Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ο υπ. Παιδείας αποχώρησε από τη συνάντηση με τους πανεπιστημιακούς και κατήγγειλε: Οι καλοί τρόποι και οι κανόνες του διαλόγου αφορούν και τα μέλη της ΠΟΣΔΕΠ

Κ. Γαβρόγλου: Γεμάτο ανακρίβειες το υπόμνημα της ΠΟΣΔΕΠ
Δημοσίευση: 17/05/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αποχώρησε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, στα πρώτα πέντε από τη συνάντηση που είχε σήμερα με το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των πανεπιστημιακών , την ΠΟΣΔΕΠ.

Η ΠΟΣΔΕΠ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση “δεν ολοκληρώθηκε λόγω της ξαφνικής αποχώρησης του Υπουργού εξ’ αιτίας έντασης που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης”.

Από την πλευρά τους ο υπουργός Παιδείας με ανακοινωθέν προέβη σε καταγγελία κατά μελών της ΠΟΣΔΕΠ, ότι:

Α. Η προϋπόθεση σεβασμού  ανάμεσα στους συνδιαλεγόμενους,δεν τηρήθηκε στη σημερινή συνάντηση του υπουργού με την Ε.Γ της ΠΟΣΔΕΠ εξαιτίας της απαράδεκτης συμπεριφοράς μελών της, που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του κ. Γαβρόγλου και την ολοκλήρωση της συνάντησης με την παρουσία συνεργάτη του (σ.σ. Πέτρος Κουλούρας του Κωνσταντίνου, μέλος Ε.Τ.Ε.Π. του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ) .

Β. Η ΠΟΣΔΕΠ κατέθεσε ένα υπόμνημα γεμάτο ανακρίβειες (Δείτε εδώ το Υπόμνημα).

Γ. Ο υπουργός θέλησε να διευκρινιστούν διάφορα σημεία, και αντ’ αυτού άρχισαν μέλη του ΔΣ να διακόπτουν τη συζήτηση με έναν απαράδεκτο τρόπο για πανεπιστημιακούς.

Δ. Είναι υποχρέωση της ΠΟΣΔΕΠ να αυτοπροστατευθεί από παρόμοιες συμπεριφορές μελών της, διαφυλάσσοντας την θεσμική της υπόσταση. Οι καλοί τρόποι και οι κανόνες του διαλόγου αφορούν και τα μέλη της ΠΟΣΔΕΠ.

Νέα συνάντηση

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι " Παρόλα αυτά, ο Κ. Γαβρόγλου με δική του πρωτοβουλία ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΠΟΣΔΕΠ να οριστεί νέα συνάντηση για τις 30 Μαΐου, προκειμένου να απαντηθούν ένα προς ένα τα σημεία του υπομνήματος που κατέθεσε η ΠΟΣΔΕΠ".  

Σχόλια (8)

 
Απόφοιτος
17 Μάιος 2018 19:11

Υπουργέ, θέλω να μου παρουσιάσεις τις ακρίβειες ούτως ώστε να δικαιολογήσεις το ότι πέταξες τους αποφοίτους στα σκουπίδια.Εν συνεχεία θέλω να μου πεις αν αυτό που έπραξες ήτανοι δικοί σου καλοί τρόποι απέναντι στους αποφοίτους...

 
Απόφοιτος ν.2
17 Μάιος 2018 22:18

Η ασέβεια του στους Απόφοιτους είναι γραμμάτιο και πληρώνεται στην κάλπη. Σύντομα θα είναι κι αυτός παρέα με την Διαμαντοπούλου...σε αυτό το επίπεδο βρίσκεται στη συνείδηση μας...

 
Γιαννης Μ.
18 Μάιος 2018 02:52

@Απόφοιτος ν.2
Και στη βουλευτική κάλπη θα πληρωθεί και σε όποια κάλπη αφορά εκλογές με υποψήφιο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, γιατί και εκείνοι θέλουν να μας εξαφανίσουν για χάρη των κολλεγίων.

 
Απόφοιτος ΤΕΙ
18 Μάιος 2018 10:50

Συμφωνώ με τον @Γιαννης Μ.
Είναι απαράδεκτο αυτό που έκαναν και συνεχίσουν να κάνουν (και γι'αυτό θα το δείξουμε στις κάλπες). Άλλωστε δεν ζητήσαμε, ούτε ζητάμε να μας χαρίσουν κάτι. Το μόνο που θέλουμε είναι να προσβλεφθούν διαδικασίες ισοτίμησης παλαιών με νέων πτυχίων του ΠΔΑ.

 
@απόφοιτοι
18 Μάιος 2018 12:05

Γιατί αγχώνεστε οι απόφοιτοι; Όταν ολοκληρωθεί η πανεπιστημιοποιηση των ΤΕΙ τότε και μόνο τότε θα βγει διάταξη για τους παλιούς αποφοίτους.
Αν το κάνει τώρα θα ισχύσει αυτόματα για τους αποφοίτους των άλλων τει και δε θα φανεί σαν προεκλογική παροχή, και όλο αυτό το σκηνικό γίνεται για μάζεμα ψήφων

 
Γεωργακέλος Νικόλαος
19 Μάιος 2018 10:15

@απόφοιτοι

φίλοι ,

Tα δύο ιδρύματα συγχωνευθηκαν και δημιουργησαν ενα νεο Πανεπιστήμιο, τα αλλα ΤΕΙ της χώρας προσπαθουν να ενταχθουν στα κατα τόπους πανεπιστημια (τα οποια βεβαίως εχουν και τον πρωτο και τελευαιο λόγο και θα βαλουν και τους όρους τους )
Αρα η ισοτίμηση των πρώτων είναι η φυσική σύνεχεια , δεν δημιουργήθηκε εκ του μηδενός το νέο πανεπιστήμιο (το οποίο εχει πλεον το αυτοδιοικητο) εχει μαμά και μπαμπά τα δυο ιδρύματα

Οτι γίνει για τα δύο ιδρύματα , δεν προκειται να γίνει και για τα υπολοιπα, μην περιμένετε αδικα στους καναπέδες σας ,κουνηθείτε και γρήγορα ...,δεν πρόκειται να δοξαστείτε κρυπτόμενοι ....

 
Απόφοιτος ΤΕΙ
19 Μάιος 2018 17:25

@ Γεωργακέλος Νικόλαος
Αν δοθεί δυνατότητα στους αποφοίτους των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά να ισοτιμήσουν τα πτυχία τους με αυτά του ΠΔΑ, τότε υπάρχει ελπίδα και για τους αποφοίτους των άλλων ΤΕΙ. Αν, όμως, δεν δοθεί αυτή η δυνατότητα στα 2 ΤΕΙ που συγχωνεύτηκαν για να κάνουν ένα Πανεπιστήμιο, τότε σε καμία περίπτωση δεν θα δοθεί αυτή η δυνατότητα στους αποφοίτους των ΤΕΙ που απορροφούνται από υπάρχοντα Πανεπιστήμια.

 
Γιαννης Μ.
19 Μάιος 2018 21:45

@απόφοιτοι 18 Μάιος 2018 12:05
Τότε είναι που δεν θα γίνει τίποτα. Εδώ είμαστε "λίγοι και καλοί" που λέει ο λόγος και δεν μπορούμε να τα βρούμε. Περιμένουμε "αυτόματες λύσεις" όταν θα υπάρχουν νέοι απόφοιτοι, οι οποίοι θα διεκδικούν τα δικά τους ξεχωριστά επαγγ.δικαιώματα και όχι μόνο, για να διαφοροποιηθούν από τους παλαιούς αποφοίτους και παράλληλα ισότιμα με αυτά των τωρινών πανεπιστημιακών αποφοίτων, ώστε να πετύχουν μεγαλύτερη "επιβιωσιμότητα" στην αδυσώπητη αγορά εργασίας. Για όσους νομίζουν ότι αυτό θα γίνει σε 4 έτη να το ξεχάσουν. Θα γίνει νωρίτερα, αφού τωρινοί φοιτητές, οι οποίοι θα επιλέξουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στα επόμενα 1-2 έτη, θα έχουν τα νέα πτυχία.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο και πρέπει από τώρα να ασκηθούν οι πιέσεις στη Δ.Ε. του ΠαΔΑ. Καλές οι θεωρητικές υποστηρίξεις από μέλη του ΠαΔΑ, αλλά μόνο αν καταθέσουν επίσημα τις προτάσεις τους, θα αρχίσει να κινείται κάτι. Προφανώς και αυτοί χρειάζονται στήριξη από εμάς . Ο χρόνος είναι εις βάρος μας όπως λέει και ο Γεωργακέλος Νικόλαος.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean