Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Πληθαίνουν οι “μνηστήρες” για την ΑΣΠΑΙΤΕ πέραν των Πανεπιστημίων Πελοποννήσου, Γεωπονικού και Δυτ. Αττικής

“Ραντεβού” Κ. Γαβρόγλου με πρόεδρο ΑΣΠΑΙΤΕ και Πρυτανικές Αρχές του Γεωπονικού την ερχόμενη Τρίτη
Δημοσίευση: 11/05/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αυξήθηκαν σήμερα τα Πανεπιστήμια που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να συγχωνευθούν με την ΑΣΠΑΙΤΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos ο πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ Καθηγητής Γιάννης Σαριδάκης δέχθηκε, πέραν των Πανεπιστημίων Πελοποννήσου, Γεωπονικού και Δυτ. Αττικής,   προτάσεις από Πρυτάνεις και άλλων Πανεπιστημίων για να συγχωνευθούν με την πρώην ΣΕΛΕΤΕ.

Επίσης σήμερα το πρωί  η Επιτροπή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου (σ.σ ορίστηκε από τη Σύγκλητο) συναντήθηκε με τη ΔΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ και μετέφερε την επίσημη πρόταση του Ιδρύματος προς τη Διοικούσα της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Στο μεταξύ ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου έχει προγραμματίσει να δεχθεί στο γραφείο του  την ερχόμενη Τρίτη τον πρόεδρο της ΑΣΠΑΙΤΕ και τις Πρυτανικές Αρχές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.

Ωστόσο μετά την επίσημη γραπτή πρόταση από την πλευρά του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, και το άτυπο σημερινό ενδιαφέρον από άλλα Πανεπιστήμια, υπάρχει προβληματισμός στο γραφείο του υπουργού, εάν θα γίνουν διαδοχικές συναντήσεις με κάθε Πανεπιστήμιο χωριστά που ενδιαφέρεται να συγχωνευθεί με την ΑΣΠΑΙΤΕ, ή να γίνει μία μόνο με τον πρόεδρο της ΑΣΠΑΙΤΕ και στη συνέχεια να ζητηθεί από τις Πρυτανικές  Αρχές να καταθέσουν πρόταση η κάθε μία χωριστά .

Η πρόταση του Παν. Πελοποννήσου για τη συγχώνευση με την ΑΣΠΑΙΤΕ

Γραπτή πρόταση, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία, απέστειλε     ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθηγητής Αθ. Κατσής στον πρόεδρο της ΑΣΠΑΙΤΕ Καθ. Γιάννη Σαριδάκη, πάνω στην οποία θα τεθούν τα “θεμέλια”  για την έναρξη των συζητήσεων για τη συγχώνευση των δύο Ιδρυμάτων.  

Ειδικότερα, η  εισήγηση του Πρύτανη του Παν. Πελοποννήσου, την οποία παρουσιάζει κατ αποκλειστικότητα το esos, περιλαμβάνει τους εξής πέντε άξονες:

1. Οργανική και όχι χωροταξική ενοποίηση της ΑΣΠΑΙΤΕ. Η έδρα της Σχολής παραμένει η ίδια.

2. Η ΑΣΠΑΙΤΕ εντάσσεται ακαδημαϊκά ως νέα, αυτόνομη Σχολή με το ίδιο όνομα στο Οργανόγραμμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

3. Η υλοποίηση της Παιδαγωγικής και Επιστημονικής Επάρκειας των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου γίνεται μέσω των Τμημάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ.

4. Τα υπάρχοντα Τμήματα της Σχολής παραμένουν στη σημερινή τους μορφή και θα δοθεί η δυνατότητα εθελοντικής μετακίνησης μελών ΔΕΠ.

5. Εξετάζεται ο εμπλουτισμός των ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων της ΑΣΠΑΙΤΕ όπως η δημιουργία νέων Τμημάτων, ερευνητικών κέντρων και εργαστηρίων σε συνέργεια και με άλλες ακαδημαϊκές μονάδες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Οι παραπάνω προτάσεις, τονίζει ο Πρύτανης του Παν. Πελοποννήσου, αποτελούν ένα ουσιαστικό πλαίσιο ανοιχτού και γόνιμου διαλόγου για την εύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης στην κατεύθυνση της συμπόρευσης των δύο Ιδρυμάτων.

Η περαιτέρω εξειδίκευση τους, σημειώνει ο κ. Κατσής,  μπορεί και πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου μεταξύ εκπροσώπων των δύο Ιδρυμάτων.

“Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να εκφράσω τόσο το προσωπικό μου ενδιαφέρον όσο και του Πρυτανικού Συμβουλίου για την οργανική ενοποίηση της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου” τονίζει στην εισαγωγή της πρότασής του ο Πρύτανης του Παν. Πελοποννήσου, και υπογραμμίζει τα εξής:

Α. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου καλύπτει πολλά γνωστικά αντικείμενα των οποίων η εκπαιδευτική διάσταση παρουσιάζει άμεση επιστημονική συσχέτιση με τις ακαδημαϊκές δράσεις της ΑΣΠΑΙΤΕ ενώ επίσης μέσω του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής αναπτύσσεται δυναμικά στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή δημόσιων πολιτικών στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Β.  Είναι σαφείς, λοιπόν, οι ουσιαστικοί επιστημονικοί δεσμοί μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων αλλά και η μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική που προδιαγράφεται μέσω της προτεινόμενης ενοποίησης.

 

Σχόλια (8)

 
Σιδέρης Κωνσταντίνος
11 Μάιος 2018 22:34

Με το καλό να δούμε και να μελετήσουμε και τις υπόλοιπες προτάσεις, όπως είδαμε και μελετήσαμε την πρόταση από το Παν. Πελοποννήσου.

Κ. Μ. Σιδέρης
ΕΔΙΠ στην ΑΣΠΑΙΤΕ

 
Λουμπινιαρης
12 Μάιος 2018 10:56

Η συναντηση εγινε στην ΑΣΠΑΙΤΕ και οχι στο Γεωπονικο. Φαινεραι ο αραβωνας οτι χαλασε με το Γεωπονικο. Τελικα ισχυει το "στριβειν δια του αραβωνος"..

 
@Λουμπινιάρης
12 Μάιος 2018 12:22

Αγαπητέ φίλε Λουμπινιάρη,
Έχεις λάθος ενημέρωση, η συνάντηση έγινε στο Γεωπονικό πανεπιστήμιο. Το εκπαιδευτικό προσωπικό της ΑΣΠΑΙΤΕ αλλά και του Γεωπονικού πανεπιστημίου δεν επιθυμούσαν το γάμο αυτό και προκειμένου να έχουμε διαζύγιο, καλύτερα που διαλύθηκε ο αρραβώνας.
Με εκτίμηση,
Νίκος Σταύρου
Καθηγητής ΤΕΙ.

 
Insider
12 Μάιος 2018 13:59

@κ. Σιδέρης Κωνσταντίνος
Ακόμα τρίζει το τμήμα σας από τα τεκτενομενα και ειναι το πιο δυνατό στη σχολή. Το παιδαγωγικό ψάχνει τι θα κανει αφού δεν τα βρίσκουν μερικοί με το ΠΔΑ. Οι μηχανικοί ψηφίζουν ΠΔΑ αφού έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τα πρώην ΤΕΙ. Ο πρόεδρος της σχολής ακόμα να ανακοινώσει αυτό το περιβόητο πανεπιστήμιο που ανέφερε στην γενική συνέλευση της σχολής τον περασμένο Νοέμβρη. Τα μαχαίρια, τα ξίφη και τα κανόνια έχουν στηθεί και οι στοές βρίσκονται σε πόλεμο.
Ποια πρόταση μπορείτε να αξιολογήσετε;
Ποιανού γνώμη θα υπερισχύσει;
Μήπως τελικά να μην βγει μια μόνο απόφαση αλλά πολλές, όπου καθένας θα πάρει το δρόμο του;
Για το καλό όλων το προτείνω.

 
Φοιτητής ΑΣΠΑΙΤΕ
12 Μάιος 2018 14:36

Μήπως η σχολή να κοιτάξει το μέλλον των φοιτητών με κύριο γνώμονα το πτυχίο του μηχανικού; Οι καθηγητές καλώς ή κακώς θα συνεχίσετε τη δουλειά σας με όποιο πανεπιστήμιο και αν συγχωνευθεί η σχολή. Εμείς όμως; Πρέπει να καταδικαστούμε βάσει της δικής σας οπισθοδρομικής σκέψης; Κανένας μας εκεί μέσα δεν μπορεί να βγει απλά καθηγητής, το πτυχίο του μηχανικού είναι που κρατάει τη σχολή ανοικτή. Καθηγητής γίνεσαι και στο ΠΕΣΥΠ ΕΠΠΑΙΚ, μηχανικός όμως πως θα γίνεις; Αυτό από έναν φοιτητή σας του οποίου το μέλλον κρίνεται από τη διοίκηση της ΑΣΠΑΙΤΕ

 
Τσάτρα-Πάτρα
12 Μάιος 2018 17:57

Η ΑΣΠΑΙΤΕ λόγω της υψηλής κατάταξής της να ενωθεί με το Harvard.

Ρε δεν υπάρχει φράγκο, δραχμή, σεντ, μας δουλεύουν, μας τάζουν λαγούς με πετραχήλια, πως το λένε;

 
Σιδέρης Κωνσταντίνος
12 Μάιος 2018 19:39

@Insider

To Τμήμα μου γιατί να τρίζει;

Επειδή ανήκω στην ομάδα που θέλουν ή που ήθελαν να μεταταγούν, σας δηλώνω ότι συμφωνώ απόλυτα με την πρότασή Σας, δηλαδή , στο να επιτρέψουν να πάει καποιος όπου επιθυμεί και αν φυσικά τον δέχονται!

Δυστυχώς όμως, ακόμη δεν γνωρίζω ποιος θα αποφασίσει για το μέλλον της ΑΣΠΑΙΤΕ και κατά συνέπεια για το δικό μας!

Γι΄αυτό το λόγο έχω γράψει το: <<Η ελπίδα μου είναι στον Θεό και στον Υπουργό!>>

Καλό σας απόγευμα!

Κ. Μ. Σιδέρης

 
Γιάννης
13 Μάιος 2018 06:14

Αναμενόμενο να πληθαίνουν οι μνηστήρες καθώς η "νύφη" έχει οικόπεδο φιλέτο και μαγαζί γωνία!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ