Ε. Ε.ΧΗΜΙΚΩΝ: Παγίδα το Γ1α στη Χημεία

Τρεις πολύ σημαντικές ενστάσεις στο μάθημα της Χημείας, που διαγωνίστηκαν σήμερα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι υποψήφιοι θέτει η Ενωση Ελλήνων Χημικών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ενωση Ελλήνων Χημικών:
• Στο Γ1α η αντίδραση του Α με την περίσσεια NaOH σε αλκοολικό διάλυμα μπορεί να θεωρηθεί παγίδα και να προβληματίσει τους μαθητές/ μαθήτριες.
• Στο Γ1γ θα έπρεπε, παρότι είναι η συνήθης πρακτική, να αναφέρεται με σαφήνεια ότι η οξείδωση γίνεται παρουσία H2SO4, δεδομένου ότι οι μαθητές δεν γνωρίζουν την γραφή ιοντικών αντιδράσεων στην οξειδοαναγωγή.
• Για το ερώτημα Δ3γ: παρότι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, θα έπρεπε να αναφέρεται σε ποιο δοχείο αναφέρεται η ερώτηση, καθότι καμία αναφορά σε δοχείο δεν έχει γίνει.
Η Ένωση Ελλήνων Χημικών(ΕΕΧ) θεωρεί ότι τα θέματα της Χημείας είναι αντίστοιχα με τα θέματα του 2017, ελέγχουν ουσιαστικά τις γνώσεις και την κριτική ικανότητα των μαθητών, χωρίς να απαιτούν απομνημόνευση, είναι σχετικά σαφή ως προς τη διατύπωσή τους και καλύπτουν μεγάλο μέρος της διδακτέας ύλης.
Σχολιάστε το άρθρο
Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.
Δημοφιλή Άρθρα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΛΕΓΙΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ
- Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Πως θα εξασφαλίσετε μέγιστη μοριοδότηση στις προκηρύξεις με μεταδευτεροβάθμιες Δομές Εκπαίδευσ...
- Εγκύκλιος: Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο
- 3.265 κρούσματα σε άτομα ηλικίας μέχρι 17 ετών μέσα σε 25 ημέρες
- 281 σχολεία με κρούσματα Κορωνοϊού- (Συνεχής Ενημέρωση από το esos)
- Ερώτηση στη Βουλή για την διακοπή των σχολικών γευμάτων
- ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση στη Βουλή για τις απευθείας αναθέσεις ύψους 700.000 ευρώ προς δύο ιδιωτικές εταιρείες
- ΚΙΠΑΝ: Η κατάληψη στο ΑΠΘ και η απάντηση της πανεπιστημιακής κοινότητας
- Μέχρι το Σεπτέμβριο θα διοριστούν 5.250 μόνιμοι εκπαιδευτικοί
- Αξιολόγηση: Επιστολή 44 Διευθυντών Γυμνασίων-Λυκείων Εβρου στην υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως
- ΟΠΕΚΑ:Εκτιμάται ότι από την άλλη εβδομάδα θα συνεχιστεί η σίτιση των μαθητών
Σχόλια (1)
Καμιά παγίδα, ακολουθεί αντίδραση με HCl, η οποία προϋποθέτει ότι έχει παραχθεί άλας ασθενούς οξέος από εξουδετέρωση.