ΜΑΘΗΤΕΣ

Αλλαγές στις απουσίες των μαθητών-αθλητών

Με τη νέα απόφαση αφαιρέθηκε το ανώτατο όριο των δέκα (10) ημερών απουσιών που ίσχυε μέχρι σήμερα
Δημοσίευση: 24/05/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες των μαθητών λόγω συμμετοχής τους σε αποδεδειγμένες αθλητικές υποχρεώσεις προετοιμασίας ή αγωνιστικές, με την εκάστοτε εθνική ομάδα, λαμβανομένων υπόψη των προϋποθέσεων της παρ. 46, του άρθρου 13, του ν. 3149/2003 (Α' 141).

Αυτό προβλέπει κοινή απόφαση την οποία υπέγραψαν ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και ο υφυπουργός Δ. Μπαξεβανάκης

Δηλαδή με τη νέα απόφαση  αφαιρέθηκε το ανώτατο όριο των δέκα (10) ημερών απουσιών που ίσχυε μέχρι σήμερα

Οι προϋποθέσεις που θέτει η παρ. 46, του άρθρου 13, του ν. 3149/2003 (Α' 141), είναι οι εξής:

 

Σχόλια (3)

 
Δημήτρης ΠΕ 02
25 Μάιος 2018 15:04

Πολλή συζήτηση κάθε χρόνο για τις απουσίες των μαθητών.Πόσες να είναι,πόσες αδικαιολόγητες,πόσες δικαιολογημένες ,πόσες να μην υπολογίζονται λόγω συμμετοχής τους σε αθλητικούς αγώνες κλπ.
Οι μαθητές δηλαδή έρχονται στο σχολείο για να έχουν απουσίες; Αργότερα,όταν θα βγουν στην παραγωγική διαδικασία αυτό θα ζητήσουν κι από τον εργοδότη τους; Πόσες μέρες δικαιούμαι να μην εργαστώ;Τους μαθαίνουμε δηλαδή πως να είναι τεμπέληδες.
Φτάνει πια κύριοι υπεύθυνοι.Οι μαθητές πρέπει πια να ξαναγίνουν μαθητές.Αν το υπουργείο θέλει και μαθητές αθλητές ή τη συμμετοχή τους σε άλλες εκδηλώσεις ,ας ορίσει αυτές τις εκδηλώσεις να γίνονται μόνο σε ημέρες και ώρες που δεν λειτουργούν τα σχολεία και ας δει τότε πόσοι ....θα ασχοληθούν με τα αθλήματα κλπ.
"Ή παπάς θα είσαι ή ζευγάς" που λέει και η παροιμία.Και τα δυό δεν γίνεται.

Υ.Γ Γιατί με τη λογική του ΥΠΠΕΘ να μην έχουν και οι μαθητές που διακρίνονται σε διαγωνισμούς Αρχαίων Ελληνικών,Μαθηματικών,Βιολογίας,Φυσικής,Χημείας
αυξημένο όριο απουσιών.Αυτοί δηλαδή είναι τα "κορόιδα",που διαγωνίζονται σε ημέρες εκτός λειτουργίας του σχολείου( π.χ Σάββατα ) .

 
Μουρίκης
25 Μάιος 2018 11:49

Τελικά ποιο ρόλο παίζουν οι απουσίες?
"τιμωρητικό" ή "εξασφαλιστικό" επάρκειας συμμετοχής στην εκπαιδευτική διαδικασία???

Με άλλα λόγια θεωρούμε ότι οι μαθητές ΠΡΕΠΕΙ να έχουν ένα ελάχιστο ποσοστό παρακολούθησης, διότι διαφορετικά δεν μπορούν να συμβαδίσουν με την εκπαιδευτική διαδικασία?
Ή θέλουμε ένα μέσο ελέγχουν των μαθητών που επιβάλλεται μέσα από τις απουσίες?

Αν ισχύει το πρώτο τότε με ποια λογική μπορεί κάποιος μαθητής-αθλητής να έχει 50% περισσότερες απουσίες?

Φιλοσοφικού τύπου ερωτήματα...

 
fani Boumponari
24 Μάιος 2018 19:27

Και οι αθλητές που δεν είναι μέλη της Εθνικής Ελλάδος πχ μαθητες του Γυμνασίου που όμως αγωνίζονται σε Πανελλήνια πρωταθλήματα τι γίνεται με τις απουσίες τους ; Πχ οι αθλητές/τριες του πινγκ πονγκ ακολουθούν ένα μαραθώνιο Πανελληνίου Πρωταθλήματος κάθε χρόνο με 10 αγώνες σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδος. Ένα παιδί από την Κρήτη ή τη Χίο πώς μπορεί να βρίσκεται τη Δευτέρα το πρωί στο σχολείο όταν έχει αγώνες την Κυριακή στην Φλώρινα ή την Καβάλα ή την Αλεξανδρούπολη ή ακόμη και στην Αθήνα; όταν γίνονται Πανελλήνια στην κολύμβηση και πρέπει να λείψουν 2-3 φορές τον χειμώνα από 5 μέρες κάθε φόρα; Για να φτάσει κάποιος στην Εθνική ομάδα θα πρέπει πρώτα να διακριθεί σε τέτοιους αγώνες. Κανείς δεν γεννηθηκε πρωταθλητής και μέλος Εθνικής όλοι έγιναν με πολύ κόπο

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.