Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ένα ΤΕΙ στο “ράφι” , δέκα “γάμοι” και “αρραβωνιάσματα” στα ΑΕΙ

Ποιες είναι οι δέκα συγχωνεύσεις ΤΕΙ με Πανεπιστήμια
Δημοσίευση: 05/05/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μόνο ένα ΤΕΙ παραμένει “ελεύθερο” καθώς δεν δέχθηκε από κανένα Πανεπιστήμιο πρόταση για συγχώνευση, αλλά ούτε και το ίδιο επιδίωξε  (σ.σ.επίσημα) να κάνει τέτοιες συζητήσεις.

Πρόκειται για το ΤΕΙ Κρήτης, το οποίο θεωρείται στον ακαδημαϊκό χώρο, ένα από τα δυναμικότερα Ιδρύματα της τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η ΑΣΠΑΙΤΕ συζητά να συγχωνευθεί  με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Διαβάστε εδώ)

Το ΤΕΙ Ηπείρου απορροφάται από το  Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ηδη έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου (Διαβάστε εδώ)  

Το TEI Θεσσαλονίκης κάνει συζητήσεις σε καλό κλίμα με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο  Θεσσαλονίκης (Διαβάστε εδώ)

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων συγχωνεύεται με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Διαβάστε εδώ)    

Τα TEI Αν. Μακεδονίας-Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας συζητούν τη συγχώνευση με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος. Ηδη ο υπουργός Παιδείας συγκρότησε την Επιτροπή για να εκδώσει την σχετική εισήγηση (Διαβάστε εδώ).

Το  TEI Πελοποννήσου ήδη έχει προχωρήσει τη συζήτηση με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και αναμένεται ο ορισμός τις Επιτροπής από τον υπουργό Παιδείας 

Το  ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας συγχωνεύεται με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Η Επιτροπή που όρισε ο υπουργός Παιδείας θα συνεδριάσει στην Κοζάνη σήμερα  5 Μαίου (Διαβάστε εδώ)   

Τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας συζητούν για τη συγχώνευση με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Αναμένεται το πόρισμα της Επιτροπής (Διαβάστε εδώ)

Το ΕΚΠΑ έχει προτείνει την απορρόφηση των σχολών του πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας (Διαβάστε εδώ την πρόταση)

Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας συζητά με το Πανεπιστήμιο Πάτρας. Ηδη ο υπουργός συγκρότησε την Επιτροπή που θα κάνει τη σχετική εισήγηση . Η Επιτροπή θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το δεύτερο δεκαήμερο του Μάη (Διαβάστε εδώ).

Τέλος όπως ήδη είναι γνωστό  ΤΕΙ Αθήνας με το   Πειραιά ΤΤ δημιουργήθηκε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Διαβάστε εδώ)

Πανεπιστήμια που δεν συζητούν συγχωνεύσεις με ΤΕΙ

Τα Πανεπιστήμια που μέχρι σήμερα δεν έχουν συζητήσεις για την απορρόφηση ΤΕΙ είναι το ΕΜΠ, το Παν. Αιγαίου, το ΟΠΑ,το Πάντειο, το Χαροκόπειο, το Πανεπιστήμιο Πειραιά και η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Το ΔΠΘ έκανε συζητήσεις για τη συγχώνευση με το ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας Θράκης, αλλά στην πορεία "πάγωσαν".
 


Πανεπιστήμιο “ομπρέλα”-Ομοσπονδιακό στη Κρήτη προτείνει ο Πρύτανης Οδ. Ζώρας

Τη δημιουργία ενός Πανεπιστημίου που θα αποτελέσει “ομπρέλα” για  όλες τις δομές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κρήτη, με τη μορφή Ομοσπονδιακού Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, εισηγείται ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης  Καθηγητής Οδυσσέας Ζώρας, με παλαιότερες δηλώσεις στο esos.

Ειδικότερα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε επικοινωνία που είχε το esos μαζί του, δήλωσε τα εξής:

Α. Προτείνω, αν θέλουμε να κάνουμε μια πανεπιστημιακή μεταρρύθμιση καινοτόμα, τη θεσμοθέτηση ενός Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου, το οποίο θα στεγάζει τις περισσότερες ακαδημαϊκές μονάδες, του ακαδημαϊκού οικοσυστήματος  του νησιού με μια διοίκηση , που θα αποτελείται από τις επί μέρους διοικήσεις των ήδη λειτουργούντων Ιδρυμάτων.

Β. Συγχωνεύσεις ευκαιριακές  και περιστασιακές , δεν γίνονται αποδεκτές, διότι δεν αποτελούν προϊόν ακαδημαϊκής σοβαρής επεξεργασίας και προοπτικής.

Γ. Σε αυτό το πλαίσιο συνεργασίας θα μπορούμε να συζητήσουμε και με το υπουργείο Παιδείας και να προχωρήσουμε στην εφαρμογή.

Δ. Σημειώνω ότι οι ακαδημαϊκές μονάδες του νησιού μας είναι εξαιρετικά ισχυρές και με παγκόσμια προβολή ο καθένας στο χώρο τον εκπαιδευτικό και ερευνητικό που θεραπεύει.

Ετικέτες: 
ΤΕΙ Κρήτης

Σχόλια (16)

 
@Νικη
10 Μάιος 2018 03:23

Ο λόγος για τον οποίο πήγα σε επαλ και όχι σε γενικό λύκειο ήταν λόγω εσφαλμένης αντίληψης όσο αφορά τις πανελλήνιες δηλαδή ότι και τα παιδιά από τα επαλ έχουν τη δυνατότητα να μπουν σε πανεπιστήμια τη πάτησα!!! Τώρα όσο για το ήσασταν μια χαρά πολύ λίγοι κλάδοι από τα ΤΕΙ είναι μια χαρά, οι Στεφ για παράδειγμα δεν εχει επαγγελματικά δικαιώματα το ίδιο και οι ΣΔΟ μέχρι ένα σημείο. Άρα αν είστε στις δυο παραπάνω κατηγορίες είστε επαγγελματίας εκτός Νόμου. Τα επαλ δεν πρέπει να καταργηθούν πρέπει να αλλάξουν όμως και όχι να θεωρούνται σχολεία δεύτερης κατηγορίας. Τέλος μιλάτε για φτηνά εργατικά χέρια στην Ελλάδα του 2018 μια χώρα χωρίς βιομηχανία, με επιχειρήσεις που πασχίζουν να επιβιώσουν καθημερινά , και με το ΟΑΕΔ γεμάτο στους ανέργους άρα όλοι μας είμαστε φτηνά εργατικά χέρια από τους αποφοίτους πανεπιστημίου μέχρι τους αποφοίτους από τα διετή. Επιμένω λοιπόν στην αρχική μου άποψη ότι αν τα επαλ μείνουν ως έχουν το ποσοστό είναι μια χαρά και αυτό το 5 % που θα μπει στα πανεπιστήμια ούτε το 1% δεν αποφοιτήσει στην ώρα του λόγω της δυσκολίας που θα αντιμετωπίσουν.

 
Νικη
09 Μάιος 2018 11:24

Εαν το ονειρο σου ηταν να μπεις σε πανεπιστημιο γιατι δεν πηγες σε ενιαιο λυκειο που θα ειχες προσβαση απο κει?εμεις οι υπολοιποι ειμασταν μια χαρα ευχαριστημενοι με τα Τει...το 5% σημαινει οτι θα μπουν ελαχιστοι στην τριτοβαθμια,μια παρεα ανθρωπων ισα-ισα για να χουμε να λεμε......Αν ειναι ετσι ας καταργηθουν τα επαλ,πολλα τα εξοδα ......Αλλα τα αυριανα φτηνα εργατικα χερια που θα βγουν απο τα 2ετη προγραμματα ειναι αυτο που θελουν μαλλον........

 
@Νικη
09 Μάιος 2018 05:05

Μια χαρά είναι το ποσοστό όσο αφορά τα επαλ εγώ όταν έδωσα πανελλήνιες από επαλ δεν είχες δικαίωμα να μπεις σε πανεπιστήμιο αλλά μόνο σε ΤΕΙ. Πέρασα τρίτος αν έδινα τώρα θα μπορούσα να ήμουν στο ΕΜΠ αλλά η τότε γραφειοκρατία με έστειλε στο σημερινό ΠΑ.Δ.Α. Οποίος καίγεται και θέλει να σπουδάσει ας ζοριστεί για να έχει και αξία η επιτυχία του και ποσό μάλλον αν είσαι στους 5 αντί για 100 επιτυχόντες.
Με εκτίμηση

 
Νικη
08 Μάιος 2018 13:45

συγγνωμη αν συγχωνευτουν ολα τα τει με τα πανεπιστημια οι αποφοιτοι επαλ θα εισαγονται με ΜΟΝΟ 5%ποσοστο???θα τρελαθουμε τελειως πια???αμεσα πρεπει να δωθουν απαντησεις!!!

 
Νικη
08 Μάιος 2018 13:10

συγγνωμη αν συγχωνευτουν ολα τα τει με τα πανεπιστημια οι αποφοιτοι επαλ θα εισαγονται με ΜΟΝΟ 5%ποσοστο???θα τρελαθουμε τελειως πια???αμεσα πρεπει να δωθουν απαντησεις!!!

 
Κώστας
07 Μάιος 2018 17:03

όπως είπα και σε άλλο σημείο κάποια πράγματα τα θεωρώ δίκαια, τι δηλαδή έχουν τα 3-ετή πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών της αλλοδαπής σε σχέση με τα ΤΕΙ της χώρας μας ;

από την άλλη όμως με τρομάζει τρομάζει το ΚΑΤΕΕ που έγινε ΤΕΙ που έγινε ΑΤΕΙ που έγινε Πανεπιστήμιο

όπως με τρομάζει ότι από ένα Τεχνικό Σχολείο προέκυψε το ΕΜΠ το οποίο σήμερα τείνει με τις υπερ-ειδικότητητες του να "καταπιεί", με λογική υπερσυνόλου και ελιτισμού, αντικείμενα θετικών και οικονομικών επιστημών

φυσικά και είναι ένα ποιοτικό πανεπιστήμιο το ΕΜΠ αλλά δεν είναι το μόνο ούτε στην ημεδαπή ούτε στην αλλοδαπή

 
Αποφοιτος ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΤ
06 Μάιος 2018 16:12

@ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ πως μπορούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί σας. Ενημερώστε κάπως συμφωνώ με τον @Απόφοιτο είμαστε πολλοί και πρέπει να γίνουμε ακόμα περισσότεροι

 
Απόφοιτος
06 Μάιος 2018 07:36

@ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

Συνάδελφοι,αυτά ακούγονται εξαιρετικά νέα!Που μπορούμε να σας βρούμε ώστε να συνεισφέρουμε;Έχετε δημιουργήσει λογαριασμό σε κάποιο μέσο κοινωνικής διδκτύωσης;Παρακαλώ ενημερώστε μας.Είμαστε πολλοί και θέλουμε να βοηθήσουμε!Ήρθε η ώρα να γίνομαι μια γροθιά!

 
Γιαννης Μ.
06 Μάιος 2018 02:54

Δηλαδή τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά δεν ήταν ισχυρά ακαδημαϊκά ιδρύματα; Ούτε το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης; Άλλοι μάλλον είναι οι λόγοι για την Κρήτη και ας ελπίσουμε ότι αυτό δεν θα λειτουργήσει εις βάρος του ΤΕΙ Κρήτης και τους φοιτητές του...

 
Η ανοησία των συγχωνεύσεων..
06 Μάιος 2018 00:07

Στα επόμενα χρόνια θα φανεί η ανοησία των συγχωνεύσεων, οι οποίες γίνονται χωρίς κάποιο σχέδιο και χωρίς κάποια μελέτη επιπτώσεων στον τρόπο φοίτησης των νέων ανθρώπων αλλά και στην ανάπτυξη της ίδιας της χώρας.

 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
05 Μάιος 2018 20:11

Ο καιρός γάρ εγγύς...οργανωνόμαστε. Θα τα πούμε στα ημεδαπά αλλά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια.

 
Απόφοιτος ΤΕΙ Αθήνας
05 Μάιος 2018 16:31

Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ; Δεν θα πρέπει και σε αυτούς να δώσετε τη δυνατότητα να ισοτιμήσουν το πτυχίο τους με τα πτυχία που θα δίνουν τα αντίστοιχα Πανεπιστημιακά τμήματα; Ο Σύριζα δεν ήταν που έλεγε ότι θα σταματήσει την αδικία; Μάλλον ο Σύριζα εννοούσε ότι θα διαγράψει από τον χάρτη όλους τους πτυχιούχους των ΤΕΙ! Όσο και αν θέλετε όμως κύριοι του Σύριζα να μας διαγράψετε, εμείς έχουμε τρόπο να σας το δείξουμε ότι υπάρχουμε.... και δεν θα αργήσει αυτή η ώρα.... κοντά είναι οι εκλογές.

 
Apofoitos
05 Μάιος 2018 14:16

Γιατί κ Γαβρογλου αφήσατε ένα ΤΕΙ σε ολόκληρη την Ελλάδα ;

 
Απόφοιτος
05 Μάιος 2018 12:55

Παρεμπιπτόντως, στο facebook του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΥ.Μ.Α.Τ.Ε) οι συνάδελφοι αναφέρουν οτι οι επιτροπές των προγραμμάτων σπουδών του ΠΔΑ θα κάνουν τα τμήματα μηχανικών 5ετή.Καλά κρασιά συνάδελφοι...

 
Απόφοιτος
05 Μάιος 2018 12:44

Ένα ΤΕΙ στο ράφι και χιλιάδες απόφοιτοι στα σκουπιδια.Ευχαριστούμε κυβέρνηση της αριστεράς!!!

 
ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΙΟΓΕΝΗ ΣΙΓΑΝΟΣ ΤΕΩΣ Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙ
05 Μάιος 2018 11:05

Για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών που θα αποφοιτούν από τα ''νέα'' Πανεπιστήμια δεν θα πας πει τίποτα ο κ. Γαβρόγλου, δεν θα τα τα συμπεριλάβει στα νέα νομοσχέδια ο κ. Γαβρόγλου και η ομάδα του?

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ