Placeholder

Είστε εδώ

ΚΟΛΕΓΙΑ

“Βάλτωσαν” από το 2015 στα συρτάρια του υπ. Παιδείας χιλιάδες πτυχία αποφοίτων Κολλεγίων

Παρά την έκθεση “καταπέλτης” των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης με την οποία αναζητήθηκαν πειθαρχικές ευθύνες
Δημοσίευση: 24/04/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την οργή χιλιάδων οικογενειών προκαλεί η καθυστέρηση όχι μηνών αλλά ετών εξέτασης από το ΣΑΕΠ των φακέλλων των αποφοίτων  Κολλεγίων που ζητούν αναγνώριση των πτυχίων τους , που, παρά:

Α. Τις διαβεβαιώσεις  των εκάστοτε υπουργών Παιδείας της νυν Κυβέρνησης για άμεση εξέταση των φακέλων των πτυχιούχων

Β. Την πρόσφατη  δέσμευση του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου  για νέα νομοθετική ρύθμιση που θα άρει τα  "εμπόδια".

Γ. Την έκθεση “καταπέλτης” των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης με την οποία αναζητήθηκαν πειθαρχικές ευθύνες για την καθυστέρηση αναγνώρισης των πτυχίων  και την πρόταση προς την πολιτική ηγεσία να μεριμνήσει για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στα “συρτάρια” του υπουργείου Παιδείας εκκρεμούν από το 2015 μέχρι και σήμερα  περισσότεροι από 3.000 φάκελλοι πτυχιούχων Κολεγίων και ξένων Πανεπιστημίων που ζητούν ,   αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων σπουδών.

Το χειρότερο είναι ότι κανείς στο υπουργείο Παιδείας δεν δίνει απάντηση στο ερώτημα των χιλιάδων οικογενειών το πότε θα εξεταστούν οι αιτήσεις.

Η καθυστέρηση προκαλεί τεράστια “ζημιά” στους αποφοίτους οι οποίοι χωρίς την αναγνώριση δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του δημοσίου και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα της  ειδικότητάς τους.

“Πάγωσαν” οι συνεδριάσεις του ΣΑΕΠ

Το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ),που εξετάζει τους φακέλλους των αποφοίτων Κολλεγίων  έπαψε να συνεδριάζει  μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Κι αυτό διότι με το νέο Οργανισμό του υπουργείου Παιδείας , άλλαξαν πρόσωπα στη σύνθεση του ΣΑΕΠ και μόλις προ ημερών ο υπουργός Παιδείας υπέγραψε τη νέα σύνθεσή του (Διαβάστε εδώ).

Oι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης μετά τον έλεγχο που άσκησαν σχετικά με την καθυστέρηση, εξέδωσαν έκθεση (διαβάστε εδώ), με την οποία:

Πρώτον: Προτάθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να μεριμνήσει ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα της καθυστέρησης στη διαδικασία αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων και της επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης, εξετάζοντας το ενδεχόμενο της απλούστευσης της σχετικής διαδικασίας καθώς και την καταλληλότητα και επάρκεια του υφιστάμενου ανθρώπινου δυναμικού του Αυτοτελούς Τμήμα- τος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων.

Δεύτερον: Ζητήθηκε από το Αυτοτελές Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων να μεριμνήσει για την άμεση εξέταση όχι μόνο των αναφερόμενων στο Παράρτημα Α ́ του παρόντος αιτήσεων, αλλά και των υπολοίπων συνολικά εκκρεμών υποθέσεων, ενημερώνοντας το Σ.Ε.Ε.Δ.Δ., εντός διμήνου, για τα σχετικά αποτελέσματα.

Τρίτον: Με την έκθεση αναζητήθηκαν πειθαρχικές ευθύνες.

 

Ετικέτες: 
Κολλέγια

Σχόλια (12)

 
Έλενα
24 Απρ 2018 16:49

Η καθυστέρηση είναι σκόπιμη !!! Σιγά μη τους αγγίξουν οι εκθέσεις των επιθεωρητών και οι αποφάσεις περί πειθαρχικών διώξεων!!! Εξαλλου σε αυτό το τόπο " η αριστεία είναι ρετσινιά ..." σύμφωνα με τα λεγόμενά τους !!! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ !!! Τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια ας αποφασίσουν τελικα... και ας πάρουμε όλοι εμείς οι θιγόμενοι - το δρόμο της δικαιοσύνης. .... Μια ακόμη διεθνή ξεφτίλα για αυτόν το τόπο μέσα σε όλες τις άλλες τι πειράζει;;;;

 
talaiporos
26 Απρ 2018 12:29

Καλημέρα το καλό είναι ότι έγκυρες (και φιλόξενες) σελίδες σαν και αυτή του esos, αναδεικνύουν και δημοσιεύουν συχνότατα τα νέα για τις εξελίξεις με το ΣΑΕΠ και τα προβλήματα του.
Πιστεύω ότι η δημοσιότητα του θέματος μπορεί να πετύχει πιο πολλά από μεμονωμένες δικαστικές κινήσεις που θα απαιτήσουν πολύ χρόνο και χρήμα και που ουσιαστικά δεν στρέφονται κατά κάποιου προσώπου αλλά ενός εχθρικού συστήματος.

 
Μαρία
26 Απρ 2018 14:30

Τελικά γνωρίζουμε αν έχει ξεκινήσει τη κανονική του λειτουργία το ΣΑΕΠ; Χρειάζομαι την αναγνώριση για να εργαστώ στην Ελλάδα και δεν ξέρω πόσο χρόνο θα απαιτήσει ώστε να γυρίσω πίσω τελικά από το εξωτερικό. Τα σχόλια αναφέρουν χρόνους πάνω από τρία χρόνια!

 
Sakis
30 Απρ 2018 21:23

Όλες οι χώρες του κόσμου το έχουν λύσει εδώ και πολλά χρόνια και παίρνεις την αναγνώριση εντός 20 ημερολογιακών ημερών και εδώ κοιμόμαστε με τα τσαρούχια!!! Λυπάμαι πραγματικά για το γεγονός ότι τα νέα παιδιά σπουδάζουν και φεύγουν όσοι μπορούν για το εξωτερικό. Πραγματικά κατάντησε κωμωδία η αναγνώριση των σπουδών της αλλοδαπής. Και που είμαστε ακόμα. Στην αρχή της τραγωδίας!!!

 
Αγανακτισμένοι
01 Μάιος 2018 16:17

Σίγουρα σε αυτό το τόπο δεν βρίσκεις προκοπή....
ΑΙΣΧΟΣ ... ΝΤΡΟΠΗ... ΚΑΤΑΝΤΙΑ...ΑΠΑΞΙΩΣΗ...!!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΜΙΑ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΧΩΡΑ ... ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ !!!!

 
Έκτορας
01 Μάιος 2018 16:48

Αν προβάλλετε συχνά το θέμα αυτό της αναγνώρισης και το δημοσιοποιείτε μέσα από την ιστοσελίδα σας , πιστεύω ότι μπορεί αυτό να λειτουργήσει θετικά για την εξέλιξη του θέματος αυτού. Πραγματικά είμαστε σε απόγνωση βοηθήστε μας και εσεις...

 
Μηχανικος
04 Μάιος 2018 12:09

αναμονη 38 μηνων απο το 2015 περιμενουμε αναγνωριση προσοντων, συμπερασμα δεν λειτουργει το ΣΑΕΠ !!!!!,

 
Πετρος
07 Μάιος 2018 15:21

@Μηχανικο, ήθελα να ρωτήσω πότε ακριβώς υποβάλλατε την αίτηση σας, γιατί με επικοινωνία που είχα την 4/5/18 μου είπαν ότι εξετάζουν φακέλους του φθινοπώρου του 2015.
Υπομονή σε εμάς με αιτήσεις του 2016!!!

 
Μηχανικος
21 Μάιος 2018 16:47

πετρο η αιτηση με ολα τα δικαιολογητικα κλπ την υπεβαλα τον μαρτιο του 2015 και ακομη περιμενω για προσοντα!

 
ΜΑΡΙΟΣ
23 Μάιος 2018 09:34

@Μηχανικός το ΣΑΕΠ είναι τέλος 2015... Μήπως να πάρεις κανένα τηλέφωνο? Αφού είσαι Μάρτιο 2015 λογικά θα είσαι και έτοιμος...

 
Μηχανικος
23 Μάιος 2018 17:46

Μαριε εγω μεχρι σημερα δεν εχω λαβει αναγνωριση για την μεταφορα προσοντων, και ειναι 38 μηνες αναμονης, συμπερασμα δεν υπαρχει ΣΑΕΠ, ΚΑΙ ΔΕΝ ενδιαφερει την αρχη αν εγω δεν μπορω να εργασθω, με στελνουν στο εξωτερικο!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean