Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Υπουργείο: Τέλος στην «ομηρία» χιλιάδων εκπαιδευτικών με την κατανομή 2.394 οργανικών θέσεων σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Κ. Γαβρόγλου: Βάζουμε τέλος στις παθογένειες του πελατειακού συστήματος που οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπηρετούσαν με ευλαβική προσήλωση
Δημοσίευση: 15/05/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η «ομηρία» που βίωσαν από το 2013, χιλιάδες εκπαιδευτικοί τερματίζεται με την απόφαση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για κατανομή 2.394 οργανικών θέσεων σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πρόκειται για οργανικές θέσεις που αφορούν μεταταγμένους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια των κλάδων: ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ19-20 (νυν ΠΕ86) και ΠΕ32-1841 (νυν ΠΕ91).

Οπως τονίζει το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του:

Α. Η σημερινή κυβέρνηση «κληρονόμησε» το δυσεπίλυτο υπηρεσιακά ζήτημα από την περίοδο υπουργίας του κ. Αρβανιτόπουλου -που με τους ανεύθυνους χειρισμούς του μετέτρεψε ένα υπηρεσιακό ζήτημα σε πρόβλημα.

Β. Η κυβέρνηση έχει επί σειρά ετών ασχοληθεί με το πρόβλημα και προέβη με συστηματικά και οργανωμένα βήματα στην επίλυσή του:

α. Ίδρυσε τους αντίστοιχους κλάδους που δεν υπήρχαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

β. Σύστησε με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 3391/τ. Β’/20-10-2016) αντίστοιχο αριθμό οργανικών θέσεων με τους μεταταγμένους εκπαιδευτικούς ανά διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

γ. Ολοκληρώνει την αποκατάσταση του εκκρεμούς ζητήματος κατανέμοντας τις οργανικές θέσεις σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Γ. Επισημαίνουμε ότι για το ίδιο ζήτημα των μετατάξεων, όσον αφορά τους κοινούς κλάδους εκπαιδευτικών ΠΕ06, ΠΕ11, ΠΕ16 (νυν ΠΕ79), με ΦΕΚ 1719/2.Β’/17-8-15 συστήθηκαν 1.686 νέες οργανικές θέσεις οι οποίες κατανεμήθηκαν σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε 6/7/2016.

Ο υπουργός Παιδείας  Κ. Γαβρόγλου, δήλωσε: «Η σημερινή κυβέρνηση δυστυχώς έχει να αντιμετωπίσει πολλά δυσεπίλυτα προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν.   Ένα τέτοιο πρόβλημα που αφορά χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους λύνεται με μια σειρά αποφάσεων και ενεργειών τα τρία τελευταία χρόνια. Βάζουμε τέλος στις παθογένειες του πελατειακού συστήματος που οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπηρετούσαν με ευλαβική προσήλωση».

 

Σχόλια (11)

 
george
17 Μάιος 2018 14:57

το λυκειο εγινε τουρισμος ηταν απο πριν και το αποκανανε 9.5 μεσος ορος πλακα μας κανεις υπουργε; ετσι ανα βαθμιζεται το λυκειο επανεφερε αυτα που ισχυαν οταν πηγαινες σχολειο μεταξεταστεοι και στον τοπο

 
Giannh
16 Μάιος 2018 19:24

Επιτέλους! 5 χρόνια στον αέρα με ευθύνη του κράτους είναι πολλά!
Τα δεδομένα σε τόσα χρόνια άλλαξαν, αλλά έστω και τώρα μακάρι να δοθεί μια λύση στην ομηρία των μεταταγμένων στην πρωτ/θμια.

 
Μαρία
16 Μάιος 2018 18:18

Έτσι βάζετε τέλος στις παθογένειες κ. υπουργέ; Δίνοντας οργανικές σε όσους μετατάχθηκαν το 2013 ; Λάβατε υπόψη σας την απόφαση του ΣΤΕ και το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης που μιλούσαν για ακύρωση αυτών των μετατάξεων; Με τις υποχρεωτικές μετατάξεις του 2013 και το κλίμα που επικρατούσε τότε (φόβος, ανασφάλεια, διαθεσιμότητες, απολύσεις) υπήρξαν εκπαιδευτικοί που γνώριζαν και επωφελήθηκαν και άλλοι που αδικήθηκαν. Για τους αδικημένους τι κάνατε; Για την αδικία σε βάρος των εκπ/κών της Α/θμιας των κοινών ειδικοτήτων τι κάνατε; Για όσους έκαναν ανάκληση αυτής της μετάταξης στην Πρωτοβάθμια και δεν πήραν τις οργανικές που είχαν στη Δευτεροβάθμια τι κάνατε; Αυτοί δεν είναι όμηροι; Γιατί δεν επαναφέρετε και αυτούς στις θέσεις που ήταν;

 
Γιώργος
16 Μάιος 2018 16:24

Πάρα πολύ θετικό, μπράβο! Για να ολοκληρωθεί όμως το έργο πρέπει να πάρουν οργανικές όλοι οι μεταταγμένοι εκπαιδευτικοί των κοινών ειδικοτήτων, τις οποίες δικαιούνται και περιμένουν από το 2013.

 
Στράτος
16 Μάιος 2018 15:10

Που είναι η απόφαση κατανομής των θέσεων;

 
Απόφοιτος
16 Μάιος 2018 14:02

Για την ομηρία των χιλιάδων αποφοίτων εδώ και 40 χρόνια,και τώρα και απ τη δικής σας κυβέρνηση, έχεις να πεις τίποτα Υπουργέ;

 
Κοινές ειδικότητες
16 Μάιος 2018 12:55

Με τις κοινές ειδικότητες και οσους το 2013 εκπαιδευτικους πρωτοβάθμιας δεν τους δωσατε την ευκαιρια να παρουν μετάθεση το 2013 καταθέτοντας το μεταπτυχιακό τους οπως εγινε με τους μεταταγμένους τι θα γίνει;Γιατί δεν κάνετε τροπολογια και γι αυτους που σαν κρατος δικαιου θα επρεπε να τους παρέχουν ισονομία;Αλλωστε ουτε πολλοι είναι ουτε και δυσκολο σας είναι!Εδω το κανατε για τα δευτερα πτυχια των Επαλ και τους δωσατε με το δευτερο πτυχιο μεταθεση στον τοπο τους !

 
Φίλιππος
16 Μάιος 2018 10:32

Εμείς μεταταχθήκαμε για το ΕΑΕΠ (καλύπταμε το ωράριό μας σε ένα σχολείο) και όχι το ΕΤΟΔΣ (έχουμε την ευκαιρία να "γνωρίσουμε" τα διπλάσια παιδιά και εκπαιδευτικούς). Οι οργανικές αυτές είναι λίγες, όπως είναι λίγο το έργο που μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά. Δηλαδή είναι λίγος αυτός ο τύπος σχολείου που φτιάξατε.

 
αδικημένος ΠΕ11
16 Μάιος 2018 09:36

Και με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις κοινές ειδικότητες τι γίνεται κ.Υπουργέ?

 
ΣΠΥΡΟΣ
16 Μάιος 2018 09:05

Με τις κοινές ειδικότητες, την απόφαση του ΣΤΕ και το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για τις μετατάξεις, την αδικία σε βάρος των εκπ/κών της Α/θμιας εδώ και 5 χρόνια (χωρίς μετάθεση, χωρίς απόσπαση) τι θα κάνετε και πότε κύριε Υπουργέ..

 
Νίκος
15 Μάιος 2018 22:50

Υπάρχει μια ακόμη παθογένεια του πελατειακού συστήματος κε. Υπουργέ η οποία είναι οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών σε φορείς του Υπουργείου Παιδείας(Διευθύνσεις, Περιφέρειες), σε Πανεπιστήμια, ΙΕΚ, Βιβλιοθήκες κ.τ.λ. που δεν είχατε το θάρρος να το αντιμετωπίσετε, βάζοντας σταθερά μετρήσιμα κριτήρια δηλ. με μοριοδότηση όπως γίνονται οι αποσπάσεις απο ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ. Οφείλετε να ρυθμίσετε και αυτό το θέμα για να βάλετε τέλος στις παθογένειες του πελατειακού συστήματος που οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπηρετούσαν με ευλαβική προσήλωση, όπως λέτε.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ