ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Διευκρίνιση για τους υπηρετούντες με πενταετή θητεία σε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία Δεν θα ληφθούν υπόψη οι αιτήσεις τους για οριστική τοποθέτηση

Δημοσίευση: 23/04/2018
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. H θητεία των υπηρετούντων σε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που δεν μετατέθηκαν από περιοχή σε περιοχή το τρέχον έτος, παρατάθηκε έως 31-08-2019, σύμφωνα με το άρθ. 97 του Ν. 4530/2018.

Β. Από τον συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 50 παρ. 8 και 37 παρ. 4 του Ν.3966/2011 όπως ισχύουν, οι εκπαιδευτικοί των οποίων η θητεία παρατάθηκε δεν ανήκουν στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ κι ως εκ τούτου οι υποβληθείσες αιτήσεις οριστικής τοποθέτησης δεν θα ληφθούν υπόψη.

Γ. Επιπλέον, ζήτημα μετάθεσης από σχολείο σε σχολείο της ίδιας περιοχής (βελτίωσης) δεν τίθεται, καθώς ουδείς εκ των υπηρετούντων σε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία εκπαιδευτικός έχει οριστική τοποθέτηση σε σχολική μονάδα ώστε να δύναται να αιτηθεί βελτίωση θέσης.

Τα παραπάνω προβλέπει έγγραφο του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σχόλια (1)

 
Πειραματικός
23 Απρ 2018 21:24

Δεν κατανοώ τον εμπαιγμό των υπηρετούντων στα Πειραματικά. Σύμφωνα με την Β παράγραφο του συγκεκριμένου εγγράφου '' οι εκπαιδευτικοί των οποίων η θητεία παρατάθηκε δεν ανήκουν στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ κι ως εκ τούτου οι υποβληθείσες αιτήσεις οριστικής τοποθέτησης δεν θα ληφθούν υπόψη''.
Μα το έγγραφο 203643/Ε1/22-11-2017 του υπουργείου ανέφερε ''οι εκπαιδευτικοί θεωρούνται πως ανήκουν στην περιοχή μετάθεσης της βαθμίδας τους που βρίσκεται χωροταξικά το ΠΠΣ και ως εκ τούτου δύναται να υποβάλουν αίτηση τοποθέτησης, εφόσον το επιθυμούν, μόνο για τη συγκεκριμένη περιοχή του ΠΠΣ.'' Μάλιστα το ίδιο έγγραφο απαγόρευε να κάνουν αίτηση μετάθεσης στην ίδια περιοχή (και μόνο σε άλλες) καθώς θεωρούνται πως είναι ήδη στη διάθεση αυτής. Δηλαδή από τη μια τους απαγορεύεται να κάνουν μετάθεση σε συγκεκριμένη περιοχή (γιατί ήδη ανήκουν εκεί) και μετά τους λέμε πως να μετακινηθούν μπορούν μόνο όσοι πήραν μετάθεση σε αυτή την περιοχή(στην οποία δεν τους επιτράπηκε). Μετά το γαϊτανάκι συνεχίζεται και τους λένε πως είναι ήδη στην διάθεση (όπως όριζε και σαφώς ο νόμος με τον οποίον μπήκαν) και μετά τους λέμε πως δεν είναι.
Μα τι ισχύει επιτέλους;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.