Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 22/06/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Του Αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Δ. Πεππέ

Ολοκληρώθηκε σήμερα ο πρώτος κύκλος συνεδριάσεων του ΚΥΣΔΕ προκειμένου  να εισηγηθεί τις Αποσπάσεις 2018-19. Κατά τη φάση αυτή εξετάστηκαν διάφορα θέματα επί των αιτήσεων για Απόσπαση.

Όσον αφορά τις εκπρόθεσμες αιτήσεις με βάση την εγκύκλιο, αυτές (εκτός 3) απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία και παρά το γεγονός ότι από καμία διάταξη δεν προβλέπεται απαγορευτικό χρονικό όριο.

Από τις 215 αιτήσεις για ένταξη σε  Ειδική Κατηγορία  21 δεν έγιναν δεκτές. Αναλυτικότερα εντάχθηκαν σε Ειδική Κατηγορία Απόσπασης  69 αιτήσεις Πολυτέκνων και 125 για  λόγους Υγείας.

Σχετικά με την ένταξη στις «Κατά προτεραιότητα Αποσπάσεις» σύμφωνα με την εγκύκλιο των αποσπάσεων, το συμβούλιο  έκανε αποδεκτές 108 αιτήσεις Αιρετών ΟΤΑ, 89 αιτήσεις  συζύγων μελών Δ.Ε.Π., 2 αιτήσεις  συζύγων ιερέων/εκπαιδευτικών, 8   αιτήσεις  συζύγων Δικαστικών Λειτουργών, 7 αιτήσεις συζύγων Ιατρικού προσωπικού Άγονων και προβληματικών περιοχών και 383 αιτήσεις  συζύγων Ενστόλων. Όλες οι προαναφερθείσες κατηγορίες Αιτήσεων θα ικανοποιηθούν.

Θα πρέπει ωστόσο να επισημανθεί ότι η ικανοποίηση των αιτήσεων αυτών έχει ως επακόλουθο τη μείωση των Λειτουργικών κενών βάση των οποίων πραγματοποιούνται οι Γενικές αποσπάσεις. Η τακτική αυτή αποτελεί πολιτική επιλογή, σε αντίθεση με ότι γινόταν παλαιότερα και παρά την αντίθεση που εκφράζεται από τους Αιρετούς του κλάδου. Επιβάλλεται λοιπόν οι αποσπάσεις  αυτές να μην επηρεάσουν τα ήδη περιορισμένα από τις Περιφερειακές Δ/νσεις Λειτουργικά κενά.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι  αναιτιολόγητα  δεν λαμβάνεται υπόψιν η με αρ.4/24-6-2016 Απόφαση της ολομέλειας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας για την επικαιροποίηση των ασθενειών προς ένταξη σε Ειδική Κατηγορία.

Την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί ο κύκλος συνεδριάσεων του ΚΥΣΔΕ και την Πέμπτη 28/6 αναμένεται η ανακοίνωση της Α φάσης των αποσπάσεων στις σχολικές μονάδες της  Δευτεροβάθμιας εκπ/σης. Η θέση μου είναι ότι οι αποσπάσεις αυτές πραγματοποιούνται όχι μόνο για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών αλλά κυρίως για κοινωνικούς λόγους. Την περίοδο αυτή χιλιάδες οικογένειες εκπαιδευτικών ζουν με την προσμονή της πραγματοποίησης μιας απόσπασης που θα ενώσει ξανά την οικογένειά τους, θα προσφέρει καλύτερη πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, θα απαλύνει τις αρνητικές συνέπειες των οικονομικών πολιτικών που τα τελευταία χρόνια έχουν επιβληθεί στη χώρα μας. Οι κυβερνώντες, θα πρέπει να προσεγγίσουν το ζήτημα αυτό με την επιβαλλόμενη κοινωνική ευαισθησία.

Επιβάλλεται επιτέλους να επιτραπεί η πραγματοποίηση αποσπάσεων μεταξύ των χαρακτηριζόμενων ως «πλεονασματικών περιοχών» Άλλωστε είναι γεγονός ότι παρά τις τεχνικές  που επινοούνται για την «εξαφάνιση» των χιλιάδων υπαρκτών εκπαιδευτικών κενών αυτό δεν γίνεται εφικτό. Κάθε Σεπτέμβριο οι «πλεονασματικές περιοχές» απαιτούν την πρόσληψη εκατοντάδων αναπληρωτών για να λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες.  

Επιβάλλεται επίσης για τους κοινούς κλάδους εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας να δοθούν τα εναπομείναντα λειτουργικά κενά από τις αποσπάσεις στην Πρωτοβάθμια και να μην επαναληφθεί το φαινόμενο να μένουν αδιάθετα εκατοντάδες κενά.

Συνάδελφοι

θα πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι  η διαμόρφωση συνθηκών ψυχικής ηρεμίας και ασφάλειας στους εκπαιδευτικούς, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση  για την εκπαιδευτική διαδικασία. Η ικανοποίηση του μέγιστου δυνατού αριθμού αιτήσεων  απόσπασης  αποτελεί υποχρέωση όλων όσων εμπλέκονται στις διαδικασίες αυτές και επιθυμούν να χαρακτηρίζονται από κοινωνική ευαισθησία .

Σχόλια (2)

 
Στράτος
22 Ιουν 2018 19:47

Στο ΚΥΣΔΕ γίνεται κάποια συζήτηση για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων (για τις μεταθέσεις). Οι αιρετοί του ΚΥΣΠΕ έγραψαν ότι το ΚΥΣΠΕ πρόκειται να διαμορφώσει τελική πρόταση και αυτή να σταλεί στο Υπουργείο. Συμβαίνει κάτι παρόμοιο και στο ΚΥΣΔΕ; Κινείται το θέμα αυτό ή έχει "παγώσει"; Κι αν υπάρχει κινητικότητα, ποιο χρονοδιάγραμμα προβλέπεται για την ισχύ της νέας μοριοδότησης; Θα έχει αναδρομική ισχύ;
Καταλαβαίνετε ότι το ζήτημα αφορά χιλιάδες εκπαιδευτικούς και η ενημέρωση γύρω από το θέμα από την πλευρά του Υπουργείου είναι ανύπαρκτη. Επομένως αναμένουμε από τους αιρετούς να μας διαφωτίσουν σχετικά.

 
Πλατάρος Γιάννης
23 Ιουν 2018 16:10

Η αναδρομική ισχύς της μοριοδότησης είναι αντισυνταγματική. Πάντα ήταν. διαχρονικά. Ποιός προσέφευγε στο Σ.τ.Ε. να δικαιωθεί όταν ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ είχαμε ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ; Είχε «δίκιο -βουνό» να προσφύγει, διότι μεταγενέστερη νομοθετική ρύθμιση, δεν μπορεί να έχει δυσμενέστερο αποτέλεσμα για έναν πολίτη. Ευμενέστερο αναδρομικό, μπορεί να έχει. Όχι δυσμενέστερο.
Τώρα που έχουν κολλήσει οι μεταθέσεις και θα κολλήσουν για χρόνια και θα έχουν βαλτώσει ες αεί και το ατομικό συμφέρον θα θίγεται βάναυσα από αναμοριοδοτήσεις (που η αναδρομικότητά τους ΔΕΝ στέκει ούτε λογικά) θα πέσουν πολλές προσφυγές, με σίγουρη ατομική δικαίωση.
Επίσης, προσβλητέες, είναι οι μη επαρκείς αιτιολογήσεις των αναμοριοδοτήσεων. Πρέπει να τα περιγράφει ο νόμος σαφώς σε έναν αλγόριθμο και να είναι καθολικής ισχύος για όλη την Ελλάδα , ο οποίος αλγόριθμος, μπορεί να ενσωματώσει ΟΛΕΣ τις ιδιαιτερότητες ΟΛΗΣ της Ελλάδος και να ισχύσει ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.
Οτιδήποτε άλλο είναι προβληματικό πλέον.
Κανείς δεν ρισκάρει να μην πάει στον τόπο συμφερόντων του μέχρι συνταξιοδότησης!
Εν τω μεταξύ η όλη φιλολογία ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗΣ αναμοριοδότησης όζει ρουσφετουλίλας!
Το ΚΥΣΔΕ, έχει υποχρέωση ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗΣ αντιμετώπισης του όλου θέματος.
Τα έχω ξαναγράψει. Και παρακολουθώ το θέμα, που αντικειμενοποιείται ΠΛΗΡΩΣ και 100% με διαφάνεια, δικαιοσύνη, αντικειμενικότητα, πληρότητα, λεπτομέρεια. Αν δεν μπορέσουμε να ρυθμίσουμε ΑΥΤΟ, τότε ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ μείζον αυτού δεν μπορούμε να λύσουμε και υπάρχουν χιλιάδες μείζονα εκπαιδευτικά θέματα αυτού του προβλήματος ...
Η πρόβλεψή μου είναι ότι και αυτό το θέμα έχει παραστρατίσει και ούτε θα λυθεί, αλλά θα προπαγανδίζω το σωστό μέχρι όσο αντέξω.
Σε αυτή την περίπτωση το σωστό και το δίκαιο είναι ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ και δνε υπόκειται σε παραμορφωτικές παραταξιακές λογικές θεωρήσεις κτλ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean