Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Υπουργός: Θα μας βόλευε το Προεδρικό Διάταγμα για τη συγχώνευση του Παν. Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου

Μέχρι σήμερα Κυριακή στις 12 το μεσημέρι κατατέθηκαν 724 Σχόλια-Προτάσεις επί της διαβούλευσης η οποία ολοκληρώνεται τη Δευτέρα στις 9 το πρωί
Δημοσίευση: 13/05/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Ως κυβέρνηση θα μας βόλευε ίσως ένα Προεδρικό Διάταγμα, με το υπουργείο να αποφασίζει χωρίς διαβούλευση για τη συγχώνευση του Παν. Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου.

Β. Αντιθέτως, δώσαμε τη δυνατότητα να κινούμαστε παράλληλα με την κοινωνία, τις Συγκλήτους και στη συνέχεια τις κοινοβουλευτικές επιτροπές και τέλος στην ολομέλεια της Βουλής.

Γ. Είναι δύσκολη οδός και όχι εύκολη, αυτή που επιλέξαμε.

Δ. Προφανώς και αναζητούμε τη συναίνεση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, αλίμονο όμως εάν δεν υπήρχαν διαφορές.

Τα παραπάνω είπε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου σε Συνέντευξη Τύπου κατά την περιοδεία του στα Γιάννενα και Αρτα, ενώ υπογράμμισε τα εξής:

  • Αυτό που μπορώ να σας βεβαιώσω είναι πως όλοι θεωρούν ότι το Σχέδιο Νόμου και η μεταρρύθμιση αποτελεί μία ισχυρή και καθοριστική αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Στόχος μας είναι πώς θα κατοχυρώσουμε τις αλλαγές αυτές ή εάν υπάρχουν επιπλέον δυνατότητες για τροποποιήσεις, πώς θα τις εφαρμόσουμε.

Ολοκληρώνεται τη Δευτέρα η δημόσια διαβούλευση

Τη Δευτέρα στις 9 το πρωί ολοκληρώνεται η δημόσια διαβούλευση επί του Σχεδίου Νόμου για τη συγχώνευση του Παν. Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου η οποία ξεκίνησε στις 3 Μαίου.

Μέχρι σήμερα Κυριακή στις 12 το μεσημέρι κατατέθηκαν 724 Σχόλια-Προτάσεις επί της διαβούλευσης  (σ.σ. για το Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής έγιναν 1424 Σχόλια-Προτάσεις), εκ των οποίων:

Τα 419 στο Άρθρο 05 – Φοιτητές του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου

Τα 228 έγιναν στο Άρθρο 03 – Ίδρυση Τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνω

Τα 56 στο Άρθρο 04 – Προσωπικό

Τα 15 στο Άρθρο 01 – Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Τ.Ε.Ι. Ηπείρου

Τέσσερα στο Άρθρο 02 – Ίδρυση Σχολών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, και.

Από ένα σχόλιο στα Αρθρα 7 και 8.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Σχόλια (4)

 
ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΤΕΙ
13 Μάιος 2018 15:30

ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΟΤΙ ΙΣΧΥΣΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΔΑ!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ!ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ

 
Nick
13 Μάιος 2018 15:58

Ο νόμος δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ όταν ανατρέπονται δικαιώματα που κατοχυρώνει το σύνταγμα, κάθε νόμος του πνεύματος "οι ήδη φοιτητές" και "οι από τότε εως τότε" είναι αντισυνταγματικός.-

 
Απόφοιτος
13 Μάιος 2018 16:08

Αλήθεια Υπουργέ;Πως έδωσες τη δυνατότητα να κινήστε παράλληλα με την κοινωνία;Με το να αγνοείτε με περίσσεια θρασύτητα χιλιάδες αποφοίτους και να προβαίνετε σε αντισυνταγματικές πράξεις εναντίον τους;Ποιοι νομίζετε ότι είστε;Αλαζονικές μεγαλοφυίες που θεωρείτε ένα μέρος της εκπαιδευτικής κοινότητας που απαρτίζει τη κοινωνία ως πνευματικά καθυστερημένο και το οποίο δεν γνωρίζει ή δεν καταλαβαίνει τι κάνατε με τους αποφοίτους;Αυτό το κομμάτι της κοινωνίας βοά και βράζει απ τη αδικία που η κυβέρνησή σου και εσύ προσωπικά εφαρμόσατε για άλλη μια φορά στη πλάτη του αλλά εσύ αγρόν αγοράζεις, αλλά τα αποτελέσματα αυτού του στουθοκαμηλισμού θα το εισπράξετε στις εκλογες.

 
Νικος
13 Μάιος 2018 20:33

Για ποιο λόγο οι καθηγητές εφαρμογών θα γίνουν λέκτορες ενώ οι μεταδιδάκτορες με συμβάσεις έργου -στα ΑΕΙ που θα συγχωνευτούν- θα συνεχίσουν ως έχουν;;;;
Αυτό κύριε Υπουργέ δεν είναι άδικο;

Αυτοί οι μεταδιδάκτορες ως πότε θα δουλεύουν με αυτό το άθλιο εργασιακό καθεστώς των συμβάσεων έργου;;
Και μη μου πείτε ότι θα προκηρυχθούν θέσεις....

Πολλοί από τους συμβασιούχους μεταδιδάκτορες προσφέρουν για πάρα πολλά χρόνια στα ιδρύματα και θα είναι δίκαιο -τουλάχιστον για αυτούς με διδακτορικό -να μετατραπούν σε ΕΕΠ. Όπως κάνατε με αυτούς από την αθμια και βθμια.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.