Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Άμεση επιστροφή της τροπολογίας για το ειδικό μισθολόγιο ΕΔΙΠ ΤΕΙ

Δημοσίευση: 05/06/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σαν κεραυνός εν αιθρία ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 4/6/2018 και τρεις περίπου μέρες πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις σχολικές δομές η απόσυρση μιας τροπολογίας που είχε ενταχθεί σε αυτό και είχε ανακοινωθεί επίσημα από την αρχική του εμφάνιση.

Ο λόγος για το άρθρο 108 (στην πρώτη μορφή του νομοσχεδίου είχε αριθμό 117) το οποίο κάνει τα αυτονόητα για την ίδια κατηγορία προσωπικού ΕΔΙΠ (και ΕΕΠ) σε ιδρύματα της ίδιας βαθμίδας (Πανεπιστήμια - ΤΕΙ) με τα ίδια καθήκοντα αλλά με διαφορετικό βαθμολόγιο και μισθολόγιο (!).

Με την τροπολογία αυτή εντάσσονται τα μέλη ΕΔΙΠ ΤΕΙ στο ίδιο βαθμολόγιο και αντίστοιχα μισθό με τα μέλη ΕΔΙΠ των Πανεπιστημίων. Ρυθμίσεις οι οποίες δεν είχαν γίνει λόγω της αδύναμης ουσιαστικά μέχρι πέρσι αντιπροσώπευσης και φωνής των ΕΔΙΠ ΤΕΙ λόγω του μικρού πλήθους τους (100 άτομα) στις σχετικές με αυτούς αποφάσεις.

Έτσι, όπως εν μια νυκτί πριν ένα χρόνο (Μάιος 2017) αποφασίστηκε η απομάκρυνση τους από το Ενιαίο Μισθολόγιο στο οποίο τους είχαν αφήσει από το 2016 με το ν.4386,(αρ.27,παρ.3), πάλι εν μια νυκτί ανακοινώνεται η παραμονή τους εσαεί στο 55% του μισθού του Καθηγητή Πανεπιστημίου. Το παρακάτω γράφημα τα λέει όλα για την “ισότιμη”, “ισόνομη” και “δίκαιη” αντιμετώπιση προσωπικού του Υπ.Παιδείας με τα ΙΔΙΑ ακριβώς προσόντα στην Τριτοβάθμια (ειδικό μισθολόγιο) και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ενιαίο μισθολόγιο).

Με μηδενικό ουσιαστικά οικονομικό αποτύπωμα καθώς οι μόνοι 100% χαμένοι της υπόθεσης είναι οι μεταταχθέντες προς ΕΔΙΠ ΤΕΙ εκπαιδευτικοί της Β/θμιας (οι οποίοι είχαν ήδη καταθέσει τις αιτήσεις μετάταξης δύο μήνες πριν την πρώτη πραξικοπηματική αλλαγή του ειδικού μισθολογίου τον Μάιο του 2017). Από τους 120 περίπου ΕΔΙΠ ΤΕΙ οι 100 δικαιούνται προσωπικής διαφοράς που τους επαναφέρει λογιστικά στο ενιαίο περίπου. Έτσι μόνο οι 22 μεταταχθέντες καταλήγουν με -25% στον μισθό τους από τον Νοέμβριο του 2017 επειδή επέλεξαν μετάταξη σε ανώτερη βαθμίδα εκπαίδευσης. Όλοι μας όμως (και οι 120 περίπου) βιώνουμε την αρνητική διάκριση της μη κατάταξης μας σε βαθμίδες και της μη ισότιμης μεταχείρισης μας. Ουσιαστικά λοιπόν το κόστος της τροπολογίας είναι μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ (όχι πάνω από 100.000). Και να μην ξεχνάμε ότι είναι χρήματα που

ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ από τους μισθούς μας και αν δεν είχαν γίνει οι μετατάξεις θα αποδίδονταν κανονικά το 2018. Απορίας δε άξιο είναι το κόστος των 960.000 που υπολόγισε το Γενικό Λογιστήριο. Πως τα υπολόγισαν και γιατί τα υπολόγισαν έτσι;

Κάποιες πληροφορίες για την απόσυρση αναφέρονται στην “ενόχληση κάποιων κύκλων”. Θα ήταν θλιβερό αν ίσχυε όντως αυτό το γεγονός. Δεν το δεχόμαστε και δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι υπάρχουν μυαλά που μπορούν να επηρεάζουν αποφάσεις και να χαρακτηρίζονται από αντιλήψεις περί ανώτατης εκπαίδευσης δύο ταχυτήτων την στιγμή που οι συμπράξεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ είναι καθημερινό γεγονός και ήδη από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος θα φανούν οι πρώτες αλλαγές.

Καλούμε τον αξιότιμο υπουργό κ. Γαβρόγλου να διορθώσει την αδικία αυτή επαναφέροντας την σχετική τροπολογία και επιπλέον να της δώσει αναδρομική ισχύ από τον Νοέμβριο του 2017 που άρχισαν να ισχύουν οι καταστροφικές για τους ΕΔΙΠ ΤΕΙ αλλαγές.

Μέχρι πότε θα παλεύουμε για τα αυτονόητα σε αυτή την χώρα;

Πότε θα μπορέσει επιτέλους απερίσπαστος κάποιος να αφοσιωθεί στο έργο του αντί να κάνει τον δικηγόρο, τον πολιτικό, τον λογιστή και οτιδήποτε άλλο απαιτείται να κάνει σε αυτή τη χώρα αντί να αφοσιώνεται παραγωγικά στο αντικείμενο της ειδίκευσης του;

Οι εκπρόσωποι ΕΔΙΠ ΤΕΙ Κρήτης και Δυτ. Μακεδονίας
Ευάγγελος Μαρκάκης Γεώργιος Τασκασαπλίδης

Οι εκπρόσωποι μεταταχθέντων σε θέσεις ΕΔΙΠ των ΤΕΙ από τη ΠΕ και ΔΕ
Χρήστος Όροβας Στέφανος Ουγιάρογλου

Ετικέτες: 
ΕΔΙΠ ΤΕΙΕΔΙΠ

Σχόλια (32)

 
ΠΕ19
06 Ιουν 2018 00:01

Τραγικό !!!!!
Επιστήμονες με Διδακτορικά και πτυχία αλλά και προσόντα Λέκτορα να αμείβονται με μισθό …. !!!!
Ο Tempora o mores !!!

 
ΕΔΙΠ
06 Ιουν 2018 00:19

Καλά το γεγονός ότι προσωπικό στο ειδικό μισθολόγιο πληρώνεται λιγότερο από το προσωπικό με τα ίδια τυπικά προσόντα στο ενιαίο μισθολόγιο με ξεπερνά! Το ειδικό μισθολόγιο υπάρχει ακριβώς για να παίρνουν οι συμμετέχοντες περισσότερα χρήματα από τις αντίστοιχες θέσεις του ενιαίου ακριβώς επειδή αναγνωρίζεται ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του λειτουργήματός τους! Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν... Τουλάχιστον θα έπρεπε να υπάρχει μια ρύθμιση σύμφωνα με την οποία όσοι συμμετέχουν στο ειδικό μισθολόγιο, ανεξαρτήτως του τι προβλέπεται να παίρνουν, αυτό να μην είναι χαμηλότερο από τον αντίστοιχο υπάλληλο με τα ίδια τυπικά προσόντα που πληρώνεται με το ενιαίο μισθολόγιο και μάλιστα χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα επιδόματα έρευνας κτλ.

 
Δρ. ΕΔΙΠ_ΤΕΙ
06 Ιουν 2018 01:30

Να μας εντάξουν στο ενιαίο μισθολόγιο. Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο.

 
Δρ. ΕΔΙΠ
06 Ιουν 2018 01:34

Αν οι βουλευτές διαβάζουν τον συγκεκριμένο ιστοτοπο, που το διαβάζουν, τους ενημερώνουμε πως δεν θέλουμε καμία διάκριση με τους άλλους διδάκτορες του Δημοσίου και ζητάμε την ένταξη μας στο ενιαίο μισθολόγιο, ότι δηλαδή δικαιούνται όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

 
K. G.
06 Ιουν 2018 01:43

Παρά πολύ σωστά αυτά που γράφουν οι συνάδελφοι. Στο γράφημα έπρεπε να υπάρχει και η καμπύλη που θα έδειχνε πόσο αμοιβεται ο ΔΕ με το ενιαίο μισθολόγιο.(Μήπως παραπάνω;)
Ο αξιότιμος βουλευτής και καθηγητής του ΕΜΠ κύριος Μαυρωτάς, που θίγει πολλές φορές τα κακώς κείμενα, τι έχει να πει γι αυτή την μεγάλη αδικία εις βάρος των μελών ΕΔΙΠ των ΤΕΙ;

 
Κοντογιαννης Γιαννης ΕΔΙΠ ΠΔΑ αλλα με μισθο ΤΕΙ Πειραια
06 Ιουν 2018 08:04

Καμμία λογική δεν μπορεί να εξηγήσει αυτή τη μισθολογική αθλιότητα σε βαρος των ΕΔΙΠ ΤΕΙ αλλά και των ΕΔΙΠ Πανεπιστημίων που αμοιβονται με μισθούς πιο κατω απο το ενιαίο. Αυτό ομως που μας προσβάλλει αφάνταστα ειναι η κοροϊδία να φέρνουν προς ψήφιση τα αυτονόητα και 2 μέρες πριν τη ψήφιση να το αποσύρουν . Να αφήσουν τις δικαιολογίες περί ΓΛΚ διοτι η δαπάνη που προβάλλουν ειναι πολλές φορές κάτω απο τη πραγματικότητα. Να βγουν και να πουν με ποιων τη παρέμβαση εγινε αυτό εις βάρος των 15 κυρίως μεταταχθέντων. Σε ενα τόσο μικρό αριθμό και με την απουσία λογικής απάντησης το μονο που μένει να υποθέσουμε ειναι η απουσία προσωπικών και κομματικών "κονέ".

 
ΕΔΙΠ_μεταταγμένος
06 Ιουν 2018 09:16

Τι μπορείς να πεις
Σε ένα νομοσχέδιο που στερεί την δυνατότητα σε υπαλλήλους-στελέχη της διοίκησης να διεκδικήσουν τη θέση τους μπερδεύοντας την θέση ευθύνης στελέχους με το διοικητικό έργο σε πανεπιστήμιο.
Σ’ ένα νομοσχέδιο που για να καθορίσει την ιεραρχία μιας δομής αρχίζει από τη ….. μέση.
Σ’ ένα νομοσχέδιο που προβλέπονται μύριες όσες θέσεις ευθύνης (Υπεύθυνοι ΠΕΚΕΣ. ΚΕΣΥ Συντονιστές εκπαίδευσης κλπ) και παράγονται αναρίθμητες (προβλέπεται Υποδιευθυντής για 6 τμήματα αντί 9 και δεύτερος από 9 αντί 12) !!!!!!!!!!
Σ’ ένα νομοσχέδιο που η αντισυνταγματικότητα πάει σύννεφο
Η κυβέρνηση διαγράφει ένα άρθρο που αφορά 120 νέους επιστήμονες που έχουν τυπικά προσόντα που αντιστοιχούν σε Σχολικό Σύμβουλο και αμείβονται με μισθό …. !!!!
Κύριοι Βουλευτές: Σε Συντονιστή εκπαίδευσης για του οποίου την κρίση το μεγαλύτερο ποσοστό κατέχει η Επιστημονική κατάρτιση (πολύ καλά) δίνετε 356 € επιπλέον σε μισθό λόγο του διδακτορικό του και άλλα 350 σαν επιμίσθιο και αύξηση μισθού ανά διετία 59€ . Σε άτομα με τα ίδια προσόντα (ΕΔΙΠ ειδικότερα οι μεταταγμένοι συνέδελφοι τα πληρούν όλα) δεν δίνεται τίποτα !!! Στο ίδιο νομοσχέδιο που προβλέπετε τα προσόντα αυτά για τον Συντονιστή στους ΕΔΙΠ που τα έχουν ήδη τους διαγράφετε την τροπολογία που τους έδινε το 90% του μισθού που θα έπαιρναν σαν απλοί εκπαιδευτικοί Α/μιας ή Β/μιας.
ΓΙΑΤΙ ?
Ακόμα και βουλευτές της αντιπολίτευσης δεν αναφέρουν απολύτως τίποτα.
ΓΙΑΤΙ ?

 
Ο Ελβετός
06 Ιουν 2018 10:01

Δεν ξέρετε τι εστί πολιτικός από την πόλη μάλλον.

 
ΕΔΙΠ ΤΕΙ
06 Ιουν 2018 10:21

Βία πολιτική ασκείται στους ΕΔΙΠ ΤΕΙ και γενικά στους μικρούς και ανυπεράσπιστους στην Ελληνική κοινωνία. Αλλά ποιος νοιάζεται, αν δεν είσαι ισχυρός, επώνυμος και με τους κρατούντες.

 
Κωνσταντίνος Δ.
06 Ιουν 2018 10:25

Κύριοι βουλευτές το γράφημα που διαβάζετε είναι ελλιπές και θα έπρεπε να συμπληρωθεί με τις αποδοχές των υπαλλήλων ΔΕ που αμείβονται περισσότερο από τα ΕΔΙΠ . ΝΤΡΟΠΉ

 
ΕΔΙΠ ΤΕΙ
06 Ιουν 2018 10:37

Πως είναι δυνατόν να μην γίνεται το αυτονόητο! Μόνο με μια Κυβέρνηση που δεν προσέχει τα αυτονόητα μπορεί να συμβαίνει μια τέτοια κατάφορη αδικία. Τόσα χρόνια προσφορά στην εκπαίδευση και με πτυχία (μεταπτυχιακά και διδακτορικά) και όσοι γίναμε από ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ, λαμβάνουμε λιγότερα χρήματα! Είναι ντροπή να βάζετε το προσωπικό που βγάζει τη δουλειά στα ΤΕΙ να εξελίσσεται, μειώνοντας του όμως το μισθό.

ΓΙΑΤΙ δεν κάνετε το αυτονόητο! ;

 
Αγανακτισμένος ΕΔΙΠ
06 Ιουν 2018 10:53

Πως είναι δυνατόν να μην γίνονται τα αυτονόητα; Πως είναι δυνατόν να υπονομεύεται το ρόλο των ΕΔΙΠ, που όπως πολύ καλά ξέρετε, αυτοί βγάζουν την "δουλειά" στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα;

Δώσατε παντού το επίδομα έρευνας και διδασκαλίας και δεν το έχετε δώσει στα μέλη ΕΔΙΠ των ΤΕΙ, που από το πρωί μέχρι το βράδυ στηρίζουν όλα τα εργαστήρια στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Τα Εργαστήρια κύριοι είναι σημαντικός παράγοντας για τη μόρφωση και γνώση των νέων και όλοι υπερκαλύπτουν τα ωράρια τους στα Εργαστήρια, χωρίς όμως το αυτονόητο!

ΓΙΑΤΙ το πήρατε πίσω; ΓΙΑΤΙ σε ένα Δημοκρατικό πολίτευμα και σε συζητήσεις με εκπροσώπους μας, άλλα λέτε και άλλα πράττετε;

Οι ΕΔΙΠ των Πανεπιστημίων, οι Καθηγητές που είστε τώρα να υποστηρίξετε τους συναδέλφους-συνεργάτες σας. Μόνο όταν "χτυπήσουν" τη δική σας πόρτα θα ζητήσετε υποστήριξη.

Δώστε μας το αυτονόητο, το επίδομα έρευνας και διδασκαλίας και ένα αξιοπρεπή μισθό (τουλάχιστον ισάξιο με της γραμματείας)!

 
Μεταταχθέν από Διοικητικός σε ΕΔΙΠ ΤΕΙ
06 Ιουν 2018 11:01

Ο καθαρός μου μισθός τον Ιανουάριο του 2018 σαν διοικητικός υπάλληλος ήταν 1.252,44€ (Δώδεκα χρόνια προϋπηρεσία με 2 παιδιά και Διδακτορικό) και τον Μάρτιο σαν ΕΔΙΠ ΤΕΙ ο μισθός μου είναι 1066,66€ καθαρά.
Εγώ δεν βλέπω επιβάρυνση προυπολογισμού άλλα μία μείωση μισθού 186€ καθαρά.

 
Ο Ελβετός
06 Ιουν 2018 11:07

Έβαλε διάταξη και την έβγαλε μόνος του ο πολιτικός από την πόλη, για να κερδίσει χρόνο.

 
ΕΔΙΠ ΑΕΙ
06 Ιουν 2018 11:11

@Ο Ελβετός όντως ανατολίτικα κόλπα... προς τα εκεί πάμε τελικά;

 
Μα ρε παιδια
06 Ιουν 2018 13:58

ολα γινονται κατα παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσιας. Η μεταταξη σας θα γινοταν με βαση την ισχυουσα νομοθεσια? Δημοκρατικα πραγματα.

 
PhD ΕΔΙΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
06 Ιουν 2018 14:20

Θα πρέπει να γίνει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι τα ΕΔΙΠ τόσο των ΤΕΙ όσο και των Πανεπιστημίων δεν αμείβονται καν όσο με τον διοικητικό υπάλληλο αντίστοιχων προσόντων. Διαχρονικά αυτό ίσχυε.
Ούτε η τροπολογία που έφερε ο Υπουργός έλυνε το πρόβλημα, γιατί δεν αύξανε για όλους τους ΕΔΙΠ (ΤΕΙ και Πανεπιστημίων ) το πρόβλημα. Η λύση είναι: αύξηση του επιδόματος διδασκαλίας και έρευνας ώστε να ισοφαριστεί με το ποσό που θα έπαιρνε κανείς εάν αμειβόταν με το ενιαίο. Η πρόταση είναι συγκεκριμένη: ΕΔΙΠ με διδακτορικό: 300 ευρώ, ΕΔΙΠ με μάστερ 250 και χωρίς μεταπτυχιακό τίτλο, 150. Το 90% του κλάδου είναι κάτοχοι Διδακτορικού.
Είναι αντισυνταγματικό να ενταχθούν τα ΕΔΙΠ στο ενιαίο γιατί σύμφωνα με άρθρο του Συντάγματος οι διδάσκοντες κάθε είδους στα πανεπιστήμια αμείβονται με ειδικό μισθολόγιο.

 
Δρ.ΕΔΙΠ
06 Ιουν 2018 15:03

Πρέπει να διορθωθεί άμεσα η μισθολογική αδικία που υφίστανται τα μέλη Ε.ΔΙ.Π., τόσο των Τ.Ε.Ι., όσο και των Πανεπιστημίων. Να δοθεί στα μέλη Ε.ΔΙ.Π. των Α.Ε.Ι. το Ειδικό Επίδομα Διδασκαλίας και Έρευνας, ποσοτικά διορθωμένο, έτσι ώστε τουλάχιστον να πλησιάσουν οι μισθοί μας αυτούς του ενιαίου μισθολογίου, όπως συμβαίνει με τα μέλη Ε.Ε.Π..

 
ΕΔΙΠ ΑΕΑ
06 Ιουν 2018 15:30

Οι ΕΔΙΠ των ΑΕΑ πόσο ακόμα θα μείνουν σε ομηρία της μη απονομής του επιδόματος διδακτορικού? Γιατί δεν αναγνωρίζετε πως οι εκκλησιαστικές σχολές είναι ΑΕΙ και πανεπιστήμια? πως μπορεί να δίνουν το ίδιο επίδομα οι στρατιωτικές σχολές και οι ΑΕΑ να μη το λαμβάνουν?

 
ΕΔΙΠ_μεταταγμένος
06 Ιουν 2018 17:00

@PhD ΕΔΙΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
Το θέμα με τα ειδικά μισθολόγια είναι απλό στο Δημόσιο το μεταπτυχιακό με το Διδακτορικό έχουν διαφορά 4 κλιμάκια δηλαδή για ΠΕ 4*59=236€ το Διδακτορικό από το απλό πτυχίο 6 κλιμάκια=356€ στην περίπτωση των ΕΔΙΠ πανεπιστημίων η τελευταία διαφορά είναι 100 € ενώ στους ΕΕΠ 150€ ενώ στα ΤΕΙ 0 Γιατί ? Είναι δυνατόν σε όλο το υπόλοιπο δημόσιο το διδακτορικό να αποτιμάται στο 30% του καταληκτικού μισθού ενώ στον ακαδημαϊκό χώρο από 0 μέχρι 150 €.
Πρέπει ΟΛΟΙ να πληρώνονται με ΒΑΣΙΚΟ γνώμονα τους μισθούς του Δημοσίου. Με επιδόματα με κίνητρο παραγωγικότητας με ότι θες αλλά δεν γίνεται να αναβαθμίζεσαι και χάνεις το 30% του μισθού σου έλεος. Επιτέλους πρέπει να μπει μια τάξη.

 
Νέος ΕΔΙΠ
06 Ιουν 2018 17:14

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφώνησαν μόνο στο άρθρο 108 και ο υπουργός το διέγραψε...

 
Αλλος για ΕΔΙΠ....
06 Ιουν 2018 18:48

Ολοι θελουν μεταταξη σε ΤΕΙ της περιοχης τους ως ΕΔΙΠ. To κινητρο φυσικα και ΔΕΝ ειναι επιστημονικο αλλα καθαρα οικονομικο γιατι στοχευουν σε αμοιβες ειδικου μισθολογιου οπως ισχυει για τους καθηγητες των ιδρυματων αλλα ... ανθρακες ο θησαυρος. Τα ειδικα μισθολογια αγαπητοι ειναι για τους αριθμητικα λιγους, ποτε θα το καταλαβετε; η πλοιοψηφια στο εννιαιο μισθολογιο! Μου θυμιζει την περιπτωση της ΔΕΗ οταν οι παλιοι εργαζομενοι δημιουργησαν την ΔΕΔΔΗΕ για να διατηρησουν τις απολαβες τους και οι νεοι εργαζομενοι στην νεα ΔΕΗ με εννιαιο μισθολογιο :) :) Αθανατο Ελληνικο Πνευμα !

 
Και ΕΔΙΠ και με Διδακτορικό
06 Ιουν 2018 19:21

Η μέριμνα της πολιτείας για τα μέλη ΕΔΙΠ είναι ελλιπέστατη και σποραδική. Αν και ζητάει ανθρώπους με υψηλά προσόντα που να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν τους παρέχει ούτε μισθό συγκρίσιμο τουλάχιστον με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, αλλά ούτε και κίνητρα για την ανάπτυξη έρευνας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το βαθμολόγιο και το μισθολόγιο ήταν καθηλωμένο εδώ και χρόνια στα Πανεπιστήμια και παραμένει καθηλωμένο στα ΑΤΕΙ. Τα κίνητρα για την απόκτηση διδακτορικού (δηλαδή 4-6 έτη έρευνας με αξιολόγηση) είναι μόλις 30 ευρώ μεικτά, ενώ οι προκηρύξεις για έρευνα από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας & Καινοτομίας αφορούν όλους τους υπόλοιπους εκτός από τα μέλη ΕΔΙΠ.
Καλό λοιπόν και το φιλότιμο αλλά μέχρι πότε θα λειτουργούμε αποκλειστικά με αυτό;

 
ΕΔΙΠ
06 Ιουν 2018 22:16

Η λογική της κυβέρνησης Διδακτορικό σε σχέση με Μεταπτυχιακό 30€ διαφορά !!
Ο Εφοριακός με διδακτορικό έχει 234 από αυτόν με Μεταπτυχιακό ενώ 356 από αυτόν με απλό πτυχίο.
Σαν ΕΔΙΠ σε ΤΕΙ πληρώνεσαι το ίδιο ΖΗΤΩ !!!!!!!!

 
ΕΔΙΠ
07 Ιουν 2018 10:31

Το συγκεκριμένο άρθρο ενώ σε αμέτρητες συναντήσεις και δέσμευσης του "Υπουργού" είχε προστεθεί για να διορθώσει τον λάθος χειρισμό ενός κλάδου που έχει αποκομιστεί εργαστηριακό αλλά και θεωρητικό αυτοδύναμο έργο με περισσότερα προσόντα σε πολλές περιπτώσεις από τους "ΔΕΠ" εφαρμογών των ΤΕΙ.

 
@ΕΔΙΠ_ΑΤΕΙ
07 Ιουν 2018 12:18

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική της αφαίρεσης του άρθρου 108 από το Σχέδιο Νόμου.

Πότε επιτέλους θα γίνει κατανοητό στην εκπαιδευτική και Πανεπιστημιακή Κοινότητα; υπηρετούμε επί σειρά ετών την εκπαίδευση με όλο μας το είναι, παρέχοντας έργο υψηλού επιστημονικού επιπέδου καθώς για να φτάσουμε εδώ έχουμε αποδείξει ήδη την επαγγελματική μας ακεραιότητα και την προσωπική μας συνέπεια!

Συνέπεια ζητάμε και εμείς από το Υπουργείο. Αυτό.

 
edip tei
07 Ιουν 2018 13:15

Αν υπάρχει σοβαρότητα και υπευθυνότητα από αυτούς που χειρίζονται το ζήτημα στο υπουργείο ας βάλουν τα πράγματα στην σωστή τους θέση. Διαφορετικά αδικούν πρώτα τον εαυτό τους και μετά έναν κλάδο που έλαβε πολλές υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις και δεν είδε αποτέλεσμα. Η ανακολουθία λέξεων και πράξεων εγείρει ηθικά ζητήματα είναι πολύ ασχημο να αισθάνεσαι "κορόιδο".

 
ΕΔΙΠ με πτυχίο χωρίς αναγνώριση
07 Ιουν 2018 13:30

Προς Υπουργό: Να απαντήσετε επίσημα και με δεσμεύσεις, έστω και τώρα! Φτάνουν οι δηλώσεις και συμφωνιές των συνεργατών σας και οι δικές σας χωρίς ειλικρίνεια και διαύγεια!

 
ΕΔΙΠ (PhD)
07 Ιουν 2018 13:42

Το "braindrain" μας νοιάζει κατά τα άλλα...
15 χρόνια "κλωτσοσκούφι"
Σιχάθηκα τα χώματα που πατώ...

 
ΕΔΙΠ_ΤΕΙ
07 Ιουν 2018 13:51

Αν ήμασταν σύμβουλοι επί 20ετίας και στα τελευταία χρόνια είχαμε δουλέψει 1 χρόνο *την περίοδο του 152) τότε να δεις πως θα μας έφτιαχναν. Τώρα που έχουμε διδακτορικά στην Κβαντική Φυσική στην Φωτονική, και στην νανοεπιστήμη και όχι στην διδακτική της φυσικής και στα παιδαγωγικά (στο Φυσικό το συγκεκριμένο αντικείμενο το επέλεγαν οι χειρότεροι φοιτητές) μας δίνουν ότι και στον απόφοιτο του ΤΕΙ.
Ήταν δίκαιο έγινε πράξη.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.