Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Επιστολή στον υπουργό από τον Σύλλογο Ειδικών Κατηγοριών Διδακτικού και Εργαστηριακού Προσωπικού του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση: 13/06/2018
Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Alt Text: 
Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Title Text: 
Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το Δ.Σ. του συλλόγου Ειδικών Κατηγοριών Διδακτικού και Εργαστηριακού Προσωπικού του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε συνεδρίασή του, σήμερα 12/6/2018, αποφάσισε να σας απευθύνουμε ανοιχτή ενημερωτική επιστολή αναφορικά με τα παρακάτω:

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα, όπως γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα, παρέχεται από τα Α.Ε.Ι. (Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι.). Στα Τ.Ε.Ι. εκτός των μελών Ε.Π. υπήρχαν οι κατηγορίες προσωπικού ΕΡ.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Π. Τα μέλη ΕΡ.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Π. εντάχθηκαν αντίστοιχα στις ενιαίες ειδικές κατηγορίες διδακτικού και εργαστηριακού προσωπικού των Α.Ε.Ι., Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π. που συστάθηκαν με το Ν. 4009/11, άρθρο 29.

Ο παραπάνω νόμος καθόριζε τα τυπικά προσόντα διορισμού της κάθε κατηγορίας προσωπικού και παράλληλα προέβλεπε την ένταξη των μελών Ε.Τ.Ε.Π. που κατείχαν τα τυπικά προσόντα διορισμού της κατηγορίας Ε.ΔΙ.Π., σ’ αυτή την κατηγορία.

Επίσης, προέβλεπε την έκδοση Π.Δ. που θα καθόριζε τη βαθμολογική και μισθολογική κατάσταση και εξέλιξη των μελών των ανωτέρω κατηγοριών.

Δεν γνωρίζουμε το λόγο αδυναμίας έκδοσης του Π.Δ. από το υπουργείο.

Ψηφίστηκε όμως ο Ν. 4386/2016, ο οποίος με το άρθρο 27 παρ. 11 προέβλεπε ενιαία ρύθμιση για ωράρια, καθήκοντα και υποχρεώσεις των ειδικών κατηγοριών ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ των ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ), και με το άρθρο 27 παρ. 3 ρύθμιζε τη βαθμολογική και μισθολογική ένταξη των μελών Ε.ΔΙ.Π. στο παλαιό καθεστώς του ΠΔ 118/2002, αλλά εξαιρούσε τα μέλη Ε.ΔΙ.Π. των Τ.Ε.Ι. και της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. που συνέχιζαν να αμείβονται προσωρινά με το ενιαίο μισθολόγιο (Ν.4354/2014), αφαιρώντας τους τη δυνατότητα εξέλιξης σε βαθμίδες και καθιστώντας τους τη μόνη κατηγορία προσωπικού του Ελληνικού δημοσίου που δεν αξιολογείται καθ’ όλη τη διάρκεια του επαγγελματικού τους βίου.

Συνεχίζοντας την διαφορετική αντιμετώπιση μιας ενιαίας κατηγορίας προσωπικού ΑΕΙ που διέπεται από τις ίδιες διαδικασίες διορισμού (τυπικά προσόντα και επιλογή) και ενιαία ρύθμιση για ωράρια, καθήκοντα και υποχρεώσεις, η κυβέρνηση ψήφισε το Ν. 4472/17.

Ο συγκεκριμένος νόμος διόρθωσε εν μέρει την αδικία για τα μέλη Ε.ΔΙ.Π. Πανεπιστημίων.

Καταβαράθρωσε όμως τα μέλη Ε.ΔΙ.Π. Τ.Ε.Ι. καθώς,

1. η ένταξή τους στο ειδικό μισθολόγιο έγινε με μικρότερο ποσοστό από αυτό των μελών Ε.ΔΙ.Π. Πανεπιστημίων

2. Το ανωτέρω ποσοστό παρέμενε καθηλωμένο στο ίδιο επίπεδο για όλη τη διάρκεια του επαγγελματικού τους βίου, καθώς τα μέλη Ε.ΔΙ.Π. Τ.Ε.Ι., δεν αξιολογούνται σε βαθμίδες,

3. Δεν τους αποδίδεται το επίδομα διδασκαλίας, καθιστώντας τους έτσι τη μόνη κατηγορία προσωπικού που αμείβεται πολύ χαμηλότερα από τη βάση του Ελληνικού δημοσίου (ενιαίο μισθολόγιο).

Σημειωτέον ότι στα μέλη ΕΡ.ΔΙ.Π. Τ.Ε.Ι. τα οποία εντάχθηκαν στην ενιαία κατηγορία Ε.ΔΙ.Π. Α.Ε.Ι. παρέχονταν επίδομα διδακτικής προετοιμασίας και εξωδιδακτικής απασχόλησης, καθώς και πάγια μηνιαία αποζημίωση για δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης σύμφωνα με το Ν. 3027/2002.

Η τροπολογία για τη μισθολογική ρύθμιση των ειδικών κατηγοριών διδακτικού και εργαστηριακού προσωπικού Α.Ε.Ι. με το Ν. 4490/17 παρόλο που αύξησε κατά τι το καθηλωμένο ποσοστό, δεν έφερε καμία ουσιαστική αλλαγή στα μέλη Ε.ΔΙ.Π. Τ.Ε.Ι., τα οποία παρέμειναν εκ νέου χωρίς βαθμίδες και με μισθό χαμηλότερο από αυτόν του ενιαίου μισθολογίου.

Ο εμπαιγμός με την απόσυρση του άρθρου 108 από το πρόσφατο ψηφισθέν νομοσχέδιο του υπουργείου, που προέβλεπε την ισότιμη αντιμετώπιση των μελών Ε.ΔΙ.Π. Α.Ε.Ι., ήταν ακόμα ένα δυνατό ράπισμα στα μέλη Ε.ΔΙ.Π. Τ.Ε.Ι. που τους καταρρακώνει μεν, αλλά δεν τους εξουθενώνει, παρόλο που στα χρόνια των μνημονίων έχουν επιφορτιστεί με επί πλέον διδασκαλία, ώστε να λειτουργούν τα τμήματα απρόσκοπτα χωρίς αδίδακτα μαθήματα.

Για λόγους ισονομίας και ηθικής δικαίωσης, για να μη θεωρούμαστε υποδεέστεροι υπάλληλοι του Ελληνικού κράτους, σας παρακαλούμε να επιληφθείτε του θέματος, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία που δημιουργήθηκε από την ψήφιση του Ν. 4386/2016 και των μετέπειτα σχετικών νόμων.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Α.Τ.Ε.Ι.Θ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ H ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΡΓΥΡΟΥ ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

Σχόλια (23)

 
ΕΔΙΠ 123
13 Ιουν 2018 23:15

Έχουν γίνει πολλές ερωτήσεις από βουλευτές. Επίσης, έχουν γραφεί πολλά κείμενα για την αδικία που έχουν υποστεί οι ΕΔΙΠ στα ΤΕΙ και άλλα πόσα για την απόσυρση του άρθρου 108 από το νομοσχέδιο για τις δομές εκπαίδευσης. Το υπουργείο δεν έχει μπει καν στο κόπο να απαντήσει για ποιο λόγο αποσύρθηκε το άρθρο 108.

Επιτέλους, ας μας πουν για ποιον λόγο αποσύρθηκε το άρθρο 108 και αν πρόκειται να αρθεί η αδικία.

 
Pe19
13 Ιουν 2018 23:33

Συνάδελφοι έχετε δίκιο πλην όμως στο κείμενο σας κάνετε 1 μεγάλο λάθος
Δεν είστε οι μόνοι που δεν αξιολογήστε (περίεργο στην κουλτούρα του ελληνικού δημοσίου να επιζητάς αξιολόγηση) κατά δήλωση υπουργού «Οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί αξιολογούν δεν αξιολογούνται» Υπάρχουν και καμιά 150ρια χιλιάδες που δεν αξιολογούνται !!!!!!!!

 
@ΕΔΙΠ_ΑΤΕΙ
13 Ιουν 2018 23:45

Εξαιρετική η τοποθέτηση του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Πραγματικά το γιατί το Υπουργείο συνεχίζει τον εμπαιγμό των μελών Ε.ΔΙ.Π. των ΤΕΙ της χώρας, με την κατάργηση του άρθρου 108, παραμένει μυστήριο.

Εκπαιδευτικό έργο παρέχουμε και εμείς! Ανάλογο ωράριο, δικαιώματα και υποχρεώσεις με τα μέλη Ε.ΔΙ.Π. των Πανεπιστημίων έχουμε και εμείς! Πτυχιακές εργασίες επιβλέπουμε και εμείς! Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά έχουμε και εμείς!

Αλλά όχι και ίση μεταχείριση....

 
ΕΔΙΠ τει
14 Ιουν 2018 00:19

κ. Υπουργέ όλη αυτή η εικόνα παραπέμπει σε παράλογα καθεστώτα. Ζητάμε γραπτώς την απάντηση σας! Όχι μόνο εμείς, αλλά και άλλοι βουλευτές της χώρας. Απαντήστε μας τι θα κάνετε !

 
ΑΣ
14 Ιουν 2018 07:45

Ας απαντήσει κάποιος από το Υπουργείο υπεύθυνα για το τι θα γίνει τελικά και αν θα λυθεί το θέμα των ΕΔΙΠ των ΤΕΙ.

 
ΕΔΙΠ
14 Ιουν 2018 08:30

Καλό θα ήταν το υπουργείο να ξεκαθαρίσει την θέση του απέναντι στα ΕΔΙΠ, τουλάχιστον να δώσει έντιμες και σαφείς απαντήσεις. Ο εμπαιγμός μόνο προβλήματα δημιουργεί ας σταθεί το υπουργείο υπεύθυνα σε ένα κλάδο-κλειδί στην λειτουργία των ΤΕΙ.

 
P20
14 Ιουν 2018 08:40

Αναφορά προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, για την εξομοίωση των όρων μισθοδοσίας των μελών ΕΔΙΠ σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, κατέθεσε στη Βουλή η Βουλευτής Ν. Κεραμέως. (7 Μαρτίου 2018)

Ούτε εδώ απάντησε ο υπουργός .

 
ΠΕ20
14 Ιουν 2018 09:04

Η Σύνοδος Πρυτάνεων ΤΕΙ , επαναλαμβάνοντας και προηγούμενη τοποθέτησή της, θεωρεί απαράδεκτη την συνεχιζόμενη διαφοροποίηση ανάμεσα στα ΕΔΙΠ των Πανεπιστημίων και των ΕΔΙΠ των ΤΕΙ, η οποία εκφράζεται στην Τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή και αφορά στις αμοιβές ΕΕΠ, ΕΤΕΠ και ΕΔΙΠ.

Τα ΕΔΙΠ επιτελούν το ίδιο έργο στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ και οι αμοιβές αλλά και οι δυνατότητες εξέλιξης θα πρέπει να είναι ανάλογες. Το Υπουργείο οφείλει να προβεί άμεσα στην διόρθωση αυτής της άνισης αντιμετώπισης .

Η τριμελής Γραμματεία της Συνόδου Πρυτάνεων ΤΕΙ

 
ΕΔΙΠ
14 Ιουν 2018 09:08

Η ΟΣΕΠ ΤΕΙ ζητά ίση μισθολογική μεταχείριση μεταξύ των ΕΔΙΠ ΤΕΙ και ΕΔΙΠ Πανεπιστημίων στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση για τους παρακάτω λόγους:

Στις προτεινόμενες ρυθμίσεις της Τροπολογίας που κατατέθηκε στη βουλή και αφορά τις αμοιβές των ΕΔΙΠ υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ των ΕΔΙΠ ΤΕΙ και ΕΔΙΠ Πανεπιστημίων.

Τα ΕΔΙΠ των ΤΕΙ επιτελούν το ίδιο έργο όπως τα ΕΔΙΠ των Πανεπιστημίων και για αυτό το λόγο ζητάμε την ενιαία μισθολογική αντιμετώπιση των Ε.ΔΙ.Π. ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ), δηλαδή ίση μισθολογική μεταχείριση, χωρίς διακρίσεις, με τη χορήγηση του επιδόματος Έρευνας και Διδασκαλίας.

Ο Πρόεδρος Κοκκόσης Απόστολος AΕΙ Πειραιά Τ.Τ
Ο Γενικός Γραμματέας Αδαμίδης Παναγιώτης ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης

 
ΕΔΙΠ_ΤΕΙ
14 Ιουν 2018 09:17

Κύριε Υπουργέ Μοιράζετε επιδόματα και θέσεις ευθύνης σε χαμηλών προσόντων προσωπικό σαν είδος ελεημοσύνης. Μοιράσατε πάνω από 1000 θέσεις υποδιευθυντών σε σχολεία, με συνολικό μηνιαίο κόστος πολύ περισσότερο από το ετήσιο κόστος της εξομοίωσης του μισθού μας με υπαλλήλους ιδίων, ή και χαμηλότερων, προσόντων σε όμοια δομή. Επιτέλους πράξτε το αυτονόητο δηλαδή: Προσωπικό ομοίων προσόντων σε όμοια θέση να αμείβεται με τον ίδιο μισθό. (Προς θεού δε λέω ότι πρέπει να διαγραφεί και η διάταξη με τους υποδιευθυντές στα σχολεία, απλά θεωρώ υποκριτικό για οικονομικούς λόγους να κόβεται δαπάνη που διορθώνει μια αδικία με ελάχιστο κόστος και στο ίδιο νομοσχέδιο να περνάει μια άλλη με πολλαπλάσιο.)
Αλήθεια πόσα επιδόματα υπάρχουν ακόμα σε θέσεις ευθύνης προϊσταμένων του εαυτού τους?

 
ΕΔΙΠ ΤΕΙ απο Μετάταξη
14 Ιουν 2018 10:04

Μας μετέφεραν από το Γενικό μισθολόγιο στο ειδικό . Με αυτήν την μετακίνηση εξοικονόμησαν χρήματα και τώρα μας λένε ότι κοστίζει η εξίσωσή μας με το Μισθολόγιο του Πανεπιστημίου (που είναι περίπου ίδιο με το γενικό μισθολόγιο). Εγώ έχω μείωση μισθού 25% μετά την μετάταξη που έγινε στις αρχές του 2018.

 
ΕΔΙΠ ΑΕΙ
14 Ιουν 2018 10:13

Ενώ κάποιοι είμαστε εκ του ασφαλούς στην περιοχή των "Πανεπιστημίων" ως ΕΔΙΠ ΑΕΙ, είναι πραγματικά παράλογο οι συνάδελφοι από τα ΤΕΙ να μην παίρνουν το επίδομα έρευνας και διδασκαλίας και να μην έχουν βαθμίδες! Ντροπή μας που είμαστε και εκπαιδευτικοί και ανεχόμαστε τέτοιες τακτικές από Κυβερνήσεις, που αποσύρουν ολόκληρα άρθρα, χωρίς να λογοδοτούν πουθενά και κανείς δεν κάνει τίποτα γι΄ αυτό. Ντροπή και μόνο ντροπή. Εφαρμόστε ισονομία κύριοι στα Υπουργεία με διαύγεια και ξεκάθαρες απαντήσεις και δράσεις!

 
Ε.Τ.
14 Ιουν 2018 10:31

Είναι πασιφανές πως οι οικονομικές απολαβές των μελών Ε.ΔΙ.Π., είναι οι πιο χαμηλές όλων των μελών διδακτικού και εκπαιδευτικού προσωπικού, όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, και από τις χαμηλότερες στο δημόσιο. Μέχρι τώρα βλέπουμε πως η κυβέρνηση μόνο υπόσχεται και τα αυτονόητα τα μετατρέπει σε παραμύθια, καθότι διαφαίνεται από την απόσυρση του άρθρου που αφορούσε τα Ε.ΔΙ.Π. ΤΕΙ οι εν λόγω βρίσκονται στο στόχαστρο δομών, κατεστημένων και αντιλήψεων που δεν θέλουν να αλλάξουν με τίποτα. Γιατί σε αυτή τη χώρα μονίμως απαιτείται επανάσταση για τα αυτονόητα;

 
ΕΔΙΠ
14 Ιουν 2018 10:33

Στην άδικη και άνιση μεταχείριση των μελών ΕΔΙΠ της Τεχνολογικής Ανώτατης Εκπαίδευσης, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κο Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.

 
ΕΔΙΠ ΤΕΙ
14 Ιουν 2018 11:04

Είμαστε ΕΔΙΠ με Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό. Επιτελούμε διδακτικό και ερευνητικό έργο. Έχουμε ίδια τυπικά - ουσιαστικά προσόντα, καθήκοντα και υποχρεώσεις με ΕΔΙΠ των Πανεπιστημίων αλλά ΔΕΝ αμειβόμαστε το ίδιο. Παρακαλούμε να διορθωθεί η αδικία!!

 
ΕΔΙΠ ΤΕΙ
14 Ιουν 2018 13:57

Είναι άδικο κ Υπουργέ ...

 
Ricardo
14 Ιουν 2018 14:54

Αγαπητοί ΕΔΙΠ των ΤΕΙ, σταματήστε να ανησυχείτε. Τα ΤΕΙ ως θεσμός τελειώνουν μέσα στο 2018. Οπότε όλοι οι ΕΔΙΠ και ΔΕΠ θα ενταχθούν σε πανεπιστημιακά τμήματα.
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι οι αυξήσεις των αποδοχών τους θα ισχύσουν από 1/1/2020 ώστε να μην κολλήσουν τα νομοσχέδια στο ΓΛΚ. Διαβάστε τα σχέδια νόμου για να δείτε την εν λόγω διάταξη.

 
K. G.
14 Ιουν 2018 19:41

Μόνο δυναμικά θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα!!! Δεν παραδίδεις βαθμολογία, δεν συμμετέχεις στο διδακτικό έργο...συμμετοχή σ όλα τα υπόλοιπα.

 
ΕΔΙΠ
14 Ιουν 2018 19:43

Πότε επιτέλους θα μάθουμε την αλήθεια για την απόσυρση του αρθου108

 
ΕΔΙΠ
14 Ιουν 2018 19:48

Σκοπεύετε να αποκαταστήσετε την ισότητα και την ισονομία στον κλάδο του Επιστημονικού Προσωπικού της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας;

 
ΕΔΙΠ
15 Ιουν 2018 09:28

Πότε επιτέλους θα μάθουμε την αλήθεια για την απόσυρση του αρθου 108

 
ΕΔΙΠ
15 Ιουν 2018 14:42

Προτίθεστε να προβείτε στην άμεση ρύθμιση της βαθμολογικής κατάταξης του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού των ΤΕΙ;
Θα χορηγήσετε το επίδομα διδασκαλίας και έρευνας στα μέλη ΕΔΙΠ των ΤΕΙ;».

 
ΕΔΙΠ ΙΡ
15 Ιουν 2018 16:12

Η κυβέρνησή σας κ. υπουργέ δημιούργησε το πρόβλημα και αυτή πρέπει να το λύσει, εφόσον πιστεύει σε αξίες (δικαιοσύνη, συνταγματικότητα νόμων, ίση μεταχείρηση, κ.λπ.)

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ