Placeholder

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Μηχανογραφικά: Εως και 16 Ιουλίου οι διαδικασίες για τους υποψηφίους των ΑΕΙ

Οι εγκύκλιοι του υπουργείου Παιδείας
Δημοσίευση: 22/06/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εκδόθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας οι εγκύκλιοι σχετικά με τι διαδικασία υποβολής Μηχανογραφικών Δελτίων από τους υποψηφίους για τα  ΑΕΙ.

1. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΓΕΛ

2. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΕΠΑΛ

3. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Διαδικασία υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.)

Οι διαδικασίες για την υποβολή του Μ.Δ. αρχίζουν από την Παρασκευή 22 Ιουνίου και λήγουν την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018. Πιο αναλυτικά:

Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Παρασκευή 22 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό

- θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

- στη συνέχεια και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να τροποποιούν το Προσωρινό Μ.Δ. ή/και να προχωρήσουν τελικά στην οριστική υποβολή (Οριστικοποίηση).

- μέσα στην προθεσμία δηλαδή μέχρι την Δευτέρα 16 Ιουλίου, εφόσον κάποιος υποψήφιος μετανιώσει και θέλει να τροποποιήσει το Μ.Δ., απευθύνεται στο Λύκειό του, ακυρώνεται το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. και υποβάλλει εκ νέου Μ.Δ. (βλ. παρ. Δ2).

Προθεσμία υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου

Από την Παρασκευή 22 Ιουνίου και μέχρι την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, οι υποψήφιοι ΓΕΛ μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.). Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μ.Δ. Από τις 22-6-2018 οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μόνο πρόχειρο Μ.Δ. (Προσωρινή Αποθήκευση) και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ, θα μπορούν να κάνουν την τελική Οριστικοποίηση του Μ.Δ, ως και την Δευτέρα 16 Ιουλίου.

Στάδια υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου

Με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr. Εκεί μπορούν να βρουν τον αριθμό εισακτέων, βάσεις παλιότερων ετών, το έντυπο Μ.Δ. με τις οδηγίες του και φυσικά το ηλεκτρονικό Μ.Δ. Με την είσοδο στο ηλεκτρονικό Μ.Δ., βλέπουν προσυμπληρωμένα τα στοιχεία τους και στη συνέχεια τα τμήματα, ταξινομημένα ανά πεδίο. Αφού κάνουν μια πρώτη επιλογή με κάποιες προτιμήσεις, αρχικά πρέπει να επιλέξουν Προσωρινή Αποθήκευση. Αυτή τη διαδικασία της Προσωρινής Αποθήκευσης μπορούν να την κάνουν όσες φορές θέλουν, μέχρι να νιώσουν έτοιμοι. Στην τελική τους επίσκεψη, θα περάσουν πάλι όλα τα πρώτα βήματα, αν θέλουν θα αλλάξουν πάλι κάποιες προτιμήσεις τους και θα φτάσουν στο τελικό βήμα της Οριστικοποίησης, μετά την ανακοίνωση των βαθμών. Μετά την Οριστικοποίηση, που πρέπει να γίνει μέσα στην προθεσμία, οι υποψήφιοι δεν μπορούν να αλλάξουν το Μ.Δ. (πλην εξαίρεσης παρ. Δ2) Με την Οριστικοποίηση, το Μ.Δ. αποκτά πλέον αριθμό πρωτοκόλλου (πάνω δεξιά στη σελίδα) και πρέπει αυτό το οριστικοποιημένο Μ.Δ. να το εκτυπώσουν ή/και να το αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους. Σε όλες τις ανωτέρω διαδικασίες, η ηλεκτρονική εφαρμογή με ένα φιλικό στο χρήστη περιβάλλον, δίνει συνέχεια οδηγίες για τα βήματα του υποψηφίου. Για τη διαδικασία και την υποβολή του Μ.Δ., οι εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα παρέχουν υποστήριξη στους υποψηφίους και θα διατίθεται κάποιος υπολογιστής του σχολείου, αν αυτό ζητηθεί.

Σχόλια (5)

 
hello world
24 Ιουν 2018 20:24

Αν δεν ορίσουν συγκεκριμένες μέρες καθαρά και ξάστερα που θα αποζημιωθούν φυσικά, λυπάμαι αλλά νομικά δεν με υποχρεώνει κάποιος να παρευρίσκομαι και τις 11 εργάσιμες ως τις 16/7. Είμαι σε άδεια όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι και θα είμαι εκεί μόνο τη μέρα εφημερίας μου.Να εξυπηρετήσουμε ναι οκ, αλλά όχι έτσι. Αν θέλουν να μας κρατάνε και τον Ιούλιο στα σχολεία ας το πούνε δεν είναι ντροπή.....

 
Κάπως έτσι....
24 Ιουν 2018 13:19

ροκανίζουν σιγά σιγά την άδεια του Ιουλίου. Η ΟΛΜΕ έχει άποψη ή ξεκίνησαν τα μπάνια από τώρα;

 
Θόδωρος
23 Ιουν 2018 23:40

Πέρσι πληρωθήκαμε 2μέρες (μαζί με τη μέρα της παράτασης) και μια η θερινή μας υπηρεσία που δεν πληρώνεται (πήγαμε 3μέρες στο σχολείο), και δεσμευθήκαμε για 17 μέρες. Κανείς δεν θέλει να το αναλάβει αφού η αποζημίωση είναι αστεία..., απλά κάποιος πρέπει να εξυπηρετήσει και έτσι πάντα την πατάει συνήθως αυτός που έχει αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος και που όλη τη χρονιά βγάζει όλη τη δουλειά του σχολείου χωρίς καμία ανταμοιβή οικονομική ή ηθική. Για την ψυχή της μάνας μας.....
Δεν ανέχομαι να μου λένε πάντως πως κάθομαι 3 μήνες το καλοκαίρι.

 
Ηλίας
23 Ιουν 2018 12:14

Πέρυσι τα σχολεία λειτούργησαν ορισμένες μέρες μέσα στο διάστημα υποβολής των αιτήσεων για την εξυπηρέτηση των υποψηφίων. Νομίζω ήταν 3-4 αρχικά. Μετά ήρθε και παράταση μίας εβδομάδας. Τη "μη χρήση θερινής αδείας" την πληρώθηκαν για τις μέρες που βρίσκονταν στο σχολείο.

Το πρόβλημα είναι πως για να κάνεις δουλειά 4 ή 5 ημερών σε δεσμεύουν 15-20 μέρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις σε νησιωτικές περιοχές οι συνάδελφοι ξενοικιάζουν τα σπίτια τους για χάρη της εθνικής μας "βαριάς βιομηχανίας".

 
Μουρικης
22 Ιουν 2018 17:14

Α4. Οδηγίες για τους Διευθυντές των Λυκείων
Οι Διευθυντές των Λυκείων, οι καθηγητές και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας (ΚΕΣΥΠ),
που είναι επιφορτισμένοι για την ενημέρωση και την παροχή κάθε βοήθειας στους υποψηφίους, θα βρίσκονται
κοντά στους μαθητές και υποψηφίους καθ΄όλη τη διάρκεια και μέχρι την οριστική υποβολή του
μηχανογραφικού δελτίου.

Οι συντάκτες της εγκυκλίου γνωρίζουν ότι τα σχολεία κλείνουν 30/6?
Έχει προβλεφτεί προϋπολογισμός για αποζημίωση "μη χρήσης θερινής άδειας" για ΟΛΕΣ τις μέρες (όπως υπονοεί το κείμενο...) για όλους τους εμπλεκόμενους?
Η προκήρυξη για τα ΚΕΣΥΠ αντιστοίχως αναφέρει ως πέρας λειτουργίας την 10η Ιουλίου.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ