Το Σχέδιο Νόμου για τις Δομές Εκπαίδευσης που κατατέθηκε στη Βουλή , με τη μορφή του "Επείγοντος"

Ξεκινά η συζήτηση τη Δευτέρα στις 3 το απόγευμα

31/05/2018

Ενημερώθηκε: 04/06/2018, 09:48

Άκουσε το άρθρο

Κατατέθηκε σήμερα Παρασκευή  στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το  Σχέδιο  Νόμου για τις Δομές Εκπαίδευσης, με τη μορφή του  "Επείγοντος".

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Εισηγητές: Αθανάσιος Μιχελής και Ιωάννης Ανδριανός. Επισημαίνεται ότι το ως άνω σχέδιο νόμου έχει χαρακτηρισθεί από την Κυβέρνηση ως επείγον και κατά το άρθρο 110 παρ.1, σε συνδυασμό με το άρθρο 89 παρ.4 του Κ.τ.Β., ο Πρόεδρος της Βουλής έταξε προθεσμία υποβολής της Έκθεσης του άρθρου 91 παρ.6, μέχρι την Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 12:00΄.

Επίσης τη Δευτέρα θα καθοριστούν οι επόμενες συνεδριάσεις της Τρίτης (θα κληθούν οι φορείς) και Τετάρτης.

Την Πέμπτη το Σχέδιο Νόμου θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

 
Ν. Κεραμέως: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τις Δομές Εκπαίδευσης

Τη άμεση απόσυρση , από τη Βουλή, του Σχεδίου Νόμου για τις Δομές Εκπαίδευσης, ζητά, με ανακοινωθέν, η τομεάρχης παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως και σημειώνει:

Α. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο   που προσβάλλει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και πλήττει βάναυσα την Παιδεία μας.

Β. Ένα νομοσχέδιο-μαμούθ που αλλάζει ριζικά τη ραχοκοκαλιά της εκπαιδευτικής διοίκησης και αγγίζει σχεδόν το σύνολο του εκπαιδευτικού φάσματος.

Γ. Ένα ακόμη νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο ευτελίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία με τον χειρότερο τρόπο.

Δ. Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή αργά χθες το βράδυ για να συζητηθεί τη Δευτέρα το μεσημέρι με διαδικασίες εξπρές, εκτείνεται σε 586 σελίδες και 113 άρθρα, υπερδιπλάσιο, δηλαδή, από το κείμενο που είχε αναρτηθεί στην δημόσια διαβούλευση, η οποία παρεμπιπτόντως ολοκληρώθηκε σχεδόν δυόμιση μήνες πριν.

Ε. Αλλά και επί της ουσίας, το νομοσχέδιο βρίθει ζητημάτων που ευτελίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία εν γένει. Εντελώς ενδεικτικά:

▪ Επιχειρείται η «άλωση» της διοίκησης της εκπαίδευσης, με τρόπο προκλητικό και πρωτοφανή: θεσπίζεται «κόφτης» για τους έχοντες διατελέσει ήδη 2 θητείες σε θέση διοίκησης
▪ Καταργείται η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
▪ Καταργούνται θεσμοί που έχουν αποδείξει μέσα στο χρόνο πως υποστηρίζουν σημαντικά την εκπαιδευτική διαδικασία, όπως ο θεσμός των σχολικών συμβούλων
▪ Δημιουργούνται υδροκέφαλες δομές, απομακρυσμένες από τη σχολική μονάδα
▪ Υποβαθμίζεται σημαντικά η ειδική αγωγή.

Γ. Μαυρωτάς: «Ευτελισμός των κοινοβουλευτικών διαδικασιών στο νομοσχέδιο για τις δομές εκπαίδευσης»

Της νύχτας τα καμώματα… Πως να πρωτοσχολιάσει κανείς το γεγονός ότι χθες, Παρασκευή βράδυ, ώρα 10.20μμ ήρθε e-mail από τις υπηρεσίες της Βουλής σχετικά με το νομοσχέδιο για τις δομές εκπαίδευσης (200 σελίδες το νομοσχέδιο και άλλες 400 σελίδες οι συνοδευτικές εκθέσεις) με την ειδοποίηση ότι θα συζητηθεί τη Δευτέρα στις 3μμ και μάλιστα να έχει ολοκληρωθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων μέχρι την Τετάρτη, με τις συνήθεις για την Κυβέρνηση, διαδικασίες του επείγοντος.

Ένα νομοσχέδιο που έχει πλέον 113 άρθρα, αριθμό και μέγεθος υπερδιπλάσιο από εκείνο που είχε κατατεθεί πριν 2 μήνες στη διαβούλευση, και αλλάζει άρδην τις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπως επίσης και τα κριτήρια επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης, της ραχοκοκαλιάς του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Άραγε αλήθεια είναι και τα 113 άρθρα επείγοντα; Και αλήθεια εδώ και 2 μήνες από το τέλος της διαβούλευσης, δεν ευθύνεται κανείς από το Υπουργείο Παιδείας για αυτήν την απαράδεκτη εξέλιξη;

Σημειωτέον ότι το νομοσχέδιο ήταν στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή από τα τέλη Απριλίου, και έρχεται τώρα για να συζητηθεί άρον-άρον «για να προλάβουμε τη νέα σχολική χρονιά» όπως είναι η επίσημη δικαιολογία. Ο πραγματικός λόγος όμως είναι ότι επιχειρείται να περάσει στα γρήγορα (για αυτό έρχεται και τελευταία στιγμή), ένα υπέρογκο νομοσχέδιο στο οποίο όλοι οι εμπλεκόμενοι αντιδρούν (4317 σχόλια στη διαβούλευση και πολλές διαμαρτυρίες), και για αυτό ακριβώς προσδοκούσαμε ότι θα είχαμε χρόνο για επεξεργασία και κατάθεση βελτιωτικών προτάσεων στη Βουλή.

Είναι πράγματι απορίας άξιον: τόσο μεγάλη σημασία δίνουν στον διάλογο που πρέπει να γίνει στη Βουλή για τόσο σοβαρά ζητήματα; Ή μήπως πρόκειται για προειλημμένες αποφάσεις που δεν αλλάζουν (όπως το συμπληρωματικό μνημόνιο που έρχεται τις επόμενες μέρες), οπότε η διαδικασία στη Βουλή είναι απλώς διακοσμητική;

Πάντως, σε τέτοιες διακοσμητικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες το Ποτάμι δεν πρόκειται να συμμετάσχει. Είναι ντροπή για τη Βουλή, είναι ντροπή για την Παιδεία μας…

Κίνημα Αλλαγής: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τις Δομές Εκπαίδευσης

Εκφράζουμε  την απογοήτευσή μας για τη στάση του κ. Υπουργού Παιδείας και τον καλούμε, έστω και την τελευταία στιγμή,  να αποσύρει το  νομοσχέδιο για τις Δομές Εκπαίδευσης και να ξεκινήσει επιτέλους ένα θεσμικό διάλογο για όλα τα θέματα  της εκπαίδευσης .

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής , και υπογραμμίζει τα εξής:

Α. Δυστυχώς για  μια ακόμη φορά  η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  απέδειξε  ότι δεν πιστεύει στο διάλογο, στη συναίνεση και στη συνεννόηση .

Β. Χθες Παρασκευή,  μέσα στη νύχτα, ο Υπουργός Παιδείας  κατέθεσε  για ψήφιση στην Βουλή το νομοσχέδιο με  τίτλο « Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» και μάλιστα με τη διαδικασία του επείγοντος .

Γ. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει 113 άρθρα και χαρακτηρίζεται από  ιδεοληψίες, ρεβανσιστικές λογικές και ρυθμίσεις αμφίβολης νομικής   ορθότητας (όπως θητείες, μη προσμέτρηση διδακτικής υπηρεσίας, μείωση θέσεων,  αποκλεισμοί κλπ)  .  

Δ. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αγνοεί τις βασικές αρχές οργάνωσης και λειτουργίας των σύγχρονων εκπαιδευτικών συστημάτων.  Με τις ρυθμίσεις που προωθεί  το εκπαιδευτικό σύστημα γίνεται πιο συγκεντρωτικό, ιεραρχικό και γραφειοκρατικό. Ο συγκεντρωτισμός αναδεικνύεται  μέσα από τη συγχώνευση δομών και υπηρεσιών, όπως είναι η απορρόφηση από το ΠΕΚΕΣ των τμημάτων επιστημονικής καθοδήγησης, των σχολικών συμβούλων και των Περιφερειακών Επιμορφωτικών Κέντρων  (ΠΕΚ) . Τα ΚΕΣΥ ουσιαστικά καταργούν και συγχωνεύουν τα  Κέντρα Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης Υποστήριξης                  ( ΚΕΔΔΥ), τα  Κέντρα Συμβουλευτικού Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) και τους Σταθμούς Συμβουλευτικής Νέων. Τα ΚΕΑ συνενώνουν τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, την αγωγή υγείας, τις σχολικές δραστηριότητες, τα πολιτιστικά και την περιβαλλοντική αγωγή κ.ο.κ.

Ε. Ειδικότερα για την Ειδική Αγωγή αντί να ενισχυθεί η λειτουργία των  Κέντρων  Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης Υποστήριξης ( ΚΕΔΔΥ), προβλέπεται  η διάλυσή τους  επιστρέφοντας έτσι στο ιατρικοκεντρικό μοντέλο και σε ουρές στα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα για απλές διαγνώσεις και όχι σε ουσιαστικές  διεπιστημονικές αξιολογήσεις με σκοπό την εκπαιδευτική υποστήριξη των μαθητών. Πρόκειται για πισωγύρισμα δεκαετιών στον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής .Το κόστος θα το  πληρώσουν γονείς , εκπαιδευτικοί και κυρίως οι μαθητές.

Ζ. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο λοιπόν αν  ψηφιστεί και υλοποιηθεί θα επιδεινώσει τη συνολική  λειτουργία της εκπαίδευσης.

Η. Η Εκπαίδευση αφορά το μέλλον της νέας γενιάς,  είναι εθνικό θέμα και απαιτεί συναινέσεις και συνεννοήσεις.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (47)

Γιάννης
|

@Πλατάρος
Κύριε Πλατάρο σας παρακολουθώ καιρό και σας συγχαίρω για τις τεκμηριωμένες σας απόψεις. Σχετικά με τη μοριολογία για την οποία γίνεται η κουβέντα, υπάρχει κάτι που κανείς δεν έχει θίξει, τα ελάχιστα προαπαιτούμενα. Συμφωνώ μαζί σας οτι ο Διευθυντής και ακόμη περισσότερο ο Σχ Σύμβουλος πρέπει να έχουν διδακτική εμπειρία "με την κιμωλία" όπως εύστοχα αναφέρατε αλλού. Πότε αποκτάται η επαρκής εμπειρία; Να πούμε στα 10 χρόνια, να πούμε στα 15; Αμέσως δημιουργείται το πρόβλημα ότι με 15 χρόνια ονομάζεσαι έμπειρος και με δύο ημέρες λιγότερο είσαι άπειρος, καταλαβαίνετε το σκεπτικό. Επίσης με 28 χρόνια στην τάξη είναι πιο έμπειρος από τον άλλον που έχει 29 χρόνια στην τάξη; Πόσο σίγουρο είναι αυτό και πόσο καθοριστικό πρέπει να είναι τελικά;
Σας λέω τα παραπάνω προσπαθώντας να εισάγω κάτι το οποίο σε άλλους χώρους εφαρμόζεται κατά κανόνα, την πολυκριτηριακή ανάλυση. Αν ορίσεις ως κριτήριο για την κατασκευή μίας παιδικής χαράς, το να απέχει από κεντρικό δρόμο πχ μέχρι 500 μέτρα, δεν είναι λογικό να αποκλείσεις μία εξαιρετική περίπτωση, μόνο και μόνο επειδή απέχει 510 μέτρα, απλά στο συγκεκριμένο κριτήριο πρέπει να μοριοδοτείται λιγότερο. Αξιολογούνται τα πάντα και όλο το πρόβλημα ανάγεται τελικά στον καθορισμό της βαρύτητας των κριτηρίων. Αυτή με τη σειρά της, προκύπτει από προτάσεις μελών μίας επιτροπής ειδικών, κάθε ένα από τα οποία κρίνει τα κριτήρια ανά δύο. Παραδειγματικά και χοντρικά, ένας από τους ειδικούς, κρίνοντας σχετικά την αξία του κριτηρίου "1. Χρόνος διδασκαλίας" με το "2. Χρόνος υπηρεσίας στην εκπαίδευση", όταν το πρώτο αποτιμάται με (1), το δεύτερο μπορεί να πάρει τιμές (1) ή (1/3) ή (1/9) δηλ σε απλή γλώσσα "θεωρώ την εκπαιδευτική υπηρεσία το ίδιο σημαντική με τη διδακτική" ή "λιγότερο σημαντική" ή "πολύ λιγότερο σημαντική"
Αυτό είναι όλο. Οι προτάσεις όλων των μελών αθροίζονται, η επιτροπή αποφασίζει τη βαρύτητα κάθε κριτηρίου σε σχέση με τα υπόλοιπα, τελικά προκύπτει ένας πίνακας και ένας μαθηματικός τύπος.
Για να επιστρέψω στην παιδική χαρά, δεν υπάρχει καμία περίπτωση αμφισβήτησης για το αν ο χώρος που θα επιλεγεί είναι ο καταλληλότερος, διότι είναι απλά αυτός που συγκέντρωσε τα περισσότερα μόρια και η βαρύτητα κάθε κριτηρίου έχει προκύψει από σύνθεση γνώσης και εμπειρίας ειδικών στο αντικείμενο

PE19
|

@Πλατάρος Γιάννης
Επειδή η γνώμη σας είναι σεβαστή και συμβαδίζει σε πολλά σημεία με τις δικές μου απόψεις, καλοπροαίρετα να σας κάνω ορισμένες παρατηρήσεις. Εξ’ αρχής αναφέρω ότι έχω ιδιαίτερο κόλλημα (αρνητικό) με τον 4327 γιατί ο νόμος αυτός με έδιωξε από την θέση ευθύνης που κατείχα παρόλο που είχα πολλά επιστημονικά προσόντα, Διοικητική Εμπειρία, αλλά και την αποδοχή του συλλόγου αλλά κατά το νόμο αυτό ελάχιστη «διδακτική» εμπειρία.
Σχετικά με την πρότασή σας και το παρών νομοσχέδιο, αν θεωρήσουμε το μέγιστο των μορίων που μπορεί να λάβει κάποιο υποψήφιο στέλεχος τα 45 μόρια, τότε τα 17 μόρια είναι το 38% αυτού. Διαχρονικά το μέγιστο ποσοστό που έχει λάβει το κριτήριο της επιστημονικής συγκρότησης είναι 46.5% (Σιμένη Τζίουμα 2017) με τον 3848/10. Σε ότι αφορά ΚΑΘΑΡΑ το κριτήριο της Επιστημονικής κατάρτισης ο νόμος αυτός πάει προς την σωστή κατεύθυνση αφού ένα ποσοστό συνολικά γύρω στο 40% είναι λογικό για το κριτήριο αυτό, να είναι το μεγαλύτερο από τα άλλα, αλλά όχι πάνω από 50%.
Τώρα το δικό σας σύστημα (ή σύστημα Martingale). Σαν Ιδέα δεν είναι κακή όμως απαξιώνει το 1ο τίτλο σπουδών αφού τον βάζει στα μισά του μέγιστου. Με τον τρόπο αυτό υποβαθμίζεται η αξία του πρώτου τίτλου. Φυσικά η λογική είναι προς την σωστή κατεύθυνση οπότε και αντί του λόγου 0.5, μπορούσε να είναι 0.3 κλπ ή να μετράνε 2-3 μόνο όμοιοι τίτλοι με ανάλογο βάρος πχ το 1ο PhD 6,το 2ο 2 το 3ο 1 κλπ.
Η λογική που έχετε θα μπορούσε να εφαρμοστεί στο κριτήριο της υπηρεσιακής κατάστασης. Θα μπορούσε να εξαλείψει τη χρήση της «διδακτικής» υπηρεσίας ως εργαλείο αποτίμησης αυτού. Ο πραγματικός κόφτης είναι εκεί και όχι στο 2ο ή στο 3ο μεταπτυχιακό. Όπως το είχατε πει πχ για τα 20 πρώτα χρόνια Εκπαιδευτικής υπηρεσίας (από την πρώτη μέρα) 0.3 μόρια/χρόνο για τα επόμενα 0.1 Για την διδακτική το ίδιο για τα πρώτα 10 0.3 για τα υπόλοιπα 0.1 ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων που θα έδινε κάτι για όλα τα χρόνια.
Με άλλα λόγια αυτό που λέω εγώ σε σχέση με εσάς είναι ότι δεν βάζω το άριστα στο άπειρο αλλά κάπου ψηλά μεν πεπερασμένα δε. Η διαφορά του πληροφορικού με το Μαθηματικό !!! Ευχαριστώ !!!!

V. K.
|

Πολύ σωστά τα λέει ο ΠΕ19 τώρα αν κάποιοι πιστεύουν από το 1992 ως σήμερα κυβερνούσε ο Μάλτας με τον Κουρακη είναι άλλο θέμα.
Πουθενά δεν βαθμολογούνται τα πάντα πχ ΑΣΕΠ 2πτυχια 2μεταπτυχιακα κλπ όχι 13 επιμορφώσεις.....

Δον Κιχώτης
|

@ Πλατάρος Γιάννης
Εάν πίστευε ο Έλληνας πολίτης αυτό που προτείνεις ( ...να απευθυνθούμε στους βουλευτές και να ζητήσουμε το δίκαιο. ), οι δρόμοι έξω από τα βουλευτικά γραφεία θα είχαν ουρές χιλιομέτρων...
Οι Βουλευτές οφείλουν να γνωρίζουν τα μεγάλα προβλήματα της πατρίδας και να αγωνίζονται για τις καλύτερες λύσεις. Γι' αυτό τον σκοπό έχουν δημιουργήσει και τα κατάλληλα θεσμικά όργανα. Στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες οι πολίτες δεν έχουν άμεση εμπλοκή στην ψήφιση των νόμων.
Λίγα λόγια για το ΔΙΚΑΙΟ.
Ό,τι ψηφίζει η Βουλή, είναι δίκαιο δηλαδή σύννομο. Αν χρειάζεται να είναι και αξιο-κρατικό, τότε κοιτάνε με πολλή προσοχή οι Βουλευτές, τα Κόμματα, σε τι πάσχει ο υφιστάμενος νόμος και προσπαθούν να τον βελτιώσουν. Μελετούν τις εισηγήσεις των θεσμικών οργάνων, την εισήγηση του κυβερνώντος κόμματος και στο τέλος αποφασίζουν, συχνά συναινετικά, όταν ο νόμος έχει σχέση με την Παιδεία. Αυτά στις άλλες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες.
Εδώ... δεν υπάρχει προηγούμενος αξιοκρατικός νόμος που πρέπει να βελτιωθεί.
Υπάρχει κάτι άλλο...όπου όλοι ξέρουμε πολύ καλά τι είναι. Χρειάζεται να στο περι-γράψω; Δες καλύτερα την άψογη περιγραφή του Ελύτη στον ''Δεύτερο Άνεμο'', στον Ήλιο τον Ηλιάτορα.
Ένα σχόλιο γι' αυτά που προτείνεις.
Διάλεξε τρεις τέσσερις χώρες που έχουν καλό ή πολύ καλό εκπαιδευτικό σύστημα και δες πώς επιλέγουν τους Διευθυντές και τους Συντονιστές ( Υπεύθυνους ) των γνωστι-κών αντικειμένων. Δεν πρόκειται να βρεις ούτε έναν μαθηματικό τύπο.
Την αλήθεια δε θες να πλησιάσεις; Ιδού η αντιπρόταση! Είναι κακό να πάρουμε κάτι
αξιόπιστο και έγκυρο από τους άλλους;
Οι Βρετανοί έδωσαν στη Σιγκαπούρη, πριν από δύο χρόνια, 14.000.000 λίρες και αγόρασαν όλο το πακέτο και τα δικαιώματα της Διδακτικής των Μαθηματικών που εφαρμόζουν στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσή τους!
Κήρυξε εσύ την Επανάσταση κι εγώ θα έρθω πρώτος ως απλός στρατιώτης δίπλα σου!
Εσύ θα είσαι ο Κολοκοτρώνης κι εγώ ο Νικηταράς.

Πλατάρος Γιάννης
|

@ΠΕ19
Η πρότασή μου είναι επιστημονική και αποτιμά την ΑΛΗΘΕΙΑ.
Την οποία την γνωρίζουν ΟΛΟΙ οι ειδικοί και δεν την υποστηρίζουν.
Εμείς είμαστε ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ !!!
Διεκδικούμε στην υπέρτατη φαντασία μας, ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!
Που είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ!
διότι κ. ΠΕ19, σας προτείνω ένα ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΟ θέσπισμα και εσείς μου αντιπαραθέτετε, ότι του Κουράκη και του Φίλη ήταν χειρότερα! Είστε απολογητής κάποιου; Εγώ προσπαθώ να πλησιάσω την αλήθεια και ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ. Θεωρώ μάλιστα ως ΑΧΡΕΙΟΥΣ, ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΝΟΥΝ (ΔΙΚΑΙΩΣ!!!) ΕΝΑ ΘΕΣΠΙΣΜΑ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΑΛΛΟ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.
Στην Ελλάδα όλοι βρίσκουν επιχειρήματα που υποστηρίζουν την ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΨΗ, όχι το ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ. Αποδομούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους με λόγο καίριο και εύστοχο επί ελαττωμάτων των θεσπισμάτων τους, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΗ ΑΠΟΨΗ.
Αυτή την απαίτηση έχω ιδίως από μορφωμένους που υπογράφουν ως ΠΕ 19, έναν κλάδο που σέβομαι και εκτιμώ. Ιδίως εσάς και το έχω πει πολλάκις. Φανείτε μη συνήθης. Είστε κατά τεκμήριο νέος εκπαιδευτικός. Μην μπαίνετε στην λογική την ποδοσφαιρική.
Κάντε μου κριτική για την εκθετική υποβάθμιση των ισοτίμων πτυχίων.
Κάντε μου κριτική για την εκθετική υποβάθμιση των ετών εμπειρίας σε θέσεις.
Μην συντάσσεστε με την λογική των κοφτών. Το έθνος πρέπει να θεωρεί ως εθνικόν το αληθές. Το ξέρετε αυτό το τσιτάτο του Σολομού. Σεβαστείτε την δική σας θέση και μην υποτιμάτε τους άλλους. Ενίοτε σας καταλαβαίνουν. Ας δουλευόμαστε με συντριπτικά πλειοψηφικά ποσοστά. Διεκδικείστε να είστε στην μειοψηφική άποψη. Αυτό μας έλλειπε δα, να έχει συνήθως δίκιο η ...πλειοψηφία! Είναι ανιστόρητο! Δίκιο έχουν οι επικαλούμενοι επιστημονικές απόψεις.
ΕΙΠΑ:
«Κάθε επόμενο ισότιμο πτυχίο, αποτιμάται με το ήμισυ της αποτίμησης του προηγουμένου.»
Αν το πρώτο πτυχίο αποτιμάται με 3, το δεύτερο με 1,5 , το τρίτο με 0,75 κ.ο.κ.
Με αυτό το κριτήριο που είναι ΦΥΣΙΚΟ (=της Φύσης μοντέλο) αν προσκομίσουμε άπειρα στο πλήθος πτυχία θα λάβουμε συνολικά μόλις 6 μόρια. Έχετε κάποια αντίρρηση για την μη προσμέτρηση ΟΛΩΝ των «χαρτιών» που έχει κάποιος και δείχνουν προσπάθεια ιδρώτα, γνώση, επίπεδο, αγώνα, βελτίωση και αρετή; Μου λέτε το χυδαίο επιχείρημα των πιτσιρικάδων «γιατί μόνο εγώ γέλαγα;» Μου λέτε για τους προηγούμενους νόμους; Που ήταν χειρότεροι; Ενώ πρέπει να γνωρίζετε το ΣΩΣΤΟ; Δεν έχετε καταλάβει ότι βουλιάζουμε και χρειάζεται να υπερβούμε την κακομοιριά μας και την ξεφτίλα μας και το «οι άλλοι είναι μήπως καλύτεροι;» Δεν τα θέλετε όλα εδώ και τώρα; Υπάρχει ρεαλιστικότερο σύνθημα από αυτό; Είμαστε ΣΥΝΤΗΡΙΤΙΚΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ , ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΣ ΗΘΙΚΩΣ, ΛΟΓΙΚΩΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!
Το αυτονόητο στην Χώρα της ΞΕΦΤΙΛΑΣ, είναι ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ!
Τι δεν σας λέω καλά;

εκπαιδευτικός
|

@oikoniki
Πράγματι είναι εντελώς άδικο να παίρνει κανείς μόρια ξεχωριστά, αυτά του ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ και του ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗ για το ίδιο αντικείμενο, τη διοίκηση της Σχολικής Μονάδας και να συγκεντρώνει 3,5 μόρια σε σχέση με έναν Διευθυντή 2 θητειών που δικαιούται μόνο 2 μόρια !! @ Βασίλης.Πασιφανές ότι αδικούνται οι υποψήφιοι που κατέχουν πολλούς τίτλους διδασκαλείο, β πτυχίο και β μεταπτυχιακό...Έπρεπε να προβλεφτεί για λόγους αξιοκρατίας τουλάχιστον 0,5 μόριο επιπλέον για τους έχοντες όλα τα παραπάνω δηλαδή 7,50 έναντι 7 μορίων που παίρνουν όλοι όσοι έχουν δύο τίτλους από τους παραπάνω... Αυτό θα πρέπει να το εισηγηθεί το Μορφωτικών Υποθέσεων και να περάσει ώστε να μη λειτουργήσει το "σωρευτικά" και να λάβει ο καθείς αυτό που δικαιούται αντικειμενικά και αξιοκρατικά!!!

oikoniki
|

Pe19
Ετσι είναι. Ταιζεις κάποιον χαλίκια και μετά μόλις του δώσεις σανό, λέει κι ευχαριστώ.

Pe19
|

Αγαπητέ κ. Πλατάρε
Αν έχουμε παράπονο με την μοριοδότηση του νόμου αυτού σε σχέση με το κριτήριο της επιστημονικής συγκρότησης να πέσει φωτιά να μας κάψει. Διαχρονικά το ποσοστό του 42% (17 μόρια) με το οποίο το κριτήριο αυτό μετέχει στην συνολική βαθμολογία του υποψηφίου στελέχους είναι από τα μεγαλύτερα από το 1992 που γίνονται επιλογές στελεχών με μοριοδοτούμενα κριτήρια. Αν κλαίμε με το Δεύτερο μεταπτυχιακό ή το τρίτο πτυχίο που δεν μετράει τι θα έπρεπε να λέμε με το μεταπτυχιακό που δε μετρούσε καθόλου μαζί με το Διδακτορικό στον 4327
Πάντως δεδομένου ότι πρέπει να είναι πεπερασμένος ο αριθμός των μορίων που λαμβάνει κάποιος από το συγκεκριμένο κριτήριο θεωρώ ότι πολύ σωστό το σύνολο των μορίων που μπορεί να συγκεντρώσει κάποιος από πτυχία επιπέδου μέχρι Μάστερ να είναι λιγότερα από τα μόρια που μπορεί να λάβει κάποιος από το Διδακτορικό και κάτι άλλο, μεταπτυχιακό ή άλλο πτυχίο.
Δεδομένου των νόμων επιλογής που έχουν ψηφιστεί από το 1992 μέχρι σήμερα νομίζω ότι ο νόμος αυτός είναι ο δικαιότερος σε ότι αφορά το κριτήριο της επιστημονικής – παιδαγωγικής κατάρτισης γιατί λαμβάνει υπόψιν του πάρα πολλά δεδομένα.
Απλά Θυμηθείτε τον 4327/15.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
|

Εύγε, εύγε, εύγε κ. Πλατάρε!
Όταν τα συνδικαλιστικά μας όργανα σιωπούν, εσείς δεν πάψατε στιγμή να σχολιάζετε και να προτείνετε, με παρρησία. Μακάρι να είχαμε κι άλλα στελέχη σαν κι εσάς!

Γερολυμάτος Γιώργος, Ειδ. Συμβ. Γ.Ι.Ε.Π.Ν.
|

Στο σχέδιο νόμου εισάγονται (πιστεύω εσκεμμένα) αντισυνταγματικότητες οι οποίες θα πέσουν στα δικαστήρια και όσοι προσφύγουν θα είναι οι "τυχεροί" που θα διεκδικήσουν και θα πάρουν ΚΑΙ μόρια θεσης ευθύνης ΚΑΙ επίδομα θέσης ευθύνης χωρίς να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους.
Ήδη τα δικηγορικά γραφεία με ειδίκευση στο Δημόσιο Δίκαιο τρίβουν τα χέρια τους και ιδιωτικά έχουν στείλει ανακοινώσεις σε πιθανούς πελάτες τους.
Ένα μικρό παράδειγμα:
Στα κριτήρια επιλογής θέσης ευθύνης δεν μοριοδοτείται το δεύτερο πτυχίο ΤΕΙ/ΑΤΕΙ ! Κάποιος μπορεί να προσφύγει και να ισχυριστεί ότι και τα ΑΤΕΙ είναι πλέον ισοδύναμα με τα ΑΕΙ.
Ακούω σάκους με ευρώ να κουδουνίζουν.

Πλατάρος Γιάννης
|

@ Δον Κιχώτης
Δεν ξέρω τι δεν έγραψα καλά και δεν έγινε κατανοητό.
ΌΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ. Θεωρητικά οι 300 εκπροσωπούν όλους κατά το Σύνταγμα. ΟΛΟΥΣ. Υπάρχει και η έννοια του «τοπικού βουλευτή» Ψηφίσαμε, δεν ψηφίσαμε , απείχαμε δεν απείχαμε, ρίξαμε λευκό, άκυρο, άλλο, ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ.
Άρα ΟΛΟΙ, έχουμε Συνταγματικό, νομικό, ηθικό, λογικό, δικαίωμα, να ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ και να ζητήσουμε ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ.
Όσον αφορά την ΔΑΚΕ που την παινεύω, ναι, συγκριτικά με τις άλλες παρατάξεις, έχει λογικότερες και ορθολογικότερες θέσεις στα της Εκπαίδευσης και λιγότερη κομματική εξάρτηση σε κεντρικό επίπεδο. Οι θέσεις αυτές όμως έχουν υποστεί κάποια αλλοίωση από την ιδεολογική διείσδυση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους χώρους, πατώντας πάνω στον λαϊκισμό και στην κολακεία του πόπολου.
Παράδειγμα:
Το θέμα της ψηφοφορίας: ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Είναι αφύσικο και παραπλανητικό. Δεν το αναλύω, όλοι το κατανοούν.
Το θέμα με τον διαγωνισμό. Πρέπει να υπάρχει διαγωνισμός όπου οι με τα πολλά πτυχία να αποδείξουν τις γνώσεις τους ή να τις επικυρώσουν και να σταματήσουν οι κακίες για μαϊμουδοπτυχία (που έχουν και σημαντική δόση αλήθειας) και οι «έμπειροι, εμπειροτέχνες διαβασμένοι ξερόλες» να αποδείξουν ότι τα κατέχουν όλα σε όσα ερωτηθούν.
Ευτυχώς που η ΝΔ υιοθέτησε την θέση υπέρ μη καταργήσεως των Σχολικών Συμβούλων. ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ . Οι πιο πολλοί εκπαιδευτικοί ΧΑΡΗΚΑΝ που δνε θα έχουν έναν ενοχλητικό ακόμα να τους απασχολεί αραιά και που..... Για κάτι τέτοιο πρόκειται.
Τι άλλο να σχολιάσω; κόφτες θητειών; Κόφτες προσόντων επιστημονικών και θητείας; Υπάρχει ΕΠΙΣΤΗΜΗ, την οποία ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ Η ΕΚΠΑΥΔΕΥΣΗ. Δεν είναι αντιφατική η Επιστήμη. Ή υπάρχει η έννοια της δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης ή δεν υπάρχει και υπάρχουν ΜΟΝΟ κόφτες. Αυτή η διάζευξη τίθεται με το νομοσχέδιο και στα πλαίσια της Αριστοτέλειας λογικής της αρχής της του τρίτου ή μέσου αποκλίσεως, μπορεί λογικά και ΑΠΛΑ να αποδειχθεί ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΦΤΕΣ.
Η πολιτική είναι ένα πεδίο ανθρώπινων δραστηριοτήτων, όπου η επιστήμη η λογική, το δίκαιο, ξεσκίζονται ΚΑΘΗΜΕΡΙΚΑ. Οι εκπαιδευτικοί, είναι ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ , ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΒΙΩΤΗΣ.
Αυτό το έγκλημα που κάνουν οι συνάδελφοί μας, θα επιπέσει επί των κεφαλών ΟΛΩΝ. Και στα παιδιά τους. Κανείς δεν είναι πονηρός ΤΕΛΙΚΑ. Το «τελικά» το γράφω υπό την απειροστική του έννοια. Υπάρχει όριο χρονικό, πέραν του οποίου αναδεικνύεται ότι μας έχουν πιάσει κότσους όλους.
Βαρέθηκα να επιχειρηματολογώ τα αυτονόητα σε ένα ακροατήριο κακής πίστεως . Οι καλής πίστεως απαλλαγμένοι ιδεολογημάτων και κολλημάτων, είναι πλέον ελάχιστοι και ΔΕΝ συγκροτούν την αναγκαία «κρίσιμη μάζα» και την έννοια της αναγκαιότητας για πυρηνική έκρηξη.
Στο δια ταύτα, νομίζω, ότι η ΝΔ, πρέπει να καθίσει στην Βουλή, να επιχειρηματολογήσει, το αυτό να κάνουν και τα άλλα κόμματα, να πουν ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ, να απαιτήσουν ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
α) ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΦΤΕΣ (Θητείας, προσόντων μετρούμενων, και θέσπιση της αρχής έκαστον ισότιμο πτυχίο μετρά το ήμισυ του προηγουμένου ισοτίμου» και «για πέραν των 5 ετών και έως 10 θητείας στην ίδια θέση τα μόρια προσμετρούνται κατά το ήμισυ για δε τα πέραν των 10 κατά το 1/4»
Και ακόμα :
Στο πέρας της θητείας των στελεχών, υπάρχει αξιολόγηση του έργου που έχουν παραγάγει στην θητεία τους, που θα έγκειται σε αυτοαξιολόγηση δια αποδεικτικών («Τι παρέλαβα τι προσεπάθησα, τι έκανα» )

Δον Κιχώτης
|

@ oikoniki
Καλά το κατάλαβες. Υπάρχει όμως μία λύση για να γλιτώσεις. Να καταφύγεις στους
ποιητές! Ένας στίχος, μπορεί να είναι καταλυτικός για τον νου σου.
Διάβασε τον Ήλιο τον Ηλιάτορα και μείνε για λίγο στον στίχο ''Τρώγεται ο νους του ανθρώπου μόνο αλίμονο'' και μετά πήγαινε στον ''ΑΝΕΜΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ'' και δες πώς
δένουν οι στίχοι με όλη αυτή την ιστορία...
Μετά, θυμήσου το νόημα της συνεκδοχής(μία καλή γραμματική ή ένα καλό λεξικό θα σε βοηθήσει)* και άκουσε τον Νίκο Ξυλούρη να τραγουδά τον ''Πραματευτή''...

* Συγγνώμη για την υπόδειξη, καλοπροαίρετα στο λέω.

ΓΙΩΡΓΟΣ
|

Κανένας κόφτης όπως το Α επίπεδο ΤΠΕ, ή το Β2 οποιασδήποτε γλώσσας ή οι θητείες, γιατί θα υπάρξουν προσοντούχοι εκ/κοί με 30 και 31 αντικειμενικά μόρια σε σύνολο 31, που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν στελέχη, γιατί δεν έχουν το χαρτί ενώ έχουν τη γνώση ενός τόσο απλοϊκού προσόντος και η εκπ/ση δεν έχει περιθώριο να χάνει τέτοια στελέχη. Αν κάτι θεωρούν σημαντικό να του αυξήσουν τη μοριοδότηση και όχι να είναι κόφτης, δεν είναι αξιοκρατικό.

Δον Κιχώτης
|

@ Πλατάρος Γιάννης
Δεν μπορείς να μας βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι. Δεν είμαι όργανο κάποιου
βουλευτή ή κάποιας παράταξης. Ήμουν ελεύθερος, είμαι ελεύθερος κι ελεύθερος θα φύγω.
Για την αηδία που νιώθεις, όπως λες, με τους εκπροσώπους μας, σου θυμίζω ότι
πριν λίγο καιρό παίνευες τη ΔΑΚΕ. Εμείς οι παλιοί, συνάδελφε, πρέπει να σηκώ-σουμε τη σημαία της επανάστασης... Το χρωστάμε στους νέους που τους παρα-σύραμε σ' έναν πλήρως κομματικοποιημένο συνδικαλισμό... Το χρωστάμε και στον εαυτό μας... Να μη φύγουμε με τύψεις. Να φύγουμε με ψηλά το κεφάλι!

Ουδέτερος
|

Η συνέντευξη όπλο στα χέρια της εξουσίας. Καμία δεικλίδα ασφαλείας για τον κρινόμενο. Ούτε μαγνητοφώνηση, ούτε μελέτη περίπτωσης (παιδαγωγικού περιεχομένου, άλωστε πόσοι από τους κρίνοντες θα είχαν γνώσεις για να αξιολογήσουν) ούτε εξετάσεις τύπου ΑΣΕΠ (με ερωτήσεις κλειστού τύπου). Όταν ένα νομοσχέδιο υπολείπεται των αντίστοιχων προηγουμένων σε θέματα διαφάνειας και αντικειμενικοποίησης των υποκειμενικών κριτηρίων (πχ συνέντευξη) τότε μόνο θλίψη και απογοήτευση μπορεί να προκαλέσει. Αλίμονο στη χώρα που οι προγενέστεροι νόμοι είναι δικαιότεροι των αντιστοίχων σημερινών, δυναμιτίζεται η κοινωνική συνοχή.

ΜΆΚΗΣ
|

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΤΑΧΘΕΊ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΑΠΌ ΜΑΥΡΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΑΙ Η ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.
ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ/ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΦΜ Η ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΟΠΠΕΠ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ. ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΞΓ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ.
ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ, ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΝΟΜΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΚΞΓ..

δασκάλα
|

1. Συνάφεια πτυχίων για την κάθε θέση δεν θα δούμε στην Ελλάδα;

Τα πτυχία Θεολογίας θα είναι μετρήσιμα και για Περιφερειακούς Διευθυντές και η ειδική αγωγή για Διευθυντές Εκπαίδευσης.
Επιτέλους αυτό το Δημόσιο θα προσπαθήσει να πάει μπροστά;
Θα ξαναγίνουν κρίσεις Διευθυντών σχολείων !!!!!
Σε τρία χρόνια τρεις φορές. Βέβαια πρέπει να βολευτούν όσοι θα καταργηθούν!
Έλεος!!!!!!

Πλατάρος Γιάννης
|

Λυπάμαι που καλούμαι να σχολιάσω το νομοσχέδιο.
Όταν είδα την μοριοδότηση των επιστημονικών προσόντων με τους κόφτες μου ήλθε αναγούλα......
Γενικώς, δεν αηδιάζω με τίποτα. Όμως, η γνώσεις και οι βεβαιότητες για το έργο που θα παιχθεί δημιουργούν αηδείς συνειρμούς.
Κόφτης στην αξιοκρατία;
Επιστημονικώς, αν το πρώτο πτυχίο μετρά ως α , τότε το δεύτερο ισότιμο πρέπει να μετρά λιγότερο και βεβαίως ποτέ ...μηδέν!
Έχω προτείνει κατά καιρούς επιστημονικά μοντέλα γι αυτό και υπάρχουν καλύτεροι από μένα να υποδείξουν ακριβέστερα.
Με αηδιάζει όμως η στάση του κλάδου μας.
Των εκπροσώπων μας.
Το γεγονός ότι ομιλούμε για δια βίου μάθηση κατάρτιση και εκπαίδευση και ταυτοχρόνως θεσπίζεται κόφτης. «Έως 7 σύνολο, ας έχεις 200 πτυχία.»
το γεγονός, ότι εμείς παράγουμε, προάγουμε, καλλιεργούμε, θεραπεύουμε την λειτουργία της Εκπαίδευσης και είμαστε ταυτοχρόνως οι αρνητές της.
Βγήκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και αποστασιοποιήθηκαν.
Τα δικά μας κόμματα , οι παρατάξεις μας, υπερακοντίζουν τις εξουσιακές αθλιότητες της ισοπέδωσης.
Σταματά τους αφορισμούς και ΠΡΟΤΕΙΝΩ!
Επιστημονικά και τεκμηριωμένα (τώρα υπενθυμίζω μόνο)
Πρόταση τροποποίησης των μοριοδοτούμενων προσόντων:
«Όπου ο υποψήφιος προσκομίσει περισσότερα του ενός ΙΣΟΤΙΜΑ πτυχία, (ΑΕΙ, Μάστερ, διδακτορικά, ξενόγλωσσα) ΤΟΤΕ:
Το ΚΑΘΕ ΕΠΟΜΕΝΟ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΗΜΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ»
Έτσι :
Το πρώτο λαμβάνει α
Το δεύτερο α/2
Το τρίτο α/4
Το τέταρτο α/8
κ.ο.κ.
Απ΄άπειρον πτυχία, άθροισμα μόνο 2α
Εδώ κόφτης είναι όταν η συνεισφορά δεν δίνει πάνω από 5 χιλιοστά της αρχικής αποτίμησης. (Στογγυλοποίηση στο εκατοστό)
Παρακαλώ τους Σχολιαστές εδώ να το μεταφέρουν αυτό μόνο στους Βουλευτές τους να το καταθέσουν ως πρόταση τροποποίησης.
Θα τοποθετηθούμε και στα άλλα όταν πάρουμε μια δραμαμίνη .....

oikoniki
|

8 χρόνια Διευθυντής 2 μόρια
4χρονια Δ/ντης και 4 χρόνια Υπ/ντης 3.5 μόρια.
Κάτι δεν κατάλαβα καλα?

Αμαν πια ....
|

Ειλικρινα εχει καταντησει βαρετο...τοση γκρινια και κλαμα για την καταργηση των Σχολικων Συμβουλων λες και αυτο ειναι το μειζον θεμα στην εκπαιδευση. Δεν ειστε ισοβιοι σε αυτη τη θεση, θα το καταλαβουν επιτελους καποιοι;

ΗΡΑ*
|

Θυμόσαστε εκείνο το τραγούδι με τον αξέχαστο Ν. Ξυλούρη "Ράβε-ξήλωνε, ράβε-ξήλωνε, δουλειά να μη σου λείπει..."; Ε, λοιπόν, αυτό το έργο ούτε που θυμάμαι πόσες φορές το έχω ξαναδεί. Και να σκεφτεί κανείς ότι απεχθάνομαι τις επαναλήψεις... Και τι υπόσχεται η αντιπολίτευση; Εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα 'ρθεις... Αυτό κι αν το 'χω ξαναδεί ! Όσο για το εύρος και το φάσμα των σχολίων; Απ' όλα έχει ο μπαχτσές, ειδικά αυτές τις πρώτες μέρες του Ιούνη, που η κυβερνώσα Αριστερά που γονάτισε, επέλεξε να φέρει το επίμαχο νομοσχέδιο για τις Δομές στην Εκπαίδευση προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων. Αχ. αυτή, καθώς και προηγούμενη και η προ - προηγούμενη και βάλε...και ξαναβάλε, Βουλή των Ελλήνων πόσα "εκτρώματα" δια απλής ανατάσεως της χειρός - της δεξιάς ή της αριστεράς ανευ ιδιαίτερης σημειολογίας - ψήσισε και ξαναψήφισε και θα ξαναψηφίσει. Και εμείς, τι κάνουμε εμείς; Δια της ψήφου - ανάθεσης της προσωπικής μας ευθύνης στους ... ερίτιμους αντιπροσώπους μας να πράξουν κατά το δοκούν. Κι αυτοί. τι κάνουν αυτοί; Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, αρχίζουν τις κωλοτούμπες... Γι αυτό σας λέω, αυτό το έργο το έχω ξαναδεί...

PE19
|

@Βασίλης
Μάλλον φίλε έχεις κοντή μνήμη. Τα κριτήρια αυτά σε σχέση με το έκτρωμα του 15 είναι μέρα με τη Νύχτα όπου το Διδακτορικό και 3 μεταπτυχιακά ήταν απλά 4 χρόνια «διδακτικής» υπηρεσίας (ή άδειες 2 παιδιών). Αν φανταστείς ότι περίπου οι ίδιοι άνθρωποι έγραψαν και τα 2 νομοσχέδια αυτό εδώ σε σχέση με το 4327 έχει σχέση όσο ο Ελύτης με το Φοίβο.
Πάντως είναι τρομερό πριν 3 χρόνια όλα τα επιστημονικά μοριοδοτούνταν με 9 μόρια (δηλαδή 8.5 ποιος στην Β/μια είχε σχολή νηπιαγωγών) και τα «διδακτικά» 11 ενώ τώρα τα επιστημονικά με 17 ενώ τα διδακτικά με 10. Πριν 3 (όχι 10 )χρόνια σε περίπτωση ισοψηφίας προτάσσονταν το κριτήριο της υπηρεσιακής κατάστασης ενώ της επιστημονικής τελευταίο τώρα ακριβώς το αντίθετο. Και να σκεφτεί κανείς ότι είναι οι ίδιοι άνθρωποι. Απλά kolotoumpa !!!!!

oikoniki
|

Για άλλη μια φορά, οι αριστεροί ζωγραφίζουν. Σκέφτονται, σκέφτονται και λένε. Αφού δεν μπορούμε να ψηλώσουμε εμείς, γιατί δεν κονταινουμε τους άλλους? Τι να αναλύσουμε και τι να πούμε. Κρίμα και αισχος.

Παπαδοπουλος Ιωάννης
|

Τελικά πάνε να περάσουν την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ μέσω της αναβάθμισης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Δείτε το άρθρο 53 παράγραφος 3 περίπτωση δδ. Να μην ξεχνάμε τι είχε γίνει με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών το 2014 μέσω της συνεργασίας Αρβανιτόπουλου και ΙΕΠ!

Βασίλης
|

Κριτήρια Επιλογής Στελεχών (αποτίμηση τυπικων προσόντων):
Βλέπε επιλεκτική και σκόπιμη αριθμητική...

1. Β΄πτυχίο + Μεταπτυχιακό = 7 μόρια
2. Διαδασκαλείο + Μεταπτυχιακό = 7 μόρια
3. Β' πτυχίο ή Διδασκαλείο + μεταπτυχιακό + ετήσια επιμόρφωση = 7,5 μόρια
4. Β΄πτυχίο ή Διδασκαλείο + μεταπτυχιακό + 2ο Μεταπτυχιακό + 7 μόρια

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου, η ετήσια επιμόρφωση έχει μεγαλύτερη βαρύτητα & μοριοδότηση από τον (2ο) μεταπτυχιακό τίτλο!!!

Ντροπή σας και αίσχος για τούτα τα πελατειακά σας μαγειρέματα. Ασυγκράτητη ισοπέδωση προς τα κάτω! Σκόπιμοι και άδικοι εσωτερικοί κόφτες: Κραυγαλέες φωτογραφικές διατάξεις εις βάρος της αναλογικότητας και της ουσιαστικής αποτίμησης των τυπικών προσόντων.

Ο Θεός και η Τουρκία να σας συγχωρήσουν. Διότι στην Τουρκία, αναζητούν τους άξιους στα πλέον απομακρυσμένα χωρίά και τους αξιοποιούν αναλόγως. Εμείς τους θάβουμε με διαχρονικά νεοελληνικά τερτίπια. Είμαστε λοιπόν άξιοι της τύχης μας και, εφόσον μας εκπροσωπείτε, είστε με τη σειρά σας υπεύθυνοι και υπόλογοι για την κατάντια του λαού και της χώρας μας.

Σαν τους κλέφτες...
|

Σαν τους κλέφες μέσα τη νύχτα, γρήγορα και στα μουλωκτά κατατέθηκε το νομοσχέδιο που καρατομεί την ελληνική εκπαίδευση.
Κι αυτή η δύσμοιρη ελληνική εκπάιδευση τι έχει τραβήξει από τις τόσες τομές, πετσοκομμένη από την εκάστοτε Κυβέρνηση και τώρα αποτελειώμενη "από την πρώτη φορά Αριστερά". Τα σοβαρά κράτη χρόνια σκέφτονται πώς και πότε θ α κάνουν μία αλλαγή κι εμείς όλο καινοτομούμε.

Κι τώρα ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο να το κάνουμε ξεπέτα.
Λόγια λόγια λόγια, διαβούλευση και πράσινα άλογα ούτε διάλογο ούτε επιδίωξη συναινέσεων, αντίθετα, αποφασίζουμε και στο απόσπασμα ετσιθελικά.
Θα επικαλεστώ κι εγώ την κατακλείδα της Αριάννας που με εκφράζει απόλυτα: "Αίσχος και ντροπή στην πρώτη και τελευταία φορά που τους πίστεψα"!

ΤΡΟΤΣ-ΚΙ
|

Στα μοριοδοτούμενα κριτήρια στελεχών εκπαίδευσης δεν συμπεριλαμβανεται
μοριοδότηση για δεύτερο πτυχίο ΤΕΙ παρά μονο για ΑΕΙ. Τη στιγμή που με πτυχίο ΤΕΙ διορίζονται μόνιμοι εκπαιδευτικοί και διδάσκουν στην
εκπαίδευση θα έπρεπε ισότιμα να μοριοδοτείται όπως ίσχυε εως τώρα.
Λάθος ή μήπως δεν βόλευε τα δικά μας παιδιά;

Επιτέλους βλέπουμε αλλαγές!
|

καιρός ήταν και πολύ άργησε, αρκετά μας βασάνισε το προηγούμενο καθεστώς!

Αριαννα
|

@Ω νυχτέρια, ω πανηγύρια!
Αυτος ειναι λογος σχολικου συμβουλου

... και συνεχιζω... απο εκει που εμεινε

Παρομοιάζεται το παράδοξο της περίπτωσης των σχολικών συμβούλων κατά την ιδεοληψία των κυβερνώντων με την δομή ενός εργοταξίου που κτίζει μια γέφυρα.

Πως θα σας φαινόταν εάν τα ηνία και τις αποφάσεις για το πώς θα κτιστεί η γέφυρα από άποψη στατικότητας, υλικών, σχεδίασης, κατασκευής την έπαιρναν οι κτίστες, οι καλουπατζήδες, οι σιδεράδες, οι εργάτες, οι κάθε λογής οδηγοί μηχανημάτων, μηχανών, γερανών, επειδή αυτοί ήταν μάχιμοι εργάτες (καμιά σχέση με το μάχιμοι εκπαιδευτικοί) ενώ θα αποκλειόταν οι επιστήμονες με μεταπτυχιακά και διδακτορικά αλλά με δουλειά εξ αποστάσεως από την γέφυρα, όπως πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες και όσοι άλλοι σχεδιάζουν υλοποιούν επιβλέπουν και εγκρίνουν τα σχέδια σε ένα γραφείο.

Έτσι ακριβώς λειτουργεί το νομοσχέδιο για τα δομές

Παρεμπιπτόντως η γέφυρα στο τρέχων σχολικό διάστημα μπορεί να λέγεται και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ξένων γλωσσών.

Οι επιμορφούμενοι καθηγητές ξένων γλωσσών θα πάρουν τα διδακτικά μόρια για την διδασκαλία που θα κάνουν στο σχολείο μετά την επιμόρφωση από τους σχολικούς συμβούλους ενώ οι σχολικοί σύμβουλοι δεν θα πάρουν τίποτα.

Αίσχος και ντροπή στην πρώτη και τελευταία φορά που τους πίστεψα

H NΔ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ
|

Σήμερα στον ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ.Χατζιδάκης στην εκπομπή του κ.Μάλλη δήλωσε ότι από τις πρώτες προτεραιοτητες της νέας κυβέρνησης θα είναι η κατάργηση των νόμων για την εκπαίδευση και η ψήφιση νέων.Ας κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει.Αν δεν γίνουν τον Οκτώβριο εκλογές θα γίνουν ούτε σε ένα χρόνο.Ας κάνουν αυτούς που θέλουν.Λίγο θα χαρούν τις θέσεις που θα τους βάλουν.Όπως τελείωσαν την χώρα θα τελειώσουν και αυτοί.
Πάντως η κατάργηση της μαγνητοσκόπησης ,αν γίνει ,είναι από τις μελανότερες στιγμές της εκπάιδευσης και πλήγμα στην διαφάνεια.Το έκαναν γιατί βάση των μαγνητοσκοπήσεων πολλοί υποψήφιοι με την απομαγνητοφώνηση της κατέφυγαν στα δικαστήρια.Ήταν ένα ατράνταχτο ντοπουμέντο.Έπρεπε λοιπόν αυτό το αποδεικτικό στοιχείο να καταργηθεί.Για λίγο όμως μέχρι που να φύγουν να γλυτώσουμε.
Επίσης η μη δημοσιοποίηση των ονομάτων των αποσπασμένων στις περιφέρειες και τις διευθύνσεις εκπαίδευσης πρώτη φορά γίνεται στην ιστορία των αποσπάσεων από την ...πρώτη φορά αριστερά βέβαια.Μαύρο στις εκλογές και δαγκωτό.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ