Placeholder

ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα συναντήσουν Κ. Μητσοτάκη και Φ. Γεννηματά

Δημοσίευση: 04/06/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη και την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φ. Γεννηματά θα έχει το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Σχολικών Συμβούλων, εν όψει διαδικασιών συζήτησης και ψήφισης του Σχεδίου Νόμου για της Δομές Εκπαίδευσης, με το οποίο καταργείται ο θεσμός του Σχολικού Συμβούλου.

Οι συναντήσεις προγραμματίστηκε  για αύριο Τρίτη στις 4 το απόγευμα με τη Φώφη Γεννηματά και την Τετάρτη στις 10 το πρωί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σχόλια (13)

 
Στράτος
04 Ιουν 2018 22:41

Μόνη ελπίδα επαναφοράς, η επόμενη κυβέρνηση. Διαβλέπουν κιόλας τη συνεργασία Κ.Μητσοτάκη με Φ.Γεννηματά.

 
TASOS
04 Ιουν 2018 22:44

Ρε τι πάθαμε με τους Συμβούλους.

 
ΝΙΚΟΣ
04 Ιουν 2018 22:52

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταργήσει τους Σ.Σ. και στην πράξη, τότε θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και ας μην πιστεύω στην ιδεολογία τους.

 
Αλλεργικός στο σανό
04 Ιουν 2018 22:57

Nικολάκη για σένα έχει προφητεύσει ο Λένιν

 
ΚΟΥΚΟΣ
04 Ιουν 2018 23:25

Δεν σας σώζει τίποτα!!!

 
Νεφεληγερέτης
05 Ιουν 2018 08:36

ΟΙ ΝΔ ΚΙΝΑΛ ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ ΩΣ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΝΙΚΗΣ ΤΟΝ ΕΠΜΕΝΟ ΜΑΗ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΤΩΡΑ..!ΕΔΩ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΛΕΚΟΥΔΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΜΙΑ ΑΝΘΙΣΜΕΝΗ ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ!

 
Στράτος
05 Ιουν 2018 09:08

Ο Κ. Μητσοτάκης θα τους υποσχεθεί την επαναφορά. Αλλά όχι χωρίς ανταλλάγματα. Το δώρο είναι η θέση τους πάλι πίσω. Το αντάλλαγμα η εκτέλεση του έργου της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, την οποία ξεκάθαρα θεωρεί εξαιρετικά απαραίτητη η Ν.Δ.
Ready? Καταλαβαίνετε τι έρχεται...

 
Χαράλαμπος
05 Ιουν 2018 10:32

Γιατί κάποιοι επιμένουν να φαντασιώνονται ότι οι εκπαιδευτικοί θα επηρεαστούν στην τελική πολιτική επιλογή τους για την ψήφο τους από την τύχη των Σχολικών Συμβούλων ή των Διευθυντών Εκπαίδευσης;
Προφανώς, η τελική απόφασή τους θα είναι προϊόν συνολικής αξιολόγησης των επιδόσεων (σε σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις) της κυβέρνησης.
Όσο και να το φοβούνται κάποιοι, οι εκπαιδευτικοί έχουν και μνήμη και κρίση!!

 
ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΑ
05 Ιουν 2018 10:34

@ΝΙΚΟΣ
Το άκρον άωτον του κομπλεξισμού πώς λέγεται; Να ψοφήσει η κάτσικα του γείτονα.

 
ΚΑΡΛΟΜΑΡΞ
05 Ιουν 2018 10:39

@Στράτος
Καρλ Μαρξ:Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα.

 
Η επιβίωση των ΣΣ και τα ραντεβού τους.
05 Ιουν 2018 11:12

Να καταλάβω ότι οι ΣΣ συναντιούντσι με την κα Γεννηματά γιατί ο θεσμός από το ΠΑΣΟΚ προήλθε κσι οι επιλογές τους είναι σχεδόν όλες επί των ημερών του και ιδιαίτερα η κρίσιμη του 2011 που θέσπισε με εγκύκλιο τον αποκλεισμό πάνω από των μισών συνυποψηφίων τους.Με τον Μητσοτάκη όμως και την ΝΔ δεν τους συνδέει τίποτα.Οι συνεργάτες του Μητσοτάκη δεν τον πληροφόρησαν ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί θέλουν ανανέωση του θεσμού και των προσώπων;Όπως σωστά τόνισε και ο Υπουργός δεν υπάρχουν ισόβιοι και αναντικατάστατοι.Τι θα ζητήσουν από την ΝΔ;Συμπαράσταση να είναι ισόβια στην ιδια θέση οι ίδιοι και οι ίδιοι;Να μην ανανεωθεί ο θεσμός με νεώτερους;Να τους δοθούν και επιπλέον διδακτικά μόρια που δεν κάνουν;Να θυμάται ο Μητσοτάκης ότι μαζικά οι εκπαιδευτικοί ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.Ας προσέξει την στάση του αν θέλει αυτό να αλλάξει.

 
Survivor SS(ΣΣ)
05 Ιουν 2018 14:52

Να πείτε στον κο.Μητσοτάκη που θα συναντήσετε αύριο από πότε είστε σχολικοί σύμβουλοι(15 το λιγότερο χρόνια),ότι ενώ δεν διδάσκετε σε τάξη παίρνετε κακώς και αδίκως τα ίδια διδακτικά μόρια με αυτούς που κάνουν τουλάχιστον 21 ώρες την εβδομάδα μάθημα,το ίδιο και με τα διοικητικά μόρια ενώ δεν ασκείτε διοίκηση,ότι οι αποκλεισμοί άρχισαν το 2011 όταν το ΠΑΣΟΚ της κας Διαμαντοπούλου απέκλεισε παραπάνω από τους μισούς υποψήφιους .

 
ΠΠ
05 Ιουν 2018 22:52

Δεν καταλαβαίνω γιατί ο θεσμός αυτός θα πρέπει να μην αλλάξει - μεταρρυθμιστεί και πρέπει να παραμείνει με όμοιο περιεχόμενο και πρόσωπα. Επίσης δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί η διδακτική πράξη του εκπαιδευτικού της τάξης που είναι η κορυφαία δράση της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε πραγματικές συνθήκες σχολικού πεδίου ζητείται από τους ΣΣ να ταυτιστεί με το δικό τους συμβουλευτικό έργο, να μοριοδοτηθεί όμοια, με την επίκληση ότι κι οι ίδιοι κάνουν υποδειγματικές διδασκαλίες. Μα είναι δυνατόν οι πρότυπες διδασκαλίες σε οργανωμένα πειραματικά σχολικά περιβάλλοντα (αν γίνονται τα τελευταία χρόνια...που δε γίνονται από τους ΣΣ ούτε αυτές) να είναι ισότιμες με τον καθημερινό κόπο του εκπαιδευτικού της πράξης.
Και μόνο αυτή η επίκληση που κάνουν, δηλ. να μοριοδοτείται η θητεία τους ως διδακτική είναι ατόπημα, πολιτική - ρουσφετολογική τρίπλα που θίγει το έργο του μάχιμου εκπαιδευτικού με τον οποίο υποχρεούνται να συνεργάζονται και να υποστηρίζουν. Οι ΣΣ είναι τα εργαλεία υποστήριξης του εκπαιδευτικού κι όχι το «χέρι» και το «μυαλό» του στον καθημερινό μόχθο του, πώς ζητάνε να αναγνωριστούν ως εκπαιδευτικοί της τάξης....;;; Πριν από λίγα χρόνια αυτός/-ή που είχε οργανική στη Γαύδο, στον Αη Στράτη και αποσπόταν σε γραφείο ΠΕ/ΔΕ έπαιρνε τα μόρια...άκουσον της οργανικής. Αυτό τότε το αίσχος οδήγησε σε πλήθος ρουσφετιών ενώ τα δυσπρόσιτα σχολεία δεν είδαν πότε την περασμένη δεκαετία μόνιμο εκπαιδευτικό. Αυτό λοιπόν θέλουν οι ΣΣ να συνεχιστεί η φαυλότητα;; Επίσης οι επισκέψεις σε κομματικά επιτελεία μειώνουν το κύρος του θεσμού ακόμη περισσότερο από αυτό που έχει επισυμβεί στα μάτια του εκπαιδευτικού της πράξης. Η κινητικότητα σε διάφορες θέσεις ευθύνης, ακόμη και η επιστροφή στην τάξη για κάποια περίοδο, τι ενοχλεί... εκπαιδευτικοί δεν είναι όλοι;;; Ή τα έχουν κάνει «μαντάρα» στα σχολεία τα τελευταία χρόνια και δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν αυτή την πραγματικότητα. Πιστεύω πως αυτός/-ή που υποστήριξε σοβαρά και συναδελφικά την περιφέρειά του έχει να προσφέρει ακόμη περισσότερα στο σχολείο του ή στις ομάδες σχολείων που θα δημιουργηθούν με τις νέες δομές.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.