Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Ν. Τόσκας:Η ανομία στα Πανεπιστήμια δεν σχετίζεται με την ύπαρξη ή μη του πανεπιστημιακού ασύλου

Δημοσίευση: 30/04/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. H επίλυση των όποιων μορφών ανομίας και εγκληματικότητας εντός των πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων επουδενί δεν σχετίζεται με την ύπαρξη ή μη του πανεπιστημιακού ασύλου, δεδομένου ότι αυτό αφορά αποκλειστικά στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

Β. Αντιθέτως, η συνεργασία των εκάστοτε πρυτανικών αρχών με τις αστυνομικές, αποτελεί τον πυλώνα για τη σταθερή και απρόσκοπτη λειτουργία σύσσωμης της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Γ. Καλό θα ήταν λοιπόν, η αξιωματική αντιπολίτευση, να συνδράμει στην κατεύθυνση της ουσιαστικής επίλυσης των όποιων δυσλειτουργιών ανακύπτουν και να μην μένει προσκολλημένη σε ιδεολογικές αγκυλώσεις του παρελθόντος, πόσο δε μάλλον όταν αυτές έχουν ήδη καταρριφθεί στην πράξη.

Τα παραπάνω τονίζει,μεταξύ άλλων,  ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Νίκος Τόσκας, σε γραπτή απάντηση που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ύστερα από σχετική ερώτηση του Βουλευτή Μ. Χαρακόπουλου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Σετικά με τη Νομική Σχολή Αθηνών ο κ. Τόσκας τονίζει:

  • Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, γνωρίζεται ότι η ευρύτερη περιοχή πέριξ της Νομικής Σχολής έχει ήδη ενταχθεί στον επιχειρησιακό σχεδιασμό αστυνόμευσης των αρμόδιων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Α., κατ’ εφαρμογή τόσο του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής, όσο και του ήδη εφαρμοζόμενου (από 1/3/2018) Αναθεωρημένου-Τροποποιημένου Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης του Ευρύτερου Κέντρου της Αθήνας. Τα εν λόγω επιχειρησιακά σχέδια προβλέπουν στοχευμένες και συστηματικές δράσεις, για την πρόληψη των όποιων έκνομων ενεργειών, την τήρηση της νομιμότητας και την ουσιαστική διαχείριση κάθε μορφής αναφυόμενου ζητήματος αστυνομικής φύσης.
  • Επιπλέον, η αρμόδια Υπηρεσία, λειτουργώντας συστηματικά, μεθοδικά και σε συνεχή επικοινωνία με τους εμπλεκόμενους φορείς (πρυτανικές, εισαγγελικές αρχές κ.λ.π.), συλλέγει και επεξεργάζεται κάθε είδους πληροφορία και αποδεικτικό μέσο πρόσφορο αφενός μεν για δράσεις πρόληψης και αποτροπής παραβατικών συμπεριφορών και αφετέρου δικονομικά, για τη βεβαίωση συμμετοχής σε εγκληματικές ενέργειες, όταν αυτές στάθηκε αδύνατο να προληφθούν ή/και να αποτραπούν σε πρώτο χρόνο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Ο Μ. Χαρακόπουλος

Σχολιάζοντας τις απαντήσεις του Ν. Τόσκα ο Μάξιμος Χαρακόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Ο κ. Τόσκας συνεχίζει να αρνείται να αποδεχθεί το έλλειμα ασφάλειας που επικρατεί στην χώρα, και να οχυρώνεται πίσω από αριθμούς, για να μην παραδεχθεί τις ευθύνες που βαραίνουν τον ίδιο και την κυβέρνησή του. Κάθε μέρα είναι γεμάτη, δυστυχώς, από θλιβερά γεγονότα ανομίας, όπου τα όργανα της πολιτείας εμφανίζονται κατόπιν εορτής. Αυτό συνέβη και στη Γαλλική Πρεσβεία, με τα ‘‘δικά τους παιδιά’’ του Ρουβίκωνα, αυτό συνέβη και στη Μυτιλήνη, όπου για μια ολόκληρη νύχτα πήρε φωτιά η πόλη σε πρωτοφανή επεισόδια. Όσον αφορά στην κατάσταση στα ΑΕΙ, όλοι γνωρίζουν, και προπαντός καθηγητές και φοιτητές, ότι αυτά έχουν μεταβληθεί σε άντρα έκνομων ενεργειών, λόγω του νόμου Γαβρόγλου και της εξοργιστικής ανοχής της πολιτικής ηγεσίας του κατ’ ευφημισμόν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Όσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση ένα είναι βέβαιο: το αίσθημα της ασφάλειας θα καταρρακώνεται». Τα παραπάνω δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκου Τόσκα, σε σχετική ερώτησή του για το όργιο ανομίας που επικρατεί στην περιοχή της Νομικής Σχολής των Αθηνών.

Σχόλια (2)

 
Κωνσταντίνος
30 Απρ 2018 09:32

Ο κύριος Τόσκας έχει ένα ελαφρυντικό.Ότι είναι αποδέκτης και τελικός κληρονόμος μιάς νοσηρής συμπεριφοράς που δυστυχώς άρχισε με τους υπουργούς του παλιού ΠΑΣΟΚ, συνεχίστηκε με κείνους του νέου ΠΑΣΟΚ και κορυφώθηκε με τα Δεκεμβριανά του 2008 επί Νέας Δημοκρατίας.Από τότε, το κέντρο της Αθήνας, όπου τυχαίνει να βρίσκονται δύο-τρία μεγάλα ιστορικά ΑΕΙ είναι μόνιμα κατειλημμένο από "ακτιβιστές" διαφόρων σκοπών και στόχων.
Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Τα λένε και οι γείτονες ή οι απλοί διερχόμενοι. Στα αμέτρητα κυνήγια των δυνάμεων ασφαλείας, οι παράνομοι πάσης φύσεως βρίσκουν καταφύγιο σ'αυτά τα ιδρύματα. Θεωρείται ιεροσυλία να μπεί ένστολος μέσα σε κάποιο ίδρυμα. Και η σημερινή κυβέρνηση, αντί να σταματή σει μαχαίρι αυτές τις άθλιες συνήθειες, τις επέτρεψε και τις επιβράβευσε με αποτέλεσμα την αποθράσυνση όλων αυτών των ομάδων. Εδώ κάηκαν απ'αυτούς με τρομοκρατικό τρόπο τρόλεϋ που διέρχονταν έξω από το ΕΜΠ και οι οδηγοί φοβούνται να περάσουν έξω απ' αυτό. Φυσικά, η βάση των νεοτραμπούκων ήταν το ΕΜΠ.
Τελικά μόνο το χρώμα αλλάζει.Παλιά είχαμε τους δεξιούς παρακρατικούς. Σήμερα έχουμε με την ανοχή του κράτους τους αριστερούς παρακρατικούς.
Ο κύριος Τόσκας έχει δίκιο και ως προς κάτι άλλο. Δεν του συμπαραστέκονται οι σύντροφοί του.Βγαίνει ο κύριος Κυρίτσης και λέει ότι αυτοί κάνουν ακτιβισμό κι εννοεί ότι αυτό μπορεί να γίνει ανεκτό.Μα έτσι κύριε Κυρίτση, παλιέ Παντειακέ, σε θυμάμαι, θα βγεί και η Χρυσή Αυγή και θα κάνει τα ίδια μ'αυτό το άθλιο επιχείρημά σου.

 
Νίκος
30 Απρ 2018 08:56

Με την απουσία αστυνόμευσης έχει και με την παρουσία συνήθως άσχετων με τον χώρο στοιχείων που εκμεταλλεύονται το άσυλο. Διαφορετικά θα πρέπει να υποθέσουμε ότι οι περισσότεροι φοιτητές είναι παραβατικοί.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ