Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Έβγαλαν λάθος αποτελέσματα με μαθητές να μένουν ενώ κανονικά είχαν περάσει!

Οι μαθητές έπεσαν από τα σύννεφα όταν είδαν το όνομά τους να “φιγουράρει” ότι δεν πέρασαν την τάξη
Δημοσίευση: 15/06/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αναστάτωση προκλήθηκε σε Μουσικά Γυμνάσια καθώς εκδόθηκαν λάθος αποτελέσματα.

Οι  μαθητές έπεσαν από τα σύννεφα όταν είδαν το όνομά τους να “φιγουράρει” ότι  δεν πέρασαν την τάξη, ενώ στην πραγματικότητα , με βάσει τις βαθμολογικές τους επιδόσεις, είχαν περάσει.

Κι όλα αυτά διότι το υπουργείο Παιδείας δε φρόντισε έγκαιρα να αλλάξει τον αλγόριθμο στο myschool ώστε να παίρνει υπόψη το Μέσο Όρο βαθμών 13.

Συνέπεια της «αβλεψίας» αυτής ήταν να βγουν λάθος αποτελέσματα στο γυμνάσιο διαταράσσοντας ακόμα και την υγεία μαθητών οι οποίοι  είδαν να μένουν ενώ κανονικά είχαν περάσει, όπως υποστηρίζει η Ενωση Γονέων.

Αφού έγινε το “κακό” και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα το υπουργείο Παιδείας απέστειλε  στις 13-6-18 έγγραφο  προς τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Γυμνάσια  , με  το οποίο καλεί τους  Διευθυντές των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων να μην προβούν στην έκδοση αποτελεσμάτων μέχρι να πραγματοποιηθούν οι αλλαγές στον Αλγόριθμο Υπολογισμού του myschool”.

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

 Η   Ενωση Γονέων των Μουσικών Σχολείων με ανακοινωθέν κάνει λόγο για   ολιγωρία του υπουργείου Παιδείας,  που διατάραξε  ακόμα και την υγεία μαθητών οι οποίοι  είδαν να μένουν ενώ κανονικά είχαν περάσει.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Για μια ακόμη φορά μαθητές και γονείς ήρθαν αντιμέτωποι με την ολιγωρία του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο δε φρόντισε έγκαιρα να αλλάξει τον αλγόριθμο στο myschool ώστε να παίρνει υπόψη το Μέσο Όρο βαθμών 13.Συνέπεια της «αβλεψίας» αυτής ήταν να βγουν λάθος αποτελέσματα στο γυμνάσιο διαταράσσοντας ακόμα και την υγεία μαθητών οι οποίοι  είδαν να μένουν ενώ κανονικά είχαν περάσει.

Ζητάμε:

Άμεσα να γίνουν τα απαραίτητα ώστε να βγουν τα σωστά πλέον αποτελέσματα.

Άμεσα να ενημερωθούν οι οικογένειες  για τα πραγματικά αποτελέσματα με το ίδιο μέσο που ενημερώθηκαν για τα λάθος αποτελέσματά.

Καλούμε το Υπουργείο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό!

Μαθητές και γονείς όλο το χρόνο και ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο βρίσκονται σε ένταση σε σημείο εξόντωσης.

 

Σχόλια (4)

 
vg
17 Ιουν 2018 15:10

Δεν είναι μόνο ότι στα μουσικά σχολεία δεν παραπέμπονται μαθητές που υστερούν σε μουσικό μάθημα, αλλά από φέτος ο Μέσος Όρος 13 που τους δίνει τη δυνατότητα προαγωγής είναι ο μέσος όρος των μαθημάτων και γενικής και μουσικής παιδείας, ενώ πέρισυ ήταν ο μέσος όρος μόνο των μαθημάτων γενικής παιδείας. Έτσι με άριστα στη χορωδία, στα σύνολα, στο μπουζούκι κ.λ.π. δε χρειάζεται τα παιδιά να έχουν πάνω από τη βάση στη γλώσσα, στα μαθηματικά, στην Ιστορία κ.λ.π. Γιατί να σκοτίζονται λοιπόν τα παιδιά; Αλήθεια, μήπως υπάρχει σκοπιμότητα να μένουν τα παιδιά αγράμματα; Έχουν πάρει είδηση οι αρμόδιοι τι καταφέρνουν με αυτές τις προχειρότητες;

 
Theo G
15 Ιουν 2018 18:10

Το πρόβλημα είναι ότι δεν παραπέμπονται μαθητές που υστερούν σε μουσικό μάθημα σε μουσικό σχολείο. Ο νόμος θα έπρεπε να μην προβλέπει αποτελέσματα και να τους περνάει όλους. Δεν χρειάζονται βαθμοί έτσι και αλλιώς. Ισοπέδωση προς τα κάτω και όπου πάει. Καλώ το υπουργείο να πάρει θέση για όλα τα σχολεία και μην διενεργείται καμιά εξέταση, ούτε καν διαγωνίσματα. Όλοι ίσοι.

 
Κώστας
15 Ιουν 2018 17:35

Έχει ξαναδημιουργηθεί θέμα (επί άλλης κυβερνήσεως, άρα διαχρονικό το φαινόμενο) με την έκδοση αποτελεσμάτων λόγω αλλαγής του αλγορίθμου υπολογισμού από το Υπουργείο Παιδείας τον ... Ιούλιο και αφορούσε όλα τα Γενικά Λύκεια (βλ. ν.4275/2014 άρθρο 11).
Τώρα γιατί θα πρέπει να περάσει ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος, ο Νοέμβριος, ο Δεκέμβριος, ο Ιανουάριος, ο Φεβρουάριος, ο Μάρτιος, ο Απρίλιος, ο Μάιος και να φθάσουμε την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 ώστε να καθοριστεί ο τύπος των τίτλων των Μουσικών Γυμνασίων και των Μουσικών Γενικών Λυκείων για την τρέχουσα χρονιά (με το ΦΕΚ 2127, τ. Β’ του 2018, το οποίο επανακυκλοφόρησε προχθές Τετάρτη 13/6/2018, όπως μπορεί να δει κάποιος στο Εθνικό Τυπογραφείο), αυτό μόνο το Υπουργείο Παιδείας μπορεί να μας το εξηγήσει.
Κάποτε θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε αυτή τη χώρα ότι όποιες αλλαγές στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση γίνονται μετά την 1/9 θα αφορούν την επόμενη σχολική χρονιά και όχι την τρέχουσα.
Ως προς τη διαδικασία, καλό θα ήταν να μην επιτρέπεται στο myschool η έκδοση αποτελεσμάτων και αυτή να «ανοίγει» με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. Στα μεγάλα σχολεία και με το άγχος να προλάβουμε διάφορα αυτή την περίοδο, από τη στιγμή που η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη, προχωράμε σε έκδοση αποτελεσμάτων θεωρώντας ότι όλα έχουν καλώς.

 
Τραγέλαφος...
15 Ιουν 2018 14:36

Το Υπουργείο ζητάει επιτακτικά να μην προβούν σε έκδοση αποτελεσμάτων... πότε όμως ??? δύο ημέρες μετά την έκδοση και την ανακοίνωση αυτών.Ίσως για να ρίξει τις ευθύνες για μηνύσεις και αγωγές στους διευθυντές σχολείων!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.