Placeholder

ΙΕΚ

Δεν παραδίδουν βαθμολογίες των σπουδαστών των ΙΕΚ οι εκπαιδευτές γιατί δεν έχουν υπογράψει συμβάσεις για όλο το 2018-19

Χωρίς αντίγραφο Σύμβασης οι εκπαιδευτές κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα ανεργίας
Δημοσίευση: 14/06/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Να μην παραδώσουν οι εκπαιδευτές τις  βαθμολογίες 2ου εξαμήνου των σπουδαστών των ΔΙΕΚ , αποφάσισε  το Σωματείο τους εάν δεν πάρουν  στα χέρια τους  υπογεγραμμένες τις Συμβάσεις  του 1ου και  2ου Εξαμήνου.

Η μη υπογραφή των συμβάσεων , εκτός του ότι  δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα, έχει για μια άλλη σημαντική προέκταση:  Χωρίς αντίγραφο Σύμβασης οι εκπαιδευτές που θα μπουν σε Ανεργία και θα θελήσουν να πάρουν επίδομα Ανεργίας, δεν θα μπορούν να κάνουν αίτηση και κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα.

Το Σωματείο Εκπαιδευτών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης & Λοιπών Φορέων Δια Βίου Μάθησης Του Δημοσίου τονίζει   ότι:

Α. Δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν κυρώσεις σε κανέναν, αφού δεν μπορούν να σε εγκαλέσουν ότι δεν τηρείς τη Σύμβασή σου από τη στιγμή που δεν την έχεις λάβει στα χέρια σου.

Β. Άλλωστε απλά ζητάμε να τηρήσει το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. τη νομιμότητα και τη δέσμευσή του όπως αυτή καταγράφεται στην ανακοίνωσή του, ότι θα αποπληρωθούν όλοι οι Εκπαιδευτές μέχρι τέλος Ιουλίου και για τα δύο Εξάμηνα.

Γ. Για να πραγματοποιηθεί αυτό λογικά εντός του Ιουνίου θα πρέπει να μας δοθούν υπογεγραμμένες Συμβάσεις. Γ. Επομένως, εφόσον το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. τηρήσει την υπόσχεσή του, καμία διαταραχή στην Εκπαιδευτική διαδικασία δεν θα υπάρξει!

Το Σωματείο καταγγέλει επίσης τον ότι:

  • Ο κ. Ζέρβας (πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ)  έχει καταστεί αναξιόπιστος, αφού όπως διαπιστώσαμε δεν ίσχυαν όσα μας είπε στην πρώτη μας συνάντηση για τις πληρωμές μας και την ύπαρξη χρημάτων στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
  • Το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. κατέστη αναξιόπιστο αφού δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει την ανακοίνωση που έβγαλε ότι θα πλήρωνε όλους τους Πιστοποιημένους Εκπαιδευτές εντός Μαΐου.
  • Στη συνάντηση με τον κ. Μπαξεβανάκη δεν υπήρξε καμία συγκεκριμένη δέσμευση εκ μέρους του.
  •  
Ετικέτες: 
ΙΕΚ

Σχόλια (2)

 
Απο τη μύγα...ξίγκι
15 Ιουν 2018 10:57

Τι παραλογισμός είναι αυτός να δουλεύουν ωρομίσθιοι δύο εξάμηνα να είναι απλήρωτοι και χωρίς συμβάσεις !!! Υπάρχει επιθεώρηση εργασίας; Λειτουργεί κάτι σε αυτο τον τόπο; Αντε κλείστε τα να τελειώνουμε....αφου χρήματα δεν υπάρχουν, εξοπλισμοί - εργαστήρια δεν υπάρχουν (ή είναι απαρχαιωμένα), καθηγητές (ιδιώτες) δεν πρόκειται να ξανα υπάρξουν με τέτοιες συνθήκες. Ειλικρινά σε τι πλέον εξυπηρετεί ο θεσμός των ΔΙΕΚ ;

 
Αγανακτισμένος εκπαιδευτικός
18 Ιουν 2018 21:46

Εκεί στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ και στο Υπουργείο Παιδείας δεν έχουν καμία ευαισθησία και καμία έννοια προφανώς για τους Εκπαιδευτές Δημοσίων ΙΕΚ-Δημοσίων ΣΕΚ και για τη λειτουργία όλων των ΔΙΕΚ πανελλαδικά, αλλιώς δεν θα τελείωνε και αυτό το εξάμηνο 2018Α' και όλοι οι εκπαιδευτές δεν θα έχουμε ακόμη στα χέρια μας, ούτε τη σύμβαση του προηγουμένου χειμερινού εξαμήνου!!! Έχετε παραβιάσει κάθε όριο και κάθε παράγραφο του εργατικού δικαίου κύριοι, κάθε κώδικα ηθικής και δεοντολογίας !!!! Επιτέλους, κύριοι σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και στο καθήκον σας και σοβαρευτείτε!!! Ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις σας ΧΤΕΣ και όχι αύριο που είναι ήδη πάρα πολύ αργά.............

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean