Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Ομολογία Α. Διαμαντοπούλου:Την πρώτη ημέρα στο υπ. Παιδείας

Πως αντέδρασε η Α. Διαμαντοπούλου όταν γονιός της είπε ότι το 13χρονο παιδί του έχει πάρει σε επτά γλώσσες το ανώτατο πτυχίο σπουδών
Δημοσίευση: 18/06/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Αννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στο συνέδριο  για το ρόλο  της πολιτείας στην εκπαίδευση των χαρισματικών ατόμων, ομολόγησε πως την πρώτη ημέρα που πήγε στο υπουργείο Παιδείας ως υπουργός δεν ήξερε τι να απαντήσει σε ένα γονιό όταν τη σταμάτησε στην πόρτα και τη ρώτησε τι να κάνω το παιδί μου το οποίο έχει πάρει σε επτά γλώσσες το ανώτατο πτυχίο σπουδών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΒΕΛΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ειδικότερα η κ. Διαμαντοπούλου, είπε τα εξής:

Σας παρακαλώ, μου είπε, θέλω να σας πω κάτι, έχω ένα κοριτσάκι 13 χρονών  το οποίο έχει πάρει σε επτά γλώσσες το ανώτατο πτυχίο σπουδών .Τι να το κάνω αυτό το παιδί;

Τι να του απαντήσω κι εγώ, λέω δεν ξέρω τι να σας πω τώρα μπαίνω στο υπουργείο.Κράτησα τα στοιχεία του.

Μετά από τρεις μήνες, θυμήθηκα, τον πήρα τηλέφωνο, όχι ότι είχα να του δώσω κάποια απάντηση, αλλά να δω τι έκανε.

Μου λέει ότι είχα στείλε επιστολές σε διάφορα σημεία του κόσμου και το πήραν στην Αγγλία, σε ειδικό σχολείο για ταλαντούχα παιδιά.

Τον ρώτησα πληρώνετε εκεί;

Μου απάντησε είναι πάρα πολύ υψηλά τα δίδακτρα, αλλά επειδή δεν  μπορούσα έχουν ειδικές υποτροφίες και πήραν το παιδί μου με υποτροφία.

Αυτό το σχολείο είναι ιδιωτικό το οποίο εντοπίζει χαρισματικά παιδιά στα Μαθηματικά, Θέατρο, Αθλητισμό.

Σχόλια (12)

 
Πε19
19 Ιουν 2018 12:21

Κάποιοι άνθρωποι ενώ έχουν παράξει έργο, έχουν κάνει και τρομερά λάθη, το να επιμένουν, σε σωστά μεν, ήσσονος σημασίας ζητήματα υπενθυμίζουν τα λάθη τους τα οποία και μεγαλοποιούν. Η πατάτα με τις φωτοτυπίες το 11, ο αποκλεισμός Διευθυντών από την διεκδίκηση θέσης συμβούλου ( ο οποίος τελικά είχε 2 θητείες+ με μία κρίση) είναι κάποια από τα ολέθρια λάθη της. Όμως τα συμβούλια των ΑΕΙ, ο 3848 είναι τομές στην εκπαιδευτική νομοθεσία που η παρούσα κυβέρνηση δυστυχώς ανατρέπει.
Σωστή η ευρύτερη γνώση ξένων γλωσσών από τους μαθητές αλλά δεν είναι και το κυρίως ζητούμενο από την εκπαίδευση. Το ίδιο πράγμα αν το έλεγε αλλιώς θα είχε καλύτερη αποδοχή πχ.
"Είπε κανείς να μη πάρει απολυτήριο Λυκείου αν δεν ξέρει Αγγλικά" θα έπρεπε να πει
"Το Σχολείο πρέπει να δίνει μαζί με το απολυτήριο Λυκείου και πιστοποιημένη καλή γνώση της Αγγλικής" το ίδιο πράγμα άλλα το ακούει διαφορετικά ο ακροατής.
Φυσικά σε ένα σύγχρονο σχολείο δε νοείται να παίρνει κάποιος απολυτήριο χωρίς να γνωρίζει Αγγλικά και βασικές γνώσεις ΤΠΕ αλλά είναι δουλεία του σχολείου να του τα παρέχει και όχι ζητούμενο από αυτόν να τα μάθει.

 
Κωνσταντίνος
19 Ιουν 2018 11:54

Το κραυγαλέο λάθος της ήταν ότι ήθελε να συνδέσει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα με τη βρετανική γλώσσα και κουλτούρα από την οποία είχε επηρεαστεί και ήταν φορέας της.Μετά από τις κακές διαχρονικά σχέσεις με τη συγκεκριμένη χώρα που όλοι γνωρίζουν,φυσικό ήταν να δυσφορήσουν οι περισσότεροι,οι οποίοι και εκφράζονται δυσμενώς και στο παρόν βήμα.
Όμως,πριν βάλουν όλοι το λίθο του αναθέματος στη κα Διαμαντοπούλου, ας ανατρέξουν στην απόφαση των ελεύθερων πολιορκημένων του Μεσολογγίου που τρώγανε ρίζες και ποντίκια, που τόσο πρώιμα υποχρέωναν τα παιδιά των σχολείων τους να μαθαίνουν και γαλλικά απ'τις μικρές τάξεις. Ίσως και αυτή η απόφαση να ήταν προφητική, γιατί εκατόν ογδόντα χρόνια μετά,η συγκεκριμένη γλώσσα αποδείχτηκε μέσα από ιστορικά τραυματικά γεγονότα ότι θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική και όχι η βρετανική,την οποία μιλά σήμερα σε καλό βαθμό το 49%του ελληνικού πληθυσμού.

 
@Και κοτσίδα και τιράντα
19 Ιουν 2018 11:35

Κάνεις φοβερό λάθος.Στις επιλογές διευθυντών εκπαίδευσης του 2016 και διευθυντών σχολείων του 2015 και 2017 πήραν μέρος πολλοί σχολικοί σύμβουλοι.Το υπουργείο δεν τους ζήτησε πρώτα να παραιτηθούν από σύμβουλοι και μετά να είναι υποψήφιοι.Όσοι δεν έγιναν παρέμειναν πάλι σύμβουλοι.Αν τους ζητούσε πρώτα την παραίτηση από την θέση των σχολικών συμβούλων και μετά να ήταν υποψήφιοι θα ξεσήκωναν τον κόσμο και δεν θα το δέχονταν.Δεν θα άφηναν ,όπως λες,την σιγουριά της θέσης του σχολικού συμβούλου με την αβεβαιότητα συμμετοχής σε κρίσεις για θέση διευθυντού εκπαίδευσης ή σχολείου γιατί αν δεν γίνονταν θα γύριζαν στην τάξη σαν εκπαιδευτικοί.Αυτό όμως που δεν έγινε σε αυτούς έγινε σε όλους τους άλλους για τις επιλογές τους του 2011.Δεν είχε ξαναγίνει και ούτε πρόκειται να ξαναγίνει.Αν εσύ αυτήν την κατάφωρη αδικία,την αναξιοκρατία και τον κόφτη υποψηφιοτήτων τον θεωρείς απωθημένο είναι πρόβλημα σου.Αυτό το μελανότατο γεγονός θα βαραίνει για πάντα και την Διαμαντοπούλου και εκείνες τις αλήστου μνήμης επιλογές του 2011 όπου ίσχυσε απροκάλυπτα ο αποκλεισμός και ο κόφτης των περισσοτέρων υποψηφίων.Και τώρα μιλάνε οι ίδιοι οι ΣΣ για αποκλεισμούς και κόφτες ξεχνώντας το 2011 και ποιοι τότε επωφελήθηκαν.

 
Χρηστος Κ.
19 Ιουν 2018 09:49

Γιατι ηξερε η Διαμαντοπουλου να απαντησει σε άλλα ζητηματα; Ασχετη.Γι αυτο ο λαός την έστειλε σπιτι της.

 
Και κοτσίδα και τιράντα
19 Ιουν 2018 01:33

προς τ.Υποψήφιος και Hannibal
Αδυνατώ να καταλάβω πώς κάποιοι έχουν ακόμη απωθημένο το γεγονός ότι πριν 7 χρόνια τους δόθηκε η επιλογή μεταξύ της σιγουριάς της θέσης διευθυντή και της αβεβαιότητας της συμμετοχής σε κρίσεις για θέση συμβούλου και επέλεξαν ... τη σιγουριά.
Προς ΤΕΙ
Υποθέτω ότι όποιος υπουργός δεν μετατρέψει αυτομάτως τους απόφοιτους ΤΕΙ σε ισάξιους με απόφοιτους πολυτεχνείου δεν είναι σωστός;
Κατά τα άλλα η Διαμαντοπούλου ήταν εξαιρετική σαν πολιτικός, δυστυχώς για αυτή ήταν δυναμική και ... γυναίκα

 
ΑΠ
18 Ιουν 2018 22:15

@THOMAS Εισαι απολυτα σωστος

 
THOMAS
18 Ιουν 2018 21:31

Στην Ελλάδα έξυπνος είναι μόνο όποιος περνάει στο πολυτεχνείο, ενώ στην Ευρώπη ευτυχώς δεν συμβαίνει αυτό και γι' αυτό είναι 1000 χρόνια μπροστά από τους Ελληνες

 
Hannibal ante portas
18 Ιουν 2018 17:31

Ένα μόνο σχόλιο. Το 2011 με τον αποκλεισμό από τη διαδικασία κρίσεων Σχολικών Συμβούλων, των υποψήφιων Διευθυντών σχολείων, άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου για την παιδεία. Η κα Διαμαντοπούλου έπρεπε να κάνει την αυτοκριτική της για το κακό που προκάλεσε με εκείνη την απόφασή της. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Ακόμη και τώρα οφείλει να παραδεχτεί το ολέθριο λάθος της.

 
Δον Κιχώτης
18 Ιουν 2018 14:57

Είπατε κ. Διαμαντοπούλου για το χαρισματικό παιδί: ''...χρειάζεται εξατομικευμένη πολιτική και μία ειδική επί τόπου προστασία... και η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών... γι' αυτό το παιδί..''
Γνωρίζετε ότι χιλιάδες παιδιά εγκατέλειψαν τη βασική εκπαίδευση, όταν ήσαστε Υπουργός Παιδείας εσείς αλλά και κάποιοι άλλοι βουλευτές του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος;
Γνωρίζετε ότι σχεδόν όλα τα παιδιά έχουν κάποιο χάρισμα που δεν είναι πάντοτε φανερό;
Τι μέτρα πήρατε εσείς, μία βουλευτής ενός σοσιαλιστικού κόμματος, για την προστασία αυτών των παιδιών;

 
TEI
18 Ιουν 2018 12:53

Για τα ΤΕΙ τι κανατε ακριβως; Α ναι ξεχασα,τα καταστρεψατε και κλεισατε τμηματα σε μια νυχτα.Μεσα σε αυτα και το δικο μου

 
τ.Υποψήφιος
18 Ιουν 2018 12:24

Πάντως το 2011 που μας αποκλείσατε για σχολικούς συμβούλους υπήρχαν στους υποψήφιους συνάδερφοι με πάρα πολλά προσόντα αλλά δεν τους επιτρέψατε να συνεχίσουν να είναι υποψήφιοι.Επομένως γιατί αναφέρεσθε στο παράδειγμα αυτού του μαθητή και δεν λέτε αυτό που κάνατε εσείς;Αν δείτε κατά βάθος μπορεί και να ταυτίζονται οι δυο περιπτώσεις.

 
Απόφοιτος
18 Ιουν 2018 11:34

Οι απόφοιτοι ΑΤΕΙ τι πήραν απ την κυβέρνησή σου Διαμαντοπούλου;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ