Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού 2018 - 2019

Η δράση αφορά συνολικά 1500 θέσεις ωφελούμενων διδακτόρων κατανεμημένες στο σύνολο των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Δημοσίευση: 22/05/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Πρόσκληση «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού 2018 - 2019» που απευθύνεται στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 19.965.000 €, υπέγραψε σήμερα  ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Ιωαννίδης.

Σκοπός της δράσης είναι η απόκτηση διδακτικής εμπειρίας σε νέους επιστήμονες κατόχους διδακτορικού και ταυτόχρονα επιδιώκεται να δοθεί ένας δυναμικός χαρακτήρας στα προγράμματα σπουδών των ιδρυμάτων.

Η ακαδημαϊκή διδακτική εμπειρία ενός κατόχου διδακτορικού αποτελεί καίριο στοιχείο αξιολόγησης του ακαδημαϊκού του βιογραφικού, αλλά και στοιχείο που ενισχύει τις αναγκαίες δεξιότητες που πρέπει να διαθέτει προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της διδασκαλίας σε πανεπιστημιακό επίπεδο.

Ακόμα, σύμφωνα με αξιολόγηση του προηγούμενου κύκλου της δράσης, προκύπτει ότι συνεισφέρει σημαντικά στον περιορισμό του «brain drain».

Η διάρκεια της δράσης αφορά στο ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Η δράση αφορά συνολικά 1500 θέσεις ωφελούμενων διδακτόρων κατανεμημένες στο σύνολο των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Κάθε ωφελούμενος έχει τη δυνατότητα να αναλάβει τη διδασκαλία ενός έως και τριών μαθημάτων εντός του ακαδημαϊκού έτους και ανάλογα με τις ανάγκες των ιδρυμάτων.

Η ανώτερη δυνατή αμοιβή ανέρχεται σε 12.510€ ανά ακαδημαϊκό έτος ενώ προβλέπονται δαπάνες έως 400€ ανά ακαδημαϊκό εξάμηνο για την κάλυψη των δαπανών κίνησης και διανυκτέρευσης του ωφελούμενου.

1. Πατήστε εδώ για το αρχείο της Πρόσκλησης  

2. Πατήστε εδώ για τα συνοδευτικά αρχεία της Πρόσκλησης

3.  Πατήστε εδώ για Συχνές Ερωτήσεις

Σχόλια (4)

 
Μουρικης
22 Μάιος 2018 20:05

Μετά τους αναπληρωτές σε δημοτικά/γυμνασια/λύκεια τώρα και "αναπληρωτές" στα Πανεπιστήμια... :(

 
μεγάλος
22 Μάιος 2018 23:25

Αν κάποιος έχει λήψη διδακτορικού πριν το 2008 παρατήρησα, ότι τίθεται εκτός αξιολόγησης ο φάκελός του. Γιατί υπάρχει αυτό; Δηλαδή είναι πια μεγάλος ακόμα και να προσπαθήσει να διεκδικήσει τυχόν μια εργασία με αυτά έστω τα λίγα ευρώ και έτσι παραμένει άνεργος (εναλλακτικά, brain drain)...

 
Αντώνης
22 Μάιος 2018 23:59

Ακόμα χειρότερα από το σχολείο... Άλλες οι απαιτήσεις μιας θέσης στο πανεπιστήμιο.

Το "brain drain" θα ανακοπεί μόνο όταν εκλεγούν μέλη ΔΕΠ άνθρωποι με αξιόλογο έργο στο εξωτερικό, όπως τόσοι νέοι αριστούχοι της τελευταίας δεκαετίας οι οποίοι δυστυχώς δεν μπορούν να επιστρέψουν.

 
Αντώνης
23 Μάιος 2018 17:18

@μεγάλος

Μα αν κάποιος έλαβε διδακτορικό πριν το 2008 σημαίνει ότι η ερευνητική του πορεία ξεκίνησε σχεδόν πριν από 20 χρόνια.

Αυτό το πρόγραμμα δεν έχει ως στόχο να "αποκατασταθούν" κάπως οι "άνεργοι" κάτοχοι διδακτορικού, αλλά να δοθούν ευκαιρίες στους νέους. Θα ήταν μάλιστα ακόμα πιο ορθό το χρονικό όριο να είναι πιο αυστηρό, για παράδειγμα να αφορά μόνο την τελευταία πενταετία (2013-2018), ώστε να επωφεληθεί η νέα γενιά επιστημόνων (δηλ. έναρξη έρευνας μετά το 2010).

Δεν είναι δυνατόν να θεωρείται *νέος* επιστήμονας ένας άνθρωπος σχεδόν 50 ετών με δύο δεκαετίες εμπειρίας στον χώρο!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean