα που μας απασχολούν. Η Σύνοδος, παραμένοντας αφοσιωμένη στη διασφάλιση της επιτυχίας του δύσκολου εγχειρήματος του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης, συζητά και επεξεργάζεται προτάσεις τις οποίες θα εκθέσει στη Πολιτική Ηγεσία.

Ο διάλογος της Συνόδου με την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΠΕΘ συνεχίζεται στο ίδιο καλό κλίμα, με ειλικρίνεια και πνεύμα αλληλοσεβασμού. Ήδη δε, τις προσεχείς ημέρες και με πρόσκληση του κ. Υπουργού θα υπάρξει συνάντηση με την τριμελή Γραμματεία της Συνόδου.

Εκ μέρους της τριμελούς Γραμματείας

Υπουργός: Προσβλέπω συνέχιση της συνεργασίας με τους Πρυτάνεις των ΤΕΙ

Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση της Συνόδου των Πρυτάνεων των ΤΕΙ, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε:

Μετά τη σημερινή ανακοίνωση της Συνόδου των Πρυτάνεων των ΤΕΙ, επαναλαμβάνω προς του συναδέλφους μου αυτό που ήδη γνωρίζουν.

Ότι το υπουργείο και εγώ προσωπικά θα συνεχίσουμε τον διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα και άλλες σκοπιμότητες. Ήδη, οι επιτροπές μεταξύ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ συνεχίζουν το έργο τους και το υπουργείο περιμένει τις τελικές τους προτάσεις.

Συνεπώς, η δυναμική που έχει αναπτυχθεί στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα ανακοπεί, τουλάχιστον όχι με ευθύνη του Υπουργείου.

Προσβλέπω στη συνέχιση της συνεργασίας, στην επικείμενη συνάντηση με το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων των ΤΕΙ.

Σχόλια (2)

 
Μέλος ΔΕΠ ΤΕΙ
23 Απρ 2018 12:08

Όταν σε ένα παιχνίδι παίζουν πολλοί παίκτες πρέπει να είναι αναμενόμενο ότι όλοι οι παίκτες κάνουν κινήσεις. Αυτό οι Πρυτάνεις των ΤΕΙ το ξέχασαν και για να διασφαλίσουν την καρέκλα τους προσπάθησαν να αλλάξουν την στρατηγική του Υπουργείου και να πιέσουν τον Υπουργό να συναινέσει στην πρόταση τους. Κάλεσαν και όλους τους αυτοδιοικητικούς για να κάνουν μία επανάληψη του 2013 και του Σχεδίου Αθηνά. Τι περίμεναν; Ότι ο Υπουργός θα υιοθετήσει την πρόταση τους και θα αλλάξει την στρατηγική του Υπουργείου;
Η απόφαση του Υπουργείου για τα διδακτορικά (τρίτος κύκλος σπουδών) στα ΤΕΙ: α) αφορά τα ΤΕΙ που θα μείνουν έξω από οποιαδήποτε προσπάθεια συνένωσης με κάποιο Πανεπιστήμιο και β) είναι ενισχυτική της προσπάθειας για την συνένωση καθώς ένα από τα επιχειρήματα των Πανεπιστημίων καταρρίπτεται.
Επιτέλους, ας βάλουμε μυαλό και ας προχωρήσουμε με την νέα στρατηγική για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που από ότι φαίνεται έχει τα εχέγγυα επιτυχίας καθώς είναι ολιστική και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των ΑΕΙ στην χώρα μας.

 
Η γέφυρα του ποταμού
23 Απρ 2018 12:14

Κβάι.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean