ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΤΕΙ Α: “Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει ευνοϊκή μεταχείριση κάποιων λόγω της σχέσης τους με προηγούμενα κέντρα εξουσίας

"Η ίδρυση του ΠΔΑ, εκτός των άλλων, για εμάς τους εργαζόμενους αποτέλεσε και μια ιστορική ευκαιρία να σηματοδοτήσει τον τερματισμό των παθογενειών του παρελθόντος μέσα στα εκπαιδευτικά Ιδρύματα".
Δημοσίευση: 20/05/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει καμία προσπάθεια ευνοϊκής μεταχείρισης κάποιων λόγω της σχέσης τους με προηγούμενα κέντρα εξουσίας”

Αυτό τονίζει με ανακοίνωσή του  ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΤΕΙ Αθήνας, ενώ χαρακτηρίζει αναληθή τα όσα καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ περί φραστικής επίθεσης της Πολιτικού Μηχανικού του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ  Η ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Δ.Π. «ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ»

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Αθήνας από την έναρξη του διαλόγου του Υπ. Παιδείας με τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής χαιρέτισε την πρωτοβουλία αυτή ως αρχή της προοδευτικής και κοινωνικά δίκαιης μεταρρύθμισης για τη δημιουργία ενιαίου χώρου της δημόσιας, δωρεάν, δημοκρατικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας. Ένα αίτημα που ήταν στην προμετωπίδα του μεγάλου αγώνα που δώσαμε οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ όλα τα προηγούμενα χρόνια, για την υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού της παιδείας για όλους και ενάντια στις πολιτικές διάλυσής τους με την υποχρηματοδότηση, το κούρεμα των αποθεματικών τους, το σχέδιο συρρίκνωσης «Αθηνά», τις διαθεσιμότητες χιλιάδων συναδέλφων μας, τις υποχρεωτικές κινητικότητες, τις αξιολογήσεις-απολύσεις κ.λπ.

Η ίδρυση του ΠΔΑ, εκτός των άλλων, για εμάς τους εργαζόμενους αποτέλεσε και μια ιστορική ευκαιρία να σηματοδοτήσει τον τερματισμό των παθογενειών του παρελθόντος μέσα στα εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Έτσι, την ώρα αυτή που το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής παλεύει για να ανταποκριθεί στην υπόσχεση του στους φοιτητές αλλά και στην κοινωνία, εμείς οι εργαζόμενοι το στηρίζουμε διεκδικώντας την ισότιμη συμμετοχή μας στη λήψη των αποφάσεων που μας αφορούν μέσα από διάλογο και αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες.

Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει καμία προσπάθεια ευνοϊκής μεταχείρισης κάποιων λόγω της σχέσης τους με προηγούμενα κέντρα εξουσίας.

Ανακοινώσεις και δημοσιεύματα επίπεδου «Το “έλα να δεις” έγινε στο τ. ΤΕΙ Αθήνας», είναι αναληθή και αναρωτιόμαστε αν υπηρετούν σκοπιμότητες ή συμφέροντα του παρελθόντος, γιατί σίγουρα δεν υπηρετούν το δημοκρατικό Πανεπιστήμιο για το οποίο εμείς αγωνιστήκαμε σε χαλεπούς καιρούς, μάλιστα πόσο περισσότερο σήμερα, που υπάρχει η βούληση και η θέληση της πολιτείας, του Πρύτανη και μελών της διοίκησης , εκπαιδευτικών και εργαζομένων, που ανέλαβαν να βγάλουν εις πέρας αυτό το έργο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΑΣ

Η Πρόεδρος Ιωάννα Κόντε

Ο Οργανωτικός Γραμματέας Αντώνιος Δεμίρης

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ