Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για τις Δομές Εκπαίδευσης

Βρίσκεται ακόμη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
Δημοσίευση: 28/05/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μέσα στην  εβδομάδα εκτιμούν στο υπουργείο Παιδείας ότι το Σχέδιο Νόμου για τις Δομές Εκπαίδευσης θα επιστρέψει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους - όπου ήδη βρίσκεται προς επεξεργασία- και αμέσως θα κατατεθεί προς συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Στη συνέχεια οι πρόεδροι των Επιτροπών της Βουλής θα ορίσουν τις ημερομηνίες συζήτησης του Σχεδίου Νόμου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Σχέδιο Νόμου δεν έχει καμμία ουσιαστική αλλαγή  σε σύγκριση με αυτό που κατατέθηκε στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπής της Βουλής.

Οι όποιες ουσιαστικές αλλαγές , εφόσον ο υπουργός Παιδείας, δεχθεί θα γίνουν κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ηδη σχετική δήλωση έκανε η πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας στην τελευταία συνάντηση με τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης όταν ρωτήθηκε εάν “Θα παραμείνει στο Σχέδιο Νόμου η διάταξη για τις δύο θητείες στελεχών εκπαίδευσης;”.

Η απάντηση που έλαβαν οι Περιφερειακοί Διευθυντές δεν ήταν ούτε αρνητική ούτε θετική αλλά τονίστηκε ότι αυτό θα συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, οπότε εκεί θα αποφασιστεί εάν υπάρξει η όποια τροποποίηση.

Ο   Κ. Γαβρόγλου δεν έχει καταλήξει  ακόμη στο χρονοδιάγραμμα επιλογής στελεχών, αν και δέχεται από στελέχη του εισηγήσεις να ξεκινήσει με την κατάργηση του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων και την επιλογή των  Συντονιστών  Εκπαιδευτικού Έργου.

Το Σχέδιο Νόμου αποτελείται από 121 άρθρα

1. Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το Σχέδιο Νόμου

2. Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την αιτιολογική έκθεση

 

Σχόλια (26)

 
Στράτος
26 Μάιος 2018 23:11

Προφανώς το Γενικό Λογιστήριο έχει δουλειά να κάνει. Η κατάργηση των Σχολικών Συμβούλων και η δημιουργία νέων θέσεων ευθύνης στις νέες Δομές έχουν και οικονομικές παραμέτρους.

Το ερώτημα είναι αν και πότε θα προλάβει το Υπ. Παιδείας να εφαρμόσει το νέο νόμο. Και για ποια από τα στελέχη; Και με ποια σειρά; Πρώτα Περιφ. Δ/ντες και ΔΠΕ, ΔΔΕ και μετά Συντονιστές ή το αντίθετο;

 
ΜΑΡΙΑ
27 Μάιος 2018 10:23

Από αναβολή σε αναβολή, από το 2015 μέχρι και σήμερα !. ΕΛΕΟΣ ! Εδώ έγιναν μέσα σε λίγους μήνες ΝΕΑ Πανεπιστήμια, συμπτύξεις ΑΕΙ+ΤΕΙ κτλ και δεν μπορεί 3 χρόνια να προχωρήσει ένα νομοσχέδιο για τις δομές !!!

 
Αποφοιτος
27 Μάιος 2018 10:56

Ο σύλλογος αποφοιτων του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ ακούει;;;;;;;;;

 
L.M
27 Μάιος 2018 11:30

Καθόλου δύσκολο αγαπητή Μαρία. Απλώς δεν θέλουν να το προχωρήσουν. Εάν ήθελαν θα ήταν ήδη σε εφαρμογή. όλα τα υπόλοιπα είναι ναχαμε να λέγαμε. Τόσο απλά

 
Έρχονται εκλογές.Τι επιλογές θα γίνουν;
27 Μάιος 2018 13:07

@Στράτος.Αφού τα ξέρετε γιατί αναρωτιέστε;Το νωρίτερο το φθινόπωρο και το αργότερο σε ένα χρόνο θα έχουμε εκλογές.Οι Περιφερειακοί θα αλλάξουν αμέσως και σε ελάχιστο χρόνο και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης.Για τους ΣΕΕ θα εξαρτηθεί από την ταχύτητα κατάθεσης του νέου νομοσχεδίου.Απορώ γιατί οι νυν κάνουν όνειρα για αυτές τις θέσεις.Δεν θα προλάβουν να τις χαρούν.Οι επιλογές ΔΕ του 2016 με τα όσα τραγικά έγιναν είναι νωρίς να ξεχαστεί.Εξ άλλου ακόμη και τώρα ο κΤσίπρας δικαστικά επαναλαμβάνει το "Ή εμείς ή αυτοί" και το ακόμη ποιο διχαστικό "Ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν".Τι νομίζετε λοιπόν ότι θα γίνει;Θα τα ξεχάσει και θα τα καταπιεί η ΝΔ;Για ανόητους τους έχεις;Οπότε @Στράτο ας κάνουν τις επιλογές όποτε θέλουν.Απλά δεν θα αναγνωριστούν και θα ακυρωθούν.Στο υπογράφω.Κυνήγησαν άσχημα και υποτιμητικά κόσμο.Δεν θα περάσει έτσι.

 
Πλατάρος Γιάννης
27 Μάιος 2018 13:54

Οι δύο θητείες είναι αντισυνταγματικές. Το ξέρει και ο συγκάτοικος του «πρωτοετή της Νομικής»
Το ψηφίσουν δεν το ψηφίσουν έχει εκπέσει.
Επειδή το esos δδν δημοσίευσε κάποι σχόλιο για μάλλον τεχνικούς λόγους, ξαναγράφω το κόστος των Σχολικών Συμβούλων:
Α) Προκύπτει οικονομικό όφελος από τον μεγαλύτερο αριθμό τους ως προς το επίδομα.
Β) Προκύπτει όφελος από το διδακτικό τους ωράριο που θα εκτελούν και θα μειωθεί η αντίστοιχη δαπάνη για αναπληρωτές.
Γ) Προκύπτει όφελος από τις δαπάνες μετακινήσεων εντός νομού ή σε γειτονικούς . Αυτό μάλιστα το έκοψαν για όλους προν λίγο καιρό.
Δ) Προκύπτει όφελος από τις μετακινήσεις των επιμορφούμενων ΠΕ σε ημεριδες Σ.Χ. εντός ωραρίου. Και αυτό το έκοψαν πρόσφατα για λόγους μεταβατικούς στην νέα πραγματικότητα. Όλα θα γίνονται εξ αποστάσεως.
Ε) Προκύπτει όφελος από τα γραφεία κατά νομούς που υποστήριζαν τ οέργο τους. (Υπάλληλος στο γραφείο Σχ.Σ. , Φως -νερό τηλέφωνο, συντήρηση, δυνητικό ενοίκιο)
Χονδρικά το όφελος το οικονομικό είναι ίσο με 500 αναπληρωτές. Το κόστος είναι υπερπολλαπλάσιο, αλλά δεν θα φανεί την άλλη μέρα αμέσως...
Δεδομένων και των άγριων κραυγών χαράς από την ολοσχερή κατάργηση του θεσμού, από όλες τις ιδεολογικές παρατάξεις «σε επίπεδο απλών συναδέλφων» , άλλο που δεν θέλει η εκάστοτε εξουσία...
Εξ άλλου ο οικονομικός πάτος που μας περιμένει είναι βαθύτερος από το φρέαρ των Οινουσσών και εμείς είμαστε ακόμα στην αρχή της βύθισης ...

 
Νεφεληγερέτης
27 Μάιος 2018 16:25

Μαρία γιατί βιάζεσαι.Ετοίμασε τον φάκελο σου και άρχισε να διαβάζεις μελέτες περίπτωσης για τη συνέντευξη.Οσοι βιαζόμαστε για να γίνει επιτέλους νόμος μάλλον θα εκλεγούμε

 
Νεφεληγερέτης
27 Μάιος 2018 19:36

Ο Πλατάρος δεν είχε ποτέ πλάτες αλλά λύγισε η πλάτη του για να βρει τισ απαντήσεις στις 400 μελέτες περίπτωσης..Τώρα ασχολείται κι αυτός με τα πλατάρια με ρύγχος κόφτη του υπουργείου.
Γιάνη Αγιάνη αυτοί θα μας χώσουν μέσα για μιά φραντζόλα ψωμί...

 
Κώστας
27 Μάιος 2018 23:50

Αυτή τη στιγμή στα Δημοτικά Σχολεία υπάρχει ένας και μόνο Υποδιευθυντής εφόσον λειτουργεί ως 10/θέσιο και άνω.
Φέτος υπάρχουν 1650 10/θέσια και άνω Δημοτικά Σχολεία.
Την ίδια στιγμή με κριτήριο τον αριθμό των μαθητών υπάρχουν 2250 Δημοτικά Σχολεία με >120 μαθητές, εκ των οποίων τα 450 έχουν >270 μαθητές.
Μηνιαίο Επίδομα Υποδιευθυντή = 150 Ευρώ
Υπολογίστε το επιπλέον ετήσιο κόστος.
Περιμένω με ενδιαφέρον να δω τι θα λέει η έκθεση του ΓΛΚ για αυτό το θέμα.
Φαίνεται ότι για κάπου υπάρχουν λεφτά, αλλά από κάπου αλλού κόβονται...

 
ελήλυθεν η ώρα..
28 Μάιος 2018 01:49

άμεση κατάθεση του νομοσχεδίου και επιλογή των νέων στελεχών με γραπτές εξετάσεις ΑΣΕΠ, χωρίς κανένα αποκλεισμό/περιορισμό. Υπάρχουν τόσοι προσοντούχοι που περιμένουν πώς και πώς να αναβαθμιστούν καταλαμβάνοντας τις νέες θέσει των στελεχών, αντικαθιστώντας τους μέχρι σήμερα υπηρετούντες. Βέβαια ανησυχώ μήπως σε μια τέτοια περίπτωση αξιοκρατικής διαδικασίας, δεν υπάρξει μεγάλη προθυμία συμμετοχής και προκύψουν πάλι τα ήδη υπηρετούντα στελέχη.

 
DIOGENIS
28 Μάιος 2018 09:31

@Πλατάρος Γιάννης. Κε Πλατάρο δυστυχώς σε όλα όσα γράφετε περί δημιουργίας νέων θέσεων αναπληρωτών ως αποτέλεσμα της κατάργησης των Σ.Σ. είναι επιεικώς λάθος και σίγουρα αποπροσανατολιστικά !
Κανένα απολύτως οικονομικό όφελος δεν προκύπτει από την κατάργηση του των Σχολικών Συμβούλων γιατί:
Α) Σήμερα υπηρετούν 630 περίπου Σ.Σ. και τα νέα στελέχη στη θέση τους, οι Συντονιστές θα είναι 540. Οι Σ.Σ. είχαν επίδομα 300 € και οι Συντονιστές θα έχουν 400 €. Με απλά μαθηματικά προκύπτει αύξηση του κόστους μόνο από αυτή την αιτία κατά 31.000 € και όχι μείωση !
Β) Κάποιοι Σ.Σ. θα επιστρέψουν στην Τάξη ΑΛΛΑ πολλοί περισσότεροι Εκπαιδευτικοί θα φύγουν από την Τάξη για να καταλάβουν θέσεις Συντονιστών. ΜΗΔΕΝ αποτέλεσμα και εδώ
Γ) Εδώ και πολύ καιρό οι μετακινήσεις είναι ελάχιστες και δεν μπορείτε να τις ενσωματώνετε στο κόστος των Σ.Σ. αφού όχι μόνο δεν είναι σταθερές αλλά και πολλοί Σ.Σ. δεν πληρώνονταν ποτέ. Ήταν όμως αναγκαίες για την επίλυση προβλημάτων στα σχολεία. Αν εννοείτε ότι επειδή ΔΕΝ θα πηγαίνουν στα Σχολεία οι Συντονιστές τότε ίσως προκύψει ένα πολύ μικρό όφελος, τότε πρέπει κανείς να σταθμίσει αν θα βγάλουμε από την μύγα ξύγκι για τους δανειστές ή θα διαθέσουμε ένα μικρό ποσό για τα σχολεία.
Δ) Οι μετακινήσεις των εκπαιδευτικών για συμμετοχή σε ημερίδες από πότε πληρώνονται από το κράτος ; ΜΗΔΕΝ αποτέλεσμα και εδώ
Ε) Τα γραφεία των Σ.Σ. στις περισσότερες περιπτώσεις στεγάζονται σε κτίρια του δημοσίου. Συνήθως υπηρετεί ένας εκπαιδευτικός με διάθεση ή απόσπαση που δεν μπορεί να είναι στην τάξη, ενώ για αναλώσιμα κτλ. σας ενημερώνω ότι χρόνια τώρα τα πληρώνουν οι Σ.Σ. από την τσέπη τους. Εκτός αυτού τα ΠΕΚΕΣ που θα αντικαταστήσουν τα γραφεία Σ.Σ. θα είναι αστέγαστα ; Δεν θα υπηρετεί κανένας εκεί ; Δεν θα υπάρχουν εκεί αναλώσιμα κτλ. ; ΜΗΔΕΝ αποτέλεσμα και εδώ
Κύριε Πλατάρο ξεχάσατε να αναφέρετε την πολλαπλή αύξηση κόστους λόγω δημιουργίας νέων θέσεων στις Διευθύνσεις με το νέο οργανόγραμμα, με αποτέλεσμα τελικά όχι να προκύπτει μείωση αλλά αντίθετα να προκύπτει επιβάρυνση.
Σίγουρα είναι εξαιρετικά περιοριστική η αντιμετώπιση μόνο του οικονομικού σκέλους αν και ακόμα και σε αυτό προκύπτουν τα αντίθετα από όσα γράφετε.

 
Θισβη
28 Μάιος 2018 10:09

Βαρέθηκα να ακούω παράπονα για συμβουλους, καριέρες,εξελίξεις, μετακινήσεις ,αποσπάσεις κλπ. Ξεχνάτε το πιο σημαντικό: όλα θα πρέπει να αφορουν τους μαθητές. Για αυτούς δημιουργήθηκαν οι δομές, χάρη σ' αυτούς έχετε δουλειές κι όμως γι αυτούς γινεται το ελάχιστο δυνατόν σα να είναι μόνο το μέσο για την καριέρα σας (που φαίνεται να είναι ο βασικός σας σκοπός). Ακομη και οι διαμαρτυρίες για πολυπληθή τμήματα και καταργήσεις σχολείων γίνονται με απωτερο σκοπό να γίνουν αποσπάσεις και προσλήψεις. Για την ουσιαστική ευημερία των μαθητών κάποια διαμαρτυρία? Για την ουσιαστική, γόνιμη διδασκαλία μέσα στα σχολεία? Για την επίτευξη των στόχων του σχολείου?

 
Πλατάρος Γιάννης
28 Μάιος 2018 11:22

@ Διογένης
***Γράφετε «σήμερα υπηρετούν» 630. Θεσμικά ως θέσεις που θα έπρεπε να καλυφθούν ήταν περισσότεροι 415 δευτεροβάθμιας +300 πρωτοβάθμιας +70 ειδικής Αγωγής= 785. Σήμερα, μπορεί να είναι 630 μετά τις συνταξιοδοτήσεις που έγιναν χωρίς αναπλήρωση, αλλά ΤΟΣΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ (πλέον χρειάζονταν)
*** Δεν παίρνουν 300, παίρνουν 400, τόσα είναι τα «ακαθάριστα», τόσο κοστίζουν , επ΄αυτού υπολογίζεται το κόστος, και -άλλο κι αυτό- έπαιρναν περισσότερα ( 500 ) και το ποσό κόπηκε μόνο γι αυτούς. Αυτό πριν 3-4 χρόνια.
*** Το κόστος διατήρησης γραφείων μπορεί να γινόταν με έξοδα «από την τσέπη μας» και με «τράκα από τα Σχολεία», αυτό το επιβεβαιώνω θεσμικά και γω, αλλά το κόστος υπάρχει. Ο χώρος στέγασης Συμβούλων ήταν επί όσο οι νομοί μιας Περιφέρειας (χοντρικά) και το έμψυχο προσωπικό υποστήριξης, επί όσοι οι Υπάλληλοι είχαν την Γραμματειακή υποστήριξη του θεσμού. Το φως το νερό και το τηλέφωνο, ήταν πάγια κόστη. Τώρα στην Περιφέρεια, έχουμε οικονομίες κλίμακος. Θα κοστίζουν όλα αυτά πολύ λιγότερο.
*** Για τις μετακινήσεις έγραψα, ότι είχαν περικοπεί ανεπίσημα λόγω της χρεωκοπίας του Κράτους τα 3-4 τελευταία χρόνια, όπως και οι μετακινήσεις των εκπαιδευτικών για τις επιμορφωτικές πρωτοβουλίες των Συμβούλων. Όλα εγίνοντο ιδίοις αναλώμασιν, ιδίοις εξόδοις και «τα άκουγαν» από πάνω.
Επίσης, σας διαβεβαιώ, ότι στο κόστος επιστημονικά οικονομικά, λογιστικά , περιλαμβάνεται και το ενοίκιο του χώρου στέγασης, ΑΣ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ. Μην με βάλετε να σας το εξηγείσω. Δεν είναι ένα αξίωμα της λογιστικής, έχει οικονομική ουσία.
*** Οι ώρες που ΔΕΝ έκαναν όντες εκπαιδευτικοί, προστίθεται στο βραχυπρόθεσμο κόστος αιχμής λειτουργίας της Εκπαίδευσης . Υπολογίζεται στην διαφορά του 785 από τον αριθμό τον νέο το 530 που δίνει μια πολύ μεγάλη διαφορά, ceteris paribus , («όλων των άλλων, σταθερών» Έχουμε 255 θέσεις Χ(18 /23 ) Χ(12/10) και από τον υπολογισμό βγαίνουν 240 θέσεις αναπληρωτών πλήρους ωραρίου και για 10 μήνες. Με κατάλληλη πολιτική διορισμών σαλαμιού, βγαίνουν ακόμα λίγο παραπάνω.
*** Η γραμματειακή υποστήριξη περιλαμβάνει -ΜΕ ΜΙΝΙΜΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ- 350 ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ αποκλειστικής απασχόλησης με Σχ. Συμβούλους. Εξηγώ τον μπακαλίστικο υπολογισμό (=σύντομο υπολογιστικό μοντέλο) που κάνω σε όλα τα θέματα: ( «50 νομοί στην Ελλάδα, επί τόσο Μ.Ο. ανά νομό και όλο αυτό επί ΔΥΟ, λόγω του ότι στην Αττική είναι ο μισός πληθυσμός») Αυτό το μοντέλο δουλεύει και δίνει ακριβή (!) αποτελέσματα. Εγώ για λόγους καλής πίστης το κάνω αυστηρό: 50 νομοί Χ2 υπάλληλοι ανά νομό =100 κι άλλοι 50 στην Αττική μόνο , άντε 150 , άλλοι 180 αναπληρωτές πλήρους ωραρίου για 10 μήνες.
Σύνολο μέχρι στιγμής 240+180=420 ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ
Συνεχίζουμε........
Οι 785 θέσεις Σχολικών Συμβούλων που προεβλέποντο, σε σχέση με τις 530 νέες με το ίδιο επίδομα, δίνουν 255 επιδόματα των 400 ευρώ. Άρα έχουμε 255 τετρακοσάρια δια του 1.000 που είναι ο μισθός του αναπληρωτή επί 1,2 που είναι το 12/10.
Σύνολο άλλοι 120 αναπληρωτές.
Έχουμε φθάσει το 540 ΗΔΗ, χωρίς να προσθέσουμε το κόστος στέγασης (Φως νερό τηλέφωνο και ΕΝΟΙΚΙΟ) που κι αυτό δίνει άλλους 50 αναπληρωτές.
Γενικά, έπρεπε να γνωρίζετε, ότι οι συνενώσεις δομών επιφέρουν σημαντικές οικονομίες κλίμακος και αυτό έκανε η Κυβέρνηση.
Θα έχουμε κι άλλη πολιτική κρυφή επίπτωση:
Φεύγει ο ανενεργός εν δυνάμει «εσωτερικός» αξιολογητής και ανοίγει ο δρόμος για τον «εξωτερικό» αξιολογητή.
Για το τελευταίο δεν δίνω πολλές εξηγήσεις, διότι πολλοί πιστεύουν ότι « ο μάχιμος εκπαιδευτικός, ΔΕΝ αξιολογείται» Αυτή η καλλιεργούμενη και από το Υπουργείο αντίληψη δεν είναι απλώς ψευδής , αλλά εξαιρετικά επικίνδυνη. Από την στιγμή που δεν «μετανοούμε» είμαστε καταδικασμένοι να τα ζήσουμε όλα στις πλέον επαχθή του εκδοχή....

 
Αλλεργικός στο σανό
28 Μάιος 2018 11:36

ΕΥΓΕ Θίσβη!

 
Πλατάρος Γιάννης
28 Μάιος 2018 14:18

@Θίσβη
O «Αλλεργικός στο σανό» είναι ένας έμπειρος εκπαιδευτικός και κάνει λακωνικά σχόλια πολύ εύστοχα, που αφορούν την εκπαίδευση. Λόγω όμως του συντόμου των σχολίων του, δεν φαίνεται η ειρωνεία. Επειδή τον έχω «σπουδάσει» σας πληροφορώ ότι το σχόλιό του ήταν ειρωνικό. Και η ειρωνεία έγκειται στο ότι εσείς ως εκπαιδευτικός, δεν έχετε καταλάβει, ότι η ΟΥΣΙΑ της εκπαιδευτικής διαδικασίας, έγκειται ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ , ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟ, ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ. Γι αυτό τον σκοπό πρέπει να βελτιωθούν οι συνθήκες του Σχολείου, των Εκπαιδευτικών, των Μαθητών, του λαού. Εδώ είναι χώρος Εκπαιδευτικών, ως επί το πλείστον. Εδώ ομιλούμε για συνθήκες βελτίωσης των προσώπων εκπαιδευτικών, που επιφέρουν εμμέσως βελτίωση συνθηκών αποτελεσματικού έργου.
*** Οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις επιφέρουν βελτίωση των εργασιακών σχέσεων των ενδιαφερομένων και εμμέσως του έργου τους.
*** Οι Σύμβουλοι παρέχουν επαγγελματική υποστήριξη στους εκπαιδευτικούς και ευθέως στην βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου.
*** Οι Σύμβουλοι είναι ένα σκαλοπάτι ιεραρχίας που δρα ως κίνητρο για τους υπολοίπους.
*** Οι αριθμοί μαθητών κτλ έχουν σχέση ευθεία με την παροχή καλύτερου εκπαιδευτικού αποτελέσματος.
Τα πάντα έχουν σχέση με αυτό.
Το να λένε και κάτι παραπάνω ή υπερβολικό είναι μέσα στην δυναμική του πράγματος. Οι Μαθητές τα δικά τους, οι Γονείς τα δικά τους, η Κυβέρνηση τα δικά της.
Εσύ λοιπόν έρχεσαι «κουρασμένη» από την υπερβολική φιλολογία με επίκεντρο τον εκπαιδευτικό που υπάρχει εδώ (και όλους τους άλλους φορείς χωρίς αποκλεισμό) και εκφράζεις «την αποστροφή σου.»
Ο Αλλεργικός στο σανό «σου κάνει πλάκα.»
Εγώ σου λέω την αλήθεια με κίνδυνο να μου κάνει πλάκα και μένα ο έχων αλλεργία στο σανό, που απαντώ σοβαρά σε τρολλιά....

 
Στράτος
28 Μάιος 2018 14:29

Με αφορμή τα σχόλια του Γιάννη Πλατάρου και του "Διογένη" και με δεδομένο όπως γράφει το esos ότι "το Σχέδιο Νόμου δεν έχει καμία ουσιαστική αλλαγή σε σύγκριση με αυτό που κατατέθηκε στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπής της Βουλής" μόλις κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή θα αρχίσουμε να μελετούμε όχι τα άρθρα του αλλά την συνοδευτική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους!

 
Νεφεληγερέτης
28 Μάιος 2018 14:35

Γιάννη γράφεις "Οι δύο θητείες είναι αντισυνταγματικές. Το ξέρει και ο συγκάτοικος του «πρωτοετή της Νομικής».Σε πληροφορώ ότι ο συγκάτοικος αυτού του πρωτοετή της είχε τελειώσει ιδιωτική σχολη και ξέρει καλά από επεμβατικές χειρουργικές..Είναι αυτός ο ιθύνων νους του σχεδίου νόμου με τη μικροχειρουργική και τους κόφτες!

 
Στράτος
28 Μάιος 2018 14:44

@Έρχονται εκλογές.Τι επιλογές θα γίνουν;
Εσύ φαίνεται πως ξέρεις πολύ περισσότερα από εμένα. Εάν πιστεύεις πως εγώ γνωρίζω τι σχεδιάζει η σημερινή κυβέρνηση για τα στελέχη της εκπαίδευσης, εσύ φαίνεσαι βέβαιος και για τις εκλογές και για την επικείμενη νίκη της Ν.Δ. αλλά και για την άμεση επιλογή στελεχών εκπαίδευσης που θα ακολουθήσει, ακόμη και το ποια στελέχη θα επιλεγούν ξέρεις! Πρόσεξε μήπως αστοχήσεις σε κάποια από όλες τις εκτιμήσεις σου και μετά καταστραφεί όλο το χρονοδιάγραμμα που έχεις φτιάξει... στο μυαλό σου.

 
Κώστας
28 Μάιος 2018 15:25

Και συνεχίζω με το επιπλέον κόστος που επέφερε ο γιγαντισμός των διοικητικών θέσεων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (ΠΔ18/2018):
Στις 58+58=116 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης υπήρχε ένας Τμηματάρχης Διοικητικού (290Ε) και ο Πρϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων (150Ε). Τώρα έχουμε άλλους 3 Τμηματάρχες (σε πολλές περιπτώσεις με ελάχιτους ή και κανέναν υφιστάμενο) και το επίδομα του Εκπαιδευτικών Θεμάτων από 150Ε γίνεται 290Ε. Ετήσια Επιβάρυνση: 116*(3*290+1*140)*12=1.405.920Ε
Στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης υπήρχαν 2 Τμηματάρχες και τώρα έχουμε άλλους 3 Τμηματάρχες. Ετήσια Επιβάρυνση: 13*(3*290)*12=135.720Ε
Οι Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων 2 επιπλεόν ώρες μείωση ωραρίου, οι Υποδιευθυντές Δημοτικών Σχολείων 2 ώρες μείωση ωραρίου (δεν είχαν καθόλου μείωση) και ενώ έχουν καταργηθεί όλα τα τρίωρα μείωσης (Υπεύθυνος ΣΕΠΕΗΥ, Υπεύθυνος ΣΕΦΕ), ξαφνικά θεσμοθετείται 3ωρη μείωση/συμπλήρωση για τον Υπεύθυνο της Σχολικής Βιβλιοθήκης ΜΟΝΟ των Δημοτικών Σχολείων (ΦΕΚ 688/Β/28-2-2018 Άρθρο 8.Γ.3).
Όπου θέλουν κόβουν και τσαμπουνάνε για οικονομίες κλίμακος και όπου θέλουν τις ξεχνάνε και μοιράζουν αβέρτα. Αρκεί να σκεφθεί κάποιος ποια ειδικότητα κατέχει τη συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων Διευθυντών και Υποδιευθυντών Δημοτικών Σχολείων και θα καταλάβει τη λογική πίσω από τις αλλαγές.

 
Αλλεργικός στο σανό
29 Μάιος 2018 10:31

Κυριε Πλαταρο θα σας μαλωσω, η κυρια Θισβη ειναι υπερ του καταπληκτικου καινοτομου μοντελου διοικησης "δεν χρειαζονται Διευθυντες". Ετσι θα γλυτωσουμε τα επιδοματα και δεν θα κινδυνευουμε απο τα νεοφιλελευθερα μοντελα (αν ειναι δυνατον) της αξιολογησης. Πρωτα ο μαθητης συντροφοι!

 
Νεφεληγερέτης
29 Μάιος 2018 11:22

Καλά τα λέει ο Πλατάρος. Κι ο καραγκιόζης του Σπαθάρη λέει "γώ τα λέω γω τ'ακούω! Αυτή η ιστοριούλα με το σχέδιο νόμου με τους κόφτες που δίχασε τον εκπαιδευτικό κόσμο είναι ενδιαφέρουσα γιατί συνοψίζει τον ελληνικό ωχαδερφισμό για τους εξής λόγους
1.Ωχ αδερφέ μου εδώ μας πεθάνατε στην πείνα με τα 800 ευρώ και θέλετε αξιολόγηση και από πάνω και σχολικούς συμβούλους η συντονιστές εκπαιδευτικού έργου?
2.Ωχ αδερφέ μου 20 χρόνια σύμβουλοι και θέλετε κι άλλα?Δε βγαίνετε στη σύνταξη να ησυχάσετε?
3.Ωχ αδερφέ μου με τον Συριζα θα ασχολούμαστε που έμαθε τα κόλπα απ τους προηγούμενους και δώστου κόφτες και αποκλεισμούς.
3.Ωχ αδερφέ μου ηρεμήστε θα έρθει η ΝΔ και θα καταργήσει την ανομία καταργώντας όλους του νόμους αυτών των επικίνδυνων για να κυβερνούν...
4.Ωχ αδερφέ μου ,ηρεμήστε,κάποιοι θα βολευτούμε μ αυτό το νόμο και θα συνεχίσουμε και με τον άλλο μετά...Γενικά το επίπεδο του διαλόγου είναι αυτό της ξεφυλλισμένης αγκινάρας και δεν θα περίμενε κανείς να είναι αλλιώς αφού όλοι εκκινούν από την ατομική εκλογίκευση τους όταν μπαίνουν στον διάλογο.

Εν τω μεταξύ αναζητείται εκείνος ο συγκάτοικος του πρωτοετή της Νομικής,ο σπουδαστής της ιδιωτικής σχολής που είπαμε...,που με τα χρόνια έγινε κομισάριος...,αυτός που άκουγε τα άρθρα του συντάγματος από τη μισάνοιχτη πόρτα, τα αποστήθισε εσφαλμένα και χρόνια αργότερα ,δηλαδή σήμερα, βρέθηκε στέλεχος στο Υπουργείο Παιδείας και έκανε την παστρική δουλειά με τους κόφτες με στόχο να αποκεφαλίσει όσους το 2010 του εναντιώθηκαν προωθώντας την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και τις συγχωνεύσεις των σχολείων.

 
@Στράτος
29 Μάιος 2018 14:56

Φυσικά και ξέρω περισσότερα από σένα.Εσύ ξέρεις τα του κυβερνητικού στρατοπέδου.Επέτρεψε λοιπόν να ξέρει κάποιος άλλος τα του αντικυβερνητικού στρατοπέδου.Όσο για τις προβλέψεις και που αμφισβητείς να σε θυμίσω σε παλαιότερα σχόλια σου πόσες φορές προέβλεψες την αναδόμησα του Γαβρόγλου και πόσες φορές ανέφερες για την επόμενη κυβέρνηση,και όχι τη σημερινή, που θα κληθεί να διαχειριστεί καταστάσεις.Γιατί δαψεύδεις λοιπόν τον εαυτό σου;Όσο για αυτούς που θα γίνουν αυτονόητα θα γίνουν αξιοκρατικά χωρίς τις αντισυνταγματικές ψηφοφορίες που είσαι λάτρης τους .Πάντως εσύ έλεγες ότι η ΝΔ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση και ο Γαβρόγλου θα πάει φύγει σε λίγο καιρό και επομένως το χρονοδιάγραμμα που έβγαλες για αυτόν ήταν από το ...μυαλό σου και μόνο.

 
Στράτος
29 Μάιος 2018 19:31

Δεν βγαίνουν οι χρονικές προθεσμίες κατά τα φαινόμενα.Όπου συνέφερε το Υπουργείο και ήθελε η ψήφιση των νόμων ήταν αστραπιαία ,όπως ο αντισυνταγματικός νόμος του Κουράκη για τους Διευθυντές σχολείων,ή αυτός του Φίλη για τους Διευθυντές Εκπαίδευσης ή ο τελευταίος του ΝΑΙ-ΟΧΙ του Γαβρόγλου.Ο πρώτος νόμος κρίθηκε από το ΣτΕ αντισυνταγματικός ,στον δεύτερο εκκρεμεί ομαδική προσφυγή επίσης στο ΣτΕ ,όπως και στον τρίτο.Η μόνη σωτήρια λύση είναι να γίνουν εκλογές και η νέα κυβέρνηση ,δηλαδή η ΝΔ, να κάνει επιλογές χωρίς ιδεοληψίες περασμένων αιώνων με καθαρά και δίκαια κριτήρια.

 
Στρατος
29 Μάιος 2018 22:52

O Στρατος 29/5/2018 19:31 δεν ειμαι ο γνωστος Στρατος.

Δεν εχω χρονο για να απαντησω σε σχολια που απευθυνονται σε μενα. Θα τα πουμε με την καταθεση του νομοσχεδιου.

 
@Στράτο τον Γνωστό.
30 Μάιος 2018 09:33

Συγνώμη αν όποιος σχολιάζει σαν Στράτος βγαίνεις εσύ και διευκρινίζεις ότι αυτός δεν είσαι εσύ ,γιατί λες ότι είσαι ο Στράτος ο Γνωστός, ο φέιμους ή κατά κόσμον Στράτος ο Συριζαίος και άρα τα σχόλια του δεν έχουν την ίδια βαρύνουσα σημασία με τα βαθυστόχαστα τα δικά σου τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά ενθυμούμενος το ομότιτλο τραγούδι του Χατζηγιάννη.

 
Στράτος
30 Μάιος 2018 16:55

@ στον @Στράτο τον Γνωστό
Επειδή έχεις όρεξη κι εγώ επίσης σου γράφω. Αν θέλεις και άλλο τραγούδι μπορώ να σου αναφέρω το "ήταν φίλος μας ο Στράτος και παρέλυσε το κράτος" που αν το ερμηνεύσεις σημαίνει ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου σίγουρα με θεωρείς ότι ανήκω, παρέλυσε το κράτος.
Εκτός από τον φίλο που επιλέγει και εκείνος εκτός από μένα το όνομα "Στράτος" και μας μπερδεύει, υπάρχουν και άλλοι πολλοί που επιλέγουν ως όνομα το "@Στράτο" σε διάφορες παραλλαγές περίπου όπως τα ονόματα που συζητούν για τα Σκόπια τις μέρες αυτές... Για να μπορούμε όμως να επικοινωνούμε στο φιλόξενο χώρο σχολιασμού του esos καλό είναι να έχουμε ένα όνομα, σταθερό και όχι από τα συνήθως χρησιμοποιούμενα. Τι παράξενο λέω; Ούτε "Γνωστός" ούτε "φέιμους", ούτε "Συριζαίος", απλώς Στράτος.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ