Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ολόκληρη η πρόταση για την απορρόφηση του ΤΕΙ Χαλκίδας από το ΕΚΠΑ: Δημιουργείται η "Τεχνόπολη Ευρίπου"

Ποια τμήματα δημιουργούνται- Τι θα γίνει με το προσωπικό
Δημοσίευση: 27/04/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το esos δημοσιεύει κατ αποκλειστικότητα ολόκληρη την πρόταση που κατέθεσε το ΕΚΠΑ στον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου για την απορρόφηση των τμημάτων του πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας το οποίο σήμερα ανήκει στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Ειδικότερα το   ΕΚΠΑ προτείνει τη  μετεξέλιξη του ΤΕΙ στη Χαλκίδα και στη Θήβα σε "Συγκρότημα Ευρίπου" του EKΠA στην περιοχή Εύβοιας και Βοιωτίας!

Α. Στη θέση της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ να ιδρυθεί Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών και Διαχείρισης Λιμένων, το οποίο θα ανήκει  στη Σχολή Οικονομικών  και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και θα έχει έδρα τα Ψαχνά.

Β. Στη θέση της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών  του ΤΕΙ, να ιδρυθεί Τμήμα Αεροδιαστημικής Τεχνολογίας, το οποίο με έδρα τα Ψαχνά θα ανήκει στη Σχολής Θετικών Επιστημών  του ΕΚΠΑ που μετονομάζεται σε Σχολή  Θετικών Επιστημών  και Τεχνολογίας.

Γ. Την ίδρυση με έδρα τα Ψαχνά Τμήματος Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου, το οποίο θα ενταχθεί στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών .

Δ. Την ίδρυση στη Χαλκίδα ή τα Ψαχνά, μιας νέας Σχολής Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Αειφορίας με δύο Τμήματα, το τμήμα Ολοκληρωμένης Αγροτικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων και το Τμήμα Διατροφολογίας και Διαιτολογίας.

Συμπληρωματικά , στο πλαίσιο ίδρυσης των νέων Τμημάτων και της νέας Σχολής, το ΕΚΠΑ προτείνει να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν διεπιστημονικά Προγράμματα Σπουδών  σε συνεργασία με άλλα Τμήματα του Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα τα Προγράμματα Σπουδών΅Τεχνολογία Τροφίμων και Αγροτικών Προϊόντων, Τεχνολογίας Διαχείρισης Ενέργειας, Αποβλήτων, και Κλιματικής Αλλαγής και  Αξιοποίηση Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς.

Η διδασκαλία θα μπορεί να γίνεται στις εγκαταστάσεις στην περιοχή της Χαλκίδας  ή της Αθήνας.

Στο πλαίσιο ανάπτυξης  του Συγκροτήματος Ευρίπου του ΕΚΠΑ, θα δημιουργηθεί και η Τεχνόπολη Ευρίπου στην περιοχή  Βοιωτίας-Ευβοίας και θα δρομολογηθεί η σταδιακή εγκατάσταση σε αυτή πανεπιστημιακών και γενικότερα Ερευνητικών Μονάδων Καινοτομίας και Πολιτισμού.

Επίσης θα μελετηθεί η σκοπιμότητα και βιωσιμότητα λειτουργίας στη Θήβα των διετών Προγραμμάτων Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης:

α/ Στελεχών  στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ και Εμπόριο,

β/ Τεχνικών Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών

γ/ Τεχνικών Φαρμακευτικών Προιόντων

δ/ Βοηθών Λογιστών, και,

ε/  Στελεχών Διεθνούς Μάρκετινγκ.

 

Σχόλια (39)

 
Γιάννης
27 Απρ 2018 22:41

Τα μέλη ΔΕΠ του ΤΕΙ απλά τα εξαφανίζει.
Η σύνοδος Πρυτάνεων ΤΕΙ τι λέει γι αυτό το θέμα?

 
ΕΔΙΠ_ΤΕΙ
27 Απρ 2018 23:35

Άρες Μάρες κουκουνάρες. Καθηγητής Εφαρμογών με Διδακτορικό (αν υπάρχει) που πάει ? Δεν προβλέπει το σχέδιο. Σύμφωνα με το ΠΔΑ θα πήγαινε στην βαθμίδα του Υπηρετούντα Λέκτορα. Αλλά και οι Επίκουροι – Αναπληρωτές θα κρίνονταν από 3μελή επιτροπή και όχι από εκλεκτορικό. Δεν τα βλέπω πολύ καλά τα πράγματα.

 
Σάββας μάστορας
28 Απρ 2018 00:23

Με την συγχώνευση αεί τει Κοζάνης τι γίνεται

 
Μιχάλης Γρ Βραχόπουλος
28 Απρ 2018 10:00

Το πρόβλημα με την πρόταση του ΕΚΠΑ είναι πολλαπλό:
ή πρόταση είναι απαράδεκτη ως προς τα μέλη ΔΕΠ ΤΕΙ που τα ορίζει όλα προσωποπαγούς και τα εξελίσσει με εκλεκτορικές διαδικασίες – εσωτερικά – αλλά όχι όπως πανεπιστήμιο δυτικής αττικής… δηλαδή δεν ορίζονται συγκεκριμένα σημειά αξιολόγησης. Επίσης μέχρι τότε δεν συμμετέχει σε εκλακτορικά ? ούτε χαμηλότερης βαθμίδας???
Οι ΔΕΠ που δεν τεροιάζουν με τα αντικείμενα του ΕΚΠΑ τι κάνουν και που πάνε? το γενικό σε άλλα τμήματα είναι πλήρως ασαφές.

Επίσης ορίζει από πριν τα γνωστικά αντικείμενα κάτι που πρέπει να προκύψει μετά από συνεργασία και με το ΤΕΙ… Έχει ορίσει προγράμματα σπουδών χωρίς να λάβει υπόψη προτάσεις από το ΤΕΙ.

και δεν εγγυάται την συνέχιση της ύπαρξης των τμημάτων στην Χαλκίδα-Ψαχνά-Θήβα εφόσον δηλώνει ότι κάποια μαθήματα θα γίνονται είτε εκεί είτε Αθήνα
κατά την άποψή μου πρέπει να δημιουργηθεί μια κοινή επίτροπή ώστε να επιλυθούν όλες οι αντιφάσεις
χαιρετώ

 
Στην Ελληνική Πολιτεία ακολουθούνται οι Νόμοι
28 Απρ 2018 10:34

Ο σχεδιασμός για τα μέλη ΔΕΠ ΤΕΙ αντιβαίνει την κείμενη νομοθεσία. Τόσο απλά ...

 
ΝΒΒ
28 Απρ 2018 10:42

Το υποβληθεν σχεδιο απο το ΕΚΠΑ για το π. ΤΕΙ-Χαλκιδας συνιστα μεγαλουργημα οραματος που θα πρεπει ταχυρρυθμα να υλοποιηθει !

Η προσεγμενη και με λεπτομερεια προταση ειναι προϊον γνωσης των εκπαιδευτικων πραγματων στη χωρα και με μεριμνα τοσο για τα γνωστικά αντικειμενα , οσο και για το προσωπικο του Ιδρυματος !!

 
ΠΟΛΙΤΗΣ
28 Απρ 2018 11:08

Ένα ΤΕΙ όπως το πρωην ΤΕΙ Χαλκίδας που μόνο στα χαρτιά υπάγεται στο ΤΕΙ Στερεάς (σύμφωνα με την αξιολόγηση της ΑΔΙΠ) έχει τη μοναδική ευκαιρία να συγχωνευτεί με το καλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας. Ας τρέξουν γρήγορα τη διαδικασία πριν μετανιώσει το ΕΚΠΑ.

 
Δε θα γίνει
28 Απρ 2018 14:12

@Σάββας μάστορας

Δε θα γίνει τελικά η συγχώνευση γιατί δεν υπάρχουν ΑΕΙ και ΤΕΙ στην Κοζάνη.

 
Μηχανολόγος Φοιτητής ΤΕΙ Χαλκίδας
28 Απρ 2018 14:34

Αεροδιαστημική Τεχνολογία στις υποδομές του ΤΕΙ Χαλκίδας? Δεν έχουν καμμία επαφή με την πραγματικότητα οι επιτροπές αυτές?! Δεν κοιτάνε να φτίαξουν την Μηχανολογία πρώτα(;) , που τρέχει ένα όλοκληρο τμήμα με τις υπερπροσπάθειες τον ελάχιστων μόνιμων που δεν ξέρουν τι να πρωτοκάνουν και αυτοί? Και ας πούμε για τις εργαστηριακές υποδόμες , οι οποιές είναι κολλημένες στο μακρινό παρελθόν! Ας φτιάξούν την Μηχανολογία σωστά πρώτα! Μηχανολόγους έχει ανάγκη η κοινωνία και οχι ειδικούς στην Αεροδιαστιμική και Σκηνοθέτες , μέχρι να υδρίσουμε και το ελληνικό Hollywood τουλάχιστον γιατί τους Αεροδιαστιμάνθρωπους θα τους βάλουμε στην ελληνική NASA!!

Φιλικά ,Ένας Μελλοντικός Μηχανολόγος!

 
ΔΕΠ του ΤΕΙ Χαλκίδας
28 Απρ 2018 14:56

Ο σχεδιασμός για τα μέλη ΔΕΠ του ΤΕΙ όχι μόνον αντιβαίνει στην κείμενη νομοθεσία, αλλά επιπρόσθετα είναι απολύτως προσβλητικός και υποτιμητικός για αυτά. Είναι λοιπόν απολύτως βέβαιο ότι θα προσβληθεί στα αρμόδια Δικαστήρια και θα ακυρωθεί. Βεβαίως θα επιβαρυνθούν με υποθέσεις τα Ελληνικά δικαστήρια και θα καταναλωθεί χρόνος και χρήμα από τους διάδικους.
Κατόπιν τούτων μήπως είναι φρόνιμο οι κκ καθηγητές του ΕΚΠΑ να παρακάμψουν τα όποια «μικροσυμφέροντα και σκοπιμότητες» (όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο τέλος του κειμένου τους) για να μπορέσει να συγκροτηθεί μια σύννομη πρόταση αποδεκτή από το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΤΕΙ, στην συνεργασία της οποίας προσβλέπουν;

 
Ο καθένας στο χώρο του
28 Απρ 2018 15:09

@ Μηχανολόγος Φοιτητής

Ιδρύω και όχι "υδρύω". Ούτε υπάρχουν "Αεροδιαστιμάνθρωποι"...

Ο καθένας στο χώρο του και να αφήσει τους ειδικούς να κάνουν αυτό που ξέρουν.

 
ΤΕΙ Χαλκίδας
28 Απρ 2018 22:38

Τμήμα αεροδιαστημικής τεχνολογίας μοναδικό στην Ελλάδα. Τμήμα ναυτιλιακών σπουδών και διαχείρισης λειμένων μοναδικό στην Ελλάδα. Τμήμα τεχνολογίας αεροσκαφών μοναδικό στην Ελλάδα(ήδη υπάρχει). "Διεύρυνση ως προς την δυνατότητα μελλοντικής επέκτασης του προαστιακού μέχρι τα Ψαχνά, σε συνδιασμό με το έργο παράκαμψης της Χαλκίδας..." "Θα διερευνηθεί άμεσα η χωροθέτηση.. εγκατάσταση σε αυτήν πανεπιστημιακων και γενικότερα ερευνητικών μονάδων..." "Η εκ βάθρων δημιουργία νέων σύγχρονων τμημάτων.." "Τυχόν οφειλές ή χρέη των μονάδων Χαλκιδα-Θηβα δε θα βαρύνουν το ΕΚΠΑ". Μήπως το παράκαναν.. Αυτοί θα σχίσουν και τα μνημόνια σε λίγο...

 
ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΔΑΡΙΏΔΗ ΛΑΘΗ
29 Απρ 2018 00:50

ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΑΕΡΟΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΜΕΣΟΒΕΖΙΚΑ ΤΗΝ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ) ΑΛΛΑ ΣΕ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (Ο ΣΩΣΤΟΣ ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ AEROSPACE ENGINEERING). ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ, ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΘΕΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ).ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΛΑΘΟΣ. ΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΠΙΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ.

ΤΕΛΟΣ, ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ Η ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΕΡΟΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ. ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ. ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ AEROSPACE ENGINEERING ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ.

ΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΛΑΘΗ
Π.Χ.
ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΟΝΗΣΕΙΣ(VIBRATIONS) ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΙΣ

ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ(STABILITY) ΠΤΗΣΕΩΝ = ΕΥΣΤΑΘΕΙΑ ΠΤΗΣΗΣ

 
Μιχάλης Γρ Βραχόπουλος
29 Απρ 2018 09:29

Η πρότασης του ΕΚΠΑ, αν και παρουσιάζεται ως απόλυτα δημιουργική, δεν λαμβάνει υπόψη της την απαραίτητη απάντηση που πρέπει να δίνει η εκπαίδευση και η έρευνα στην εξέλιξη της κοινωνίας. έτσι δημιουργούνται διάφορα ζητήματα που σχετίζονται και ως προς την λειτουργία της δημοκρατίας και του πολιτεύματος.

Το πρώτο είναι ότι συζητείται μια σχετικά αναλυτική πρόταση για δημιουργία τμημάτων και δράσεων χωρίς όμως αυτό να έχει προκύψει από την ελάχιστη συζήτηση μεταξύ των ιδρυμάτων. Βεβαίως και μπορεί η πολιτεία με ένα νόμο να καταργήσει ένα ίδρυμα όπως έκαμε και με το Αθηνά όπου απόλυτα!!! και χωρίς καμιά μελέτη έκλεισε, ενοποίησε και διέλυσε (αρχικά) κάθε λογική για πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών ή κάθε κατεύθυνση αυτού του τύπου.
Σήμερα όμως έχουν δημιουργηθεί εκ νέου και με προτροπή της διοίκησης του ΥΠΑΙΘ συνθήκες για απόλυτη ισοπέδωση της ισότητας. Αφενός αναφέρονται σε ενιαία τριτοβάθμια εκπαίδευσή και από την άλλη αποφασίζομε και διατάσσομε χωρίς καμιά συζήτηση χωρίς μελέτη και πάνω από όλα χωρίς όραμα.
Δε διαφωνώ με ότι πρόκειται να δημιουργηθεί αλλά πρέπει να συζητηθεί το τι θα καταργηθεί.
Είμαστε υποχρεωμένοι να αντισταθούμε στην ισοπέδωσή μας και να απαιτήσουμε ως ΔΕΠ και ως ιδρύματα την ισότιμη συμμετοχή στην συζήτηση σε όλα τα επίπεδα!!!
Σε ότι αφορά στο πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας για όσους δε γνωρίζουν έχει την μέγιστη απορροφητικότητα στην αγορά εργασίας και με σωστή διαχείριση (για την οποία ευθύνεται απόλυτα η πολιτεία και οι θεσμοί της) θα μπορούσε να είναι πρωτοπόρο και σε πολλά άλλα. Εξάλλου σε ότι αφορά στην έρευνα δεν υστερεί !!!
Απορώ όμως πως είναι δυνατό να δημιουργούνται επιτροπές για συζήτηση και εισήγηση και ταυτόχρονα να εισάγονται προτάσεις χωρίς καμιά συζήτηση?

 
Μιχάλης Γρ Βραχόπουλος
29 Απρ 2018 09:31

τέλος ...

προτείνω

Το «Κάθαρση Τώρα!», σημαίνει πολιτική κάθαρση, δηλαδή να υπάρχει πραγματική διαφάνεια και να μην είναι όλα υποκινούμενα.

 
bob mastoras
29 Απρ 2018 11:17

@ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΔΑΡΙΏΔΗ ΛΑΘΗ
Το σκεπτικό σας μου θυμίζει την πρόσφατη μομφή του κ. Χριστόδουλου Πρωτοπαππά εναντίον του κ. Κριεζή μόλις τον διαδέχτηκε στον νεοσύστατο Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό. Κατά τον κ. Χ. Π. ένα μειονέκτημα του κ. Κριεζή είναι ότι δεν είναι μηχανικός.

Στην ουσία μπορεί να έχετε δίκιο. Όμως ακόμα και ένα τμήμα με τον χαρακτηρισμό «μηχανικών» στον τίτλο του, και 5ετές αν θέλετε θα συναντήσει αντιδράσεις. Αντιδράσεις γραφειοκρατικού τύπου (π.χ ότι δεν είναι ενταγμένο σε πολυτεχνική σχολή) Αμφισβητήσεις και πόλεμο χαρακωμάτων. Τέλος θα τεθούν θέματα επαγγελματικών δικαιωμάτων. Νομίζω ότι όλοι μας τα ξέρουμε αυτά.

 
ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΔΑΡΙΏΔΗ ΛΑΘΗ
29 Απρ 2018 14:19

@bob mastoras
Δεν έχω παρακολουθήσει τις μομφές (και δεν με ενδιαφέρουν), αλλά εκεί αφορά μια διοικητική θέση ενώ εδώ το σχεδιασμό ενός ακαδημαϊκού τμήματος. Ο σχεδιασμός πρέπει να συνάδει με τους στόχους, που είναι η βιομηχανική ανάπτυξη στο τομέα στην Ελλάδα. Το θέμα είναι εφόσον ξεκινά από το μηδέν να γίνει ακαδημαϊκώς σωστά και όχι βολικά... Τα προβλήματα στην ουσία της πρότασης κατά τη γνώμη μου οφείλονται στο ότι την έχουν σχεδιάσει φυσικοί επιστήμονες (και αυτό δεν είναι κατηγορία, γιατί ο καθένας κάνει αυτό που ξέρει...)

Το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους φοιτητές πρέπει να καθοριστεί πριν ξεκινήσει, αν τους σεβόμαστε στοιχειωδώς (αυτά θυμίζουν παλιές κακές εποχές). Συνεπώς, ενώ σε όλο τον αναπτυγμένο κόσμο οι απόφοιτοι είναι μηχανικοί, εμείς προτείνουμε να είναι φυσικοί επιστήμονες. Ο διακριτός ρόλος των φυσικών επιστημόνων σε σχέση με τους μηχανικούς έχει λυθεί στον αναπτυγμένο κόσμο. Διαφορετικά δεν θα υπήρχαν μηχανικοί! Σκεφτείτε αν τελειώσει κάποιος στο εξωτερικό Aerospace Engineering και ζητήσει ισοδυναμία και επαγγελματικά δικαιώματα. Σκεφτείτε επίσης τον απόφοιτο που θα τελειώσει εδώ και θα ζητήσει αντιστοιχία στο εξωτερικό κτλ. Σκεφτείτε τον απόφοιτο που θέλει επαγγελματικά δικαιώματα και ξεκάθαρο ρόλο.

 
Ονειρεύεστε
30 Απρ 2018 11:41

Αφήστε τα πράγματα ως έχουν και μη κάνετε δύσκολη τη ζωή της επόμενης κυβέρνησης. Εδώ ο υπουργός δεν κατάφερε να μετονομάσει το "Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων" σε "Μηχανικών Περιβάλλοντος", γιατί του βάζετε δύκολα;

 
Γιάννης Τ
30 Απρ 2018 23:15

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ.... και βέβαια με τις ευλογίες του κ. Γαυρόγλου... Άλλωστε έχουμε αριστερή κυβέρνηση και οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι το ευαγγέλιο.
Ένα μεγάλο κρίμα κ. Γαυρόγλου γιατί άλλα λέγατε και άλλα πράττετε.

 
Πλαζαμαν (Φοιτητης Τει χαλκιδας Λογιστικης )
01 Μάιος 2018 15:33

Με την ιδιότητα του φοιτητή ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ και διαβαζοντας την συγκεκριμενη προταση θέλω να αναφερω μερικα πραγματα για το τμημα το συγκεκριμενο που βρισκομαι. Αρχικα ειναι γεγονος πως αποφοιτοι απο το τμημα βρισκουν δουλεια σχετικα ευκολοτερα απο αλλους κλαδους (ειτε τους κρατανε στην πρακτικη τους , ειτε εχουν αλλες προτασεις ) το οποιο ξεκαθαρα ειναι αποτελεσμα της καλης λειτουργιας του τμηματος. Επισης ειναι γνωστο πως με την δουλεια που κανουν οι καθηγητες στο τει δινουν ενα πτυχειο με νοημα και οχι απλα ενα χαρτι και αυτο επαληθευεται απο την αγορα εργασιας. Εν συνεχεια ας κοιταξουμε λιγο τα τελευταια χρονια την εξελιξη που εχει το τμημα , μιλαμε εν ετη 2018 οπου αυτη τη στιγμη το τμημα ειναι πληρες σε τεχνολογικο εξοπλισμο ο οποιος κανει την διεξαγωγη των εργαστηριων πιο ενδιαφερουσα και ομαλη και σε διδακτικο προσωπικο διαθετει 10 καθηγητες οι οποιοι εχουν διδακτορικα , (απ το οποιο διαφαινεται το επιπεδο της σχολης ) Τελος θεωρω πως οι κοποι που εχουν γινει για να ειναι μεσα σε μια 6 ετια το τμημα πληρες και σε εξοπλισμο και σε προσωπικο πρεπει να ανταμειβονται και οχι να συγχωνευονται για μια υπουργικη αποφαση . Για να κρατηθει ανοιχτο το συγκεκριμενο τμημα παλεψαν καποιοι ανθρωποι και αυτο πρεπει να ειναι γνωστο σε οσους παιρνουν αποφασεις... Το μονο σιγουρο και κλεινω με αυτο ειναι πως οταν οι φοιτητες ειναι ευχαριστημενοι απ την ποιοτητα ενος τμηματος σιγουρα δεν το κλεινεις και δεν το συγχωνευεις αλλαζοντας το ριζικα...

 
Θανάσης Πασσάς, Απόφοιτος Λογιστής
02 Μάιος 2018 09:16

Είναι λάθος να κλείνουν το Τμήμα λογιστικής, ένα από τα καλύτερα τμήματα του ΤΕΙ. Το Τμήμα κοστίζει ελάχιστα και βγάζει επαγγελματίες από την επόμενη ημέρα. Εγώ δούλευα σε λογιστήριο σας φοιτητής ακόμα. Θα πρέπει να το ξανασκεφτούν.

 
Μακρή Αναστασία
03 Μάιος 2018 00:28

Για το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Χαλκίδας
Έχοντας ήδη πτυχίο πανεπιστημιακής σχολής (μαθηματικών), μεταπτυχιακές σπουδές, επιμορφώσεις, σεμινάρια κ.α. στον τομέα κυρίως της εκπαίδευσης και έχοντας εδώ και μια δεκαετία εργαστεί σε αυτόν το χώρο (φροντιστήρια, ιδιαίτερα, ωρομισθίες, πρόσθετες διδασκαλίες κλπ) νιώθω ότι έχω βιώσει στο πετσί μου όλες τις εκφάνσεις του εργασιακού μεσαίωνα στον οποίο είναι καταδικασμένος αυτός ο κλάδος. Πριν λίγο καιρό αποφάσισα να σπουδάσω στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Χαλκίδας. Μπορώ να πω με βεβαιότητα πως είναι ένα τμήμα που λειτουργεί ΑΨΟΓΑ με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ένα τμήμα του οποίου οι καθηγητές του πέραν του τυπικού μαθήματος αφουγκράζονται την κοινωνία και τις ανάγκες της αγοράς, ένα τμήμα που βγάζει ολοκληρωμένους επαγγελματίες. Θεωρώ λοιπόν πως είναι ΚΡΙΜΑ μια τέτοια σχολή, ιδιαίτερα αυτήν την εποχή που η ανεργία βρίσκεται στα ύψη, να κλείσει και να μην αποτελέσει τμήμα του νέου εγχειρήματος το οποίο κατά τα άλλα επικροτώ και περιμένω με ανυπομονησία να το δω να υλοποιείται.

 
Γιώργος Κ(ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ)
03 Μάιος 2018 11:53

Ως φοιτητής και εγώ του τμήματος λογιστικής Χαλκίδας θα ήθελα να πω πως θα ήταν μεγάλο λάθος να σταματήσει να λειτουργεί το τμήμα της λογιστικής.Είναι ένα πολύ δυνατό τμήμα όχι μόνο στην Χαλκίδα αλλά ευρύτερα στην Ελλάδα το οποίο 'παράγει' σωστούς επαγγελματίες των οποίων οι γνώσεις τους συμβαδίζουν με την αγορά και οι ίδιοι είναι έτοιμοι να απορροφηθούν από αυτήν.Γιατί λοιπόν ένα τέτοιο τμήμα που μόνο να κερδίσεις έχεις από αυτό να το υποβιβάζεις έτσι .

 
Κώστας Χ. (Φοιτητής Τμήματος Λογιστικής Τει Χαλκίδας)
03 Μάιος 2018 12:58

Έχοντας την εμπειρία της φοίτησης σε αυτό το τμήμα θα ήθελα να επισημάνω και εγώ πώς η λογιστική πέραν του νέου ανανεωμένου προγράμματος σπουδών που εφαρμόστηκε το 2015 και βελτίωσε σημαντικά τον κύκλο σπουδών, οι διδάσκοντες έχουν γνώση του αντικειμένου και εφοδιάζουν τους φοιτητές με ουσιαστικές γνώσεις που βοηθούν τους φοιτητές να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αγοράς , έχοντας δημιουργήσει ταυτόχρονα και καλή φήμη στην αγορά εργασίας . Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι φοιτητές του τμήματός μας έχουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση,καθώς και μεγάλο ποσοστό αυτών έχουν αναβαθμιστεί σε υψηλόβαθμα στελέχη εταιριών.Θα ήταν λοιπόν καταστροφή να εφαρμοστεί μία απόφαση η οποία κλείνει ένα άκρως επιτυχημένο τμήμα που δημιουργεί επαγγελματίες.

 
Νικολας Γιαννοπαπας Φοιτητης λογιστικης Χαλκιδας
03 Μάιος 2018 14:35

Είναι γεγονός πως το τμήμα έχει κάνει τρομερές προόδους. Μπορώ να βεβαιώσω πως είναι πλήρες σε τεχνολογικό εξοπλισμό ώστε να διεξάγονται με ενδιαφέρον τα εργαστήρια του τμήματος... Επίσης το διδακτικό προσωπικό έχει αληθινές σχέσεις <φοιτητή-καθηγητή> ώστε να μην υπάρχει το χάσμα που μαθαίνουμε από φίλους μας σε άλλα ΤΕΙ και ΑΕΙ . Δεν είμαι σε θέση να ξέρω πόσο κοστίζει στο κράτος , όμως είμαι σε θέση να ξέρω πως και να κοστίζει αξίζει την εν λόγο δαπάνη και σαν τμήμα και σαν αντικείμενο . Τα πράγματα είναι άπλα , ρωτήστε τους αποφοίτους μας να επιβεβαιώσουν το πόσο εύκολα σε σχέση με άλλους κλάδους βρίσκουν δουλειά ... Καλό είναι να σεβόμαστε όλοι (φοιτητές , καθηγητές , παράγοντες του υπουργείου , ) την δουλεία που γίνεται ειδικά τα τελευταία χρόνια και να την ανταμοίβουμε και όχι να την συγχωνεύουμε.. Απόδειξη για όσα γράφω είναι ξεκάθαρα οι απόφοιτοι μας .

 
Γιώργος Ν.
03 Μάιος 2018 20:23

Έχοντας δει τα προηγούμενα σχόλια, για να μην πολυλογώ έχω να πω πως το ίδρυμα αν δεν κάνω λάθος έχει το μοναδικό τμήμα Τεχνικών Αεροσκαφών στην Ελλάδα και ένα πολύ δυνατό τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής. Ένα ανανεωμένο πρόγραμμα σπουδών που δίνει μεγάλη βάση στα μαθήματα βαρύτητας αλλά επίσης προσφέρει πολύπλευρες γνώσεις στους φοιτητές του. Από αυτό το τμήμα βγαίνουν στην αγορά εργασίας άτομα που έχουν πολλά παραπάνω προσόντα από έναν απλό λογιστή!

 
Γρηγόρης Παπαγρηγορίου(Φοιτητής Λογιστικής Χαλκίδας
03 Μάιος 2018 21:19

Σαν φοιτητής και εγώ του Τμήματος Λογιστικής Χαλκίδας θα ήθελα να εκφράσω την απορία μου πως ένα τμήμα το οποίο είναι άρτια τεχνολογικά εξοπλισμένο,με υψηλού επιπέδου επιμορφωτικού προσωπικού καθώς και τους εκάστοτε διοικητικούς παράγοντες που προσπαθούν να εξελίξουν και να αναβαθμίσουν το κύρος και το επίπεδο του τμήματος πέρα τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει το Τει πως γίνεται να τίθεται αυτό το τμήμα υπό αμφισβήτηση ?Πως αντί να ανταμείβεται αυτή η προσπάθεια η οποία φέρει αποτελέσματα και αναγνώριση στον ιδιωτικό τομέα συγχωνεύεται/υποβιβάζεται?

 
Γιώργος Μπάιμπας(Φοιτητής Λογιστικής ΤΕΙ Στερεάς)
04 Μάιος 2018 18:14

Έχοντας δει τα προηγούμενα σχόλια θα πολυλογώ. Θα ήθελα να εκφράσω τον προβληματισμό μου για όσα ακούγονται περί αμφισβήτησης του τμήματος της λογιστικής. Το Τμήμα είναι άρτια εξοπλισμένο στα εργαστήρια του. Έχει διδακτικό προσωπικό που προσπαθεί να αναβαθμίσει το ΤΕΙ. Οι καθηγητές εφοδιάζουν τους φοιτητές με τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτητικές συνθήκες εργασίας της εποχής, με τους οποίους έχουν κοντινές σχέσεις ώστε να Μην υπάρχει το χάσμα φοιτητή- καθηγητή .

 
Αντρεας Θοδης
06 Μάιος 2018 21:11

Ώς φοιτητής του Τει Χαλκίδας στο τμήμα της λογιστικής μπορώ να πω και εγώ πως είναι άδικη μία τέτοια απόφαση, καθώς ένα τμήμα που διαθέτει καταξιωμένο διδακτικό προσωπικό, ερευνητικό εργαστήριο και δημιουργεί επαγγελματίες θα έπρεπε να προάγεται και να είναι παράδειγμα προς μίμηση και όχι να υποβαθμίζεται και να κλείνει. Μπορώ να επιβεβαιώσω από την εμπειρία φοίτησής μου , ότι οι καθηγητές διαθέτουν γνώση και εμπειρία πάνω στο αντικείμενο και ενδιαφέρονται ώστε να διεξάγονται ομαλά τα μαθήματα και να μεταδίδουν τη γνώση τους υποκινώντας το ενδιαφέρον των φοιτητών.Επίσης , η καλή αυτή δουλειά αναγνωρίζεται,καθώς τα περισσότερα λογιστικά γραφεία που απασχολούν φοιτητές της λογιστικής του Τει Χαλκίδας για πρακτική άσκηση διατηρούν τους ασκούμενους και μετέπειτα της λήξης της σύμβασης πρακτικής άσκησης,δημιουργώντας ευκαιρίες εξέλιξης την αμέσως επόμενη μέρα του πτυχίου. Όλα αυτά λοιπόν μόνο τυχαία δεν είναι και δείχνουν περίτρανα πώς η απόφαση του λουκέτου είναι καταστροφική.

 
Δημητρης Μηλιωτης ( Φοιτητης του τμηματος Λογιστικης χαλκιδα
07 Μάιος 2018 15:38

Διαβαζοντας με απορια και εγω με τη σειρα μου το σχετικο αρθρο-προταση θελω να εκφρασω την απορια μου στο γεγονος πως γινεται ενα πλεον υγιης τει να το κλεινεις- συνγχωνευεις και οχι να το αναβαθμιζεις οπως εγινε με αλλα τει που ισως ηταν σε χειροτερη θεση απο το δικο μας τει . Το τει της χαλκιδας ειναι γνωστο πως παραγει επαγγελματιες που απορροφωνται στην αγορα .. Το λενε αρκετοι συμφοιτητες μου στα παραπανω σχολια. Θεωρω πως δεν ειμαστε 1-2-3 που εχουμε αυτην την αποψη αλλα η πλειοψηφια των φοιτητων ... Θα παρακαλουσα να οι υπευθυνοι που παιρνουν αποφασεις για τις ζωες μας να μας ακουσουν και να δουν πως εχει η κατασταση πριν παρουν οποιαδηποτε αποφαση για ενα τει που εχει αναβαθμιστει σε μεγαλο βαθμο την τελευταια 5 ετια...

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.