Τρέχοντα θέματα λειτουργικού, διοικητικού και οικονομικού περιεχομένου συζητήθηκαν σε πνεύμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.
Στη συζήτηση διάρκειας μιάμισης ώρας, έγινε αναλυτική αναφορά στα θέματα που απασχολούν την Εκκλησία και τα οποία θα συζητηθούν από την αρμόδια «Επιτροπή για τη μελέτη και επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος», η οποία πρόκειται να συνεδριάσει σε περίπου ένα μήνα.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Καλαντζής, ο Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Συνόδου Θεόδωρος Παπαγεωργίου και ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε:
Είχαμε μία από τις τακτικές συναντήσεις μας, στη οποία συζητήσαμε ένα σύνολο εκκρεμοτήτων, ένα σύνολο θεμάτων. Σε περίπου ένα μήνα θα έχουμε τη συνεδρίαση της κοινής Επιτροπής Εκκλησίας και Πολιτείας και κάναμε τώρα μία προεργασία για τον καθορισμό της ατζέντας. Όπως πάντα, έχουμε συμφωνία σε ένα τεράστιο φάσμα θεμάτων, συζητήσαμε για διάφορα ζητήματα και τώρα θα τα κωδικοποιήσουμε εν όψει αυτής της συνάντησης. Είναι και μία ευκαιρία να ευχηθώ στον Αρχιεπίσκοπο χρόνια πολλά γιατί έχει τη γιορτή του την επόμενη Παρασκευή και τον ευχαριστώ πραγματικά για το φιλόξενο κλίμα στην Αρχιεπισκοπή. Συσσωρεύονται διάφορα θέματα διοικητικού χαρακτήρα. Όπως ξέρετε, έχουμε την επιτροπή για την περιουσία της Εκκλησίας που πάει πάρα πολύ καλά, έχουμε ετοιμάσει τα σχέδια για την εκκλησιαστική εκπαίδευση, αλλά και το θέμα γενικά των διοικητικών ζητημάτων, που θέλουν πάντα μία αντιμετώπιση πιο σύγχρονη, πιο επί της ουσίας, με την οποία προφανώς συμφωνεί και ο Αρχιεπίσκοπος και μάλιστα έχει υποδείξει και διάφορες λύσεις».
O Aρχιεπίσκοπος δήλωσε :
«Εγώ καλωσόρισα τον Υπουργό μας και όπως είδατε επί πολλή ώρα συζητήσαμε και συνεργαστήκαμε. Έχει δημιουργηθεί μία επιτροπή μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας η οποία είναι για τα χαμηλότερα θέματα, όχι αυτά που φωνάζουν, τα καθημερινά, τα καθημερινά τα αντιμετωπίζουμε σε κάθε συνάντηση, σε κάθε συζήτηση, γιατί προτιμούμε να τα λύνουμε σιγά σιγά, με υπομονή, με συνεργασία και να μην τα λύνουμε στα παράθυρα των τηλεοράσεων. Έτσι λοιπόν μία από αυτές τις συναντήσεις ήτανε και η σημερινή, στην οποία συζητήθηκαν πάρα πολλά θέματα, διοικητικά, λειτουργικά, οικονομικά, υπηρεσιακά. Έτσι λοιπόν τώρα οι συνεργάτες μας θα τα σταχυολογήσουν, θα τα επιλέξουν, θα τα συζητήσουν και θα οριστούν ομαδικά. Λίγα τώρα, μετά από ένα μήνα τα άλλα, είναι θέματα τα οποία καθημερινά τα αντιμετωπίζουμε. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι υπήρξε καλή διάθεση, όρεξη για δουλειά, πνεύμα συνεργασίας και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία».
@Γιάννης.Προφανώς δεν διάβασες τα δημοσιευμένα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας της Αθήνας προς την κυβέρνηση της και αγορούσαν τον προβληματισμό τους και τον φόβο τους για την επιρροή του Χριστόδουλου στην χώρα.Όπως και τα τηλεγ..όταν μαθεύτηκε η ασθένεια του.Αυτόν φοβόταν και κανέναν άλλο αριστερό κατ επάγγελμα.Όταν τα διαβάσεις ,γιατί είναι επίσημα δημοσιευμένα,το ξανασυζητάμε.Μάζεψε σε συγκέντρωση ένα εκατ.κόσμο και 3,5 εκατ.υπογραφές.Θα το κατάφερνε άλλος;Ή αν ζούσε θα περνούσε σήμερα η απαίσχυντη συμφωνία για το σκοπιανό;Ήταν ένας Ιεράρχης ,ένας μεγάλος Έλληνας και ένας άνθρωπος που λοιδορήθηκε ακριβώς για αυτό πιυ ήταν.Και από μερίδα δεξιών και από τους αντιαμερικανούς και αντινατοικούς αριστερούς, στα λόγια φυσικά.