Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ξέσπασε η Α. Διαμαντοπούλου: Ούτε επί χούντας δεν έγινε σύσκεψη για θέματα υπ. Παιδείας με συμμετοχή υπουργού Άμυνας

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για ιδεολογικό δογματισμό και εξουσιομανία στο υπουργείο Παιδείας.
Δημοσίευση: 09/05/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ξέσπασε η πρώην υπουργός Παιδείας Αννα Διαματοπούλου για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στο χώρο της Παιδείας, μιλώντας σε ημερίδα της “Πρω-παιδεια”.

Για το ζήτημα των Θρησκευτικών η πρώην υπουργός Παιδείας είπε ότι η Κυβέρνηση ηττήθηκε και την  κατηγόρησε ότι με τους χειρισμούς της πέτυχε να σηκώσουν κεφάλι μέσα στην εκκλησία οι ακραίοι, οι οποίοι όπως είπε κέρδισαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, βάζοντας έτσι το ανώτατο δικαστήριο  να καθορίσει το Πρόγραμμα Σπουδών .

Η κ. Διαμαντοπούλου είπε επίσης ότι ούτε επί χούντα δεν έγινε σύσκεψη  για θέματα υπουργείου Παιδείας με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, Αρχιεπισκόπου και υπουργείου Άμυνας, αναφερόμενη στη σύσκεψη για τα θρησκευτικά επί Νίκου Φίλη.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 

Η πρώην υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι 6   χρόνια που έχει φύγει από το υπουργείο Παιδείας ο κόσμος έχει αλλάξει δραματικά, δηλαδή είπε “εάν μιλήσουμε τώρα για το τι πρέπει να γίνει τώρα δεν έχει σχέση  με τη συζήτηση  που κάναμε το 2010”.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η Αννα Διαμαντοπούλου  κατηγόρησε την Κυβέρνηση για ιδεολογικό δογματισμό και και εξουσιομανία στο υπουργείο Παιδείας.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Επίσης κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι θεσμοθέτησε μοντέλο διοίκησης στα Πανεπιστήμια και σχολεία που υπηρετεί την εξουσία.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Αναφέρθηκε στην κατάργηση των Πειραματικών Σχολέιων ενώ σημείωσε ότι η Κυβέρνηση κατήργησε όλους τους θεσμούς αριστείας.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η Αννα Διαμαντοπούλου έκανε και τις δικές της προτάσεις ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σχόλια (34)

 
Δον Κιχώτης
12 Μάιος 2018 09:33

@ Πανεπιστημιακός
Tαραχή; Αναγκαστική εργασία; Πρέπει όμως να προσέχετε όταν αναλαμβάνετε έναν
δύσκολο και άχαρο ρόλο. Εξηγούμαι:
Ένας πανεπιστημιακός καθηγητής γενικώς προσέχει τον δημόσιο γραπτό λόγο του.
Και τον προσέχει ιδιαιτέρως όταν αποφασίζει να εκφράσει κρίση και να είναι αμερό-
ληπτος. Χρειάζεται να το εξηγήσω;
10/5 , 12:34 , ''H κ. Διαμαντοπούλου...'' και όχι ''Η Διαμαντοπούλου...''
'' Άμοιρη Ελλαδίτσα...'' Έλληνας πανεπιστημιακός δάσκαλος να αποκαλεί έτσι την
πατρίδα; Mόνο σε θεατρική επιθεώρηση μπορεί να γίνει αποδεκτό...
10/5 , 15:00 Ο συνάδελφός μου ( ΗΡΑ* ) διατυπώνει με σαφήνεια ένα σχόλιο. Σε ποιο
σημείο του σχολίου αναφέρεται σε ''εκπαιδευτικά συστήματα''; Σε ποιο σημείο τα
υπονοεί;
Πώς είναι δυνατόν στις 11/5 , 10:02, να διατυπώνετε ως απάντηση στο σχόλιό του
έναν άσχετο υποθετικό λόγο!
Διαλέγεσθε ή μονολογείτε κ. καθηγητά;
Όταν ο αυτόματος διορθωτής σάς ''λέει'' ότι το ''σύχρονου'' είναι λάθος, να το διορ-
θώνετε. Η μη διόρθωση, υποδηλώνει, μερικές φορές, ταραχή.
''... ασόβαρες και ανερμάτιστες ιδεοληψίες...'' Οι όροι '' ασόβαρη ιδεοληψία '', ''ανερ-
μάτιστη ιδεοληψία'' και ''ερματισμένη ιδεοληψία'', δεν υπάρχουν στην ελληνική βι-
βλιογραφία. Υπάρχει μόνο ο όρος '' σοβαρή ιδεοληψία '' που χρησιμοποιείται στην
Ψυχιατρική. Επομένως, θα πρέπει να ορίσετε την έννοια του όρου '' ασόβαρη και
ανερμάτιστη ιδεοληψία '' και να αναπτύξετε επιχειρηματολογικό λόγο.
Πέντε μόνο σειρές για την κ. Διαμαντοπούλου;

 
Teacher
11 Μάιος 2018 17:34

Για όσους διαθέτουν γερά νεύρα ας δουν το τελευταίο βιντεάκι με τις αλλαγές που εισηγείται η πρώην υπουργίνα.

 
ΗΡΑ*
11 Μάιος 2018 14:12

@ Πανεπιστημιακός

Σε αντίθεση με τη λέξη - καραμέλα "ιδεοληψίες" - αλήθεια, υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να μην έχει τίποτα μέσα στο κεφάλι του; - ο όρος "νεοφιλελευθερισμός" αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο οικονομικό μοντέλο στόχος του οποίου είναι η καθυπόταξη όλων των κοινωνικών δραστηριοτήτων και συλλογικοτήτων στους κανόνες και τη "λογική" λειτουργίας των αγορών. Και όποιος αποτελεί εμπόδιο σ' αυτόν το στόχο θα πρέπει να φύγει απ' τη μέση, όπως για παράδειγμα ή μεσαία τάξη σ' όλες τις σύγχρονες κοινωνίες στις οποίες εφαρμόζεται κατά γράμμα ο νεοφιλελευθερισμός. Η πρώτη στην πράξη διδάξασα αυτήν την οικονομική πολιτική ήταν η Θάτσερ με τη γνωστή σε όλη την οικουμένη ρήση της : Δεν υπάρχουν κοινωνικές τάξεις υπάρχουν μόνο άτομα !!! Ως πολιορκητικός κριός για την εφαρμογή της εν λόγω οικονομικής πολιτικής σήμερα χρησιμεύουν το ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, Λέσχες και διάφοροι άλλοι επί τούτου λειτουργούντες μηχανισμοί.Και όποιος δεν το καταλαβαίνει δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει...

Ο/Η κ./-α Πανεπιστημιακός θα συμφωνήσει, πιστεύω, τολάχιστο σ' αυτό μαζί μου : Ότι οι ΗΠΑ αποτελούν το πλέον σύγχρονο και ισχυρό κράτος στον κόσμο. Μάλιστα σε ό,τι αοφρά την στρατιωτική του ισχύ είναι τόση και τέτοια που μπορεί να καταστρέψει ολοσχερώς τον πλανήτη - γη μερικές δεκάδες φορές... Τι ειρωνεία, αλήθεια! Λες και και δεν είναι αρκετή μία και μοναδική φορά...
Δεν χρησιμοποιώ σκόπιμα τον όρο " προοδευμένη χώρα/κράτος",γιατί επ' αυτού σίγουρα οι απόψεις μας διίστανται. Δεν συνιστά πρόοδο λόγου χάριν για τις ΗΠΑ το γεγονός ότι ένα όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό των Αμερικανών πιστεύει ότι η γη είναι επίπεδη !!!!
Δεν αναφέρω τυχαία τις ΗΠΑ, δεδομένου ότι αυτές αποτελούν τη Μέκκα των αγορών και του καπιταλισμού και την πεμπτουσία του ιμπεριαλισμού. Εδώ και 5 - 6 μήνες οι εκπαιδευτικοί των Πολιτειών Βιρτζίνια, Κολοράντο, Οκλαχομα,Κεντάκι και Αριζόνα απεργούν και διαδηλώνουν σχεδόν καθημερινά ενάντια στην εφαρμοζόμενη νεοφιλελεύθερη πολιτική η οποία οδηγεί τη δημόσια εκπαίδευση στο μαρασμό και την καταστροφή. Δάσκαλοι/ες από την Οκλαχόμα για παράδειγμα δηλώνουν " δεν έχουμε ούτε χρήματα να αγοράσουμε χαρτί για φωτοτυπίες". Επ' αυτού η κ. Διαμαντοπούλου αρίστευσε ! Τι τους υπόσχεται ο δισεκατομμυριούχος Τράμπ; Περίστροφα ! Η δε υπουργός Παιδείας (επίσης δσεκατομμυριούχος) Μπέτσι Ντε Βος, εκμεταλλευόμενη την απονομή των βραβείων για τους "δασκάλους της χρονιάς", θέλησε να δείξει πως δεν είναι αυτή η πραγματική εικόνα της Παιδείας στην Αμερική. Έλα όμως που τα άκουσε κι από 'κει που δεν το περίμενε! Πολλοί από τους εκπαιδευτικούς που βραβεύτηκαν επιτέθηκαν στην εμβρόντητη Υπουργό Παιδείας καταγγέλλοντας την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική και την μεροληψία της υπέρ της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ιδού τι υποστήριξε ένας απ' αυτούς από την Οκλαχόμα : "Εσείς είστε εκείνοι που δημιουργείτε τα 'κακά' σχολεία. Παίρνετε όλα τα παιδιά που έχουν χρήματα για να φύγουν και αφήνετε εκεί μόνο όσα δεν μπορούν να το κάνουν". Φυσικά θα μπορούσα να αναφέρω πολύ περισσότερα, αλλά εσείς ως πανεπιστημιακός μπορείτε να διαπιστώσετε εύκολα του λόγου μου το αληθές ή μη καταφεύγοντας ο ίδιος στις πηγές από τους Ν.Υ.Τ., το Huffington Post, τoν Guartian κ.λπ., κ.λπ. Λοιπόν, τι λέτε;

 
ΗΡΑ*
11 Μάιος 2018 10:34

@ Π.Τ. : "... Η Άννα της φωτοτυπίας κάνει θόρυβο μήπως τη θυμηθεί και την συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια ο Μητσοτάκης... "

Ότι ο Μητσοτάκης θέλει να τήν συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο. Η δε ΠΡΩ.ΠΑΙΔ.Α., στην οποία ήδη από την ίδρυσή της δραστηριοποιούνται πρώην συνεργάτες της στο Υπουργείο Παιδείας, επιδιώκει να παίξει το ρόλο του think tank (= της δεξαμενής σκέψης) τουλάχιστον για θέματα της εκπαίδευσης. Γι' αυτό άλλωστε τον τελευταίο καιρό πυκνώνει τις παρεμβάσεις της με εκδηλώσεις σαν κι αυτήν με την κ. Διαμαντοπούλου ποντάροντας σ' αυτό που εύστοχα σημειώνεις στο σχόλιό σου: Ότι δηλ. οι Έλληνες έχουν κοντή μνήμη
και θα ξεχάσουν τα "έργα και τις ημέρες" του δίδυμου Διαμαντοπούλου/
Χριστοφιλοπούλου, που πολύ καλά κάνεις και αναφέρεις και τη δεύτερη...

 
Πανεπιστημιακός
11 Μάιος 2018 10:02

@ΗΡΑ

Αν με τον όρο-καραμέλα "νεοφιλελευθερισμός" εννοείτε τα εκπαιδευτικά συστήματα των προοδευμένων χωρών του σύχρονου κόσμου, τότε μια χαρά τον βρίσκω τον "νεοφιλελευθερισμό" και όσους τον πρεσβεύουν.

Και η χώρα μας προς τα εκεί θα πάει, με 20-30 χρόνια καθυστέρηση όπως σε όλα άλλωστε, διότι ο μόνος αντίλογος είναι οι ασόβαρες και ανερμάτιστες ιδεοληψίες που δε μπορούν να κρατήσουν για πολύ ακόμη.

 
Π.Τ.
11 Μάιος 2018 07:21

Έτσι είναι οι πολιτικοί στη Ελλάδα. Σε μερικά χρόνια θα βγει και ο Κατρούγκαλος και θα δηλώνει υπερήφανος για το έργο που άφησε στο Υπουργείο Εργασίας! Δε φταίνε αυτοί όμως, αλλά οι Έλληνες που έχουν κοντή μνήμη. Ακόμη θυμάμαι τη Χριστοφιλοπούλου να κουνάει το δάκτυλο, στην τηλεόραση, προς πάσα κατεύθυνση. Η Άννα της φωτοτυπίας, κάνει θόρυβο μήπως τη θυμηθεί και την συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια ο Μητσοτάκης... Το περιεχόμενο της ομιλίας της με αφήνει παγερά αδιάφορο.

 
Δον Κιχώτης
10 Μάιος 2018 20:43

Από σήμερα άρχισα να διαβάζω κείμενα του Αριστοτέλη και με έχει προβληματίσει
ένα απόφθεγμά του. '' Κάθε εργασία επί πληρωμή αποσπά και φθείρει το μυαλό.''
Σκέφτομαι πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η φθορά, όταν η πληρωμή είναι μια
υπόσχεση... ή όταν γνωρίζεις ότι η πληρωμή είναι απίθανη...

 
Όχι, η κριτική δεν είναι αποδεκτή
10 Μάιος 2018 20:00

Συμπληρώνω το προηγούμενο σχόλιο του Γιώργου. Απλούστατα η κυβέρνηση αυτή πήρε το έργο που παρήγαγε η Διαμαντοπούλου και το παρουσίασε σα δικό της (αφού πρώτα είχε φροντίσει να το ακυρώσει στην πράξη και να το αφανίσει). Κάνουμε λοιπον προσωπική επίθεση στην πρώην υπουργό για να ρίξουμε στάχτη στα μάτια. Αφού πρώτα έχουμε οικειοποιηθεί όλη τη δουλειά της βεβαίως, βεβαίως (χε,χε).

 
Teacher
10 Μάιος 2018 19:12

Όταν η υπουργός της φωτοτυπίας βγαίνει και "ξεσπάει", τι θα πρέπει να κάνουν όσοι υπέστησαν τις συνέπειες της αυταρχικής πολιτικής της;
Όσο για τις αλλαγές που γράφτηκαν παραπάνω, μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν.
1. Τα νέα προγράμματα σπουδών (που όλως περιέργως δεν δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ) ήταν εξαρχής καταδικαστέα σε αποτυχία καθώς συνδέθηκαν με τα ήδη υπάρχοντα βιβλία, τα οποία είχαν γραφεί στη βάση διαφορετικής φιλοσοφίας. Προσωπική μου άποψη: γράφτηκαν για να δώσουν ένα αέρα (επίφαση) προοδευτικότητας, χωρίς να μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη.
2. Πρόγραμμα Μείζονος Επιμόρφωσης: δεν ξέρω αν υπάρχει γενική ομολογία για το συγκεκριμένο, αλλά με έστω λίγους που συζήτησα απ' όσους παρακολούθησαν, δεν άκουσα και τα καλύτερα.
3. Αυτο-αξιολόγηση σχολείων: αρκετοί ακόμη αναρωτιόμαστε σε τι χρησιμεύει, πέρα από να μπει ακόμη ένα τικ στη λίστα των απαιτούμενων του ΟΣΣΑ.
4. Σχολεία ΕΑΕΠ. Οκ εδώ δεν έχω άποψη. Μπορεί πράγματι σε αυτό τον τομέα η Άννα να μεγαλούργησε.
5. Νέο σχολείο. Εδώ γελάμε ομαδικά.

Να προσθέσω στις επιτυχίες της Αννούλας τον συστηματικό πόλεμο που διεξήγαγε (με τη βοήθεια των ΜΜΕ) εναντίον των εκπαιδευτικών ώστε να είναι κοινωνικά αποδεκτές οι τεράστιες μειώσεις στους μισθούς τους, την εξωφρενική (μετά τις μειώσεις) αδικία σε μισθούς νεώτερων και παλαιότερων εκπαιδευτικών, την κατ' ουσία κατάργηση των μεταθέσεων, τη θέσπιση και καλά αντικειμενικών κριτηρίων στις αποσπάσεις, το κλείσιμο δεκάδων σχολικών μονάδων και την υπολειτουργικότητα άλλων (βλ. σχολεία εξωτερικού, σχολεία δεύτερης ευκαιρίας). Ναι οφείλω να ομολογήσω ότι εφάρμοσε τα μνημονιακά μέτρα στην εκπαίδευση, και με το παραπάνω. Και σε λίγο χρονικό διάστημα εφάρμοσε και πέρασε αλλαγές που άλλοι θα χρειάζονταν χρόνια για να τις υλοποιήσουν. Εύγε λοιπόν!

 
Μάλλον υπάρχει κοντή μνήμη
10 Μάιος 2018 18:22

@Μαθηματικός Β/θμιας

Το ξήλωμα των "τρομερών μεταρρυθμίσεων" της άρχισε από τον επόμενο υπουργό το 2012 και όχι το 2015. Ειδικότερα ο Ν.4009/2011, το καμάρι της που ψηφίστηκε από 200+ βουλευτές (άρα ήταν τέλειος, αυτό το σανό μας μοιράζει από τότε) ξηλώθηκε από τους επόμενους υπουργούς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Να μην τα ξεχνάμε αυτά.....

 
Ηλίας
10 Μάιος 2018 16:11

Σχετικά με τα ΕΑΕΠ, δεν κατάλαβες πως καταργήθηκαν γιατί δεν μπορεί να βρεθεί το προσωπικό που θα υποστηρίζει την λειτουργία τους? Αν το ΕΑΕΠ ήταν τόσο σωστά σχεδιασμένο δεν θα βασίζονταν σε Ευρωπαϊκά κονδύλια και θα μπορούσε να λειτουργήσει από τον κρατικό προϋπολογισμό! Δεν κατάλαβες πως η "γενίκευση" (τάχα μου δήθεν) των ΕΑΕΠ ήταν ένα σχέδιο ώστε να μειωθούν οι ανάγκες σε δασκάλους, να εξοικονομηθεί προσωπικό για να καλύπτει και το ολοήμερο, και τα κενά δασκάλων να καλυφθούν από καθηγητές δευτεροβάθμιας που πηγαίνουν ως εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων στα ΔΣ?

 
ΑΠ
10 Μάιος 2018 15:35

@ΓΙΩΡΓΟΣ
Καταστροφη τριτοβαθμιας εκπαιδευσης μπορεις να μας θυμισεις; ολοι οι αποφοιτοι ΤΕΙ απο τμηματα που εκλεινε σε μια νυχτα; που δεν εκδωσε ποτε της ΕΔ;

 
αννα
10 Μάιος 2018 15:05

ΔΕ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΜΗΠΩΣ ΑΝ ΠΕΡΙΚΟΠΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Η ΜΠΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΜΕΡΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ?

ΜΗΠΩΣ Σ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΣΠΑΘΗΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ?

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΟΤΕ?

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ,
ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΔΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΒΛΑΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ
ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ

 
@KΠ
10 Μάιος 2018 15:02

Οι "αδικημένοι"που ειρωνεύεστε με εισαγωγικά κύριε είναι 575 της Πρωτοβάθμιας και άγνωστος αριθμός της Δευτεροβάθμιας και δεν είναι αδικημένοι που ειρωνικά λέτε γιατί αν ,αν λέω είστε εκπαιδευτικός τάξης θα γνωρίζετε την διάκριση αυτής της λέξης από τον στοχευμένο,αντισυνταγματικό ,αδιαφανή ,αναξιοκρατικό και μη δίκαιο αποκλεισμό με εγκύκλιο της κας Διαμαντοπούλου εκατοντάδων στελεχών της εκπαίδευσης από την διαδικασίας επιλογών σχολικών συμβούλων.Αποκλειομένων αυτών ευνοήθηκαν σκανδαλωδώς οι εναπομείναντες που ήταν λιγότεροι από τους αποκλεισμένους που τους στερήθηκε το δικαίωμα της και της ίσης ευκαιρίας συμμετοχής σε μια διαδικασία.Και ήταν όλοι τους προσοντούχοι κύριε ΚΠ.Όσο για το ποιοι το εισηγήθηκαν αυτό στην κα Διαμαντοπούλου τους γνωρίζουμε πλέον άπαντες και σαν παλιούς αρθρογράφους σε ιστοσελίδες και σαν φυσικές παρουσίες στην Πρω-παιδεία που μίλησε και είπε αυτά που είπε.Όχι λοιπόν ειρωνείες περί αδικημένων λοιπόν και ιδιαίτερα από τους οφελημένους μέχρι και σήμερα και από ότι φαίνεται και στον αιώνα τον άπαντα , από αυτήν την πέραν πάσης λογικής και νόμων και δικαίου ενέργειας της.

 
ΗΡΑ*
10 Μάιος 2018 15:00

@ Πανεπιστημιακός

Υπάρχει μεγαλύτερη ιδεοληψία από το δόγμα του νεοφιλελευθερισμού, ένθερμή θιασώτης του οποίου - τι σύμπτωση / αυτονοήτως ! - είναι η κ. Διαμαντοπούλου ; Και για ποια ιδεοληψία μιλάτε, όταν η τωρινή κυβέρνηση εφαρμόζει πιστά μια ακραία νεοφολελεύθερη οικονομική πολιτική; Και βέβαια πάει πίσω η... - πώς την είπατε Ελλαδίτσα; - σ' όλα τα επίπεδα κι όχι μόνο στην Παιδεία απ' τη στιγμή που δια της υπογραφής ΚΑΙ της κ. Διαμαντοπούλου επί κυβερνήσεως ΓΑΠ η όμορφη και παράξενη πατρίδα μας μπήκε στα μνημόνια υποθηκεύοντας κατ' αυτόν τον τρόπο το μέλλον τουλάχιστον τριών γενεών... Αλλά αυτά είναι, όπως φαίνεται, λόγω ακριβώς των ιδεοληψιών "ψιλά γράμματα"...

 
kmap
10 Μάιος 2018 14:57

Τίποτα απόα αυτά που λέτε ότι έκανε δεν εφαρμόστηκε στα σχολεία.Μόνο οι φωτοτυπίες!Και έτσι πολλά σχολεία άλλαξαν toner!

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
10 Μάιος 2018 14:45

Η Διαμαντοπούλου μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα σχεδίασε και πέρασε αλλαγές που άλλοι θα χρειαζόταν χρόνια για να τις υλοποιήσουν.
Θυμίζω:
1. Νέα Προγράμματα Σπουδών για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση.
2. Πρόγραμμα Μείζονος Επιμόρφωσης
3. Αυτο-αξιολόγηση σχολείων
4. Σχολεία ΕΑΕΠ
5. Νέο Σχολείο
Η μεγάλη της "ανοησία" ήταν ότι έβαλε τους συνδικαλιστές απέναντι και αυτοί όταν είδαν ότι χάνουν προνόμια, την κουτσούρεψαν.
Και μη βιαστείτε να πείτε μα τι λεει αυτός γιατί ξαναθυμίζω:
1. Το πρόγραμμα των Θρησκευτικών που εφαρμόζει η τωρινή κυβέρνηση (και είναι πολύ πρωτοποριακό) βασίζεται στο ΝΠΣ της ακατονόμαστης (για τον εκπαιδευτικό κόσμο).
2. Το Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης δυστυχώς πάγωσε αν και πολύ καλό κατά την ομολογία του κόσμου που συμμετείχε.
3. Η αυτο-αξιολόγηση έρχεται με νέο νομοσχέδιο για τις Δομές αλλά με άλλο όνομα. Τώρα λέγεται Αποτίμηση.
4. Το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των πιλοτικών ΕΑΕΠ γενικεύτηκε τώρα σε όλα τα σχολεία.
5. Πολλές προβλέψεις του Νέου Σχολείου όπως η χορήγηση Η/Υ στα σχολεία υλοποιείται τώρα.
Συνεπώς βγάλτε τα συμπεράσματα μόνοι σας.

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
10 Μάιος 2018 14:44

Η Διαμαντοπούλου μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα σχεδίασε και πέρασε αλλαγές που άλλοι θα χρειαζόταν χρόνια για να τις υλοποιήσουν.
Θυμίζω:
1. Νέα Προγράμματα Σπουδών για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση.
2. Πρόγραμμα Μείζονος Επιμόρφωσης
3. Αυτο-αξιολόγηση σχολείων
4. Σχολεία ΕΑΕΠ
5. Νέο Σχολείο
Η μεγάλη της "ανοησία" ήταν ότι έβαλε τους συνδικαλιστές απέναντι και αυτοί όταν είδαν ότι χάνουν προνόμια, την κουτσούρεψαν.
Και μη βιαστείτε να πείτε μα τι λεει αυτός γιατί ξαναθυμίζω:
1. Το πρόγραμμα των Θρησκευτικών που εφαρμόζει η τωρινή κυβέρνηση (και είναι πολύ πρωτοποριακό) βασίζεται στο ΝΠΣ της ακατονόμαστης (για τον εκπαιδευτικό κόσμο).
2. Το Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης δυστυχώς πάγωσε αν και πολύ καλό κατά την ομολογία του κόσμου που συμμετείχε.
3. Η αυτο-αξιολόγηση έρχεται με νέο νομοσχέδιο για τις Δομές αλλά με άλλο όνομα. Τώρα λέγεται Αποτίμηση.
4. Το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των πιλοτικών ΕΑΕΠ γενικεύτηκε τώρα σε όλα τα σχολεία.
5. Πολλές προβλέψεις του Νέου Σχολείου όπως η χορήγηση Η/Υ στα σχολεία υλοποιείται τώρα.
Συνεπώς βγάλτε τα συμπεράσματα μόνοι σας.

 
Μαθηματικός Β/θμιας
10 Μάιος 2018 14:19

Η μοναδική υπουργός παιδείας τα τελευταία χρόνια. Η εμμονή με την οποία ξηλώνουν τα έργα της οι ιδεοληπτικοί που έχουμε από το 15, αποδεικνύει ότι η κ. Διαμαντοπούλου παρήγαγε σημαντικό έργο. Το μόνο μου παράπονο ότι το βάρος της έπεσε τότε κυρίως στην τριτοβάθμια.

 
Πανεπιστημιακός
10 Μάιος 2018 12:34

Η Διαμαντοπούλου λέει δυστυχώς τα αυτονόητα. Το υπουργείο με τις ιδεοληπτικές και ανερμάτιστες ψηφοθηρικές πολιτικές του πήγε και εξακολουθεί να πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω την παιδεία την ίδια στιγμή που όλες οι χώρες του κόσμου προχωράνε μπροστά. Άμοιρη Ελλαδίτσα ...

 
γιαννης
10 Μάιος 2018 12:08

τα δικα σας πληρώνουμε κ Διαμαντοπούλου τελευταίοι σε όλους τους δείκτες μια ζωή

 
Ποιός μιλάει!
10 Μάιος 2018 11:58

Δεν έκανε το παραμικρό για την παιδεία

 
Εκπαιδευτικός γενικής παιδείας!
10 Μάιος 2018 11:49

Ουδεμία σχέση έχει η κυρία πρώην υπουργός με την παιδεία, η οποία πρωτίστως θα έπρεπε να αποτελεί τον ουσιαστικό σκοπό της δημόσιας εκπαίδευσης. Τώρα σε ό,τι αφορά το κομμάτι της εκπαίδευσης, η προσκόλληση στις απαιτήσεις της αγοράς, δηλαδή δεξιότητες τεχνικο-πρακτικού χαρακτήρα που σε μερικά χρόνια δεν έχουν αξία, ήταν και είναι καθώς φαίνεται η εμμονή της πρώην υπουργού. Αν μη τι άλλο το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται τα δημόσια σχολεία μας είναι διαδραστικοί πίνακες κυρία υπουργέ!!! Αντιθέτως σε όλες τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών δεν δείξατε κανένα ενδιαφέρον, διότι δεν θέλατε και δεν είχατε το κατάλληλο διανοητικό και παιδαγωγικό υπόβαθρο. Οπότε καλύτερα να σιωπάτε.

 
Θανασης
10 Μάιος 2018 10:42

Σημαντικότατη παρέμβαση. Πρέπει να απομαγνητοφωνηθεί και να μοιραστεί σε φωτοτυπίες :-).

 
Εντυπωσιακό!
10 Μάιος 2018 09:46

@Κ.Π. μπράβο σας που βρήκατε το θάρρος να την υπερασπιστείτε....

Οι θέσεις της είναι γνωστές και έχουν σχολιαστεί παρά πολλές φορές. Εμμονές σε συγκεκριμένες αποτυχημένες δράσεις (όπως Συμβούλια Ιδρύματος στα ΑΕΙ), ελιτισμός και προχειρότητα σε αυτά που προτείνει.

Τίποτα νέο που θα βοηθήσει τον τόπο μας. Είδαμε το "έργο" της, μάλιστα σε εποχές παχιών αγελάδων. Υπερχείλιση αριστείας....

 
ΗΡΑ*
10 Μάιος 2018 09:40

Θυμάστε, φίλοι/-ες μου, την μαθητική παρέλαση στις 28 Οκτωβρίου 2011 στο
Σύνταγμα; Ούτε επί χούντας δεν επικρατούσε τέτοια αστυνομοκρατία! Περισσότεροι οι αστυνομικοί από τους πολίτες και με την τότε υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου μετά το πέρας της παρέλασης υπό τα γουχαϊσματα των διαδηλωτών να κάνει δηλώσεις καλώντας τον ελληνικό λαό να σφίξει τα δόντια για τη ... σωτηρία της χώρας. Λοιπόν, κ. Διαμαντοπούλου, σήμερα τι λέτε, τη σώσατε τη χώρα; Υπενθυμίζω το κυρίαρχο σύνθημα που ακουγόταν όλη την ώρα της παρέλασης των μαθητών ακριβώς απέναντι από τη εξέδρα των επισήμων : " ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, η χούντα δεν τελείωσε το '73 ! Για ποια χούντα μιλάτε, λοιπόν, και πράσινα άλογα;

 
Πληροφορική
10 Μάιος 2018 09:34

Το τι πρέπει να κάνει η χώρα το γνωρίζουμε. Αλλά οι συντεχνιακές μας καταβολές δε θα μας το επιτρέψουν. Έχουμε και μια παράδοση να τιμήσουμε.
Φυσικά και είναι πιο εύκολο γίνει επίθεση στο πρόσωπο παρά σε αυτά που λέει...

 
Κ.Π.
10 Μάιος 2018 09:18

Εντυπωσιακό!
Κανείς από τους σχολιαστές μέχρι τώρα (10-05-18, 09:10) δεν τοποθετείται σε όσα λέει η Διαμαντοπούλου.
Όλοι της κουνάνε το δάχτυλο: "Εσύ δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς"!
Και δικαιούται δια να ομιλεί:
Ο "αδικημένος" στις κρίσεις του 2011...
Ο πανικόβλητος που μπήκε στην τάξη χωρίς βιβλία και δεν ήξερε τι να κάνει και τι να πει χωρίς τον τυφλοσούρτη μπροστά του...
Αυτός που ακούει "αριστεία" και παθαίνει εγκεφαλικό...
Εκείνος που αγνοεί την πρώτη βιομηχανική επανάσταση αλλά μιλάει για την τέταρτη, ο φωστήρας...
Μάλιστα.

 
Απόφοιτος
10 Μάιος 2018 07:39

Εσείς κυρία Διαμαντοπούλου δεν είσασταν αυτή η οποία κάνατε συντεχνιακή παρέμβαση στα σχέδια προεδρικών διαταγμάτων του υφυπουργού Παιδείας κύριου Πανάρετου με τέτοιο ύπουλο τρόπο κατά τον οποίο αργότερα κρίθηκαν ως αντισυνταγματικά στο ΣΤΕ;

 
kornilios
10 Μάιος 2018 07:17

Φαίνεται ότι κα Υπουργός δεν έχει ακόμα αντιληφθεί ότι πλέον έχει μπεί για τα καλά ¨στο χρονοντούλαπο της ιστορίας¨!!!!Κυρία μου , πάρτε το απόφαση!!!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ