Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Το “έλα να δεις” έγινε στο π. ΤΕΙ Αθήνας: Ενταση με φραστική επίθεση για το που θα εγκατασταθούν οι διοικητικές υπηρεσίες

Απάντηση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΤΕΙ Αθήνας
Δημοσίευση: 18/05/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με κακή αρχή ξεκινά η λειτουργία του νέου   Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία οργάνωσης, μετά την ενοποίηση των Σχολών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος.

Προ ημερών παραιτήθηκε από την αρμοδιότητα των οικονομικών υπηρεσιών ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Καθηγητής Λάζαρος Βρυζίδης,για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί,  ενώ σήμερα επικράτησε το  “έλα να δεις” στις εγκαταστάσεις του πρώην   ΤΕΙ Αθήνας (σ.σ.Πανεπιστημιούπολη 1).

Οπως καταγγέλλει σε ανακοινωθέν ο  Σύλλογος Υπαλλήλων ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ η κ. Μ. Καλούτσα, Πολιτικός Μηχανικός  του π. ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ και τώρα του Παν. Δυτ. Αττικής, δέχθηκε ,σήμερα, φραστική επίθεση   από μεγάλη μερίδα διοικητικών υπαλλήλων του  πρώην ΤΕΙ Αθήνας    "με μοναδική αφορμή την αληθινή εισήγησή της ως πολιτικού μηχανικού ότι χωροταξικά η Πανεπιστημιούπολη 2 (πρώην ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ) διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις να φιλοξενήσει τις διοικητικές υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής"

Ο Σύλλογος απευθύνει έκκληση προς τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Καθηγητή Κώστα Μουτζούρη, τα μέλη της, καθώς και τα ΔΣ όλων των Συλλόγων  να καταδικάσουν τέτοιες συμπεριφορές βίας.

Ο  Σύλλογος   Διοικητικού Προσωπικού ΤΕΙ Α

“Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει καμία προσπάθεια ευνοϊκής μεταχείρισης κάποιων λόγω της σχέσης τους με προηγούμενα κέντρα εξουσίας”, τονίζει σε ανακοίνωση- απάντηση ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωικού ΤΕΙ Αθήνας και υπογραμμίζει: “Ανακοινώσεις και δημοσιεύματα επίπεδου «Το “έλα να δεις” έγινε στο τ. ΤΕΙ Αθήνας», είναι αναληθή και αναρωτιόμαστε αν υπηρετούν σκοπιμότητες ή συμφέροντα του παρελθόντος, γιατί σίγουρα δεν υπηρετούν το δημοκρατικό Πανεπιστήμιο για το οποίο εμείς αγωνιστήκαμε σε χαλεπούς καιρούς, μάλιστα πόσο περισσότερο σήμερα, που υπάρχει η βούληση και η θέληση της πολιτείας, του Πρύτανη και μελών της διοίκησης , εκπαιδευτικών και εργαζομένων, που ανέλαβαν να βγάλουν εις πέρας αυτό το έργο”.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Καταγγέλλουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά και ως εργαζόμενοι και ως άνθρωποι πρωτίστως, την απαράδεκτη φραστική επίθεση που δέχθηκε η συνάδελφος κ. Μ. Καλούτσα, από μεγάλη μερίδα "συναδέλφων"  της Πανεπιστημιούπολης 1, με μοναδική αφορμή την αληθινή εισήγησή της ως πολιτικού μηχανικού ότι χωροταξικά η Πανεπιστημιούπολη 2 διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις να φιλοξενήσει τις διοικητικές υπηρεσίας του ΠΑ.ΔΑ.

(τα ανωτέρω στοιχεία άλλωστε αποδεικνύονται βάσει σχεδίων και τετραγωνικών μέτρων).

Τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές δεν χωράνε σε χώρους εργασίας, πόσο μάλλον σε Ιδρύματα που θέλουν να προάγουν την παιδεία, τον διάλογο και τη γνώση.

Οι υπάλληλοι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και θα πρέπει χωρίς παρωπίδες να λειτουργούμε και να μην αφήνουμε περιθώρια εισβολής τέτοιων συμπεριφορών.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής, τα μέλη της, καθώς και τα ΔΣ όλων των Συλλόγων  να καταδικάσουν τέτοιες συμπεριφορές βίας.

ΔΣ Διοικητικών Υπαλλήλων ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ.

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Δ.Π.-«ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ»

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Αθήνας από την έναρξη του διαλόγου του Υπ. Παιδείας με τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής χαιρέτισε την πρωτοβουλία αυτή ως αρχή της προοδευτικής και κοινωνικά δίκαιης μεταρρύθμισης για τη δημιουργία ενιαίου χώρου της δημόσιας, δωρεάν, δημοκρατικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας. Ένα αίτημα που ήταν στην προμετωπίδα του μεγάλου αγώνα που δώσαμε οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ όλα τα προηγούμενα χρόνια, για την υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού της παιδείας για όλους και ενάντια στις πολιτικές διάλυσής τους με την υποχρηματοδότηση, το κούρεμα των αποθεματικών τους, το σχέδιο συρρίκνωσης «Αθηνά», τις διαθεσιμότητες χιλιάδων συναδέλφων μας, τις υποχρεωτικές κινητικότητες, τις αξιολογήσεις-απολύσεις κ.λπ.

Η ίδρυση του ΠΔΑ, εκτός των άλλων, για εμάς τους εργαζόμενους αποτέλεσε και μια ιστορική ευκαιρία να σηματοδοτήσει τον τερματισμό των παθογενειών του παρελθόντος μέσα στα εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Έτσι, την ώρα αυτή που το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής παλεύει για να ανταποκριθεί στην υπόσχεση του στους φοιτητές αλλά και στην κοινωνία, εμείς οι εργαζόμενοι το στηρίζουμε διεκδικώντας την ισότιμη συμμετοχή μας στη λήψη των αποφάσεων που μας αφορούν μέσα από διάλογο και αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες.

Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει καμία προσπάθεια ευνοϊκής μεταχείρισης κάποιων λόγω της σχέσης τους με προηγούμενα κέντρα εξουσίας.

Ανακοινώσεις και δημοσιεύματα επίπεδου «Το “έλα να δεις” έγινε στο τ. ΤΕΙ Αθήνας», είναι αναληθή και αναρωτιόμαστε αν υπηρετούν σκοπιμότητες ή συμφέροντα του παρελθόντος, γιατί σίγουρα δεν υπηρετούν το δημοκρατικό Πανεπιστήμιο για το οποίο εμείς αγωνιστήκαμε σε χαλεπούς καιρούς, μάλιστα πόσο περισσότερο σήμερα, που υπάρχει η βούληση και η θέληση της πολιτείας, του Πρύτανη και μελών της διοίκησης , εκπαιδευτικών και εργαζομένων, που ανέλαβαν να βγάλουν εις πέρας αυτό το έργο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΑΣ

Η Πρόεδρος Ιωάννα Κόντε

Ο Οργανωτικός Γραμματέας Αντώνιος Δεμίρης

Σχόλια (6)

 
Ηρ.Β.
18 Μάιος 2018 16:27

Αθάνατο Ελληνικό δημόσιο.
Υπογράφει ΔΣ διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ για λογαριασμό Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής?
Υφίσταται τέτοιο ΔΣ μετά την συγχώνευση. Και ζητάει και εγγράφως παρέμβαση?
Όσο για την ουσία του θέματος είμαι σίγουρος ότι και το ΑΠΘ είναι σε θέση να τεκμηριώσει την φιλοξενία των διοικητικών υπαλλήλων του πρώην ΤΕΙ Αθηνών. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι σε θέση να παράγουν έργο και υποστήριξη στους φοιτητές από μακριά?
Κρίμα για μια ακόμη φορά που τα παιδιά μας αντί να μάθουν γράμματα και τέχνες εκπαιδευονται στο πως να τεκμηριωνουν το παράλογο πάντα μέσω ανυπαρκτων συλλογικών οργάνων.

 
Β
18 Μάιος 2018 23:47

Αναμενόμενο. Το όλο εγχείρημα βασίστηκε μόνο στην προσωπική φιλοδοξία μίας χούφτας ανθρώπων που προφανέστατα είχαν και έχουν σχέση με την κυβέρνηση και το κόμμα. Είναι αδιανόητο να έχουν φτιάξει πανεπιστήμιο στα χαρτιά, χωρίς προγράμματα σπουδών και να τσακόνονται για το που θα είναι τα γραφεία. Όσο πιο γρήγορα καταργηθεί και επιστρέψουμε σε ΤΕΙ Αθήνας και ΤΕΙ Πειραιά τόσο καλύτερα για τους φοιτητές και τις σπουδές τους. Το ΤΕΙ Αθήνας ειδικά είχε μία σοβαρή δυναμική ως τεχνολογικό πανεπιστήμιο (ή ίδρυμα πειτε το όπως θέλετε). Τώρα είναι μέρος ενός ανύπαρκτου πανεπιστημίου που εξυπηρετεί μόνο την φιλοδοξία κάποιων. Προσέξατε πόσο γρήγορα αλλάξανε τις ταμπέλες; έχει γίνει αλήθεια τίποτα άλλο; ουσιαστικό;

 
ΓΚ
19 Μάιος 2018 12:28

@Ηρ.Β.
Οι Σύλλογοι δεν αλλάζουν αυτομάτως ονομασίες, απαιτούνται διαδικασίες (συνελεύσεις, αποφάσεις, πρωτοδικεία) που είναι χρονοβόρες. Με τα προβλήματα προσαρμογής που, φυσιολογικά, αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο ΠΑ.Δ.Α., λογικό είναι η διάλυση των παλιών Συλλόγων και η ίδρυση νέων να μην αποτελεί άμεση προτεραιότητα.
Επί της ουσίας: άμεση υποστήριξη στους φοιτητές παρέχει ένα ποσοστό των διοικητικών υπαλλήλων (κυρίως οι Γραμματείες), δεν είναι απαραίτητο όλες οι διοικητικές υπηρεσίες να βρίσκονται εκεί που παρέχεται η εκπαίδευση. Όσο για τη φοβερή απόσταση μεταξύ των πρώην ΤΕΙ, απλά μπορούμε να πούμε ότι καλύπτεται με τα πόδια.

 
Νίκος Κ
19 Μάιος 2018 13:16

Όσες "ανωτατοποιήσεις" και πανεπιστημιοποιήσεις" κι αν έχουμε, στο χέρι τους είναι να δώσουν (με τις πράξεις τους) στο νέο όνομά τους τη θέση που θάπρεπε να έχει ή να το κατεβάσουν ακόμη πιο χαμηλά.
Το ίδιο, βέβαια, μπορούσαν να έχουν κάνει και με το προηγούμενό τους όνομα (ΤΕΙ) αλλά εκεί του έφταιγε η απουσία πανεπιστημιοποίησης.

 
Ελ.Μαγγ
19 Μάιος 2018 14:28

@ΓΚ
Οι Γραμματείες ακολούθως εξυπηρετούνται και από την διοίκηση, μεγάλο ποσοστό καθηγητών επίσης από την διοίκηση-αριθμητικά υπερέχουν στο πρών ΤΕΙ Αθήνας-.Επιπλέον ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων, είναι μεγαλύτερος στο πρώην ΤΕΙ Αθήνας.Έχει λογική η μετακίνηση μεγάλου όγκου υπαλλήλων σ έναν χώρο που υστερεί αιρθμητικά όπως το πρώην ΤΕΙ Πειραιά; Ναι, ίσως να μην είναι τεράστια η απόσταση μεταξύ των δύο ΤΕΙ, αλλά οπωσδήποτε θα πρέπει να ο υπάλληλος να διανύει καθημερινά κάποια χιλμ με τα πόδια να πάει στην δουλειά...(!!!!!)αυτό είναι το πρόβλημα;Μετά το χθεσινό περιστατικό, δεν θα έπρεπε να πάρει θέση κανένας σύλλογος, ούτε καν να βγει στο διαδίκτυο.

 
κράτος Αττικής
19 Μάιος 2018 17:11

Στην Αττική υπάρχουν ανώτατα ιδρύματα και με τόσα τμήματα το καθένα σε αποστάσεις μεταξύ τους, που, όπως ισχυρίζονται, καλύπτονται με τα πόδια (!!!!!) και εμείς στην επαρχία για το πλησιέστερο (και με λίγα τμήματα) θέλουμε 2-3 ώρες με το αυτοκίνητο...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean