Ν. Κεραμέως προς Κ. Γαβρόγλου: Ποιους δημοσιογράφους ελέγχετε;

Υπουργός: “Έχετε απόλυτα δίκιο, ο λόγος όμως είναι ότι στο προφορικό δεν έβγαινε κανένα νόημα, όπως όλοι όταν μιλάμε προφορικά λέμε πράγματα τα οποία δεν βγαίνει νόημα”

04/06/2018

Ενημερώθηκε: 05/06/2018, 09:08

Άκουσε το άρθρο

Έκκληση προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου να πει στη Βουλή ποιους δημοσιογράφους ελέγχει, όπως ο ίδιος είπε το πρωί σε συνέντευξη στο κρατικό ραδιόφωνο, απηύθυνε η Τομέαρχης Παιδείας Νίκη Κεραμέως , κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή επί του Σχεδίου Νόμου για τις Δομές Εκπαίδευσης.

“Διάλογο δεν θέλετε και απ’ ότι φαίνεται ελέγχετε και κάποιους δημοσιογράφους. Περιμένουμε να μας πείτε κύριε Υπουργέ, ποιοι είναι αυτοί που ελέγχετε, διότι στα site, φαντάζομαι το επιτελείο σας θα σας έχει ενημερώσει, η πρώτη είδηση που παίζει παντού είναι ότι ελέγχετε κάποιους δημοσιογράφους. Αναμένουμε λοιπόν κάποιες απαντήσεις ως προς τους δημοσιογράφους τους οποίους ελέγχετε για να ξέρουμε και εμείς και σύσσωμη η κοινωνία και η εκπαιδευτική κοινότητα, ποιοι είναι αυτοί οι δημοσιογράφοι”, είπε χαρακτηριστικά η Ν. Κεραμέως.

Νωρίτερα ο εισηγητής επί του Σχεδίου Νομου Γιάννης Ανδριανός ζήτησε εξηγήσεις από τον υπουργό Παιδείας για τα περί ελέγχου δημοσιογράφων, λέγοντας τα εξής:

“Επειδή γλώσσα λανθάνουσα προφανώς θα πει την αλήθεια, σήμερα το πρωί, κύριε Υπουργέ, στη συνέντευξή σας στην ΕΡΑ, όπως είπα και πριν στην έναρξη της συζήτησης, στη σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου για την κατάργηση του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων «Γιατί μιλάνε για κατάργηση;» η απάντηση ήταν «Ε, τώρα, καταλάβατε! Ο καθένας δεν ελέγχεται, εκτός από ελάχιστους δημοσιογράφους». Αυτό, λοιπόν, κύριε Υπουργέ, θεωρώ είναι μείζον ηθικό θέμα! Ποιοι είναι οι ελάχιστοι δημοσιογράφοι που ελέγχονται. Βεβαίως, καταθέτω και το δελτίο τύπου που ανέβηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, από το οποίο έχει αφαιρεθεί το συγκεκριμένο σημείο και δεν με πείσατε και νομίζω και κανέναν συνάδελφο ότι αυτό έγινε επειδή δεν έβγαινε νόημα, όπως είπατε, από τη συγκεκριμένη φράση. Νομίζω ότι βγαίνει νόημα, κύριε Υπουργέ, και πρέπει να πείτε τους ελάχιστους δημοσιογράφους που ελέγχετε. Είναι πολύ συγκεκριμένη και ξεκάθαρη η αναφορά σας και οφείλετε μια απάντηση”.

Η απάντηση του υπουργού

Απαντώντας ο υπουργός Παιδείας στον Γ. Ανδριανό δήλωσε τα εξής:

“Για τη φράση που είπατε από τη συνέντευξη, έχετε απόλυτα δίκιο, ο λόγος όμως είναι ότι στο προφορικό δεν έβγαινε κανένα νόημα, όπως όλοι όταν μιλάμε προφορικά λέμε πράγματα τα οποία δεν βγαίνει νόημα, όταν τα γράψεις, είπαμε να το απαλείψουμε. Το ξέρετε αυτό γίνεται κάθε μέρα”.

Υπουργός για κατάργηση Σχολικών Συμβούλων: << Ο καθένας δεν ελέγχεται εκτός από ορισμένους δημοσιογράφους>>

“Εσείς κε υπουργέ πάτε να καταργήσετε το θεσμό των Σχολικών Συμβούλων”, ήταν η ερώτηση της δημοσιογράφου προς τον υπουργό  Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, σήμερα το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο.

“Οχι. Πάμε να το ενισχύσουμε αυτό”, ήταν η απάντηση του υπουργού Παιδείας

"Γιατί μιλάνε για κατάργηση;".  ήταν η επόμενη ερώτηση της δημοσιογράφου

“ Ε, τώρα καταλάβατε. Ο καθένας δεν ελέγχεται. Εκτός από ελάχιστους δημοσιογράφους”, απάντησε ο Κώστας Γαβρόγλου, και συνέχισε:

  •     Σήμερα, αν δείτε το σύστημα , περίπου ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει.
  •     Δεν δίνει όχι μόνο λογαριασμό σε κανέναν αλλά δεν είναι και συντονισμένοι.
  •     Το σχολείο πρέπει να επικοινωνήσει με τους ψυχολόγους, το σχολείο πρέπει να επικοινωνήσει με αυτούς που κάνουν περιβαλλοντική εκπαίδευση, το σχολείο πρέπει να επικοινωνήσει με τους σχολικούς συμβούλους.
  •     Ξεχωριστά όλα αυτά.
  •     Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι στην αρχή του κάθε σχολικού έτους η σχολική μονάδα θα κάνει έναν προγραμματισμό. Ο προγραμματισμός αυτός, θα σημειώνει και τα προβλήματα που -λόγω της εμπειρίας του σχολείου- γνωρίζουν οι καθηγητές στο σχολείο και οι δάσκαλοι.
  •     Και θα τους στέλνει σε αυτές τις δομές όπου θα συνυπάρχουν οι σχολικοί σύμβουλοι, οι ψυχολόγοι, οι κοινωνικοί λειτουργοί, και θα γίνεται ένας προγραμματισμός παρεμβάσεων και αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων ώστε στο τέλος της χρονιάς να έρθουν οι καθηγητές του σχολείου και να πουν ότι αυτό το πρόβλημα όντως αντιμετωπίστηκε καλά, το άλλο δεν αντιμετωπίστηκε καλά.
  •     Άρα, να υπάρχει κι ένας έλεγχος από τους κάτω προς τους επάνω για το αν λειτούργησαν καλά ή όχι.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΒΕΛΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σχόλια (1)

Β.Γ.
|

Απ' ότι φαίνεται ο Γαβρόγλου τη διαπλοκή με τα ΜΜΕ την έμαθε γρήγορα. Ευτυχώς, το esos δεν ανήκει στους ελεγχόμενους!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ