Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Υπουργός: Όποιοι αντιστέκονται επειδή χαλάνε μαγαζάκια, θα μας βρουν μπροστά τους

Δημοσίευση: 06/06/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Όποιοι αντιστέκονται επειδή χαλάνε μαγαζάκια, θα μας βρουν μπροστά τους και να το ξέρετε.

Το μήνυμα αυτό έστειλε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής επί του Σχεδίου Νόμου για τις Δομές Εκπαίδευσης , και σημείωσε τα εξής:

  • Στην εκπαίδευση δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι πάει κάνεις σε δομές γιατί θέλει να αποφύγει την τάξη.
  • Όποιος θέλει να αποφύγει την τάξη πρέπει να δει μήπως έχει διαλέξει λάθος επάγγελμα.
  • Εμείς, λοιπόν, δεν θεωρούμε ότι υπάρχουν ισόβιοι, δεν θεωρούμε ότι υπάρχουν αναντικατάστατοι.
  • Και να σας πω κάτι άλλο; Γίνεται αυτή η κουβέντα περί κομματικοποίησης και τα λοιπά.
  •  Ξέρετε στην κοινωνία ευτυχώς η τεράστια πλειοψηφία δεν είναι κομματικά μέλη. Το έχουμε συνειδητοποιήσει;
  • Η κοινωνία που μας ακούει, ακούει αυτά και θεωρεί ότι το θέμα είναι ας πούμε πόσοι «Αριστεροί» των Αριστερών Κομμάτων και πόσοι των «Συντηρητικών Κομμάτων» θα μπουν σε αυτές τις δομές. Ξέρετε, υπάρχει και ένας άλλος κόσμος.
  • Υπάρχουν πολίτες αξιολογότατοι που δεν τους ενδιαφέρει ποιο κόμμα ψηφίζουν και δεν μας ενδιαφέρει ποιο κόμμα ψηφίζουν.
  • Αυτούς τους πολίτες λέμε ότι πρέπει να εμπλακούν. Και αυτοί. Δεν είναι αμάρτημα να είσαι κομματικό μέλος, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί και αμάρτημα να μην  είσαι κομματικό μέλος. Και αυτό πρέπει να το χειροκροτήσετε όλοι. Και για πρώτη φορά βάζουμε τέτοιες Επιτροπές που θα διασφαλίσουν αυτό το πράγμα.

Σχόλια (7)

 
ΕΔΙΠ_ΤΕΙ
07 Ιουν 2018 17:54

Συγνώμη αλλά σε προπαγάνδα δε παίζονται οι τύποι.
Από τη μία πουλάνε σανό ότι δεν θα αφήσουν Συμβούλους 20 ετών να κάνουν ξανά αίτηση.
Τελικά αυτό θα συμβεί …. από την επόμενη φορά (Ποτέ στα χρονικά νόμος επιλογής στελεχών δεν εφαρμόστηκε 2 φορές).
Να δείτε που τα 2 χρόνια διδακτικής υπηρεσίας θα γίνουν 3 ή 4.
Καλά το τι σανό έχουν πουλήσει στο πόπολο δεν λέγετε. Τι πως θα κάνουν μέντορες που θα κάνουν μάθημα τι το ένα τι το άλλο. ΤΙΠΟΤΑ
Απλά ο Σύμβουλος δεν πρέπει να έχει το ρόλο της εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών αλλά του ελέγχου και της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου. Αλλιώς απλά παίρνει 350ρια και δεν κάνει τίποτα (όχι επειδή είναι φυγόπονος αλλά επειδή δεν έχει ρόλο).
Ας μην σήκωναν τη σημαία εναντίων των Συμβούλων . Έλεγαν διάφορα για τους ανθρώπους και τελικά έκανα τη μια θητεία 2 φώναζαν ότι θα τους γύριζαν στην τάξη και διάφορα επαναστατικά και τελικά δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Η απόλυτη προπαγάνδα.
Στο ίδιο νομοσχέδιο άνθρωποι με προσόντα τα ίδια και περισσότερα που τελικά δεν έπαθαν τίποτα μένουν για τα επόμενα 2 τουλάχιστον χρόνια με μισθούς ΔΕ. Ενώ όσο σήκωναν τους τόνους για εναντίων των συμβούλων άλλο τόσο πουλούσαν εκδούλευση ότι στους ΕΔΙΠ ΤΕΙ θα δώσουν κανονικούς μισθούς. Την τελευταία ώρα εφευρέθηκε το ΓΛΚ ως άλλος Goldstein (από το 1984) που έκοψε τη μόνη ρύθμιση που είχε διακομματική υποστήριξη στο κατατεθέν νομοσχέδιο. Αφού φυσικά είχαν φροντίσει να παρουσιάσουν στο ΓΛΚ την επαναφορά του μισθού 120 ατόμων στα επίπεδα του υπολοίπου δημοσίου ότι έχει επιπλέον κόστος 1000000 €.
Προσοχή στην ίδια έκθεση που περνούν τον υποδιευθυντή στα 6 από τα 9 και το 2ο στα 9 από τα 12 τμήματα και δεν υπολογίζουν κόστος τριπλασιάζουν το κόστος αποκατάστασης μιας αδικίας.
Μπορείς να εμπιστευθείς τέτοιους ανθρώπους. ? ??

 
Georgepe04
07 Ιουν 2018 16:57

Και τελικά μετά από λίγο.... φύγαμε για να μην μας βρούνε μπροστά τους!

 
Georgepe04
07 Ιουν 2018 16:44

Κάποια σχόλια από μόνα τους δείχνουν ότι δεν υπάρχει σωτηρία σε αυτή τη χώρα.

 
Μητσος
07 Ιουν 2018 16:36

Σώθηκαν τα μαγαζακια τελικα...

 
areti
07 Ιουν 2018 08:57

To ζήτημα δεν είναι ότι κάποιος σχολικός σύμβουλος δεν θέλει να πάει στην τάξη.

Το ζήτημα είναι ότι του απαγορεύεται να συμμετέχει στις διαδικασίες για την επιλογή των στελεχών ώστε να ανταγωνιστή με ισους όρους όλους τους εκπαιδευτικούς

Αυτό επιτυγχάνετε με τους κόφτες θητειών, τους κόφτες γλωσσών, τους κόφτες διδακτικών μορίων και τους κόφτες όσων έχουν αρκετά χρόνε υπηρεσίας

Γιατί κύριε υπουργέ παραπληροφορείται τόσο ασύστολα τον κόσμο που δεν γνωρίζει?

Γιατί κύριε υπουργέ δεν υπάρχει ισονομία και ισες ευκαιρίες για όλους?

Γιατί κύριε υπουργέ αποκλείεται από τις διαδικασίες Έλληνες πολίτες που θέλουν να διεκδικήσουν θέσεις ευθύνης?

Γιατί κύριε υπουργέ στέλνετε πίσω στην τάξη κατασυκοφαντημένους σχολικούς συμβούλους γεμίζοντας αναλήθειες τον κόσμο που δεν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει?

Σε ποια δημοκρατική χώρα μπορούν να συμβούν όλα αυτά?

Ντροπή για μια αριστερά που άλλα μας υποσχόταν ερχόμενη στην εξουσία και άλλα εκ του αποτελέσματος διαπιστώνουμε πλέον ότι πρεσβεύει.

Και το τελευταίο ο χώρος της παιδείας και των γραμμάτων σε μια χώρα υποδουλωμένη από τα ξένα συμφέρονται και τις υπογραφές τόσων μνημονίων είναι μια προδοσία προς τις γενεές που έρχονται. Πρέπει να σέβονται την αξιοκρατία την αριστεία και μην να θέλουν την επιβολή κομματικού κράτους στην εκπαίδευση.

 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ...
07 Ιουν 2018 03:47

....ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ, όποιος τολμήσει να μας αντισταθεί με διάλογο και επιχειρήματα, τότε θα ασκήσουμε τη ΝΟΜΙΜΗ εξουσία μας για να τον εμποδίσουμε και να τον τιμωρήσουμε...
Να δεις τι μου θυμίζει αυτό, τι μου θυμίζει.... που θα πάει θα το βρώ!
Όταν η εξουσία φθάνει να απειλεί τους πολίτες τους οποίους υπηρετεί κύριε Υπουργέ τότε δυστυχώς είναι προφανές ότι έχει καταλυθεί το δημοκρατικό πολίτευμα.
Στην εκπαίδευση ποτέ δεν υπήρχαν μαγαζάκια, μόνο νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες επαναλαμβανόμενων κρίσεων για όλα τα στελέχη με κριτήρια άντεχαν στην κοινή λογική και που με τους αγώνες μας συνεχώς βελτιώνονταν και γι αυτό ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ δεν απαιτήθηκε η παρέμβαση του ΣΤΕ και της δικαιοσύνης όπως επί των ημερών σας...

 
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕ
07 Ιουν 2018 00:44

Μπράβο σου για μια ακόμα φορά Υπουργέ που δεν υπέκυψες στις πιέσεις που μέσω όλων των κομμάτων ασκούν ,όπως λέτε και εσείς, δεν θέλουν να μετακινηθούν από τις θέσεις τους εδώ και δεκαετίες θεωρώντας τον εαυτό τους ισόβιο και αναντικατάστατο.Είναι απίστευτο να τρέμουν έστω και στην υπόνοια επιστροφής στην τάξη ,αν και αυτοπαινεύουν τον κλάδο τους σαν "δασκαλογέννητο".Μην υποχωρείτε στον περιορισμό των δυο θητειών και ξανασκεφτείτε ότι δίνετε διδακτικά μόρια που δεν γίνονται.Διδακτικά μόρια δικαιούται μόνο ο μάχιμος εκπαιδευτικός της τάξης που κάνει πλήρες εβδομαδιαίο ωράριο.Αν θέλετε να δώσετε σε όλους δώστε κλιμακωτά.Πχ 0,5 μόρια στους ΣΣ, κάτι παραπάνω στους Διευθυντές και δυο μόρια στους μάχιμος των τάξεων.Όσο για τα διοικητικά που τους δίνετε με προκαλεί απορία που τα έχουν και αυτά κάνει.150 000 εκπαιδευτικοί θέλουν ανανέωση με νέους θεσμούς και νέα πρόσωπα.Προχωρείστε χωρίς υποχωρήσεις και τελειώστε αυτό που ξεκινήσατε απαρέγκλιτα.Πάντως για την κατάργηση της μαγνητοφώνησης ξανασκεφτείτε το.Είναι άκαιρο και φωνάζει δίκαια ο Πλατάρος.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.