Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Eπιβεβλημένη η αιτιολόγηση της κατάργησης του άρθρου 108 που αφορά τα μέλη Ε.ΔΙ.Π. των ΤΕΙ

Δημοσίευση: 04/06/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το άρθρο 108 του υπό ψήφιση νομοσχεδίου για τις Δομές Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, άνευ λόγου και αιτίας καταργήθηκε, αφορά - αφορούσε τα μέλη Ε.ΔΙ.Π. των ΤΕΙ και μεριμνούσε για την εξομοίωση μισθών όλων των μελών Ε.ΔΙ.Π. ΑΕΙ (που τα καθήκοντα, τα ωράρια και τα προσόντα τους διέπονται από κοινό νόμο) και για Συνταγματικούς λόγους απαιτείται απαιτείτο η ψήφιση του.

Το εν λόγω άρθρο και ο λόγος ύπαρξης του, έχει εγκριθεί από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής, έχει εξεταστεί από το Λογιστήριο του Κράτους και στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται πως η ύπαρξη του είναι και θέμα ισονομίας.

Η ψήφιση του δεν είναι απλά και μόνο θέμα πολιτικής βούλησης αλλά και θέμα δικαίου. Η κατάργηση του θα πρέπει τουλάχιστον να είναι αιτιολογημένη, διότι δεν μπορεί να απαξιώνονται τόσοι άνθρωποι, θεσμοί και μηχανισμοί δικαίου, πίσω από κλειστές πόρτες.

Γιώργος Τασκασαπλίδης
Εκπρόσωπος των μελών Ε.ΔΙ.Π. ΤΕΙ

Ετικέτες: 
ΕΔΙΠΕΔΙΠ ΤΕΙ

Σχόλια (10)

 
Αγανακτισμένος ΕΔΙΠ
05 Ιουν 2018 12:04

Πως είναι δυνατόν να μην γίνονται τα αυτονόητα; Πως είναι δυνατόν να υπονομεύεται το ρόλο των ΕΔΙΠ, που όπως πολύ καλά ξέρετε, αυτοί βγάζουν την "δουλειά" στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα;

Δώσατε παντού το επίδομα έρευνας και διδασκαλίας και δεν το έχετε δώσει στα μέλη ΕΔΙΠ των ΤΕΙ, που από το πρωί μέχρι το βράδυ στηρίζουν όλα τα εργαστήρια στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Τα Εργαστήρια κύριοι είναι σημαντικός παράγοντας για τη μόρφωση και γνώση των νέων και όλοι υπερκαλύπτουν τα ωράρια τους στα Εργαστήρια, χωρίς όμως το αυτονόητο! Το επίδομα έρευνας και διδασκαλίας και ένα αξιοπρεπή μισθό (τουλάχιστον ισάξιο με της γραμματείας)!

 
Χρήστος Όροβας
05 Ιουν 2018 12:07

Είναι ντροπή και πράξη πραξικοπηματικής αντίληψης να αποσύρεται εν μια νυκτί μία ρύθμιση που αποκαθιστά μια αδικία που υπάρχει με την μη ένταξη των ΕΔΙΠ ΤΕΙ σε βαθμολόγιο απο το 2016 και την εντελώς άνιση και αρνητική μισθολογική αντιμετώπιση τους απο τον Μάιο του 2017 με το ειδικό μισθολόγιο.

Θίγει βαθιά δημοκρατικά αισθήματα και δεν θα περάσει έτσι!

Μέχρι πότε θα παλεύουμε για τα αυτονόητα σε αυτή την χώρα;

Χρήστος Όροβας
ΕΔΙΠ ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

 
K. G.
05 Ιουν 2018 12:53

Είμαστε ο μοχλός πίεσης για να γίνουν οι "συνέργειες" ΤΕΙ +Πανεπιστήμια (ΑΕΙ κατά τους περισσότερους).
Ποτέ δεν είδαν τα ΤΕΙ ισότιμα με τα ΑΕΙ (όπως οι περισσότεροι ονομάζουν μονο τα Πανεπιστήμια), παρόλο που υπάρχουν νόμοι τουλάχιστον πριν 15 χρόνια που τοποθετούν τα ΤΕΙ στην ίδια κλίμακα με τα "ΑΕΙ", δηλαδή στο επίπεδο 6.
Συνάδελφοι, αν δεν λυθεί το θέμα ΤΩΡΑ, ανάκληση της μετάταξης από τη Δευτεροβάθμια και οι υπόλοιποι μετάταξη στην Α/βθμια ή Β/θμια εκπαίδευση.

 
Αγανακτισμένος ΕΔΙΠ_ΤΕΙ από μετάταξη
05 Ιουν 2018 13:06

Είναι απολύτως απαράδεκτο και κατά το νόμο παράνομο προσφερόμενη υπηρεσία από ίδια ειδικότητα να αμείβεται διαφορετικά!!!
Και πάνω που διαφαινόταν μια έστω και καθυστερημένη αποκατάσταση της αδικίας, να αποσύρεται με τέτοιον τρόπο και χωρίς αιτιολόγηση την τελευταία στιγμή!
Επίσης να εγκλωβίζονται με αυτόν τον τρόπο εκπαιδευτικοί μεταταχθέντες από την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με προαπαιτούμενα προσόντα επίκουρου και να αμοίβονται με τοσο χαμηλό μισθό, έχοντας υποστεί μείωση της τάξης των 350 Ευρώ και βγαίνοντας εντελώς έξω από τον προγραμματισμό τους.
Το τρελό είναι ότι τα λεφτά αυτά τα παίρναμε με το Ενιαίο Μισθολόγιο από το οποίο βγήκαμε χωρίς καμιά αιτία κι εφόσον κάναμε μετάταξη!
Τα χρήματα αυτά είναι επίσης προϋπολογισμένα στην παλιά μας μισθοδοσία στον κρατικό προϋπολογισμό το 2017.
Να αποκατασταθεί αμέσως έστω και την ύστατη στιγμή η κάταφωρη αυτή αδικία εις βάρος λίγων εκπαιδευτικών με αθξημένα προσόντα που αμοίβονται με μισθούς δημοσίων υπαλλήλων απόφοιτων... δημοτικής εκπαίδευσης!!!!

 
Γιώργος Τασκασαπλίδης
05 Ιουν 2018 13:41

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι δεν μας κάλεσαν ως κλάδο στην Βουλή (πριν αφαιρεθεί το επίμαχο άρθρο).
Επίσης, ο προϋπολογισμός του λογιστηρίου του κράτους για το άρθρο 108 ήταν 960 χιλιάδες ευρώ (δηλαδή 500 ευρώ για κάθε μέλος ΕΔΙΠ ΤΕΙ μηνιαίως), ενώ τα 150 περίπου μέλη ΕΔΙΠ δεν θα λάμβαναν ούτε τα 60 χιλιάδες ευρώ!
Άρα διαφαίνεται πως μάλλον ήταν αποφασισμένο από πριν να αποσυρθεί την τελευταία στιγμή.

 
Παράδοξο
05 Ιουν 2018 14:10

Εδώ συμβαίνει το εξής αστείο.
Μπορεί μερίδα των ΕΔΙΠ ΤΕΙ να παραπονιέται για την άνιση μεταχείρισή τους, αλλά ταυτόχρονα να θεωρούν πως οι απόφοιτοι ΤΕΙ είναι κατώτεροι των αντιστοίχων ειδικοτήτων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (βλ. μηχανικούς) ή του νέου ΠΔΑ.
Απόφοιτος ΤΕΙ Πειραιά.

 
Κωνσταντίνος Δ.
05 Ιουν 2018 15:37

Είναι απαράδεκτο να αποσύρεται μια διάταξη λόγω πιέσεων . Κύριε Υπουργέ και κύριοι σύμβουλοι στα μάτια του κόσμου φαίνεστε αναξιόπιστοι και έρμαια πιέσεων , τέτοιων που μηδενίζουν το έργο σας στο υπουργείο. Αποδείξτε ότι οι πιέσεις αυτές δεν είναι πιο δυνατές από εσάς , ειδάλλως δεν μπορούμε να σας έχουμε από εδώ και πέρα συνομιλητές μιας και δεν κάνετε ,από ότι φαίνεται, εσείς κουμάντο αλλά κάποιοι άλλοι .

 
m1
05 Ιουν 2018 16:22

@Κωνσταντίνος Δ.
Να τον πιέσουν ποιοι και για ποιο λόγο; Εδώ μιλάμε για το απολύτως προφανές. Δεν μιλάμε καν για την άλλη αδικία της διαφοράς του επιδόματος μεταξύ ΕΕΠ και ΕΔΙΠ. Νομίζω ότι είναι καθαρή αδιαφορία. Κανείς δεν μας υπολογίζει.

 
Μακριά_από_εμάς
05 Ιουν 2018 19:44

Παρατηρώντας τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του Μισθολογίου μας (υπηρετώ ως ΕΔΙΠ σε ΤΕΙ και προέρχομαι με μετάταξη από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με Διδακτορικό) έχω να πώ τα εξής:

Διαβάζοντας τα σχόλια των προηγούμενων συναδέλφων έχω να κάνω μια αντιπρόταση ως προς το πρώην άρθρο 108: αφού δεν θα πάρουμε (κατά το πως φαίνεται) τα δίκαια χρήματα που δικαιούμαστε ας αφαιρεθούν και οι έξτρα αποδοχές των ΕΔΙΠ των Πανεπιστημίων! Άλλωστε οι περισσότεροι νυν ΕΔΙΠ εν συνόλω με μετάταξη δεν κατέλαβαν αντίστοιχες θέσεις; Δεν βλέπω κανένα μέλος ΕΔΙΠ των Πανεπιστημίων να έχει πεί κάτι μέχρι στιγμής. Όλοι μαζί ήρθαμε και αμέσως ορισμένοι εξ ημών (και υμών) αμέσως έσπευσαν να διαχωρίσουν την εκπαιδευτική θέση τους αναφορικά με την εκπαιδευτική ιεραρχία.

"Πανεπιστήμια εμείς.... ΤΕΙ εσείς... Λογική είναι η διαφορά του μισθού!"

Μακριά από εμάς και όλα καλά (σίγουρα λένε ορισμένοι).
Μέχρι να χτυπήσουν οι εξελίξεις και τις δικές σας πόρτες!

Τότε πάλι φίλοι;

 
ΕΔΙΠ ΤΕΙ
06 Ιουν 2018 14:18

Μιλάτε για ενοποιήσεις των ΤΕΙ κ Πανεπιστημίων....τι μας λέτε κ.υπουργε! Δεν είμαστε άνθρωποι κατώτερου μορφωτικού επιπέδου από συναδέλφους ΑΕΙ (οπως εσείς μας διαχωρίζεται) σας πληροφορώ ότι επι τελουμε διδακτικό και ερευνητικό έργο ΕΠ- ΔΕΠ!!!!! Ξυπνήστε και διορθώστε τα λάθη σας ΆΜΕΣΑ γιατί αν βγούμε έξω από τις αίθουσες τα τμήματα Όχι απλά θα υπολειτουργούν αλλά και κάποια σχεδόν ΔΕΝ θα λειτουργούν...
Ίσα δικαιώματα κ ίσες υποχρεώσεις σε ανθρώπους με τα ίδια προσόντα σημαίνει ΕΔΙΠ ΤΕΙ =ΕΔΙΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΊΩΝ κ. υπουργέ που αλλά υποσχεσαι το πρωί και αλλά ψηφίζεις το βράδυ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ