Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Υπουργείο: … για να ξεκινήσουμε πιο οργανωμένα το Σεπτέμβριο

Δημοσίευση: 15/05/2018
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εγγραφές: Φέτος ξεκινάμε νωρίτερα  … για να ξεκινήσουμε πιο οργανωμένα το Σεπτέμβριο.

Αυτό το μήνυμα περιλαμβάνεται σε έντυπο του   υπουργείου Παιδείας για  τις  αιτήσεις εγγραφής και δήλωσης προτίμησης για τους μαθητές  ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, που ξεκίνησαν χθες   14 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου και ώρα 14:00.

Οι μαθητές που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημοσίων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2018-2019,θα μπορούν στο χρονικό αυτό διάστημα, να υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής - Δήλωση Προτίμησης».

Οι αιτήσεις γίνονται μέσω της εφαρμογής  e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Σχόλια (5)

 
Βασω
16 Μάιος 2018 09:52

Ενω οι καθηγητες είναι στην τάξη, ενω έχουμε εξετάσεις ξεκιναμε πιο οργανωμενα.
Ποιος υποδέχεται τους γονεις για τις εγγραφες καθώς οι περισσότεροι θέλουν βοήθεια;
Ποιος αλλάζει στοιχεια στο myschool se latinikous xarakthres;Εργασίες για να κλείσει η χρονιά, να γίνους οι εξετάσεις, να γίνουν οι εγγραφες σε ελάχιστες μέρες.

 
Ηλίας
16 Μάιος 2018 14:39

@Βάσω

Γιατί το κάνεις να ακούγεται τόσο δύσκολο;

Το σύστημα είναι απλό. Ειδικά για τα ΓΕΛ είναι πολύ απλό! Τώρα αν υπάρξουν και μερικοί γονείς που δεν μπορούν τους βοηθάει ο δ/ντής (σύμφωνα με την εγκύκλιο) ή όποιος άλλος είναι εύκαιρος. Οι δ/ντές έχουν και λιγότερες ώρες και οι περισσότεροι έχουν ΤΠΕ Α' Επιπέδου (για το οποίο μοριοδοτήθηκαν!). Αλλά και πάλι λέω πως ο σύστημα είναι τόσο απλό που σε κάθε περίπτωση ο οποιοσδήποτε ξεμπερδέυει γρήγορα αν ο γονέας έχει τα απαραίτητα (κωδικούς taxis και e-mail).

To myschool είναι τυπικά αποκλειστική ευθύνη του δ/ντή. Άρα τις αλλαγές σε λατινικούς χαρακτήρες τις κάνει ο δ/ντής! Δεν είναι και τόσο δύσκολο πια!!! Αν το myschool δεν το κάνει ο δ/ντής τότε τις κάνει εκείνος που κάνει το myschool... και αν είναι στην τάξη τον φωνάζει ο δ/ντής και κάθεται αυτός στη θέση του! Ακούγεται περίεργο αυτό αλλά δεν είναι πιο περίεργο απ' το γεγονός ότι Δ/ντής σχολείου ΔΕΝ μπορεί να κάνει το myschool.

Γενικά πάντως, με μία μικρή εξαίρεση ενός ποσοστού ίσως 3-5%, οι γονείς θα έπρεπε να είναι σε θέση να κάνουν αυτή την απλή δουλειά μόνοι τους!

 
Γιώργος
16 Μάιος 2018 16:44

@Ηλίας
Βλέπω μεγάλη ζέση για το e-eggrafes από εσάς. Είστε ο εμπνευστής?

 
Άκης
16 Μάιος 2018 19:57

@Ηλίας
Καλό είναι να ξέρουμε πριν μιλάμε. 1. Δεν δόθηκαν σαφείς οδηγίες για το πώς διορθώνεται το θέμα του κηδεμόνα με τους λατινικούς χαρακτήρες. Ήρθαν επίσημα σήμερα. 2. Δεν αναγνωρίζονται όλα τα χωριά από το σύστημα. Αναγκαστήκαμε να βάλουμε το γειτονικό κεφαλοχώρι. 3. Δεν έχουν όλοι πλέον σταθερό τηλέφωνο. Έτσι δηλώνουμε γείτονα ή και του σχολείου για να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο. 4. Το σχολείο δεν είναι δημόσια υπηρεσία με μόνιμο διοικητικό προσωπικό. Είναι περίοδος οργάνωσης εξετάσεων, οριστικής άθροισης απουσιών, κλπ. Οι συνάδελφοι δεν περισσεύουν. Οι δντες ορίζουν λυκειακές επιτροπές, προετοιμάζουν δελτια εξεταζομένων, ενημερώνουν υποψηφίους κλπ. Κοινώς διάλεξαν τη χειρότερη περίοδο. 5. Οι λογιστές βρήκαν την ευκαιρία να ζητούν έναντι αμοιβής την υποβολή αίτησης. 6. Δεν έχουν όλοι οι κηδεμόνες email υπάρχουν και χωριά ή άνθρωποι που δεν το χρειάζονται. Και όλα αυτά γιατί δεν εμπιστεύεται το κράτος τους υπαλλήλους του ή γιατί δεν θέλει να βρει αυτούς που δεν τηρούν τους νόμους και να τους τιμωρήσει.

 
Ηλίας
17 Μάιος 2018 17:08

@Γιώργος

Όχι, δεν είμαι ο εμπνευστής!!! Αλλά έχω δει κάποιους να παλεύουν με 25άρια (Π/θμια) και 27άρια(Δ/θμια) και άλλοι να σπάνε τμήματα με 26 μαθητές + 2 φαντάσματα! Επίσης, έχω δει και δηλώσεις μαθημάτων επιλογής και ξένων γλωσσών να αλλάζουν τον Ιούλιο για να έχουν ορισμένοι "συνάδελφοι" ώρες και το Σεπτέμβρη να λένε στους μαθητές και στους γονείς πως το τμήμα τους δεν θα εγκρίνονταν ή πως θα έπρεπε να πάρουν μετεγγραφή ή πως θα... έκλεινε το σχολείο και γι' αυτό τους άλλαξαν τη δήλωση για το καλό τους! Όλα αυτά τα είδα με τα ίδια μου τα μάτια μέσα στα όχι και τόσα πολλά χρόνια υπηρεσίας σε διάφορα σχολεία! Εσείς δεν έχετε καν ακούσει για κάτι από τα παραπάνω;

@Άκης
1. Όποιος δουλεύει το myschool 1-2 χρόνια ξέρει πως αλλάζει ο κηδεμόνας. Το δουλεύω από τότε που ξεκίνησε (δεν είμαι δ/ντής!) και μπορώ να σου πω πως έχω αλλάξει στοιχεία κηδεμόνα (συνήθως λόγω λαθών) αρκετές φορές τα προηγούμενα χρόνια! Την πρώτη φορά ψάχνεσαι και μετά μαθαίνεις! 2. 3. Το σύστημα έχει ατέλειες και αυτές φαίνονται στην λειτουργία και φυσικά μπορούν να διορθωθούν. Δεν καταργείς το σύστημα για κάτι που διορθώνεται. 4. Ναι, αλλά όλα αυτά γίνονταν και παλιότερα και μάλιστα χειρωνακτικά. Το ότι θα έρθουν και 5 ή 10 γονείς για να τους βοηθήσει κάποιος στην εγγραφή δε θα σημάνει και την κατάρρευση του συστήματος. Αρκεί οι γονείς να έχουν τα απαραίτητα στοιχεία μαζί τους. Την οριστική άθροιση των απουσιών την κάνει αυτόματα το Myschool! Το έντυπο Βιβλίο Φοίτησης καταργήθηκε (επιτέλους). Δηλαδή πόσο καιρό μπορεί ο δ/ντής να ορίζει μία ΛΕΕ; Ούτε Πάπα να έβγαζε δηλαδή! Πόσες ώρες σου παίρνει να συρράψεις από μία φωτό και να βάλεις μία σφραγίδα και σε 100 δελτία εξεταζομένων που... τυπώνει με τη μία το Myschool; 5. Ένας παλιός συνάδελφος έλεγε στα παιδιά "για ό,τι ξέρετε θα πληρώνεστε και για ό,τι δεν ξέρετε θα πληρώνετε!", είχε δίκιο και ορίστε η απόδειξη (και ο ηλεκτρολόγος βρίσκει την ευκαιρία να αλλάζει λάμπες έναντι αμοιβής σε όσους δεν μπορούν μόνοι τους! Κάναμε γι αυτό κάτι τόσα χρόνια?) 6. Τώρα μεταξύ μας αλλά ... μάλλον το χρειάζονται από 'δω και πέρα (εδώ και για επιδότηση ζητάνε mail από τους αγρότες, άσε που τα μισά μπαρμπάδια έχουν FB).

Τέλος πάντων, πάντα έτσι γίνονταν! Η γκρίνια υπήρχε και στο τέλος... και οι παππούδες έμαθαν να βγάζουν τη σύνταξη από το ΑΤΜ, και οι βενζινάδες να έχουν ταμειακές, και φορολογική δήλωση μέσω internet μπορέσαμε να κάνουμε! Έτσι θα γίνουν και οι εγγραφές και να δείτε που δεν θα καταστραφεί ο κόσμος. Θα υπάρξουν προβλήματα τις πρώτες φορές και θα διορθωθούν με τον καιρό.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ