ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

Ανασυγκροτήθηκε η Επιτροπή για εξέταση συνάφειας των διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων

Δημοσίευση: 02/05/2018
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ανασυγκροτήθηκε η άμισθη  Επιστημονική  Επιτροπής  στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, για εξέταση συνάφειας των διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων,με απόφαση της υφ. Παιδείας Μ. Τζούφη,  ως ακολούθως:

1. Κουρμπέτης Βασίλειος, Σύμβουλος Α' του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ως Πρόεδρος.

2. Κούτρας Στέφανος, Σύμβουλος Β' του ΙΕΠ, ως  Αντιπρόεδρος, με αναπληρώτρια τη Χατζοπούλου Μαριάννα, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Β' ΚΕΔΔΥ Αθήνας.

3. Νικολοπούλου Βασιλική, Σχολική Ψυχολόγος, ΕΔΙΠ, Τμήματος Ψυχολογίας Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ως μέλος, με αναπληρώτρια τη Μάνου
Ιωάννα, Σύμβουλος Α' του ΥΠΠΕΘ.

4. Μπαλαμώτης Γεώργιος, Σχολικός Σύμβουλος 9ης Περιφέρειας Ειδικής Αγωγής, ως μέλος, με αναπληρώτρια τη Γελαστοπούλου Μαρία, Εισηγήτρια Ειδικής Αγωγής στο Ι.Ε.Π.

5. Αικατερίνη Κομπότη, Λέκτορας Εφαρμογών, Τμήματος Φυσικοθεραπείας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ως μέλος, με αναπληρωτή τον Παπαδόπουλο Νικόλαο, Δ/ντή στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά.

6. Ιωάννα Τζονιχάκη, Καθηγήτρια, Πρόεδρος Τμήματος Εργοθεραπείας, Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ως μέλος, με αναπληρωτή τον Φίλλιπο Κατσούλη, Δ/ντή στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας.

7. Ασημόπουλος Χαρίσιος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ως μέλος, με αναπληρώτρια την Μπόντσιου Θεοδώρα, Λογοθεραπεύτρια στο 10ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

8. Μάρθα Κελέση, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήματος Νοσηλευτικής, Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ως μέλος, με αναπληρώτρια την Μπομπαρίδου Χρυσή, ΠΕ Εκπαιδευτικής Υποστήριξης του ΙΕΠ.

9. Δημήτρης Λογαράς, Επιστημονικό στέλεχος ΕΣΑμεΑ, ως μέλος, με αναπληρώτρια την Νεκταρία Αποστολάκη, Επιστημονικό στέλεχος ΕΣΑμεΑ.

Έργο της Επιτροπής είναι να ορίζει τα κριτήρια και να εξετάζει τις συνάφειες των μεταπτυχιακών-διδακτορικών τίτλων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) και στη Σχολική Ψυχολογία των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) καθώς και να εξετάζει τη συνάφεια των μεταπτυχιακών-διδακτορικών τίτλων του Ε.Ε.Π. με το αντικείμενο απασχόλησης της ειδικότητας του κλάδου. Ειδικότερα:

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δέχονται τις αιτήσεις για εξέταση συνάφειας των μεταπτυχιακών-διδακτορικών τίτλων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) και στη Σχολική Ψυχολογία  των υποψήφιων αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕ και τις υποβάλλουν στις Διευθύνσεις Διοίκησης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ, οι οποίες τις αποστέλλουν στην Επιτροπή του Ι.Ε.Π., ομαδοποιημένα ανά κλάδο-ειδικότητα και τίτλο μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών. Η Επιτροπή κρίνει τις συνάφειες και αποστέλλει τις σχετικές Πράξεις της στις Διευθύνσεις Διοίκησης Προσωπικού Πρωτο- βάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ αντίστοιχα, οι οποίες ενημερώνουν σχετικά τους ηλεκτρονικούς φακέλους των υποψηφίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δέχονται τις αιτήσεις των υποψηφίων αναπληρωτών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) προς εξέταση συνάφειας των μετα- πτυχιακών-διδακτορικών τίτλων στην ΕΑΕ, στη Σχολική Ψυχολογία καθώς και των μεταπτυχιακών-διδακτορικών τίτλων με το αντικείμενο απασχόλησης της ειδικότητας του κλάδου και αποστέλλουν τα αιτήματα στην Επιτροπή του Ι.Ε.Π., ομαδοποιημένα ανά κλάδο - ειδικότητα και τίτ- λο μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών. Η Επιτροπή κρίνει τις συνάφειες και αποστέλλει τις σχετικές Πράξεις της στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες ενημερώνουν σχετικά τους ηλεκτρονικούς φακέλους των υποψηφίων αναπληρωτών του Ε.Ε.Π.

Οι συνεδριάσεις της επιτροπής θα γίνονται μετά από πρόσκληση του Προέδρου της και πραγματοποιούνται είτε σε χώρο του Ι.Ε.Π. είτε με τηλεδιάσκεψη.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ