Placeholder

ΙΕΚ

Διευθυντές ΙΕΚ: Απειλούνται οι εξετάσεις των σπουδαστών λόγω απλήρωτων εκπαιδευτών

Ακόμη δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα του προηγουμένου χειμερινού εξαμήνου κατάρτισης 2017Β, παρά το γεγονός ότι έχουν πολλάκις λάβει σχετικές υποσχέσεις από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ
Δημοσίευση: 15/05/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Καθημερινά όλοι οι διευθυντές των ΙΕΚ γινόμαστε δέκτες παραπόνων και διαμαρτυριών από τους εκπαιδευτές μας, πολλοί εκ των οποίων δήλωσαν ότι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, φτάνοντας έως και της αποχής από τις τελικές εξετάσεις, ως ένδειξη διαμαρτυρίας και εξάντλησης των ορίων υπομονής και αντοχής τους.

Β. Παράλληλα μας ενημέρωσαν ότι σταμάτησαν κάθε εθελοντική εργασία για σύνταξη Οδηγών Σπουδών και Ερωτήσεων Πιστοποίησης.

Τις παραπάνω επισημάνσεις κάνει η Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Δημοσίων ΙΕΚ, με επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και τον υφυπουργό, αρμόδιο για τα ΙΕΚ, Δ. Μπαξεβανάκη και απευθύνει έκκληση να δοθεί “λύση άμεσα στο οξύ, κοινωνικό πλέον, πρόβλημα των εκπαιδευτών των Δ.ΙΕΚ, καταβάλλοντας τα δεδουλευμένα του προηγουμένου εξαμήνου και παρακάμπτοντας την
όποια γραφειοκρατία και αδυναμία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτών μας έχουν μοναδική βιοποριστική απασχόληση τα Δ.ΙΕΚ”.

Οι Διευθυντές των ΙΕΚ τονίζουν προς την πολιτική ηγεσία πως “με το εαρινό εξάμηνο κατάρτισης 2018Α να οδεύει προς την λήξη του και ενόψει των τελικών εξετάσεων, σας ενημερώνουμε ότι η λειτουργία των Δ.ΙΕΚ εξακολουθεί να είναι προβληματική”.

Συγκεκριμένα:

1. Πολλά ΙΕΚ ακόμη περιμένουν εγκρίσεις υποβληθεισών προσφορών για υλικά γραμματειακής υποστήριξης, υλικά εκπαίδευσης που άπτονται άμεσα με την κατάρτιση (ή πολύ περισσότερο με την μη κατάρτιση) των καταρτιζομένων, με μέγιστο πλέον πρόβλημα το γεγονός ότι οι εκπαιδευτές παραμένουν απλήρωτοι.

2. Ακόμη δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα του προηγουμένου χειμερινού εξαμήνου κατάρτισης 2017Β, παρά το γεγονός ότι έχουν πολλάκις λάβει σχετικές υποσχέσεις από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ 8ο  ΜΗΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ

Επίσης η Πανελλήνια Κίνηση Εκπαιδευτών Δημοσίων ΙΕΚ σε ανακοίνωσή της τονίζει τα εξής:

Α. Από τις 9 Οκτωβρίου 2017 (εξάμηνο 2017 Β!) συνεχίζουν να μην καταβάλλονται τα δεδουλευμένα στους εκπαιδευτές των Δημοσίων ΙΕΚ.

Β. Οι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες προσπάθειες για επίσημη ενημέρωση μας από τους εμπλεκόμενους φορείς για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση και τον χρονικό προσδιορισμό καταβολής των δεδουλευμένων, έχουν καταστεί άκαρπες αλλά και εμπαικτικές αφού οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες επιρρίπτουν την ευθύνη μεταθέτοντας την ο ένας στον άλλο αποφεύγοντας να απαντήσουν και ενημερώσουν επικαλούμενοι άγνοια…

Γ. Το κλίμα το οποίο επικρατή στα Δημόσια ΙΕΚ είναι κάτι παραπάνω από δυσάρεστο και έχει σοβαρές επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία τους, πολλώ δε μάλλον εν όψει των επικείμενων (σε 20 ημέρες) τελικών εξετάσεων,  επιτείνοντας παράλληλα την προσπάθεια απαξίωσης τους, με τα αυξανόμενα με γεωμετρική πρόοδο προβλήματα.

Δ. Η πλειονότης των 6.000 περίπου εκπαιδευτών και ειδικά αυτών οι οποίοι έχουν ως μοναδική βιοποριστική απασχόληση αυτή των Δ.ΙΕΚ έχουν περιέλθει σε οικονομικό μαρασμό, σε κατάσταση απόγνωσης, σε αδυναμία αντιμετώπισης της καθημερινότητας και σε ευτέλεια της προσωπικότητας τους, με την αδικαιολόγητη, παρατεταμένη και ανεύθυνη αντιμετώπιση που τυγχάνουν.

Ε. Καλούμε τον αρμόδιο Υφυπουργό να δίξει την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία και αναλάβει την πρωτοβουλία για την άμεση απεμπλοκή των όσων σκόπιμων ή μη προβλημάτων αφενός και ανυπόστατων δικαιολογιών αφετέρου επικαλούνται υπηρεσιακοί παράγοντες. Την ουσιαστική παρέμβαση του ώστε να παρακαμφθεί η δυστοκία που χαρακτηρίζει τους επιφορτισμένους με τις διαδικασίες πληρωμής, δίνοντας λύση και να ενημερώσει την κοινωνική ομάδα των εκπαιδευτών για:
•    Την ακριβή και άμεση ημερομηνία καταβολής των δεδουλευμένων του εξαμήνου 2017 Β! του οποίου η σύμβαση έργου έχει λήξει από τις 07/02/2018
•    Τον προγραμματισμό για την πληρωμή των δεδουλευμένων του τρέχοντος εξαμήνου 2018 Α!   
•    Την τακτοποίηση των απαιτούμενων εκείνων ενεργειών ώστε οι άνεργοι εκπαιδευτές από 30/06/2018 να δύνανται να αιτηθούν το επίδομα ανεργίας που δικαιούνται.

Ζ. Ο επαγγελματισμός και η έως και σήμερα ανοχή που έχει επιδείξει το σύνολο των εκπαιδευτών, επ ουδενί θα πρέπει να εκληφθεί ως αδυναμία διεκδίκησης των αναμφισβήτητα δίκαιων αιτημάτων μας. Με την απαιτούμενη σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ενιαία συλλογική συμμετοχή, κατανόηση και στήριξη των Διευθύνσεων των Δ.ΙΕΚ, θα αντιμετωπίσουμε κάθε …στρατηγική η οποία λειτουργεί και εξυπηρετεί πρακτικές που αντίκεινται των δίκαιων αιτημάτων μας και της υποβάθμισης του θεσμού.  

Σχόλια (2)

 
HERCULES
15 Μάιος 2018 08:59

Εργασιακή σχέση που δεν έχει προηγούμενο! Χωρίς μισθό, χωρίς ασφάλιση, από τον Οκτώβρη!!! Εργοδότης το Ελληνικό Δημόσιο!!!Θλίψη, μιζέρια και ατέλειωτη εκμετάλλευση των ωρομισθίων εκπαιδευτικών.. Η Επιθεώρηση εργασίας εξαντλεί την αυστηρότητά της σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις !!! Την ίδια ώρα που το ΙΝΕΔΙΒΙΜ συνεχίζει προκλητικά να γράφει τη νομοθεσία στα παλαιά των υποδημάτων του...Ένας κόσμος αγγελικά πλασμένος!!! Μια οικονομία με υπέρογκα πλεονάσματα!!! Μια κοινωνία σε παρακμή και αποσύνθεση!

 
Χωματίδου
15 Μάιος 2018 12:41

Είναι πολύ σημαντικό ο εργαζόμενος να αμοίβεται για το έργο που παράγει για να έχει το κουράγιο να εξακολουθεί να το κάνει. Είναι όμως εξ ίσου σημαντικό για τον εκπαιδευόμενο να έχει τα υλικά που χρειάζονται για την εκπαίδευση του. Δυστυχώς στο 1 ΔΙΕΚ Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει κανένα αντιδραστήριο σύριγγες ή καί το πιο απλό οινόπνευμα για να χρησιμοποιηθεί στο εργαστήριο των ΒΙΕ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ