Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Πληθαίνουν οι “μνηστήρες” για την ΑΣΠΑΙΤΕ πέραν των Πανεπιστημίων Πελοποννήσου, Γεωπονικού και Δυτ. Αττικής

“Ραντεβού” Κ. Γαβρόγλου με πρόεδρο ΑΣΠΑΙΤΕ και Πρυτανικές Αρχές του Γεωπονικού την ερχόμενη Τρίτη
Δημοσίευση: 11/05/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αυξήθηκαν σήμερα τα Πανεπιστήμια που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να συγχωνευθούν με την ΑΣΠΑΙΤΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos ο πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ Καθηγητής Γιάννης Σαριδάκης δέχθηκε, πέραν των Πανεπιστημίων Πελοποννήσου, Γεωπονικού και Δυτ. Αττικής,   προτάσεις από Πρυτάνεις και άλλων Πανεπιστημίων για να συγχωνευθούν με την πρώην ΣΕΛΕΤΕ.

Επίσης σήμερα το πρωί  η Επιτροπή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου (σ.σ ορίστηκε από τη Σύγκλητο) συναντήθηκε με τη ΔΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ και μετέφερε την επίσημη πρόταση του Ιδρύματος προς τη Διοικούσα της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Στο μεταξύ ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου έχει προγραμματίσει να δεχθεί στο γραφείο του  την ερχόμενη Τρίτη τον πρόεδρο της ΑΣΠΑΙΤΕ και τις Πρυτανικές Αρχές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.

Ωστόσο μετά την επίσημη γραπτή πρόταση από την πλευρά του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, και το άτυπο σημερινό ενδιαφέρον από άλλα Πανεπιστήμια, υπάρχει προβληματισμός στο γραφείο του υπουργού, εάν θα γίνουν διαδοχικές συναντήσεις με κάθε Πανεπιστήμιο χωριστά που ενδιαφέρεται να συγχωνευθεί με την ΑΣΠΑΙΤΕ, ή να γίνει μία μόνο με τον πρόεδρο της ΑΣΠΑΙΤΕ και στη συνέχεια να ζητηθεί από τις Πρυτανικές  Αρχές να καταθέσουν πρόταση η κάθε μία χωριστά .

Η πρόταση του Παν. Πελοποννήσου για τη συγχώνευση με την ΑΣΠΑΙΤΕ

Γραπτή πρόταση, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία, απέστειλε     ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθηγητής Αθ. Κατσής στον πρόεδρο της ΑΣΠΑΙΤΕ Καθ. Γιάννη Σαριδάκη, πάνω στην οποία θα τεθούν τα “θεμέλια”  για την έναρξη των συζητήσεων για τη συγχώνευση των δύο Ιδρυμάτων.  

Ειδικότερα, η  εισήγηση του Πρύτανη του Παν. Πελοποννήσου, την οποία παρουσιάζει κατ αποκλειστικότητα το esos, περιλαμβάνει τους εξής πέντε άξονες:

1. Οργανική και όχι χωροταξική ενοποίηση της ΑΣΠΑΙΤΕ. Η έδρα της Σχολής παραμένει η ίδια.

2. Η ΑΣΠΑΙΤΕ εντάσσεται ακαδημαϊκά ως νέα, αυτόνομη Σχολή με το ίδιο όνομα στο Οργανόγραμμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

3. Η υλοποίηση της Παιδαγωγικής και Επιστημονικής Επάρκειας των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου γίνεται μέσω των Τμημάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ.

4. Τα υπάρχοντα Τμήματα της Σχολής παραμένουν στη σημερινή τους μορφή και θα δοθεί η δυνατότητα εθελοντικής μετακίνησης μελών ΔΕΠ.

5. Εξετάζεται ο εμπλουτισμός των ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων της ΑΣΠΑΙΤΕ όπως η δημιουργία νέων Τμημάτων, ερευνητικών κέντρων και εργαστηρίων σε συνέργεια και με άλλες ακαδημαϊκές μονάδες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Οι παραπάνω προτάσεις, τονίζει ο Πρύτανης του Παν. Πελοποννήσου, αποτελούν ένα ουσιαστικό πλαίσιο ανοιχτού και γόνιμου διαλόγου για την εύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης στην κατεύθυνση της συμπόρευσης των δύο Ιδρυμάτων.

Η περαιτέρω εξειδίκευση τους, σημειώνει ο κ. Κατσής,  μπορεί και πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου μεταξύ εκπροσώπων των δύο Ιδρυμάτων.

“Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να εκφράσω τόσο το προσωπικό μου ενδιαφέρον όσο και του Πρυτανικού Συμβουλίου για την οργανική ενοποίηση της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου” τονίζει στην εισαγωγή της πρότασής του ο Πρύτανης του Παν. Πελοποννήσου, και υπογραμμίζει τα εξής:

Α. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου καλύπτει πολλά γνωστικά αντικείμενα των οποίων η εκπαιδευτική διάσταση παρουσιάζει άμεση επιστημονική συσχέτιση με τις ακαδημαϊκές δράσεις της ΑΣΠΑΙΤΕ ενώ επίσης μέσω του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής αναπτύσσεται δυναμικά στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή δημόσιων πολιτικών στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Β.  Είναι σαφείς, λοιπόν, οι ουσιαστικοί επιστημονικοί δεσμοί μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων αλλά και η μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική που προδιαγράφεται μέσω της προτεινόμενης ενοποίησης.

 

Σχόλια (12)

 
Σιδέρης Κωνσταντίνος
11 Μάιος 2018 22:34

Με το καλό να δούμε και να μελετήσουμε και τις υπόλοιπες προτάσεις, όπως είδαμε και μελετήσαμε την πρόταση από το Παν. Πελοποννήσου.

Κ. Μ. Σιδέρης
ΕΔΙΠ στην ΑΣΠΑΙΤΕ

 
Λουμπινιαρης
12 Μάιος 2018 10:56

Η συναντηση εγινε στην ΑΣΠΑΙΤΕ και οχι στο Γεωπονικο. Φαινεραι ο αραβωνας οτι χαλασε με το Γεωπονικο. Τελικα ισχυει το "στριβειν δια του αραβωνος"..

 
@Λουμπινιάρης
12 Μάιος 2018 12:22

Αγαπητέ φίλε Λουμπινιάρη,
Έχεις λάθος ενημέρωση, η συνάντηση έγινε στο Γεωπονικό πανεπιστήμιο. Το εκπαιδευτικό προσωπικό της ΑΣΠΑΙΤΕ αλλά και του Γεωπονικού πανεπιστημίου δεν επιθυμούσαν το γάμο αυτό και προκειμένου να έχουμε διαζύγιο, καλύτερα που διαλύθηκε ο αρραβώνας.
Με εκτίμηση,
Νίκος Σταύρου
Καθηγητής ΤΕΙ.

 
Insider
12 Μάιος 2018 13:59

@κ. Σιδέρης Κωνσταντίνος
Ακόμα τρίζει το τμήμα σας από τα τεκτενομενα και ειναι το πιο δυνατό στη σχολή. Το παιδαγωγικό ψάχνει τι θα κανει αφού δεν τα βρίσκουν μερικοί με το ΠΔΑ. Οι μηχανικοί ψηφίζουν ΠΔΑ αφού έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τα πρώην ΤΕΙ. Ο πρόεδρος της σχολής ακόμα να ανακοινώσει αυτό το περιβόητο πανεπιστήμιο που ανέφερε στην γενική συνέλευση της σχολής τον περασμένο Νοέμβρη. Τα μαχαίρια, τα ξίφη και τα κανόνια έχουν στηθεί και οι στοές βρίσκονται σε πόλεμο.
Ποια πρόταση μπορείτε να αξιολογήσετε;
Ποιανού γνώμη θα υπερισχύσει;
Μήπως τελικά να μην βγει μια μόνο απόφαση αλλά πολλές, όπου καθένας θα πάρει το δρόμο του;
Για το καλό όλων το προτείνω.

 
Φοιτητής ΑΣΠΑΙΤΕ
12 Μάιος 2018 14:36

Μήπως η σχολή να κοιτάξει το μέλλον των φοιτητών με κύριο γνώμονα το πτυχίο του μηχανικού; Οι καθηγητές καλώς ή κακώς θα συνεχίσετε τη δουλειά σας με όποιο πανεπιστήμιο και αν συγχωνευθεί η σχολή. Εμείς όμως; Πρέπει να καταδικαστούμε βάσει της δικής σας οπισθοδρομικής σκέψης; Κανένας μας εκεί μέσα δεν μπορεί να βγει απλά καθηγητής, το πτυχίο του μηχανικού είναι που κρατάει τη σχολή ανοικτή. Καθηγητής γίνεσαι και στο ΠΕΣΥΠ ΕΠΠΑΙΚ, μηχανικός όμως πως θα γίνεις; Αυτό από έναν φοιτητή σας του οποίου το μέλλον κρίνεται από τη διοίκηση της ΑΣΠΑΙΤΕ

 
Τσάτρα-Πάτρα
12 Μάιος 2018 17:57

Η ΑΣΠΑΙΤΕ λόγω της υψηλής κατάταξής της να ενωθεί με το Harvard.

Ρε δεν υπάρχει φράγκο, δραχμή, σεντ, μας δουλεύουν, μας τάζουν λαγούς με πετραχήλια, πως το λένε;

 
Σιδέρης Κωνσταντίνος
12 Μάιος 2018 19:39

@Insider

To Τμήμα μου γιατί να τρίζει;

Επειδή ανήκω στην ομάδα που θέλουν ή που ήθελαν να μεταταγούν, σας δηλώνω ότι συμφωνώ απόλυτα με την πρότασή Σας, δηλαδή , στο να επιτρέψουν να πάει καποιος όπου επιθυμεί και αν φυσικά τον δέχονται!

Δυστυχώς όμως, ακόμη δεν γνωρίζω ποιος θα αποφασίσει για το μέλλον της ΑΣΠΑΙΤΕ και κατά συνέπεια για το δικό μας!

Γι΄αυτό το λόγο έχω γράψει το: <<Η ελπίδα μου είναι στον Θεό και στον Υπουργό!>>

Καλό σας απόγευμα!

Κ. Μ. Σιδέρης

 
Γιάννης
13 Μάιος 2018 06:14

Αναμενόμενο να πληθαίνουν οι μνηστήρες καθώς η "νύφη" έχει οικόπεδο φιλέτο και μαγαζί γωνία!

 
Ανώνυμος
07 Ιουλ 2018 16:19

Παρά ότι δεν είμαι φοιτητής της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., να προτείνω μια λύση; Μήπως θα ήταν καλύτερα, να συγχωνευθεί με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ώστε να γίνουν 5ετή, τα προγράμματα σπουδών των μηχανικών; Διότι, η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., μπορεί να το προσφέρει αυτό.

 
@Ανώνυμος
07 Ιουλ 2018 19:54

Η ΑΣΠΑΙΤΕ δεν προσφέρει 5 έτη σε κάποιο τομέα της μηχανικής, αλλά 4 έτη σε συνδυασμό με 1 έτος παιδαγωγικά (διδακτικοψυχολογιοκοινωνιολογία). Για αυτό και είναι στα ΤΕΙ (επίπεδο 6) και όχι στα πολυτεχνία (επίπεδο 7).

Όπως 5ετές πρόγραμμα προσφέρει τελευταία και στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το Τμήμα Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου & Μηχανολόγων Μηχανικών... αλλά δεν είναι σε ένα τομέα της μηχανικής, αλλά σε δύο (τεχνολογία πετρελαίου & μηχανολόγων μηχανικών) και για αυτό δεν είναι στο Επίπεδο 7 όπως τα Πολυτεχνεία, αλλά στο επίπεδο 6 των ΤΕΙ.

 
ΑΣΠΑΙΤΕ στο ΠΑΔΑ
07 Ιουλ 2018 20:46

H μόνη λογική κίνηση, με ακαδημαϊκά κριτήρια, είναι η ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) να ενωθεί με το Παν. Δυτικής Αττικής.

Δεν υπάρχει λόγος να περιπλέκονται τόσο τα πράγματα για τέσσερα τμήματα Εκπαιδευτικών (Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών και το Παιδαγωγικό Τμήμα).

 
Κωνσταντίνος
07 Ιουλ 2018 22:19

Συνήθως τα πράγματα στην καθημερινή ζωή δεν εξελίσσονται όπως ακριβώς τα θέλουμε εμείς,έχουν όμως κάποιο ποσοστό αυτών που εμείς θα επιθυμούσαμε.
Το Γεωπονικό μόλις διευρύνθηκε με την προσθήκη των δύο τμημάτων του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στο Καρπενήσι και τη Θήβα.Επομένως το ενδιαφέρον γιά ενοποίηση με την ΑΣΠΑΙΤΕ έχει αρχίσει να μειώνεται.Θέλει όμως οπωσδήποτε την Παιδαγωγική Σχολή της ΑΣΠΑΙΤΕ γιά τους γεωπόνους του.
Από την άλλη το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα ρίξει το βάρος του στην ενοποίηση με το ΤΕΙ Πελοποννήσου και μάλλον μειώνει κι αυτό το ενδιαφέρον του γιά ενοποίηση με την ΑΣΠΑΙΤΕ.
Από την άλλη, το ΠΑΔΑ κυρίως οι σχολές με πολυτεχνικό και γεωπονικό αντικείμενο θέλουν διακαώς ν'αποχτήσουν πλήρη δικαιώματα όπως οι πενταετείς μηχανικοί και οι γεωπόνοι.Μήπως τελικά το μυστικό στην όλη υπόθεση κρύβεται στην ενοποίηση ΠΑΔΑ-ΑΣΠΑΙΤΕ και Γεωπονικού;Όλοι θα πάρουν από κάτι,του Γεωπονικού την Παιδαγωγική Σχολή,του ΠΑΔΑ τα πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα των πενταετών σχολών και της ΑΣΠΑΙΤΕ ομοειδή και παρεμφερή αντικείμενα χωρίς να πάνε στην άκρη του κόσμου στην Πελοπόννησο.Εγώ μία πρόταση κάνω.Εσείς βάλτε τα υπόλοιπα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean