Placeholder

ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Φ. Γεννηματά: Νέα γραφειοκρατία και νέα ρουσφέτια φέρνει η κατάργηση του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων

H Κυβέρνηση καταργεί και τον θεσμό του Σχολικού Συμβούλου έναν από τους πιο δημοκρατικούς εκπαιδευτικούς θεσμούς που η καθιέρωση του από την Κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου δικαίωσε τους αγώνες του Κλάδου των εκπαιδευτικών
Δημοσίευση: 05/06/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Για νέα  γραφειοκρατία για νέα ρουσφέτια μετά την κατάργηση του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων έκανε λόγο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά , στη συνάντηση με την  Πανελλήνια Ενωση Σχολικών Συμβούλων, και υπογράμμισε:

Κατήφορος: Η Κυβέρνηση συνεχίζει τον κατήφορο στα θέματα της Παιδείας.

Αδιέξοδο: Ο ρεβανσισμός, η  προχειρότητα,  οι  πελατειακές  σχέσεις,  οι παλινδρομήσεις    στη διαδικασία εισαγωγής στην Ανώτατη εκπαίδευση, τα ρουσφέτια, η απαξίωση των δομών ειδικής αγωγής έχουν φέρει σε αδιέξοδο την εκπαίδευση

Τον θεσμό τοτ Σχολικού Συμβούλου καθιέρωσε η Κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου: Τώρα η Κυβέρνηση καταργεί και τον θεσμό του Σχολικού Συμβούλου.
Έναν  από τους πιο  δημοκρατικούς εκπαιδευτικούς θεσμούς που  η καθιέρωση του από την  Κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου δικαίωσε   τους αγώνες του Κλάδου των εκπαιδευτικών.
Η κατάργησή του δημιουργεί νέα  γραφειοκρατία για νέα ρουσφέτια

ΚΕΔΔΥ: Ειδικά στο θέμα της ειδικής αγωγής, η συγχώνευση των (ΚΕΔΔΥ) θα είναι εις βάρος της υποστήριξης των μαθητών με αναπηρίες.

Καταψήφιση του νομοσχεδίου: Το Κίνημα Αλλαγής καταψηφίζει τις ρυθμίσεις και στέκεται απέναντι σε αυτές τις ολέθριες επιλογές της Κυβέρνησης.

 

Σχόλια (10)

 
Ιστορικός
05 Ιουν 2018 21:38

Το ΠΑΣΟΚ μιλάει για ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις.
Ήμαρτον! Σε ποιο κοινό απευθύνεται;

 
Ανιστόρητος
05 Ιουν 2018 22:52

@Ιστορικός,
Καλέ δεν μιλάει το ΠΑΣΟΚ, μιλάει το Κίνημα της Αλλαγής, γιατί τα μπερδεύεται;

 
Στράτος
05 Ιουν 2018 23:03

@Ιστορικός
Το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται στο κοινό των Σχολικών Συμβούλων που προσέτρεξε στην ασφαλή αγκαλιά Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ για να διασφαλίσει μετεκλογικά το μέλλον του διά της επανατοποθέτησης και επιλογής στις ίδιες θέσεις... συνεχώς...έως συνταξιοδοτήσεως.

 
Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου
05 Ιουν 2018 23:22

Πράγματι ήμαρτον ! Τι θράσος είναι αυτό; Το ΠΑΣΟΚ θεματοφύλακας της διαφάνειας και της αξιοκρατίας...χαχαχαχα

 
Δον Κιχώτης
06 Ιουν 2018 00:10

Μπαρμπα Γιάννη Μακρυγιάννη
πάρε μαύρο γιαταγάνι
κι έλα στη ζωή μας πίσω
το στραβό να κάμεις ίσο...

Να πάρεις μαζί σου τον Ανδρούτσο, τον Νικηταρά και τον Καραϊσκάκη...
Να έρθει κι ο Αη Γιώργης πάνω στο άλογο και να κρατά το κοντάρι...

Θα σας περιμένει ο Μίκης μαυροντυμένος με τσι φτερούγες του ανοικτές
έτοιμος...

 
AΞIOKΡATHΣ
06 Ιουν 2018 11:53

@Στράτος
Πιο είναι το πρόβλημα; Αν εφαρμόσει αξιοκρατικά κριτήρια θα παραμείνει αρκετά χρόνια στην εξουσία και θα επιλέγει τους ικανότερους. Ιδού η Ρόδος, Ιδού και το πήδημα μπαρμπα Στράτο. Ιδού η αξιοκρατία την οποία έχει καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αντελαβού;

 
Δημήτρης
06 Ιουν 2018 14:18

@Στράτος
Αγαπητέ συνάδελφε,
Οι Σ.Σ. δεν προσέτρεξαν "... στην ασφαλή αγκαλιά Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ" μόνο!
Προσέτρεξαν σε κάθε κόμμα/φορέα που ήταν διατεθιμένος να τους ακούσει, σε αντίθεση με τους νυν κυβερνώντες που τους πήρε 2,5 χρόνια για ακούσουν την Π.Ε.Σ.Σ.
Όσο για το "... διά της επανατοποθέτησης και επιλογής στις ίδιες θέσεις... συνεχώς...έως συνταξιοδοτήσεως", οι Σ.Σ. δεν διεκδικούν να είναι ισόβιοι (είναι γνωστό ποιοι είναι ισόβιοι και ποιοι διατηρούν τίτλους και στη συνταξιοδότηση), αλλά διεκδικούν το συνταγματικό τους δικαίωμα να μην αποκλείονται.

 
Στράτος
06 Ιουν 2018 15:00

Και μόνη η συγκρότηση και λειτουργία Συλλόγου Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ) δείχνει πόσο "ισόβια" ή προσωρινή θεωρούν κάποιοι τη θέση τους.
Αλήθεια, τώρα που θα ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο για τις Δομές που καταργεί τους Σχολικούς Συμβούλους η ΠΕΣΣ θα διαλυθεί, θα μετονομαστεί ή θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την επαναφορά του θεσμού των Σχ. Συμβούλων και επομένως την συνέχιση της ύπαρξης της;

 
ΗΡΑ*
07 Ιουν 2018 00:03

Κρίμα ! Τρία συνεδρια τα τρία τελευταία χρόνια διοργάνωσε η ΠΕΣΣ και καμιά δεκαπενταριά ημερίδες με κεντρικό θέμα ξανά και ξανά - κσλά μαντέψατε - ο θεσμός του σχολικού συμβούλου.... Οι δε συναντήσεις του προεδρείου της ΠΕΣΣ με εκπροσώπους των κομμάτων καθώς και με την εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ξεπερνούν τις τριάντα... Τον είπαν "δασκαλογέννητο" το θεσμό του σχολικού συμβούλου, όπως πράγματι ήταν όταν θεσπίστηκε. Λειτούργησε όμως προς όφελος της Εκπαίδευσης; Στάθηκε δίπλα στον έλληνα εκπαιδευτικό, συνέβαλε στη βελτίωση παιδαγωγικής και διδακτικής του πράξης και της αποτελεσματικότητας του εκπαιδευτικοιύ μας συστήματος γενικότερα; Είναι αποδεκτός ο θεσμός του σχολικού συμβούλου όπως λειτούργησε μέχρι τώρα από τους εκπαιδευτικούς; Τι έκανε η ΠΕΣΣ προς την κατεύθυνση αυτή; Πού είναι οι έρευνες και οι μελέτες της που θα μπορούσαν να δώσουν απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα και άλλα παρόμοια; Πού είναι οι προτάσεις για τη βελτίωση του θεσμού αυτού, συγκεκριμένα κι όχι βαρύγδουπες έννοιες και εκφράσεις κενές περιεχομένου. Τι θα λέγατε για παράδειγμα α) για διαβαθμισμένη μοριοδότηση των τίτλων σπουδών ( μεταπτυχιακά/ διδακτορικά) ανάλογα με το βαθμό συνάφειας με τα αντικείμενα της δουλειάς ενός σχολικού συμβούλου, β) για την επαναφορά της 10ετούς πραγματικής διδακτικής υπηρεσίας ( κι όχι εκπαιοδευτικής γενικώς και αορίστως!), γ) Κατά την επανάκριση των σχολικών συμβούλων να λαμβάνεται υπόψιν και το πραγματικό έργο τους στην περιφέρεια αρμοδιότητάς του, δ) για την άσκηση ελέγχου και εποπτείας από τη μεριά της υπηρεσίας ενός εκάστου σχολικού συμβούλου ( Τι ώρα αρχίζει δουλειά, πού πάει, τι ακριβώς κάνει, σε ποιον λογοδοτεί, κ.λπ., κλπ.). Ποιος είπε ότι τα "στελέχη" δεν λογοδοτούν και δεν ελέγχονται; Τι γινόταν μέχρι τώρα; Ούτε το υπουργείο γνωρίζει, ούτε η Περιφέρεια, κανένας!!! Ή μήπως κάνω λάθος;
Περιττό βέβαια να επαναλάβω ότι δεν έχω καμιά σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβερνώσα Αριστερά που τη νύχτα της 12ης προς τη 13η Ιουλίου του 2015 γονάτισε γράφοντας στα παλιά της παπούτσια το ηρωικό ΟΧΙ του ελληνικού λαού...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.