Τρεις “μνηστήρες” για την ΑΣΠΑΙΤΕ

Δέχθηκε και τρίτη πρόταση από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

26/04/2018

Ενημερώθηκε: 26/04/2018, 08:53

Άκουσε το άρθρο

Τρία Πανεπιστήμια, εκ των οποίων τα δύο γειτνιάζουν, δήλωσαν ενδιαφέρον για να συνάψουν “γάμο” με την ΑΣΠΑΙΤΕ.

Πρόκειται για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Γεωπονικό και το νεοϊδρυθέν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Προ ημερών επικοινώνησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Κατσής με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Καθηγητή Γιάννη Σαριδάκη και του πρότεινε συγχώνευση των δύο Ιδρυμάτων, αναπτύσσοντας παράλληλα σχετικά επιχειρήματα.

Ο κ. Σαριδάκης ευχαρίστησε τον κ. Κατσή για αυτή την πρόταση και χωρίς να δώσει υπόσχεση για “αρραβώνα” του υπενθύμισε ότι έχουν  γίνει ήδη άλλες δύο προτάσεις με ισχυρότερη αυτή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.

Ηδη ανάλογη πρόταση κατέθεσε στον κ. Σαριδάκη, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα,  και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Καθηγητής Κώστας Μουτζούρης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η ανάπτυξη του χώρου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι δυνητικές συνέργειες των ΑΕΙ καθώς και δυνητικές μορφές συνέργειας των δύο Ιδρυμάτων.

Ο κ. Σαριδάκης ενημέρωσε τον κ. Μουτζούρη για την εξελισσόμενη συζήτηση περί συνέργειας της ΑΣΠΑΙΤΕ και του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Ο υπουργός Παιδείας

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, μιλώντας στο 4ο Συνέδριο της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ κάλεσε την  Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής να μελετήσει το θέμα της ΑΣΠΑΙΤΕ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Η ΑΣΠΑΙΤΕ, διάδοχος της ΣΕΛΕΤΕ, είναι το μοναδικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας 5ετούς διάρκειας ενιαίων σπουδών που απονέμει τίτλους ισοδύναμους με αυτούς των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ), ενώ οι πτυχιούχοι της που διορίζονται στην εκπαίδευση εντάσσονται στη κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ). Τα τελευταία 60 χρόνια παρέχει άρτια παιδαγωγική και τεχνολογική εκπαίδευση συμβάλλοντας, αποφασιστικά και με μοναδικό τρόπο, στην δευτεροβάθμια επαγγελματική και τεχνική εκπαίδευση.

 

 

Σχόλια (6)

ΕΝ
|

Πάντως την Πηνελόπη δεν την φτάνει σε αριθμό μνηστήρων.Ο Αντίνοος από μόνος του θα τους κατατρόπωνε όλους.

Όταν το μαγαζί ειναι γωνια
|

Επειδή η αλήθεια κρύβεται στο χρήμα φαίνεται οτι το μυρίστηκαν πολλοί. Ειναι το πλεονέκτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ που την κανει κουφετάκι για όλες τις τούρτες.
Κύριε Σαριδακη σας προτείνω να κάνετε την υπέρβαση.
Ένωση με το ΕΜΠ ώστε με την αίγλη της καθε σχολής να γίνει ο γάμος μεταξύ της τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σήμα κατατεθέν του έργου σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Κωνσταντίνος
|

Συγνώμη γιά την παρέμβαση, αλλά πρέπει να αναγνωρίζουμε και τα καλά της κυβέρνησης. Ας δει ο ανωτέρω φίλος όλες τις περιπτώσεις συγχωνεύσεων με προσοχή και θα καταλάβει ότι όχι μόνο τη συμφέρει την ΑΣΠΑΙΤΕ, αλλά μπορεί να μείνει ήσυχη γιά καιρό γιατί πρέπει κι άλλοι να μπουν στο παιχνίδι των συγχωνεύσεων. Παρατήρησε λοιπόν τις περιπτώσεις συγχωνεύσεων ΑΕΙ με ΤΕΙ Ηπείρου, ΑΕΙ με ΤΕΙ Ιονίου και ΑΕΙ με ΤΕΙ Πελοποννήσου. Ιδρύματα με διαφορετικές σχολές, που έχουν πολύ λίγα κοινά τμήματα. Παρά τη διασπορά τους, η συγχώνευση δε θα τα επηρεάσει καθόλου. Θα γίνει μία απλή άθροιση των τμημάτων του ενός στο άλλο. Αυτό θα γίνει και στην ΑΣΠΑΙΤΕ με το Γεωπονικό.
Κοίταξε τώρα και τις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ Αιγάλεω-ΤΕΙ Πειραιά, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας-ΤΕΙ Θεσσαλίας-ΤΕΙ Κεντρικής Στερεάς και πιό πολύ αυτή στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας ,ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και Διεθνούς Πανεπιστημίου. Εκτός της μεγάλης τους διασποράς σε πολλές πόλεις που αυτό δε σ'ενδιαφέρει, έχουν όχι μόνο κοινές σχολές, αλλά και πολλά κοινά τμήματα που τα διεκδικούν και τοπικοί παράγοντες.Η συγχώνευση θα είναι όχι μόνο βασανιστική, αλλά και θα επηρεάσει και το προσωπικό που ή θα μεταταγεί ή θ'αλλάξει τόπο διαμονής. Και αναφέρομαι όχι μόνο στο διδακτικό προσωπικό, αλλά και στους υπόλοιπους. Τουλάχιστον και τα δύο ιδρύματα που αναφέρεσαι(φυσικά δεν αναφέρομαι στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου)βρίσκονται στο λεκανοπέδιο και η μετακίνηση θα είναι εύκολη. Μην ξεχνάς ότι εσείς έχετε και το Παιδαγωγικό Τμήμα που θ'αναδειχτεί περισσότερο τώρα με τις σχολές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Δεν ισχύει, όπως καταλαβαίνεις το ίδιο και με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, με το οποίο έχετε πολλά κοινά τμήματα.
Όσο γιά τη διαφορετική φιλοσοφία των ιδρυμάτων, σήμερα τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά γιά να έχουν αντίκρυσμα στην αγορά εργασίας, πρέπει να είναι διεπιστημονικά. Να μία άλλη ωφέλεια. Η διοργάνωση τέτοιων προγραμμάτων από κοινού. Εσύ, πρόσθεσε τις δικές σου γνώσεις σ'αυτά τα φτωχά που λέω εγώ και θα δεις ότι πρέπει να είσαι αισιόδοξος.

Δ.Κ
|

Δεν μπορώ να καταλάβω την κεντρική ιδέα ένωσης της Ασπαιτε με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο . Πως θα επωφεληθεί η Ασπαιτε από αυτη τη συνεργεια με ένα εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας Τριτοβάθμιο Ίδρυμα , όσο εξαιρετικό κι αν ειναι σαν Πανεπιστήμιο ;

Σιδέρης Κωνσταντίνος
|

Πολλά και αξιόλογα τα Επαιδευτικά Ιδρύματα που ενδιαφέρονται για την ΑΣΠΑΙΤΕ, αυτό που δεν έχω καταλάβει και το οποίο με προβληματίζει, είναι το Ποιος θα αποφασίσει για το μέλλον μας!

Κ. Μ, Σιδέρης
ΕΔΙΠ στην ΑΣΠΑΙΤΕ

Σιδέρης Κωνσταντίνος
|

Όλο και αυξάνονται!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ